Forum ciobanesc german
December 30, 2017, 04:36:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: este potrivit CG pentru mine?  (Read 5956 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alex.alx
Newbie
*

« on: September 22, 2015, 05:53:23 PM »

va salut!
Am sa povestec putin in incercare de a ma face inteles, pentru a putea primi sfaturile corecte.
Ma gandesc serios la un  insa am multe dileme (caut pe forum, caut, promit)una si cea mai mare este ca, in aceeasi curte suntem 3 generatii (de la 28 la 84 ani)prin natura meseriei, eu sunt mai mult plecat(2-4 luni acasa 4-5) plecat. Oamenii cu care va petrece cel mai mult timp inteleg ca un catel este un copil si trebuie rasfatat(incerc sa ii educ dar nu fac progrese notabile) daca ii ceri sa execute comenzi il chinui.
 Acum doua saptamani, Goldenul pe care l—am avut (9 ani) a murit de infarct Cry Nu l—am dat la dresaj, am lucrat cat am fost eu capabil cu el iar eu nu am avut probleme, ne puteam plimba fara lesa, ii ceream sa se potoleasca o facea si alte lucruri, nu notabile insa suficient cat sa am un trai frumos alturi de flocosenie. Cu restul familiei insa, ascultat numai dac a are chef, urcat in brate (caine de 40 kg) sarit pe musafiri si oprit la a 7a cerere etc. Greseli multe inclusiv de limentatie pe motiv ca "uite—l cum se uita si baleste, ii e pofta! Las ca nu are nimic asa un pic" asta am reusit sa o mai indrept dar din pacate, tarziu. Si vesnicul "scapat" si lui ceva cand suntem la masa.
Sa ajung la prima buba "ma va cunoaste de stapan in conditiile in care il iau pe la 8 saptamani, ceste maxim o luna cu mine, dupa care dispar 4 luni?" Stiu ca au memorie excelenta dar totusi, daca el devine sef de haita cat sunt plecat si apar eu, amenintare? Pot sa previn asta? Daca da, cum?
Evident orice ajutor in "dresajul" bipezilor este foarte apreciat

Dupa cum am spus, locuiesc la curte, nu e mare dar m—a bucura sa aiba si cine sa o pazeasca, pe scurt vreau si paznic si animal de companie. Pe viitor sper sa maresc familia cu un membru iar catelul o sa vina inaintea copilului (eu am crescut langa  , ii ajungeam cu crestetul la ureche si m—a tolerat minunat acel catel —insa nu e musai o regula).
Fac bine sa iau un  sau mai bine caut in alta parte? Daca da, unde? Golden again? As inclina sa spun nu!
Sper sa nu va fi plictisit si nici suparat ori iritat dar daca nu intreb cei mai mari iubitori ai rasei atunci pe cine?
Multumesc anticipat!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: