Buna tuturor!
se poate sa se mai fi cerut sfaturi de catre novici ca mine, voua, stapani cu state vechi de CG, sper sa ma iertati daca nu am avut rabdarea sa citesc chiar toate topicurile si postarile.
Situatia: proaspat mutati de la bloc la casa, de 1 luna, posesori (eu si sotia, putin peste 40 de ani amandoi, fara copii) a 4 acvarii si a unei mitze negre de peste 17 ani (care ne dispera cu umblatul afara noaptea, dupa 17 ani de prizonierat la bloc).
Suprafata curtii si a gradinii ramase e undeva la 400mp care se va gazona si se vor planta cativa pomi. Am prevazut un tarc langa o magazie de lemn in capatul gradinii, de sirma, 3x5,5m (17mp) cu usa, pentru un viitor caine unde sa aiba o cusca si spatiul sau, de nani si papica. Doresc sa las liber cainele, sa stea in tarc doar in cazul in care avem musafiri mai fricosi sau in cazuri speciale, in rest vreau sa-i dau voie liber, usa deschisa.
Acum vin "fricile" mele: NU AM MAI AVUT CAINE, dar imi plac enorm, mangai si maidanezi pe strada...
Am optat pt. o femela, dupa ce am mai citit pe acest site, ar fi mai OK pt incepatori, docilitate, rabdare cu stapanul!

Fetita s-a nascut deja, are vreo 3 saptamini, ar trebui undeva peste 1 luna sa o ducem acasa (cred). Mi-e frica de sezonul rece, sa nu pateasca ceva, e micutza ...... dar nu vreau sa o invat in casa, avem pisica care de 17 ani doarme la picioare in pat cu noi. Am comandat o cusca cu acoperis intr-o apa, spre spate, de dimensiuni interioare l=80 a=100 h=80(60 in spate) si intrare de 35x55 laterala (nu centrata pe peretele custii). Ar fi bune aceste dimensiuni, asta dupa tot felul de cautari pe net.....? E recomandat sa fie inchis cainele in lipsa noastra in tarc, cat suntem la servici, atat timp cat e copil-adolescent? E bine sa fie liber? Sa astept primavara si sa caut o alta fetita (sau baiat) la anul? Avem si o terasa (cam cat a cainelui) care o voi inchide cu prelata transparenta peste iarna, pt a nu intra ploaie, vant si zapada.....
Doresc sa-l educam (sau el pe noi) sa fie un caine si de paza in lipsa noastra, sa poata intra doar cateva persoane in afara de noi, sa fie ascultatoare, in prezenta noastra sa nu sara sau muste cumva pe cineva (cand va fi mare). Dresaj de cand? Sterilizarea ar fi obligatirie, doar "feciori" in zona, la toti vecinii....
Sper sa nu va fi plictisit cu povestea noastra, si sper in sfaturi si ajutor din partea comunitatii stapanilor de CG.
Va multumesc anticipat si va salut pe toti,
Adrian Unc - Arad.