Forum ciobanesc german
June 15, 2017, 02:48:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Accesorii pentru activităţi şi exerciţii făra stăpân  (Read 1925 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ramurel
Jr. Member
**

« on: July 31, 2015, 02:24:24 PM »

Vă salut !

Căţelul meu, Tommy, în vârstă de 1 an şi jumătate aprox, e într-o perioadă mai dificilă lunile astea ! În sensul ca programul încărcat nu prea-mi permite uneori sa ma ocup de el, zilnic,  atât cât ar avea el nevoie şi-l simt uneori că e nemulţumit din punctul ăsta de vedere, e mereu agitat, schelălăie că nu ne jucăm suficient [ sau cel puţin aşa intepretez eu reacţiile lui când sunt cu el acasă ], vine într-una cu discul, sau cu frânghia sau cu mingea la mine când sunt în trecere ... Rămâne cu multa energie neconsumată şi , din ce-am citit, nu e prea benefic pentru un câine activ cum e ciobănescul german.

Întrebarea mea ar fi : cam ce accesorii, jucării, dispozitive, etc, ar fi recomandate, care să-l distreze atunci când nu sunt acasă ? Ceva care să-i consume din energie ?
Sorina
Hero Member

Bellezza

« Reply #1 on: July 31, 2015, 10:00:46 PM »

Sincer nu prea cred ca exista o jucarie atat de buna incat sa compenseze lipsa stapanului. Am vazut acum ceva timp un video cu o jucarie(ma rog,era ca un fel de joc) destul de interesanta. Erau ca un fel de ciocanele mici,goale pe interior(ca sa poti pune bobite),si cu un orificiu,atarnate pe o teava si se puteau roti. Astfel,catelul era nevoit sa dea cu laba ca sa cada cate o bobita. Doar ca ii lua ceva timp pana cadea o bobita. Daca il gasesc il postez aici. S ar putea sa i ocupe din timp.

”Cand cainii potriviti ajung la oamenii potriviti nici o rasa nu se poate compara cu ciobanescul german.”-Joan Hustace Walker
freddy25
Hero Member

« Reply #2 on: July 31, 2015, 11:29:17 PM »

Sunt jucarii Kong, niste pere de cauciuc gros, goale pe dinauntru si cu un orificiu la unul din capete. In acest orificiu se introduc boabele dar un catel determinat si hotarat poate sa rupa jucaria ca sa ajunga mai repede la boabe si mai grav e in stare sa manance para si da de belea. Am avut si eu una care a disparut in mod misterios.Banuiesc ca a ingropat-o pe undeva.
Thara
Global Moderator

« Reply #3 on: August 01, 2015, 09:31:44 AM »

Personal, nu as lasa jucarii la "indemana" cainelui nici cu mine prin zona, cu atat mai putin in lipsa mea. Pe piata bineinteles ca apar tot felul de "jocuri" menite sa tina cainele ocupat in lipsa proprietarului, acolo scopul este sa vanda, insa proprietarul trebuie sa aiba in vedere faptul ca s-ar putea (si e chiar foarte probabil) ca patrupedul sa nu inteleaga "mersul" jocului si sa joace dupa "regulile" lui, care nu de putine ori implica ruperea in bucati a jucariei, rontait/mestecat si chiar inghitire. Stiu caz concret de caine care a murit de la o jucarie "speciala" pentru caini. Iar "de pe surse" ar mai fi cateva cazuri. Si oricum, nimic nu tine locul omului, nu se compara cu interactiunea cu el. Cel mai indicat ar fi sa iti faci timp pentru el cumva, chiar si o jumatate de ora in plus, dimineata sau seara, functie de cum ti-e mai ok. Cand vine cu minge sau cu disc la tine in trecere, arunca-i macar de 2-3 ori jucaria... E dificil intr-adevar cu programul ocupat, cunosc, eu insa fac parte din categoria de "maniaci" care se trezesc cu vreo ora mai devreme special ca sa plimbe cainele si sa alerge cu el.  
ramurel
Jr. Member
**

« Reply #4 on: August 26, 2015, 08:31:36 AM »

Smiley

https://youtu.be/4PcL6-mjRNk

sau

https://www.youtube.com/watch?v=azW0IlEdMKE

.
Thor v Bismack
Newbie
*