Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:31:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Roade pietre  (Read 1260 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
tavistan
Jr. Member
**

« on: November 12, 2015, 06:50:37 PM »

Salutare tuturor!

As vrea sa apelez la experienta voastra si sa-mi spuneti cat de serioasa este problema cu rosul pietrelor? Cred ca multi ati avut problema asta... Catelusa mea are aproape 3 luni si foarte frecvent o surprind molfaind (in joaca???) pietre. Caninii inferior sunt usor tociti deja, cu dintii de lapte n-ar fi o problema insa daca ticul asta persista mi-e teama ca si-i va distruge si pe cei definitivi...
Ce ma puteti sfatui?
Multzam!
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: November 14, 2015, 12:21:51 AM »

Daca i-au cazut dintii, poate ar trebui sa-i dai ceva de ros pentru ca are gingiile inflamate din cauza noilor dinti. Dar poate are o lipsa de minerale si ar fi bine sa-i dai calciu. Al meu exact la varsta asta incepuse sa manance pamant din care cauza a facut o infectie intestinala. Daca era vara si cald ti-as fi recomandat sa pui in congelator niste carpe ude si stoarse si apoi sa i le dai sub stricta supraveghere. Fiind reci, ii atenueaza inflamatia gingiilor. Intreaba la farmacia de oameni daca au gel pentru bebelusii cu eruptii dentare. Il ungi pe gingii cu gelul respectiv. Cumpara-i niste chestii de ros, gen urechi de vita. Le gasesti pe la pet-shopuri sau comanda pe net.

tavistan
Jr. Member
**

« Reply #2 on: November 16, 2015, 08:02:07 PM »

Multumesc freddy25. Inca nu i-au cazut dintii. I-am dat oase din alea din piele presata, vad ca o tin ocupata destul de bine. O sa incerc sa o tin si departe de pietre... O sa-i pun pietris fin in padoc in prima faza si apoi cred ca o sa-o pun niste dale. Sper sa rezolv, totusi nu pare sa fie asa disperata; parca mai mult vrea sa-mi faca in ciuda. Mai vedem...
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: November 16, 2015, 11:06:08 PM »

Imi aduc vag aminte ca am citit mai demult in revista "Cainele meu" ca in perioada schimbarii dintilor au nevoi crescute de calciu si din cauza aceasta apare "sindromul de pica" adica incep sa manance tot felul de prostii. Da-i vitamine, de exemplu K9 Growth sau Petfos Croissance.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #4 on: November 17, 2015, 01:42:00 AM »

I-am facut deja o cura de Petfos, 10 zile. Spre sfarsitul lunii o duc la vaccinat si mai vad ce-mi zice si veterinarul.
Multumesc pentru raspuns!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: