Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:19:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
Author Topic: Roade cusca nou nouta-ce repelent sa folosesc?  (Read 4614 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #30 on: December 08, 2015, 12:55:15 AM »

Cum am spus si mai sus, toata discutia se indreapta catre ridicol. La inceputul postului tau am vrut sa-ti spun ca esti snob. Iar la sf acestuia m-am oprit...si atat.
    Din pacate facem prea mult off-topic. Ar trebui sters topicul acesta. S-au spus prea multe...
Cum spuneam, mutat nu sters! Si in nici un caz nu trebuie sters doar pentru ca nu-ti plac unele concluzii de pe aici. Sorry dar RIR are dreptate. Cel putin dpmdv... chiar daca m-am contrat un pic cu el, in esenta am aceleasi convingeri. si probabil ca nu sunt singurul. Nu inteleg ce ti se pare ridicol in discutia asta dar ai optiunea sa nu o urmaresti, NU???
RIR
Sr. Member

« Reply #31 on: December 08, 2015, 01:30:21 AM »

@FlorinC nu inteleg ce te-a suparat atat de tare  Undecided Undecided Undecided
Dupa cum am scris inainte eu am realizat ca am derapat pe aratura cu discutia si am cerut sa-mi fie sterse mesajele ...NU ma deranjeaza absolut deloc acest lucru !!!!
Am scris intr-un mod usor zeflemitor ca sa dau putina "culoare" discutiei...
Zici ca s-au spus prea multe ...
Ce s-a spus asa de mult  Undecided Undecided Undecided
Am ironizat indienii...da si  Undecided
esti cumva indian ?
sa stii ca singura tara din lume unde cainii vagabonzi sunt mai multi (sau cel purin egali) decat oamenii este India...
De ce ?
pai deoarece conform statisticilor mondiale (care nu sunt secret de stat ) indienii sunt cel mai murdar popor !!!
Faptul ca 70% dintre indieni nu au WC si isi fac nevoile unde dorm si unde mananca arata ca genetic sunt foarte asemanatori cu cainii...
Cred ca asta este motivul "tolerantei" dus la paroxism a indienilor fata de maidanezi...
Numarul de maidanezi dintr-o tara arata gradul de murdarie al acelui popor !!!!
Noi romanii suntem EUROPENI nu indieni !!! dupa cum cred ca stii...
Iar daca crezi ca "ciobanii" romani merita un "tratament" mai bun du-te si traieste cateva luni la tara si ai sa vezi fata "urata" a unei natiuni...
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #32 on: December 08, 2015, 02:17:54 AM »

Dar nu m-a deranjat deloc treaba cu indienii. E purul adevar, ca-i ling caini la fund si se p... pe strada.
    Au fost doua lucruri care m-au deranjat enorm in topicul asta: primul a fost acela cu sangele "pur" care defapt e un sange mai murdar ca al unui maidanez si al doilea a fost cel legat de "ciobani". Pt ca discutia a plecat de la faptul ca nu avem cui dona in siguranta un pui de cg. Si s-a ajuns la generalizarea taranului roman sub titulatura maxima de cioban. Nu-i curect, taranul roman nu are cu ce sa creasca un pui de calitate, deci nu-i vina lui. Asta ar fi prima la mana, iar a doua e ca ne-am obisnuit sa generalizam niste oameni care defapt iubesc animalele, pt ca altfel n-ar lucra in slujba lor, ciobanii, cu niste "animale de oameni", cu niste nenorociti. Si de aici s-au spus multe si se vor mai spune.
     Edit: Tin sa precizez ca nu am trait la tara, pt ca nu am rude in mediu rural. Dar observ foarte bine greutatile vietii de acolo.
RIR
Sr. Member

« Reply #33 on: December 08, 2015, 03:18:55 AM »

@FlorinC
1.in privinta indienilor i-am dat ca exemplu nu pentru ca nu respect poporul indian d.p.d.v al civilizatiei indiene
civilizatia si cultura indiana sunt vechi de 3000 de ani ...
indienii construiau temple si jucau sah cu Zeii cand europenii abia ieseau din pesteri si invatau sa mearga in 2 picioare ...
problema lor este dpdv sanitar ...
toleranta excesiva fata de maidanezi este de fapt indiferenta fata de curatenie...
un strain care vine in Romania si vede la fiecare colt de strada cate o haita de caini ce crezi ca spune atunci cand se intoarce in tara lui ?
pai spune : "fratilor nu va duceti in Romania deaorece romanii sunt niste IMPUTITI !"
2. cu privire la cuvantul "pur" ...
crede-ma ca nu m-am gandit NICIODATA la semnificatiile "politico-filozofico-rasisto-nazisto-etc-etc"
folosesc acest cuvant de cand m-am nascut atat in privinta raselor de caini cat si a raselor de cai !!
am inteles cum vezi tu problema (poate si altii) si de aceea de acum voi folosi numai expresia "cu pedigree" sau " fara pedigree"
3 in privinta taranilor pe care i-am jignit ( Undecided) numindu-i "ciobani" in loc sa-i inobilez cu titlul de "iubitor angelic de animale" sa fim seriosi frate !!!!
mi-am exprimat foarte clar pozitia: taranul roman NU " iubeste" animalele NEFOLOSITOARE..
intelegi ce vreau sa spun ?
el "iubeste" vaca pentru ca ii da lapte dar daca vaca isi rupe piciorul ii taie gatul...fara sa clipeasca
iar cainele "lup" este bun doar daca are profit de pe urma lui
nu ai sa vezi niciodata un taran care sa-i dea lapte unui  ,sau carne, sau pastile,sau deparazitare sau vitamine..
el il tine in lant toata viata lui si ii da numai resturile care ii raman lui la masa( paine,mamaliga muiata in zeama de varza)
IMBECILUL ala care isi isi infometa si batea caile sa-i prinda iepuri o facea pentru ca dulaul cica ii mancase un porc (nu stiu cum dreaku o fi reusit saracu) ,adica ii facuse paguba si acum trebuia sa-si scoata parleala...
si sa stii ca asa sunt 80% dintre acesti "iubitori de animale"
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #34 on: December 08, 2015, 04:20:36 AM »

Dar e foarte adevarat ce spui, ideea e sa nu generalizam, ca in felul asta jignim gratuit pe cineva care nu merita. "Fiecare padure cu uscaturile ei" e o vorba romaneasca. Eu sunt patriot si un nationalist convins asa ca ma aprind cand se spune ceva de romani.
        Mi-a placut titulatura  de "iubitor angelic de animale", dar viata e grea pt taranul roman, nu are posibilitate si niciun viitor mai frumos nu se zareste. Oricum pt oamenii de la tara, cainele este un "instrument de facut zgomot". Daca aude hotu' e bine, daca nu, e lafel de bine. nu dau doua parale pe viata unui caine pentru ca nu au acele doua parale.
Thara
Global Moderator

« Reply #35 on: December 08, 2015, 08:55:11 AM »

de aceea si eu sunt FOARTE ingrijorat deoarece vreau ca catelusa mea sa aiba o viata NORMALA (sa fie mama) pentru a fi fericita...
cand va veni momentul sa o caut pe net parinti ai caror copii doresc un pui de "lup"...
si il voi VINDE !!!!...nu pentru bani ci asa cum am mai spus cel care plateste si pretuieste !!!
Undecided Undecided Undecided

Nu-i curect, taranul roman nu are cu ce sa creasca un pui de calitate, deci nu-i vina lui. Asta ar fi prima la mana, iar a doua e ca ne-am obisnuit sa generalizam niste oameni care defapt iubesc animalele, pt ca altfel n-ar lucra in slujba lor, ciobanii, cu niste "animale de oameni", cu niste nenorociti. Si de aici s-au spus multe si se vor mai spune.
Edit: Tin sa precizez ca nu am trait la tara, pt ca nu am rude in mediu rural. Dar observ foarte bine greutatile vietii de acolo.
Nu doresc sa generalizez, insa cunosc multicele cazuri in care oameni de la tara o duc chiar foarte bine. Au animale, isi cultiva cam tot ce le trebuie, mai si vand din ce produc (fara sa plateasca taxe si impozite) si in acelasi timp lucreaza si la oras. O duc mai bine decat cei mai multi oraseni, care exceptandu-i pe cei cu casa si curte generoasa (si timp, care e o mare problema de multe ori!), unde sa-si cultive legume/fructe si unde sa-si creasca vaci, oi, capre!? De asemenea, ceea ce spune RIR este destul de adevarat, cu privire la faptul ca taranul roman isi "iubeste" animalele cata vreme acestea au un aport la viata lui. Am auzit si de exceptii, oameni deosebiti, insa nu ii gasesti la tot pasul. La tot pasul in schimb gasesti taranul care atunci cand ii se pune pe tava sterilizare si microcipare gratuita, urla si te injura la poarta ("ca la usa cortului") ca el nu vrea asa ceva. Ii convine sa-i fete cateaua de cateva ori pe ani si sa inece puii la parau. Sau sa-i arunce prin parcari, la drumul mare. Tot taranul isi aduce cainele cu masina la oras si-l lasa aici.
Stim cu totii, macar de pe la TV sau de pe net cazuri in care taranii si-au batut animalele crunt cand acestea nu au mai putut lucra. Caluti loviti cu lopata/sapa pentru ca nu mai puteau trage la caruta etc. Desigur, cum spuneam, exista si tarani care pot fi dati ca exemplu pozitiv, isi ingrijesc animalele cat se poate de bine insa cred ca nu acestia reprezinta majoritatea. Cat despre ciobani...permiteti-mi sa ma indoiesc cu privire la dragostea lor fata de animale, pe considerentul ca lucreaza cu ele...  Undecided Unii mai au simpatie pt animalele lor, dar pana departe mai este mult. Era un forum unde urmaream discutiile despre cainii de oi din Romania si am vazut suficient cat sa spun ca nu-i prea intereseaza, cu exceptiile de rigoare desigur.

Eu sunt patriot si un nationalist convins
Si eu! Dar in acelasi timp imi place sa traiesc in realitate, iar realitatea imi arata altceva cu privire la romani. De ceva vreme insa, poate pentru unii este un paradox, nu prea-mi mai plac romanii. Am ajuns la concluzia ca tara este deosebit de frumoasa, pacat ca este locuita.

dar viata e grea pt taranul roman, nu are posibilitate si niciun viitor mai frumos nu se zareste. Oricum pt oamenii de la tara, cainele este un "instrument de facut zgomot". Daca aude hotu' e bine, daca nu, e lafel de bine. nu dau doua parale pe viata unui caine pentru ca nu au acele doua parale.
Ma indoiesc profund, profund de tot cu privire la veridicitatea afirmatiei asteia. Smiley Pur si simplu, am vazut cu ochii mei altceva. Sunt, desigur, si oameni saraci, dar pe astia ii gasesti si la oras. Si am vazut oameni saraci care faceau reale eforturi sa isi ingrijeasca animalutul, cainele, luat de pe strada. Culmea, sa fi fost doar o coincidenta...erau oraseni get-beget.

un strain care vine in Romania si vede la fiecare colt de strada cate o haita de caini
Am auzit ca prin alte parti de tara este mai nasoala situatia, mai ales in Bucuresti. Aici la mine insa dpdv-ul asta chiar nu mai avem haite de maidanezi. In cel mai rau caz mai gasesti cate 2-3 grupati, dar nu la orice colt de strada.
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #36 on: December 09, 2015, 02:51:43 AM »

viata e grea pt taranul roman, nu are posibilitate si niciun viitor mai frumos nu se zareste.
Asta nu ii da vreun drept sa fie nemilos cu un animal. Ideea e ca unii nici nu vor sa isi faca acest viitor mai frumos. Se complac in situatie si atat. Nu vor sa evolueze,nu vor sa accepte sa nu mai tina un caine in lant de 1 m toata viata,cu un adapost facut dintr-o bucata de tabla rezemata de un gard. In privinta animalelor mari...ele sunt privite mai mult drept bunuri(si la MV iti este implementata aceasta idee) care dupa ce trec de o varsta nu mai sunt productibile,nu mai au valoare economica,deci nu trebuie sa mai consume si trebuie sa "dispara". Sa stiti ca nu doar taranii au aceasta mentalitate. In privinta animalelor de companie...eu nu o sa inteleg niciodata de ce o sa isi ia unu' caine pe care vrea musai sa il tina(nu degeaba) dar fara sa ii acorde un minim de bunastare. Gandirea generala a celor de la tara (poate mai sunt exceptii)e ca un animal trebuie sa iti ofere ceva fizic,fie alimente,haine sau protectie. Nu exista un atasament real. Mie mi se pare ca ei cred ca e sub demnitatea lor sa pretuiasca un animal sau chiar sa invete ceva de la el,sau or sa zica ca n-au ei timp de prostii de astea,dar caii aia slabi,inhamati la carute pe marginea drumului,care asteapta,(culmea!) in fata unui bar,imi lasa alta impresie... In fine,nu voiam decat sa ii dau dreptate Tharei in cele spuse.

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
Pages: 1 2 [3]   Go Up
  Print  

Jump to: