Forum ciobanesc german
July 19, 2016, 11:18:56 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Aparitia "fetitzei" in famile, primul nostru caine..... sfaturi v-as ruga mult  (Read 722 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
unciu
Newbie
*

« on: September 29, 2015, 12:16:12 PM »

Buna tuturor!

se poate sa se mai fi cerut sfaturi de catre novici ca mine, voua, stapani cu state vechi de CG, sper sa ma iertati daca nu am avut rabdarea sa citesc chiar toate topicurile si postarile.
Situatia: proaspat mutati de la bloc la casa, de 1 luna, posesori (eu si sotia, putin peste 40 de ani amandoi, fara copii) a 4 acvarii si a unei mitze negre de peste 17 ani (care ne dispera cu umblatul afara noaptea, dupa 17 ani de prizonierat la bloc).
Suprafata curtii si a gradinii ramase e undeva la 400mp care se va gazona si se vor planta cativa pomi. Am prevazut un tarc langa o magazie de lemn in capatul gradinii, de sirma, 3x5,5m (17mp) cu usa, pentru un viitor caine unde sa aiba o cusca si spatiul sau, de nani si papica. Doresc sa las liber cainele, sa stea in tarc doar in cazul in care avem musafiri mai fricosi sau in cazuri speciale, in rest vreau sa-i dau voie liber, usa deschisa.
Acum vin "fricile" mele: NU AM MAI AVUT CAINE, dar imi plac enorm, mangai si maidanezi pe strada...
Am optat pt. o femela, dupa ce am mai citit pe acest site, ar fi mai OK pt incepatori, docilitate, rabdare cu stapanul!  Smiley   Fetita s-a nascut deja, are vreo 3 saptamini, ar trebui undeva peste 1 luna sa o ducem acasa (cred). Mi-e frica de sezonul rece, sa nu pateasca ceva, e micutza ...... dar nu vreau sa o invat in casa, avem pisica care de 17 ani doarme la picioare in pat cu noi. Am comandat o cusca cu acoperis intr-o apa, spre spate, de dimensiuni interioare l=80 a=100 h=80(60 in spate) si intrare de 35x55 laterala (nu centrata pe peretele custii). Ar fi bune aceste dimensiuni, asta dupa tot felul de cautari pe net.....? E recomandat sa fie inchis cainele in lipsa noastra in tarc, cat suntem la servici, atat timp cat e copil-adolescent? E bine sa fie liber? Sa astept primavara si sa caut o alta fetita (sau baiat) la anul? Avem si o terasa (cam cat a cainelui) care o voi inchide cu prelata transparenta peste iarna, pt a nu intra ploaie, vant si zapada.....
Doresc sa-l educam (sau el pe noi) sa fie un caine si de paza in lipsa noastra, sa poata intra doar cateva persoane in afara de noi, sa fie ascultatoare, in prezenta noastra sa nu sara sau muste cumva pe cineva (cand va fi mare). Dresaj de cand? Sterilizarea ar fi obligatirie, doar "feciori" in zona, la toti vecinii....
Sper sa nu va fi plictisit cu povestea noastra, si sper in sfaturi si ajutor din partea comunitatii stapanilor de CG.
Va multumesc anticipat si va salut pe toti,
Adrian Unc - Arad.
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: September 29, 2015, 11:28:20 PM »

Nu am timp acum sa -ti raspund pe larg. Doar o remarca: caine si gazon nu prea se pupa. La vechea locuinta am renuntat la gazon ca era curtea mai mica. Aici fiind curtea mai mare am impartit-o in doua. O zona cu gazon si alta cu pavele.
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #2 on: October 01, 2015, 10:07:43 PM »

Eu recomand padocul oricand. I se pot intampla multe cat timp sunteti plecati. Sau pot avea chiar altii "grija" sa i se intample ceva. De educat,nu prea poti sa-l educi sa faca paza. Asta o face daca are instinct nativ,daca nu,poate sa fie ca o pisicuta. Predresajul e primul si consta in lucruri simple,de baza,de ex. invatatul numelui.Si sterilizarea poate preveni si eventuale boli ale sistemului reproductiv,cum e piometrul.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
unciu
Newbie
*

« Reply #3 on: October 02, 2015, 11:32:39 AM »

Multumesc Did si Freddy pt. raspunsurile voastre, intradevar partea de irigare si gazonare se realizeaza acum in wekend, vom vedea ce si cum, sper sa nu aiba temperamnet de Teckel si sa scurme peste tot..... de aceea as opta la varianta padocului pina creste putin..... sau putin mai mult!
Referitor la padoc, mai multa lume mi-a zis ca ar fi mai indicat, dar o sa ma apuce o mila sa-l vad plangand acolo... Sper sa nu cedam, nici eu si nici sotia.... ca asa a ajuns si dracul ala de mitza sa doarma cu noi in pat.
Astept cu drag si alte pareri, opinii si de la alti iubitori de animale, everybody welcomed!
Smiley
Cu multe salutari!
Unciu
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: October 02, 2015, 02:41:34 PM »

Nu numai teckelii sapa. Sa-i vezi pe foxterrieri ce spor au!  Iar un setter mi-a sapat in juma'de zi o galerie de vreo 2 metri. Chiar daca e posibil sa nu sape, in mod sigur va alerga si vor zbura smocurile de gazon de parca ar fi fulgi de papadie. In afara de asta, mai au obiceiul ca dupa de isi fac nevoile sa dea din picioare, cam cum scurma gainile. Se zice ca-si imprastie niste mirosuri din glandele pe care le au la labe.

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: