Forum ciobanesc german
October 16, 2017, 09:19:33 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Roade cusca nou nouta-ce repelent sa folosesc?  (Read 4610 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dog
Newbie
*

« on: November 25, 2015, 12:10:44 PM »

Fetita noastra de patru ani au apucat-o pandaliile din nou, s-a apucat sa roada a doua cusca. Prima a facut-o scobitori, ne-am amuzat,am zis ca-io tanara si ca i-o trece.

Acum de cateva luni au apucat-o din nou. De ieri are cusca nou-nouta, de dimineata am gasit-o cusca roasa la un colt Sad si nu ma mai amuza.

Va rog sa-mi spuneti ce repelent as putea folosi ca sa nu mai roada?

Are mingi in tarc si e scoasa de doua ori/zi in curte
RIR
Sr. Member

« Reply #1 on: November 25, 2015, 01:11:39 PM »

parerea mea este ca ,comportamentul se datoreaza stresului de a fi tinuta in padoc (chiar daca o lasati libera de 2 ori pe zi) si singuratatii..
cred ca are nevoie si de un partener din specia ei ...

dog
Newbie
*

« Reply #2 on: November 25, 2015, 01:51:15 PM »

Este foarte adevarat, insa nu imi permit sa mai iau si al doilea caine. M-am gandit sa o las pe afara, sa socializeze cu ceilalti caini, acum ca este sterilizata, insa mi-e teama sa n-o loveasca masinile sau sa se imbolnaveasca de la ceilalti maidanezi.
RIR
Sr. Member

« Reply #3 on: November 25, 2015, 05:11:31 PM »

Mare atentie daca o lasati libera afara din curte:
1.ciobanestii germani sunt cei mai furati caini !!!!
2 are toate sansele sa se imbolnaveasca de la maidanezi
freddy25
Hero Member

« Reply #4 on: November 25, 2015, 08:42:55 PM »

Daca e un caine vaccinat si cu zgarda antiparazitara nu se imbolnaveste. E caine, nu-l poti tine inchis intr-un tarc de 4/6 fiindca o ia razna. Trebuie s-o plimbe minim o ora pe zi dar nu orice plimbare ci plimbare structurata. Cauta pe google si procedeaza in consecinta.
RIR
Sr. Member

« Reply #5 on: November 26, 2015, 12:59:37 AM »

oricum daca este singura de ani de zile nu e bine...
eu am doi  -un mascul si o femela iar cand femela a fost in calduri am dus-o la apartament o luna de zile
s-a intamplat asta de 2 ori pana acum si acele luni de zile au fost  de DOLIU( !! ) pentru ei...
am ramas uimit cat de mare a fost depresia provocata de despartirea lor ...
o tristete fara margini....
acum stiu ca si  au nevoie FOARTE mare sa socializeze cu alti caini....
altfel ajung la depresii si deviatii comportamentale grave..
pacat ca la noi in tara nu exista in marile orase parcuri pentru caini ,locuri amenajate unde sa se poata intalni si juca intre ei...
freddy25
Hero Member

« Reply #6 on: November 27, 2015, 02:45:53 AM »

De ce nu sterilizezi femela?
RIR
Sr. Member

« Reply #7 on: November 27, 2015, 09:19:16 AM »

sa-mi sterilizez "fetita" ? ..are abea un an si un pedigree de exceptie si sa o sterilizez ?
NU se poate asa ceva...
eu am pun punct de vedere foarte "extremist" in privinta sterilizarii cainilor : consider ca numai maidanezii trebuie sterilizati si metisii !!!
pentru mine a steriliza un caine de rasa (orice rasa !!! ) reprezinta o "crima" echivalenta cu castrarea unui om !
sterilizarea unui caine de rasa tanar si sanatos nu are nici o justificare morala ...
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #8 on: November 27, 2015, 10:11:45 PM »

Si sub un an se poate steriliza. Trist. Trist ca maidanezii astia vai de capul lor sunt inca priviti ca niste "chestii" care nu ar trebui sa traiasca. Dar ghici ce,si ei sunt caini si au ajuns acolo nu ca au vrut ei. Am vazut si o gramada de ciobanesti germani abandonati,deci tot un fel de maidanezi. Oricare poate deveni intr-o zi maidanez daca n-are noroc. Si ghici ce,sterilizarea asta are si ea beneficiile ei dar toti se pare ca "fug" de ea. Nu e o crima,ba dimpotriva. Sunt atatia batuti de soarta pe strazi,metisi si nemetisi...Si mai ghici ce,unii oameni atat de "superiori" ar mai trebuie castrati cateodata.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
freddy25
Hero Member

« Reply #9 on: November 27, 2015, 11:06:50 PM »

sa-mi sterilizez "fetita" ? ..are abea un an si un pedigree de exceptie si sa o sterilizez ?
NU se poate asa ceva...
eu am pun punct de vedere foarte "extremist" in privinta sterilizarii cainilor : consider ca numai maidanezii trebuie sterilizati si metisii !!!
pentru mine a steriliza un caine de rasa (orice rasa !!! ) reprezinta o "crima" echivalenta cu castrarea unui om !
sterilizarea unui caine de rasa tanar si sanatos nu are nici o justificare morala ...
Nu am stiut ca e cu pedigree. Gata, ai dreptate. Dar masculul? Si el e cu pedigree?
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #10 on: December 02, 2015, 12:37:32 PM »

NU se poate asa ceva...
Eu cred ca prea mult asimilam instinctul de reproducere al omului cu cel al cainelui. Diferenta majora este ca la caine sexul nu este metoda de "socializare". Este strict comportament de reproducere si nimic mai mult. Apoi, un caine sterilizat nu se simte mai putin "macho" sau "diva" fata de unul nesterilizat. Stapanul este cel care proiecteaza astfel de imagini asupra cainelui. Asa ca mie personal optica asta ca sterilizarea la un caine, indiferent de care si de ce calitate, ar fi o "crima", mi se pare o exagerare fara rost si crima este doar in mintea stapanului. Singurul criteriu pentru decizia de a steriliza sau nu cainele ar trebui sa fie daca stapanul intentioneaza sau nu sa-l imperecheze. Daca nu, cea mai buna optiune este sterilizarea dupa parerea mea: nu-i o crima (nu-l omori, nu-l chinui), nu-i creezi nici un handicap fizic sau psihic (e plin de marturiile stapanilor de caini sterilizati si pe aici si pe alte surse), in schimb il scapi de chinul caldurilor si il pui la adapost de riscul unor afectiuni, risc care in conditiile cosangvinizarii pe care o presupune o rasa "pura" poate fi semnificativ mai mare decat la metisi.
Si eu zic ca n-ar trebui sa existe maidanezi, in sensul ca intr-o lume mai buna decat asta orice caine, de rasa sau metis, ar trebui sa aiba un stapan responsabil. Dar oare de ce sterilizarea ar fi o crima la cainii de rasa si o manopera standard la "maidanezi"? Cine suntem noi?

Scuze pentru off topic dar... daca tot veni vorba... Cheesy
RIR
Sr. Member

« Reply #11 on: December 03, 2015, 09:43:59 AM »

Tavistan ai perfecta dreptate dar aici e vorba de RASA ...
Nu-mi sterilizez cateau nu pentru ca este "fetita" mea ci pentru ca este caine de rasa!
A steriliza un caine de rasa,tanar si sanatos, inseamna a arunca la gunoi munca a sute de generatii de crescatori ce au creat acea rasa timp de sute sau mii de ani !!!
asta este problema...
Freddy in privinta "baiatului " meu da este si el cu un pedigree de exceptie dar din pacate are o forma usoara de displazie la un picior..
acum este perfect "sanatos" insa medicul veterinar care i-a pus diagnosticul mi-a spus ca POATE  sa aiba probleme la batranete Sad
stiu ca poate sa para imoral dar imi doresc FORTE (!!!)  mult sa am urmasi de-ai lui deoarece este un mascul SUPERB !!!!
oricum puii ii voi dona consatenilor mei pentru paza gospodariilor asa ca nu voi atenta la sanatatea  in Romania...

RIR
Sr. Member

« Reply #12 on: December 03, 2015, 11:58:29 AM »

Si inca ceva Tavistan ..
am remarcat tarziu "nuanta" intrebarii tale finale si voi face precizarile necesare..
la caini nu putem vorbi de "rasism" !!
notiunea de "rasa canina" semnifica cu totul altceva decat cea de 'rasa umana" !
"rasele umane' au fost create de catre dumnezeu inca de la facerea lumii ..
De ce ? ..Nu stiu ...Numai El stie...
"rasele canine ' au fost 'create" artificial de catre om,nu de catre Dumnezeu...
si omul le-a creat prin selctii si incrucisari repetate din pura NECESITATE practica : a dorit sa aiba caini cu anumite calitati mai dezvoltate care sa-l ajute pe el in viata de zi cu zi:
-a vrut forta - 'a creat " rasa Boelboel care se bate cu leii in africa de sud
-a vrut viteza- a creat ogarul rusesc
-a vrut inteligenta-"a creat" bichonul
-a vrut miros-'a creat" copoiul
-a vrut frumusete- a creat rasele de apartament
Unii oameni au vrut o rasa care sa le aiba pe toate si atunci a fost creat    Wink
de aceea nu se poate vorbi de "superioritate rasiala" la caini ..
NU EXISTA RASE SUPERIOARE SAU INFERIOARE LA CAINI !!! (la fel ca si la oameni!!! )
din pacate maidanezii si corciturile nu prea stralucesc in 'calitati" utile omului
freddy25
Hero Member

« Reply #13 on: December 03, 2015, 01:54:11 PM »

Sunt unii care ar străluci. Problema e ca nu ai cum sa afli la ce excelează un pui de 2luni.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #14 on: December 04, 2015, 11:17:28 AM »

@RIR: faina discutia.
Eu vad asa: inainte de a aparea rasele de caini, a fost cainele. Prietenul omului. Indiferent de origine, a existat un moment/o epoca in care un animal salbatic, de prada, a fost extras din natura si domesticit. IN BENEFICIUL OMULUI, NU AL CAINELUI SAU AL PREDECESORULUI. Nu puteau sa se gandeasca stramosii nostri imblanzitori de lighioane in asa perspectiva lunga, insa ei practic au incarcat specia umana cu responsabilitatea asupra rasei canine, in intregul ei. Deci suntem responsabili si fata de maidanezi, si fata de cainii de rasa. Ne-am arogat SINGURI dreptul de a interfera cu comportamentul de reproducere al unei specii si am decis care exemplar merita sa se reproduca. Refuzarea dreptului de reproducere (special nu-i zic monta in contextul asta) e o interferenta destul de brutala in natura unei specii. Nu ma intelege gresit - pana la urma detin un CG si nu intentionez sa-l(o) imperechez la coltul strazii sau prin gard ca sa respect natura - sunt de acord cu sterilizarea maidanezilor ca un compromis acceptabil pentru a nu mai vedea caini salbaticiti, fara dusmani naturali, pe maidane (chestie care este de fapt rezultatul asumarii partiale a responsabilitatii fata de rasa canina - asumare partiala=iresponsabilitate!!!). Dar asa cum tu consideri (;pe buna dreptate) o impunitate sterilizarea unui caine de rasa, rasa care este o opera in sine, aparuta prin munca a generatii intregi de crescatori, eu unul consider ca refuzarea reproducerii unor caini pe criterii pe care noi le-am stabilit este o mare impunitate fata de mama natura care a creat o specie in milioane de ani de selectie! SELECTIE NATURALA!
Asa ca sunt total pentru reproducerea controlata dar mai cred si ca ar trebui sa reflectam un pic la chestia asta si la ce am facut gresit ca sa putem corecta. Si o prima invatatura zic ca ar fi urmatoarea: prin interferarea selectiei naturale in cadrul speciei, adica prin crearea raselor, am indus si efectul secundar imediat: cresterea frecventei si transmiterea ereditara a unor afectiuni (uneori chiar malformatii care devin standard de rasa) datorate unui grad mai mic sau mai mare de cosangvinizare. Oare cum procedam?
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: