Forum ciobanesc german
July 20, 2016, 08:03:37 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
Author Topic: DIN CE PARINTI SA ALEGEM PUIUL PENTRU A FACE PERFORMANTA!  (Read 9284 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nick Slough
Newbie
*

« on: December 31, 2014, 11:02:00 AM »

Cum performezi in chinologie?

IDEAL ar fi sa faci precum chinezul, sa cumperi una, mai multe super - femele (VA) cu care sa faci monte la masculi de aceeasi clasa in ideea obtinerii unor produsi cel putin la fel de buni ca si parintii!

Raportat la puterea de cumparare a romanilor ce recomandati?

1. Sa dai in tara aceeasi bani ca si-n afara pe un pui a carui mama, made in RO, a fost montata in germania la un V sau VA?
2. Achizitionarea unei cateluse de la o canisa ai caror produsi an de an participa si claseaza foarte bine la sieger show?

augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #1 on: December 31, 2014, 12:36:09 PM »

Raspunsuri:
1. Poti numara pe degete VA care au iesit din 2 parinti VA;
2. De obicei , crecatorii romani fac monte la cainii de top pentru a-si opri spre crestere pui din aceasta combinatie.
3. La fel fac si nemtii : nu vei primi nici pe dublu pret(800€ fiind pretul normal in Germania) prima alegere decat in cazul in care monta e un "esec" si nu vede neamtul potential in nici unul dintre catei.
Sfatul meu e sa incerci sa ai o baza genetica puternica , sa faci monte la caini de top(nu neaparat VA; sunt care ajung VA pe criterii "politice") si sa mergi mai departe cu cainii produsi de tine.
 Spor la treaba.
Nick Slough
Newbie
*

« Reply #2 on: January 06, 2015, 01:13:53 PM »

Imi place al 3-lea raspuns al tau  Cheesy
Admitand ca profund valabile cele spuse de tine, incerc sa tin cont de sfatul tau, de aceea formulez urmatoarea intrebare:

de unde procuri acea baza genetica puternica, daca nemtii o pastreaza doar pt ei?
flavius05
Jr. Member
**

« Reply #3 on: January 06, 2015, 02:55:42 PM »

Sunt si in Romania canise foarte puternice, care lucreaza cu simt de raspundere si de acolo poti incepe. Nici lor nu le-a fost usor dar cu siguranta ei reusesc sa obtina si monte foarte bune si produsi care sunt de multe ori peste nivelul puilor de 800 de euro luati direct din Germania. De cele mai multe ori conteaza mai mult sa reusesti sa obtii prima/ a doua alegere intr-un cuib decat sa ai o super monta intre doi VA. Nu toate exemplarele VA sunt compatibile intre ele la fel cum nu toti fratii de cuib ai unui VA sunt si ei VA. Pentru rezultate in expozitii e nevoie de mult timp (mai ales la cele de afara), rabdare, investitii si putin noroc. Sansele sa obtii dintr-o achizitie un pui exceptional in competitii sunt destul de mici, dar e doar parerea mea.
Nick Slough
Newbie
*

« Reply #4 on: January 06, 2015, 03:36:00 PM »

Am tot discutat cu diferiti crescatori, parte din ei nemti, si am observat ca anumiti crescatori se ghideaza in alegerea cainilor in mare parte dupa structura corporala. Altii se orienteaza dupa sangele cainelui de campion. Ambele criterii prezinta avantaje si dezavantaje.
Sangele bun aduce unui caine siguranta inteligentei. Corpul perfect aduce siguranta unei clasari de varf. Totusi ca prioritate este bine sa se urmareasca sangele si apoi corpul, formula ideala fiind o combinatie intre cele doua.
Un corp perfect care nu are la baza un sange bun niciodata nu va aduce rezultate; daca acestea vor exista sunt accidentale. In schimb, cainele de sange aduce sigur rezultate chiar daca nu are un corp perfect. Rezultate totusi mediocre.
Ca o concluzie, este bine ca atunci cand cumparam un caine sa-l cumparam dupa sange. In cazul in care structura corporala este impecabila, atunci rezultatele vor fi imediate si obtinute cu usurinta. Daca structura corporala este deficitara ne va da ceva mai mult de lucru in obtinerea rezultatelor.
Von Broos
Hero Member

« Reply #5 on: January 06, 2015, 04:19:18 PM »

Chinezii cumpara pentru ca sint dispusi sa investeasca multi bani.Dar realitatea a demonstrat ca nu orice mascul-femela cu clasari de virf[VA] sint reproducatori de top.Este adevarat ca 90% din VA-urile plecate din Germania iau drumul Chinei sau a tarilor din acea zona.
1.Exista posibilitatea de a cumpara din tara pui cu o genetica deosebita,obligatoriu parintii cu teste de displazie si celelalte teste cerute.Cu siguranta in tara nu o sa cumperi pui la acelasi pret cu ce exista in Germania,doar daca esti naiv faci asta ori vinzatorul stie sa te "vrajeasca" frumos.
2.Cu asta e mai greu la noi,e adevarat sint canise la noi care participa la Sieger.
Dupa cum spunea si Gusti un crescator serios face monte la virf pentru a opri ceva care sa il ajute sa urce,prima alegere mascul sau femela.Asta inseamna ca nu va vinde prima alegere decit pe bani multi sau daca cuibul este o dezamagire.In schimb poti discuta de a 2-a alegere daca anatomic puiul corespunde si genetica este una puternica.
Indiscutabil conteaza linia de singe cit mai puternica[pe mai multe generatii sa fie caini situati in primii 20 la campionatul Germanie].Din punctul meu de vedere oricit ar fi de corect anatomic un caine fara o genetica de calitate nu conteaza.
Cu femele provenite din linii foarte puternice de singe,chiar daca nu sint intotdeauna pe locul 1 la expozitii,dar si cu un temperament bun ai mai multe sanse sa urci daca vor fi montate la masculi buni reproducatori chiar daca nu ies pui de super calitate din prima generatie.Succesul nu vine foarte asa cum cred unii,peste noapte,prima monta,primii campioni.
augustus-canis
Hero Member

Ciobanesc German: quality not quantity...

« Reply #6 on: January 06, 2015, 04:56:53 PM »

de unde procuri acea baza genetica puternica, daca nemtii o pastreaza doar pt ei?
Pentru informatiile astea, ai 2 variante:
1. Platesti bine un cunoscator sa te invete in privat( cam ca meditatiile date de profesori Smiley )
2. Ai rabdare si esti autodidact.
potok
Sr. Member

« Reply #7 on: January 06, 2015, 11:23:02 PM »

Parerea mea daca vrei sa avansezi rapid, si sa obtii si experienta baga mana in buzunar si cumperi o femela de reproductie, cu toate acte in regula, examene de munca, displazia, adn, etc.. si sa aiba linia de sange buna. Dupa aia te duci la o monta la un mascul bun, daca din prima nu reusesti afara cauta in tara ceva (sunt masculi buni, numai nu folosim inca nu stiu nici eu motivul, de pilda cum a fost Leon, un reproducator de top, pui au iesit in fata in strainatate de multe ori, cum e Cupidon, Layon, Niky, Dominik, Figo, Illo, Erol etc..) Pui tii pana cand vezi care iti place, poate te duci la expozitii si asculti parerea arbitrilor despre ei si asa alegi pentru tine.
Daca ei din germania sau din tara puiul e un risc mai mare, daca esti incepatori nu ai ochi formati si pot sa iei sacou foarte usor (mai ales cu pui din gemania daca cumva nu ai ceva cunostinte la canise), plus ca ii riscul de displazie, sa faci examene, daca faci o ecuatie vezi care varianta iasa mai bine.
Nick Slough
Newbie
*

« Reply #8 on: January 07, 2015, 12:19:20 AM »

1. Platesti bine un cunoscator sa te invete in privat( cam ca meditatiile date de profesori Smiley )

Numai la "ciupeli" e gandul romanului   LOL

Eu aveam parte de meditatii pt olimpiade, si le facea profesorul de matematica din placere, poate si un pic din mandrie, pentru a se lauda cu elevul sau. Model pe care l-am urmat, dupa absolvire.
Personal, cel mai urat in viata mi-e sa platesc pt o informatie sau orice alt favor; iar celor carora m-au ajutat in vreun fel, neconditionat, am foarte mare grija sa le rasplatesc mai mult decat face, ajutorul acordat.
Am convingerea ca majoritatea crescatorilor de ciobanesc german nu-si iau cate 6 case sau vreun VA, oferind meditatii in privat celor care vor sa faca cea mai buna alegere in achizitionarea unui pui, si le multumesc si aici pt sfaturile oferite prin PM.

mofli
Hero Member

von Haus Mofli

« Reply #9 on: January 07, 2015, 12:43:22 AM »

toata lumea este cunoscatoare si stie sa dea indicati ,cei care dau asemenea indicati , voi cum v-ati ales ciini pe care ii aveti
1 in primul rind cind doresc sa imi iau un ciine si sa fac performanta cu el trebuie sa ma gindesc cam  ce linie de singe as dori sa aiba ciinele
2 trebuie sa te uiti la tipul de ciine care il vrei si dupa te uiti din ce parinti ei
3 parinti sa aiba testele de displazie , examen de munca , selectie
4 sa urmaresti rezultatele parintilor , si daca se poate si a puilor scosi din parinti respectivi (daca au avut pui arbitrati )
dupa care intervine bugetul , dar atentie puteti lua pui din parinti fara nimic facut la preturi mai mari decit dati pe un pui din parinti consacrati cu lini de singe curate
Nick Slough
Newbie
*

« Reply #10 on: January 07, 2015, 01:50:47 AM »

toata lumea este cunoscatoare si stie sa dea indicati ,cei care dau asemenea indicati , voi cum v-ati ales ciini pe care ii aveti
1 in primul rind cind doresc sa imi iau un ciine si sa fac performanta cu el trebuie sa ma gindesc cam  ce linie de singe as dori sa aiba ciinele
2 trebuie sa te uiti la tipul de ciine care il vrei si dupa te uiti din ce parinti ei
3 parinti sa aiba testele de displazie , examen de munca , selectie
4 sa urmaresti rezultatele parintilor , si daca se poate si a puilor scosi din parinti respectivi (daca au avut pui arbitrati )
dupa care intervine bugetul , dar atentie puteti lua pui din parinti fara nimic facut la preturi mai mari decit dati pe un pui din parinti consacrati cu lini de singe curate

Achizitii voi face de la canise participante la sieger, macar ca si spectator, daca va fi sa iau pui din Ro, pentru a elimina din start problemele legate de selectie sau displazie. Presupun ca toti crescatorii, fie ei si specatatori la sieger, inteleg importanta efectuarii testelor de displazie si ale examenelor de selectie sau munca sub aspectul eliminarii in totalitate a problemelor degenerative ale acestei rase.

Eu personal imi doresc fiica din Vegas du Haut Mansard, dar e imposibil la varsta lui, asa ca ma multumesc si cu o nepoata care sa-l mosteneasca, temperamental in principal.
- Exista vreo regula general valabila, dupa care se fac imperecheri, consangvinizari, si se obtin cei mai buni produsi?

potok
Sr. Member

« Reply #11 on: January 07, 2015, 12:58:04 PM »

Daca ar fi o regula scrisa toti am avea caini de top
vomhausemy
Hero Member

www.vomhausemy.ro

« Reply #12 on: January 07, 2015, 03:23:50 PM »

Aveti mare dreptate ! Ne chinuim, punem pasiune, facem sacrificii,ii iubim, ii respectam  si  apoi  vom vedea rezultatele ! Daruieste si vei fii rasplatit !!!

*Link Removed*
Nick Slough
Newbie
*

« Reply #13 on: January 07, 2015, 03:51:58 PM »

Nu se stie daca o catelusa va mosteni bunicul de pe tata sau pe cel de pe mama?!

In cazul meu, daca nu gasesc fiica din Vegas, sa caut o nepoata al carui tata este fiu din Vegas, sau mama sa fie fiica lui Vegas?
Cine-i are in Ro?
potok
Sr. Member

« Reply #14 on: January 07, 2015, 04:32:53 PM »

Tu stii copilul tau pe cine o sa mosteneasca?
Pages: [1] 2 3 4   Go Up
  Print  

Jump to: