Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:10:03 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Roade cusca nou nouta-ce repelent sa folosesc?  (Read 4612 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #15 on: December 04, 2015, 12:35:05 PM »

...
Nu-mi sterilizez cateau nu pentru ca este "fetita" mea ci pentru ca este caine de rasa!
A steriliza un caine de rasa,tanar si sanatos, inseamna a arunca la gunoi munca a sute de generatii de crescatori ce au creat acea rasa timp de sute sau mii de ani !!!
asta este problema...
...
Din punctul de vedere al continuitatii rasei a-l steriliza sau a nu-l da la monta e fix acelasi lucru. Deci pana la urma totul se reduce la decizia asta: il montez sau nu. E clar ca sterilizarea tine de decizia fiecarui stapan, in functie de aceasta optiune si de comportamentul cainelui... Pentru unii caldurile trec aproape neobservate, pentru altii e o pacoste.
Dar eu iti mai dau un exemplu de cum poti sa arunci la gunoi toata munca de selectie a unei rase:atunci cand, in urma unui gest marinimos sau chiar al unei tranzactii, un puiut de CG sau alta rasa ajunge pe mana unui stapan iresponsabil care fie il va trata ca pe un automat de latrat, ca pe o sperietoare de ciori si de trecatori si-l va tine legat in lant toata viata sau se va plictisi/satura de strans rahatei si floace si de dat mancare zilnic unui caine pe care l-a luat... ca poate ii trebuie... Deci eu sincer iti doresc (fara nici o ironie) sa ai suficienti consateni cu dragoste pentru patrupedele astea. Smiley
RIR
Sr. Member

« Reply #16 on: December 04, 2015, 03:41:50 PM »

sa am consateni cu dragoste pentru    Undecided
pai aici este o mare...MARE...problema...
eu sunt orasean pursange dar mi-am cumparat o casa intr-un sat ca multe altele,sat de oameni gospodari,harnici si mandri asa cum sunt taranii romani de mii de ani..
si toti acesti pui de daci au caini .
nu  ci corcituri clasice
cualte cuvinte sunt inconjurat numai de "maidanezi' tinuti in lant 24 din 24 de ore,luna dupa luna an dupa an,...toata viata lor
si ce crezi ca fac sarmanele patrupede atunci cand le ajunge cutitul (lantul ) la os ?
pai urla..schiauna...gem...plang ..latra trist ca un bocet...
iar dacii mei mandri ce crezi fac cand isi vad patrupedele in chinuri ?
crezi ca le sgimba bucata de mamaliga zilnica cu una de carne ?
vezi sa nu...
nu fac nimic ...
NIMIC !!!
ba dimpotriva ii si injura  sau ii lovesc...
pur si simplu ii doare in cot !!!
asta este taranul roman .....
m-am intalnit intr-o zi cu un dac mandru care vazandu-mi dulaul a inceput sa se laude ca a avut si el un "lup" ca al meu si ca-l tinea flamand 3 zile ca apoi sa-l duca pe camp la vanatoare de iepuri..
"asta se cheama braconaj" mi-a explicat mandru dacul meu liber
problema este ca dupace cainele alerga ca disperatul sa prinda iepurele ,nefericitul din cauza foamei nu-i mai dadea drumul si atunci dacul lua PARUL si-l lovea pana lasa iepurele din gura... Cry
Astia sunt consatenii mei ...
in privinta maidanezilor sa stii ca s-a umplut satul de ei deoarece organizatiile "umanitare' care ii strang de la oras ii "deporteaza" la tara ca sa ramana romania plina de ei...
au ajuns toate satele si codrii si campiile tarii maidan pentru ciinii fara stapan iar soselele sunt pline de hoituri stivite de masini
singura solutie ca sa scapam de haitele astea de caini este sterilizarea lor si eutanasierea

Thara
Global Moderator

« Reply #17 on: December 06, 2015, 12:03:52 AM »

in privinta maidanezilor sa stii ca s-a umplut satul de ei deoarece organizatiile "umanitare' care ii strang de la oras ii "deporteaza" la tara ca sa ramana romania plina de ei...
au ajuns toate satele si codrii si campiile tarii maidan pentru ciinii fara stapan iar soselele sunt pline de hoituri stivite de masini
singura solutie ca sa scapam de haitele astea de caini este sterilizarea lor si eutanasierea
Sa stii ca nu asociatiile pentru animale ii arunca. Cel putin in zona mea, sunt cateva asociatii care fac enorme eforturi sa sterilizeze gratuit, periodic au campanii in satele de prin imprejurimi si ajuta cu reduceri considerabile, daca nu chiar si gratuitate, pe oricine gaseste un caine si doreste sa faca ceea ce trebuie, plus ca si voluntarii lor sunt plini ochi de caini pe care incearca sa-i plaseze in familii definitive. Mai nou (2-3 ani incoace) odata cu campaniile de sterilizare aceleasi asociatii au si microcipat o buna parte din caini. Desi se stia de multi ani ca de pe la sate se arunca la oras cainii cat si vice-versa, mai recent datorita microcipului care capata tot mai mult teren, a inceput sa se confirme acest fapt, au inceput sa fie identificati caini abandonati la zeci de km de casa lor (dupa datele oferite de microcip). Sunt adusi cu masina, uneori chiar de catre "proprietari" sau de catre vecinii/cunoscutii acestora. Incet au inceput sa se faca si demersuri legale pentru pedepsirea cazurilor de abandon in care s-a putut face dovada prin intermediul microcipului. Tot prin asociatii s-au facut aceste plangeri la politie, iar o parte buna din ele au fost solutionate cu amenzi. Stiu, nu este mult...dar este totusi un inceput. Cat despre partea cu sterilizarea si eutanasierea...cu maaaaare regret, iti cam dau dreptate. Stiu ca mai demult ai spus ca sunt o criminala cu sange rece in contextul eutanasierii, insa stau uneori si ma uit la cainii din adaposturile publice, care de fapt sunt niste lagare de concentrare si ma intreb cum se poate asa ceva!? Se mananca efectiv intre ei, sunt plini de rani, boli si slabi. Uneori, Doamne iarta-ma, ma gandesc ca le-ar fi mai bine sa fie eutanasiati. Desi, si cu eutanasierea e poveste lunga, banutii din fondurile alocate in acest sens "cam dispar" iar cainii sunt omorati in moduri barbare.

Insa, mai exista o parte la fel de importanta a problemei. De unde au plecat acesti maidanezi? Din cine se trag ei? Raspunsul l-am constientizat cu mare dezamagire, se trag din caini de rasa. Sau din caini aparent de rasa, montati pe considerentul "am eu la cine sa-i dau" si "baiatul frumos trebuie sa faca si el puisori". Realitatea este ca in ultimii cativa ani s-a amplificat fenomenul de abandon al cainilor de rasa, grosolan. Adaposturile si strazile mustesc efectiv de Ciobanesti Germani, dintre care pentru unii cred ca zace undeva un pedigree, uitat in vreun sertar. Sa nu mai vorbesc de alte rase, Cane Corso, Beagle, Cocker, Labrador etc...Rase de caine care in urma cu mai multi ani abia le vedeai, acum sunt la discretie. Si nu-i vrea nimeni! Sau cine i-ar vrea, isi pierde interesul cand afla ca se doneaza cu microcip, contract si sterilizati. Ce concluzie sa trag din asta? Ca sunt doriti numai daca s-ar putea "produce" cu ei. Foarte greu se gasesc oameni.
Odata cu adoptia unui caine slab ca vai de el si care urma sa ajunga pe strazi, am dat cu fruntea de cruda realitate (pe care o stiam oarecum). Eu personal, cu toate ca din cainii mei s-au gasit mereu persoane care sa-mi ceara pui, am ales sa nu-i montez. Este pur si simplu pliiiin, de CG cu acte si fara acte. Este suprasaturata piata. Mai nou toti au "monte de exceptie" si toti vand "pui de calitate deosebita", este plin de "oferte speciale" ca si la supermarket. Desi am avut si caine cu pedigree nu am considerat ca mai este nevoie de inca 1-2-3...cuiburi. Sigur, unii ar spune ca ce mai conteaza, la marea masa care exista deja. Conteaza...pentru linistea mea sufleteasca si constiinta mea. Pun seara capul linistita pe perna, fara sa trebuiasca sa ma gandesc ce or fi facand puii proveniti din cainii mei, daca sunt toti la casele lor, daca sunt ingrijiti cum trebuie sau daca monteaza si ei aiurea cainele din vecini s.a.m.d.

Daca tot suntem off topic, referitor la ceea ce ai descris mai sus sunt de acord. Eu stau intr-un oras mare, cu maaari pretentii in ultimii cativa anisori. Daca iesi insa din zona centrala, alta devine imaginea, din nefericire. Acum vreo doua saptamani, la plimbarea de seara cu cainele meu, de dupa niste masini ne-a atacat un caine de dimensiune medie, incredibil de "turat". Am avut noroc ca l-am vazut in ultimul moment cu coada ochiului si m-am eschivat tragandu-mi si cainele, caci celalalt a sarit direct la pieptul lui dupa care s-a repezit la picioarele mele. Dupa cateva clipe m-am dumerit, era cainele unui vecin, un caine in varsta de vreo 4 ani, care in toata existenta lui nu a cunoscut decat un lant de 1 m, un vas ruginit si injuraturi. Cainele a reusit cumva sa-si rupa lantul si a iesit din curte, dar iti poti da seama cum se comporta un caine legat toata viata lui, cainele ala nu mai este in toate mintile, este un caine handicapat psihic. Acum este din nou la locul lui, latra innebunit la fiecare om. Eu m-am "luptat" cu oamenii din zona, din dorinta de a mai schimba cate ceva dar fara prea mult succes din pacate.
RIR
Sr. Member

« Reply #18 on: December 06, 2015, 09:31:23 AM »

Thara ai vorbit pe sufletul meu !!!!
Intr-adevar nu trebuia sa acuz organizatiile care se ocupa de problema cainilor vagabonzi fara sa am dovezi...
Ceea ce stiu ,stiu de la oamenii din sat ....
Ei mi-au spus ca satul nu a avut "maidanezi" si acum dintr-o data au dat navala cu zecile !!!!
Fapt ce nu poate sa aiba decat o explicatie :au fost adusi de cineva ..
Iar multi dintre acesti caini nu sunt catelusii de plus ai copilariei noastre...
Sunt FIARE !!!
O vecina si-a gasit "pekinezii" in gradina SFARTECATI de catre acesti "maidanezi"
Unii dintre ei sunt vai de capul lor...ca niste "fantome"...nu fac rau nimanui ci umbla tristi si vesnic infometati asteptandu-si sfarsitul..
Dar multi sunt RAI mai ales dupa ce se organizeaza in haite...
Cred ca "sterilizarea lor NU va rezolva problema ....
Singura solutie viabila este din pacate eutanasierea...
Asa fac TOATE tarile civilizate (SUA,Germania,Anglia,Franta...etc)
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #19 on: December 06, 2015, 10:17:21 AM »

Daca occidentalii folosesc o astfel de metoda nu insemna ca trebuie s-o folosim si noi. Sa nu luam de "bun" tot ce fac ei.
      Sterilizarea e o solutie pe termen lung iar eutanasia, pe scurt. Acum depinde de strategia folosita de primarii.
      Dar, si tin sa punctez asta, nimeni nu ne da dreptul de a lua viata cuiva!
Thara
Global Moderator

« Reply #20 on: December 06, 2015, 10:52:56 AM »

Ei mi-au spus ca satul nu a avut "maidanezi" si acum dintr-o data au dat navala cu zecile !!!!
Fapt ce nu poate sa aiba decat o explicatie :au fost adusi de cineva ..
Mda...daca par a fi "descarcati din masina" este foarte probabil sa fi fost adusi din alte locuri cu dube sau camioane, s-a mai intamplat, insa responsabili cu asta nu sunt nicidecum asociatiile de protectie a animalelor, care cel putin in zona mea lupta tocmai ca sa stopeze fenomenul abandonului.

Asa fac TOATE tarile civilizate (SUA,Germania,Anglia,Franta...etc)
Treaba asta nu este chiar asa. Aceleasi tari civilizate ascund, cel putin la capitolul animale, cruzimi urate de tot. In tarile mentionate de tine se eutanasiaza caini cu proprietar, din motive precum: proprietarii se muta intr-un imobil mai mic si cainele "ar suferi", cainele are o problema de sanatate tratabila, care posibil sa necesite tratament mai serios, iar cainele s-ar putea "sa sufere" pe durata lui. Cunosc cazuri in care cainii au fost eutanasiati din motivele de mai sus. In unele era vorba de caini cu pedigree. Mai cunosc caz de caine care a fost eutanasiat din cauza ca proprietarului i s-a parut ca ar fi agresiv cu cainii pe care el deja ii avea. Cainele eutanasiat fiind proaspat adus in casa, deci probabil era putin confuz si/sau stresat. "Civilizatia" asta are si efecte negative, nu este doar parfum. Tari precum Germania, in care atentie, zoofilia este legala (sau cel putin era mai demult) considera ca operatia de cupare la rase precum Dobermann ar fi o cruzime, operatie efectuata sub anestezie, de catre un medic. Sunt multe probleme si discrepante, eu cel putin am gasit multa ipocrizie cu privire la "tarile civilizate". Au si parti bune, nu spun ca nu ar fi asa, insa...

Daca occidentalii folosesc o astfel de metoda nu insemna ca trebuie s-o folosim si noi. Sa nu luam de "bun" tot ce fac ei.
Sterilizarea e o solutie pe termen lung iar eutanasia, pe scurt. Acum depinde de strategia folosita de primarii.
Dar, si tin sa punctez asta, nimeni nu ne da dreptul de a lua viata cuiva!
Sunt de acord. Sterilizarea este cea mai buna solutie pe termen lung. Dar ar fi ideal sa lucreze in paralel cu pedepsirea aspra a abandonurilor si a celor care reproduc metisi. Cat despre eutanasiere, nici eu nu consider ca este bine sa ne erijam in "Dumnezeu" si sa decidem care caine moare si care traieste, insa in acelasi timp mi se strange inima in piept cand mai vad cainii prin adaposturile publice, halul in care traiesc acolo si uneori imi fuge mintea si nu pot sa nu imi spun ca le-ar fi mai bine...altfel... Stim cu totii cam cat se adopta. Extrem de putin comparativ cu ce oferta este. Majoritatea cainilor respectivi vor muri acolo, in tarcurile alea infecte, diferenta fiind ca vor avea parte de o moarte lenta si atroce. Iar oamenii continua sa produca alti si alti si alti caini, pentru ca de ce nu!!!??? In urma cu aproximativ un an, vazusem (fara sa vreau) o poza facuta intr-un ecarisaj cu un caine mort si din care cainii din tarcul vecin mancau, cainele fiind "tras" prin gard. Si cate si mai cate cazuri de genul. Fara cuvinte...  Cry
RIR
Sr. Member

« Reply #21 on: December 06, 2015, 12:12:55 PM »

Toti oamenii sunt de acord ca specia canina este fata de alte specii de animale mai inteligenta dar putini stiu cat de inteligenta este..
Cel mai inteligent ciobanesc australian a intrat in cartea recordurilor deoarece a reusit sa invete si sa inteleaga sensul a 1200 (o mie doua sute) de cuvinte !!!
Atat de inteligenti sunt caiinii !!!
Putem spune fara sa gresim ca sunt "aproape" oameni !!
De aceea FlorinC sunt perfect de acord cu tine ca nu avem dreptul sa omoram aceste fiinte DAR nici nu putem sa acceptam sa traim intr-o tara "indiana" in mijlocul Europei !!
De ce am spus "indiana" ?
Deoarece Romania a devenit datorita problemei cainilor fara stapan "mica Indie " a Eoropei
In India 70% dintre oameni au telefon mobil si tot 70% nu au WC (dintr-un miliard si jumatate)
Adica indienii isi fac nevoile unde apuca in timp ce vorbesc la telefon ,incojurati de hoarde de maidanezi !!
eu nu vreau sa traiesc intr-o asemenea tara !!!
Pentru Romania maidanezii au devenit un "CANCER" deoarece este un fenomen care nu mai poate fi controlat..
Iar cancerul se vindeca prin EXTIRPARE !!
cine cred altfel se amageste singur si nu face decat sa acutizeze si mai mult problema...
RIR
Sr. Member

« Reply #22 on: December 06, 2015, 01:08:52 PM »

si inca ceva Florinc..
ce alternative de viata are un caine sterilizat ?
fie il tii in Lagare de Concentrare cum bine a zis Thara ,unde se mananca intre ei..
fie il lasi iar liber pe strazi fara mancare,fara adapost pe timp de iarna,plin de boli, calcat de masini,batut de oameni..etc...etc..
Asta este viata Huh
Hmmmmm....sa fim seriosi....
pentru 90% dintre cainii fara stapan eutanasierea ar fi o BINECUVANTARE !!!

RIR
Sr. Member

« Reply #23 on: December 06, 2015, 02:15:26 PM »

in concluzie am cam deviat pe aratura cu acest off-topic  Grin fara permisiunea "proprietarului" si de aceea rog admnistratorul sa-mi stearga mesajele ...
totusi altul era subiectul acestui topic  Roll Eyes
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #24 on: December 07, 2015, 02:38:54 PM »

Cred ca discutia merita eventual mutata, in nici un caz "ciuntita" de unele postari.
@RIR, ai o perspectiva foarte lucida asupra soartei cainilor de tara - exact asta este si imaginea pe care mi-am format-o in sporadicele mele contacte cu viata rurala. Ieri am iesit pe coclauri sa "vanam" ceva fotografii (apropo, sunt extrem de mandru ca am fotografiat cu fi-miu o pisica salbatica in toata splendoarea  Smiley ). Am trecut din Sirnea spre Dambovicioara, apoi ne-am intors acasa pe soseaua nationala. Undeva, pe la Podul Dambovitei parca, am revazut scena trista a comerciantilor locali, care, pe langa produse (mai mult sau mai putin) traditionale - branzeturi, slanini, carnataraie etalate in fel si chip - au niste custi minimaliste in care tin catei de vanzare. Catelusi abia intarcati, dragalasi, tocmai buni de dat unor turisti care au ratat chioscurile cu artizanat si... pe langa o roata de branza se decid sa-si ia si un catel... neavand habar cam ce anume o sa creasca din el si la ce o sa fie bun... No comment!
Dar atunci te intreb ce facem noi cu ai nostri catelusi? Maya mea are doar 4 luni dar timpul trece ca nebunul. Va trebui la un moment dat sa decid daca o montez sau nu. Daca da, ce fac cu puii (Thara mi-a taiat drastic din entuziasm in sensul asta, pentru ca nu concep sa nu stiu exact cui dau puiutii si sa ma asigur ca sunt pe maini bune). Daca nu, ce fac cu Maya? Stau mai la marginea orasului, oras care cam scapase de maidanezi dar care a inceput sa se repopuleze ca efect al unor practici de care ati vorbit mai la deal... Pai de 2 ori pe an asta imi aduna toti libidinosii liberi din zona si ii rascoleste bine de tot si pe masculii de prin curti... Traiesc cu asta sau o sterilizez???
Pentru ca de donat fara sa stiu cui... no offence dar asta mi se pare un afront mult mai mare la rasa si la eforturile care au dus la crearea ei, decat simpla sterilizare. Sa mor daca stiu raspunsul!
freddy25
Hero Member

« Reply #25 on: December 07, 2015, 05:46:55 PM »

Am avut o catea superba cu pedigree, o rasa rara in Romania dar nu prea cautata. Exact din motivele enumerate de tine nu am dat-o la monta. Mama ei a avut 13 pui si mi-am dat seama ca erau sanse mari sa nu le pot gasi stapani tuturor puilor asa ca nu am lasat-o sa faca pui.  Pe undeva am regretat fiindca dupa ce a murit nu am mai gasit nicaieri un pui cu pedigree. Am luat pana la urma unul fara pedigree, e frumos dar nu e asa destept.
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #26 on: December 07, 2015, 07:54:29 PM »

Dar in niciun caz pedigree-ul a dat inteligenta cainelui. Sper din tot sufletul ca nu crezi lucrul asta.
     Pt ca am auzit din ce in ce mai des pe aici, cum ca un act face diferenta dintre un caine "cu sange pur" si un maidanez. A devenit o  problema de conceptie, acesta situatie. Si cred ca toata treaba a plecat de la samsarii de caini, doar ca sa-i "impacheteze" cat mai frumos si continuata de proprietarii care-i cumpara doar ca sa se laude ca au caine de rasa. Ca restul nu mai conteaza, nici cu ce-i hraneste, nici daca-i dreseasa... dar ei au caini de rasa.
     Din pacate astfel de situatii sunt intalnite din ce in ce mai des.
freddy25
Hero Member

« Reply #27 on: December 07, 2015, 09:05:11 PM »

Nu, nu cred ca e de la pedigree faptul ca nu e asa inteligent. Cred ca femelele sunt mult mai inteligente si mai dornice sa faca pe plac stapanului. Acesta din urma e mascul.
RIR
Sr. Member

« Reply #28 on: December 07, 2015, 11:48:46 PM »

@Tavistan cand am spus ca voi "dona" puii consatenilor am fost sugubat ...
a dona un caine de rasa este cea mai mare prostie deoarece cine nu da bani din buzunarul sau pe un produs nici nu-l pretuieste cu adevarat.
iar valoarea unui  cu pedigree este in medie 300 de euro...deoarece  este o rasa de EXCEPTIE !!!
cum sa donez un asemenea pui unui " CIOBAN" care pretuieste animalele in functie de profitul care il aduc: vaca daca nu-i da lapte o omoara, calul care nu-i trage caruta il omoara,oaia care nu-i da lana si cas o omoara,gaina care nu-i da oua o omara....
Asa gandesc taranii ...
pentru ei un caine nu este un "prieten" si un animal inteligent ...
pentru ei cainele este un consumator de mamaliga care ii face paguba zilnic,paguba pe care trebuie sa o recupereze la "vanatoare"...
daca ii spui "CIOBANULUI" ca puiul pe care il donezi poate intelege 1200 de cuvinte din cele 3000 (fondul de baza al unei limbi) ,adica 40%, el se uita ca vitelul la tine deoarece el nu stie decat 100 de cuvinte ,in majoritatea lor injuraturi traditionale mostenite de la ta-su...
puiul respectiv este academician pe langa taranul roman...
va fi vai si amar de saracul puiut donat unui asemenea om..
de aceea si eu sunt FOARTE ingrijorat deoarece vreau ca catelusa mea sa aiba o viata NORMALA (sa fie mama) pentru a fi fericita...
cand va veni momentul sa o caut pe net parinti ai caror copii doresc un pui de "lup"...
si il voi VINDE !!!!...nu pentru bani ci asa cum am mai spus cel care plateste si pretuieste !!!
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #29 on: December 08, 2015, 12:27:11 AM »

Cum am spus si mai sus, toata discutia se indreapta catre ridicol. La inceputul postului tau am vrut sa-ti spun ca esti snob. Iar la sf acestuia m-am oprit...si atat.
    Din pacate facem prea mult off-topic. Ar trebui sters topicul acesta. S-au spus prea multe...
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to: