Forum ciobanesc german
July 19, 2016, 11:29:08 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: o mare problema  (Read 4657 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
potok
Sr. Member

« Reply #30 on: October 13, 2014, 02:09:41 PM »

Chiar ca vorbim limbi diferite  Laughing Laughing Laughing
Auzi la el  - traditia consangvinizarii, - e mai ieftin, - semnal de alarma. Tu ai habar cat investesc unii in "traditia consangvinizarii"Huh Te intreb cat ai investit tu in cainele tau, cu cat ai cumparat - daca esti asa mare expert de ce nu ai cumparat un pui direct din germania sau italia - (ah ca nu te primeau sau cereau 2000 euro ah de aia?)
remus67
Jr. Member
**

« Reply #31 on: February 01, 2015, 03:56:18 PM »

Imi pare rau ca reinvii topicul dar, trecand din nou prin site, l-am recitit si m-am gandit sa-mi dau si eu cu presupusul...
 Pai hai sa gandim putin: anual, apar cativa masculi ''de top'' pe-afara, pe la sieger, noi sau din anii precedenti ( sunt masculi care ''se invart'' in cercul ala sus-pus cativa ani la rand ). Buuuun pana aici. Cum e si normal, mai toti crescatorii seriosi din Romania ( si din Europa, dealtfel ) isi doresc sa monteze cu unul sau mai multi din acesti masculi. Din nou bine pana aici. Si atunci, avem ani cu o ''moda'' pe Vegas, sau Remo, sau Furbo sau Omen sau mai stiu eu care e la voga in anul respectiv si de aici o gramada de cuiburi de pui din acesti masculi, care apar aproape concomitent. In consecinta, intrebarea/constatarea ca mai toti cainii il au pe Vegas in ''spate'' mi se pare absolut puerila ( desi, incet-incet, trece din ce in ce mai jos pe scara rudelor, spre categoria bunici/strabunici si este inlocuit de alti masculi mai tineri ).
 Nu vad logica acuzatiei adusa de RIR! Adica sa se aduca ''sange proaspat'', indiferent din ce masculi!? Pentru ca daca se monteaza la Vegas/Remo/Omen/ e deja sange ''vechi'' ca doar toata lumea a montat la ei!? Daca crescatorul ''x'', care isi doreste o monta buna, cu un campion, ar avea la dispozitie un mascul mai bun decat campionul en-titre...nu ar monta cu ala ci s-ar duce mii de km in Germania sa monteze cu ''invechitul'' ala de campion amarat!?
 Rationamentul se aplica si ''marcii'' Bienenwald! Pai daca la un anumit moment canisa respectiva ''scotea'' produsi buni, ce-ar fi trebuit crescatorul roman sa faca!? Sa se duca in Venezuela sa-si cumpere femela? Si da, din 4 CG pe care ii detin, 2 au cate o femela de Bienewald in pedigree! Dora si July! La vremea respectiva, Dora cred ca a fost cea mai buna femela din Romania ( sau printre cele mai bune ) iar July, prin 2005 ( adica acum 10 ani ) provenea din linii de-afara cu HD-uri si ED-uri facute acolo, la mama lor!
 Na, ca m-am descarcat!  Grin
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: