Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:27:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Schimbare de comportament? Turb?  (Read 1829 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mihai si pu
Newbie
*

« on: June 21, 2015, 08:39:31 AM »

Buna dimineata. Ma numesc Mihai si am un ciobanesc german in varsta de 9 ani. Cainele este (a fost) extrem de echilibrat, a fost dresat de mic, a primit numai mancare superpremium, tratamente medicamentoase permanente, are padoc super, nu a fost bolnav niciodata, merge la pas fara lesa, executa comenzile cu bucurie, etc... Asa de mult ma iubea incat daca era o femela in calduri prin preajma, o parasea pe aceasta daca schitam ca vreau sa ma indepartez de el. Niciodata nu m-a latrat, marait, etc... Toate bune si frumoase pana zilele acestea cand m-am apucat sa-i renovez padocul. Pentru a lucra meseriasii linistiti, i-am pus zgarda de forta (mi-a fost frica sa nu se repeada la fetitele mele, caci pe acestea nu le stie si le cam latra) si l-am legat cu o franghie de un pom in spatele casei. Intai a inceput sa-i latre pe parintii mei cand treceau prin zona si surpriza ieri cand am fost la el a inceput sa maraie/latre si m-a atins cu botul, fara sa ma muste. Surpriza a fost azi de dimineata cand am vrut sa ma duc la el si a inceput sa ma maraie concomitent cu tremuratul blanii din jurul capului si a corpului. Sincer i-am cam luat frica. Ce sa fac? O fi turbat? Mentionez ca sunt cu carnetul de sanatate la zi, iar pana in prezent eu eram seful haitei, sa-i spun asa. Puteam sa-mi bag si capul in gura lui, iar pastilele/vitaminele i le bagam fortat cu mana pe gat, fara sa schiteze vreun gest la mine. De la distanta daca gresea si ma rasteam la el incepea ca "chitaie" si punea capul in pamant. In concluzie, aveam un om langa mine nu caine, credeam ca am cainele perfect. Ce sa fac caci i-am luat frica?
mihai si pu
Newbie
*

« Reply #1 on: June 21, 2015, 01:10:01 PM »

Mentionez ca in timpul zilei il tin in padoc, iar seara si dimineata il las liber prin toata curtea. Apropo, acum cateva luni fiind liber prin curte a incercat sa o muste pe fetita mea de 9 ani, insa am tipat la el "lasa" si imediat s-a pus in sezut dupa care i-am dat comanda "la cusca" si s-a dus disciplinat fara sa zica nimic. Era vreun semn de nebunie, de atunci?

freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: June 21, 2015, 01:30:28 PM »

Verifica-i vederea. La varsta asta unii caini fac cataracta si se orienteaza dupa miros. Si fosta mea catea cand avea vreo 12 ani venise chitita sa ma muste dar cand s-a apropiat la jumatate de metru de mine mi-a simtit mirosul si s-a oprit brusc si a inceput sa se gudure de parca isi cerea iertare. Dar nu de loc in regula ca a incercat sa muste copilul. Ar fi bine sa-i faci un control al sanatatii, sa nu aiba vreo suferinta ascunsa si din aceasta cauza sa fi devenit irascibil. Dupa ce elimini vreo boala, te poti gandi la alte motive care il fac sa nu mai fie obedient: ai fost mai moale cu el, s-a simtit nedreptatit ca l-ai legat, i s-a urcat sefia la cap sau a inceput sa dea semne de dementa senila.
Totusi tind sa cred ca s-a simtit pedepsit pe nedrept cat timp a fost legat. Cainii sau macar unii din ei au o personalitate mult mai complexa decat  ne inchipuim noi. Pentru inceput incearca sa stai mai mult cu el, cauta sa refaci legaturile cu el, plimba-l mai mult si exerseaza obedienta. Arata-i ca tii la el, ca e membru al familiei dar nu uita de controlul medical.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #3 on: June 22, 2015, 01:59:56 PM »

De ce ai folosit zgarda de forta? Pune o zgarda de piele.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
mihai si pu
Newbie
*

« Reply #4 on: June 22, 2015, 04:58:54 PM »

Buna ziua, tuturor. Va multumesc pentru sfaturi. Zgarda de forta i-am pus-o deoarece in cea de piele se zbate prea rau, pana ce si-o scoate pe cap si imi este frica ca se infige in copii din curte, deoarece ii latra foarte rau. Mentionez ca, "pisicul" meu are cca.50 Kg iar pe fiicele mele (gemenele) de 5 ani si pe cea mare de 9 ani, cred ca le vede ca pe grisine, deoarece latra a agresivitate intruna la ele. Acestea s-au nascut cand eu il aveam pe Max si nu au crescut cu el si de aceea nu le cunoaste. Cred ca gresala este undeva la mine, l-am cam neglijat in ultimul timp, deoarece eu eram viata lui si s-o fi simtit dat la o parte. Era gelos pe oricine din preajma mea. O sa incerc sa rezolv problema sau il dau cuiva. Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: