Edgar1988
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: March 05, 2015, 03:01:43 AM » |
|
Imi cer scuze daca am gresit dar chiar sa lasi cainele in plimbare 2 ore nu cred ca este un chin...Al meu cand avea 3 luni il bagam in casa de cateva ori pe zi si cand il scoteam padala peste 2 ore din fata in spate numa sa ma vada tot timpul,este adevarat abia sprinta,dar nu aveam pretentii,nu vreau sa spun ca trebuie antrenat 2 ore pe zi la 3 luni,dar spun ca 2 plimbari de cate o ora nu cred ca ii vor face rau si na in acele 2 plimbari de cate o ora sa il si alergi ceva timp.Lupul chiar este un caine hiperactiv,are energie iar corpul si muschii cainelui se adapteaza rapid la orice,in timp desigur nu trebuie alergat 20 de km odata dar progresiv poti ajunge la distante impresionante,poate sari garduri de 2,5 m cand este mare si multe altele.
Parerea mea personala(al unui detinator fara experienta),dar presupunand ca pufosul tau primeste hrana superpremium,daca il scoti de 2 ori din casa/apartament cate o ora si in acea ora il si alergi 10 min,faci aport,10 min faci muscatura(de un prosop o zdreanta ceva si tot il faci sa traga),eu zic ca nu este mult.Spun lucrul acesta pentru ca acum la 6 luni nu prea il dau gata nici cu 20-30 min de alergat de 2 ori pe zi,am ajuns sa ies cu el si noaptea pe la 1 cand vin de la lucru,numa sa am parte de liniste dupa. Dar pe bune in zilele libere ii dau sa manance cand ma trezesc pe la 9 la 11 jumate cam asa ies cu el,fac frumos plimbare,aprort,muscatura si cate un pic de dresaj ce mai iau de pe net(sezi,culcat,asteapta atat mi-a reusit pana acum si ASTEAPTA cam greu,iar sa dea drumul dupa ce prinde ceva aproape niciodata),dupa ce vin cu cainele inapoi doarme 2 ore maxim si imediat primeste pranzul,pai deja e refacut 100% ca iarasi ii turbat si sare pe geamuri,ies cu el pe la 6-7 din nou,atunci chiar baga cot la cot cu mine ca alerg si eu,pe langa ce il pun iar la aport si toate cele,cardio-ul meu e la sfarsit dupa ce "l-am obosit" si el fuge tot inaintea mea si are timp sa se opreasca si la mirosit una alta.trece o ora si un pic mai strang una alta prin curte dupa el desigur ii dau sa manance si la 12 imi vine sa il leg de carligul de remorcare sa mai il alerg 100 de km ca tot scandal face si nu ii obosit nicidecum.
|