13keca
Jr. Member

|
 |
« on: August 21, 2015, 05:39:15 PM » |
|
Zeus al meu a implinit 3 luni si 3 saptamani, de 2 zile am inceput sa il hranesc cu Petkult Maxi Junior, bineinteles ca trecerea de la Petkult starter o fac progresiv cu un procentaj de 50/50! O data la 2 zile, seara ii dau si o portie buna de branza de vaci, iar de 2 ori pe saptamana dupa masa tot seara il servesc si cu cate un galbenus de ou. Urechile i s-au ridicat complet deja de 2 zile si e foarte frumos! Eu totusi am o nelamurire in legatura cu administrarea de calciu si suplimente pentru articulatii... Am cumparat K9 pentru articulatii si Kalsium plus pentru a suplimenta nevoia de calciu si vitamine insa am o nelamurire. Din ce vad pe prospect imi spune ca o tableta de Kalsium plus contine 298 mg calciu, iar K9 suplimentul pentru articulatii contine si ala 100 mg calciu.... Ma gandesc sa nu fie prea mult eu dandu-i si branza de vaci o data la 2 zile si mancare superpremium.... Dati-mi va rog niste sfaturi!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mishu65
|
 |
« Reply #1 on: August 21, 2015, 10:59:09 PM » |
|
Teoretic ai dreptate sa-ti pui intrebarea asta. Parerile sunt atat de diferite, depinde pe cine intrebi. Unii spun ca mancarea superpremium acopera necesarul de calciu si vitamine necesare catelului iar daca mai adaugi si ceva branza de vaci, iaurt e perfect. Practic fiecare caine are nevoile lui si doar medicul veterinar stabileste ce suplimente ar trebui sa primeasca dupa ce vede puiul. Eu m-am oprit dupa prima cutie sa le mai dau calciu in jurul varstei de 4 luni si n-am procedat bine, am un catel perfect dar cu urechea cazuta. Fratele Maiei la fel. Au fost doar doi pui, au crescut rapid, la doua luni aveau deja urechile erecte, erau hraniti corespunzator si mama lor care ii alapta la fel. Sunt multe de discutat dar cel mai bine tine cont de sfatul veterinarului.
|
|
|
|
|
|
Cine a zis ca fericirea nu se poate cumpara, trebuie sa-si ia un caine!
|
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #2 on: August 22, 2015, 09:49:50 AM » |
|
Problema e ca nu prea am incredere in veterinarul asta al meu pentru ca e de la tara, si nu prea a avut el de a face cu caini de rasa. Iar cand l-am intrebat despre inlaturarea pintenilor din spate mi-a spus ca daca nu umbla cainele prin mizerie sau noroi ca sa se infecteze e in regula . Are dreptate oare?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #3 on: August 26, 2015, 03:38:55 PM » |
|
Mai am si eu cateva nelamuriri pentru cine ma poate ajuta cu niste raspunsuri concrete. Pana la ce varsta se administreaza suplimentele cu calciu, vitamine si cele pentru articulatii si la ce varsta e indicat sa se treaca de la 3 mese pe zi la 2 mese pe zi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scorp1on
Jr. Member

FRED
|
 |
« Reply #4 on: September 22, 2015, 06:31:14 PM » |
|
mishu65 al meu a ridicat urechile la 3.5 luni si la 4 luni le avea ridicate definitiv, i-am administrat royal kanin junior,k9 complete motion si ii faceam masaj la urechi in fiecare zi.Masajul spun eu ca a fost factorul care l-a ajutat sa ridice asa repede urechile.
|
|
|
|
|
|
Preţuiesc câinii ce latră când trebuie şi oamenii ce ştiu să tacă atunci când e nevoie.
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #5 on: September 22, 2015, 10:41:45 PM » |
|
Zeus a ridicat urechile tot in jurul varstei de 3.5 luni insa eu i-am administrat K9 complete motion si Kalsium plus incepand de la 4 luni pentru ca la ce am citit pe forum nu e indicat de exagerat cu administrarea calciului pentru ca am inteles ca o hipercalcemie e mult mai periculoasa decat o hipocalcemie si tinand cont de faptul ca granulele care i le dau sunt super premium si pe langa asta ii dau si branza de vaci am zis ca e in regula dupa 4 luni luand in calcul si parerea unui membru al forumului care e medic veterinar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scorp1on
Jr. Member

FRED
|
 |
« Reply #6 on: September 24, 2015, 10:28:42 PM » |
|
13keca pe ce data e nascut zeus?
|
|
|
|
|
|
Preţuiesc câinii ce latră când trebuie şi oamenii ce ştiu să tacă atunci când e nevoie.
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #7 on: September 25, 2015, 03:07:18 PM » |
|
01.05.2015, acusi face 5 luni 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scorp1on
Jr. Member

FRED
|
 |
« Reply #8 on: September 25, 2015, 03:35:44 PM » |
|
E frumos
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #9 on: September 25, 2015, 05:34:54 PM » |
|
Multumesc! Si Fred e foarte frumos! Golanul tau vad ca are vreo 6 luni si ceva. Cum ii mai merge? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scorp1on
Jr. Member

FRED
|
 |
« Reply #10 on: September 25, 2015, 10:14:11 PM » |
|
Acum e foarte bine, a avut o cadere de calciu acum 3 saptamani si o perioada de o saptamana nu a mancat mai nimic,pana i-am luat aplazyl.El a mai avut o problema cu papilomatoza,dar am urmat sfaturile celor de pe blog si s-a vindecat. http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=9645.0Acum e vioi si s-a facut mai gros si-a schimbat dintii si are chef de joaca acum,se joaca in fiecare zi cu un ursulet de plus.Al tau are pedigree?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #11 on: September 26, 2015, 12:36:26 AM » |
|
Nu, nu are pedigree si nici nu ma intereseaza acest aspect pentru ca nu ma duc la concursuri si expozitii cu el. In schimb vreau neaparat sa il dau la dresaj chiar daca, cateva comenzi l-am invatat eu (cusca, nu-i voie, aici), stie cand ies din curte ca eu ies primul si el asteapta pana il invit eu sa iasa din curte (hai zeus). Si cu al meu am avut ceva probleme cu panosteitis https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=panosteitis , o inflamare a oaselor care produce schiopatare, pierderea poftei de mancare si chiar febra in unele cazuri cum a avut zeus, iar in acea perioada nu manca granule deloc, decat daca i le amestecam cu, carne din conserva si smecherul s-a invatat asa, granulele simple nu le mai mananca. Oare mai am vreo sansa sa-l invat iar numai cu granule simple?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scorp1on
Jr. Member

FRED
|
 |
« Reply #12 on: September 26, 2015, 12:51:13 AM » |
|
Da  ) lasa-l o zi intreaga flamand si daca mai ai un caine da-i lu ala de fata cu el...se va duce si va manca de la ala.Nu are voie sa faca figuri,daca face lasa-i mancarea unde ii dai mereu si cand ii va fi foame se va duce singur,nu cred ca prefera sa stea flamand.Apropo e bun petkult ala ce-i dai tu?Eu i-am dat brit prima data,parca manca parca nu,cand i-am dat royal s-a schimbat treaba a fost inebunit.Nu mananca alte mancaruri, ii luasem un sac la 10 kg de mancare pt toate rasele la viteza de 28 lei ca ii intarziase comanda de royal, ce sa vezi a stat asa pana a venit royalul.Pretentiile astea nu imi plac la el, trebuie sa manance ce-i dau nu ce vrea el,ca poate intr-o zi nu ii mai dau deloc mancare superpremium.Pana la urma nu e copil sa astepte lapte si miere, in fine am zis ca pana la un an maxim un an jumate ii dau superpremium si asa la 3 saptamani se duce sacul de 230 ron.Eu daca il vad pretentios il las flamand ca nu e print si tre sa accepte asta, eu pun conditiile nu el.Daca fac un calcul ma cam duce,dupa un an jumate o sa-i fac mancare gatita, de dieta barf am auzit ca e buna , parca asa se numeste.Eu cred ca va manca din nou granule al tau, depinde cat de convingator esti  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
13keca
Jr. Member

|
 |
« Reply #13 on: September 26, 2015, 04:13:48 PM » |
|
Ok, am sa incerc sfatul tau... Parerea mea e ca Petkult e mult peste Royal canin si m-am uitat sa fac si o comparatie de preturi pe emag, Petkult e doar cu 0.97 lei/kg mai scump decat Royal si cred eu ca merita, are in compozitie 60% carne, orez brun, multi chiar spun si pe forum ca nu mai este royal ce a fost odata iar daca te uiti in lista la royal ingredientele incep cu orez.... Oricum pe langa ieftineli Royal e mult superior si sa stii ca faci foarte bine ca te-ai gandit macar pana se face adult sa ii dai ceva de calitate pentru daca creste bine nu va avea probleme mai tarziu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
scorp1on
Jr. Member

FRED
|
 |
« Reply #14 on: September 26, 2015, 04:27:22 PM » |
|
Ca sa fiunromqna pana la capat, ceva ieftin si bun se gaseste pe piata noastra:)) ?Ar fi de preferat sa fie si firma romaneasca, sa ajunga mai tarziu cu renume, sunt nationalist de fel si cred ca exportul ar trebui sa depaseasca importul 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|