de aceea si eu sunt FOARTE ingrijorat deoarece vreau ca catelusa mea sa aiba o viata NORMALA (sa fie mama) pentru a fi fericita...
cand va veni momentul sa o caut pe net parinti ai caror copii doresc un pui de "lup"...
si il voi VINDE !!!!...nu pentru bani ci asa cum am mai spus cel care plateste si pretuieste !!!

Nu-i curect, taranul roman nu are cu ce sa creasca un pui de calitate, deci nu-i vina lui. Asta ar fi prima la mana, iar a doua e ca ne-am obisnuit sa generalizam niste oameni care defapt iubesc animalele, pt ca altfel n-ar lucra in slujba lor, ciobanii, cu niste "animale de oameni", cu niste nenorociti. Si de aici s-au spus multe si se vor mai spune.
Edit: Tin sa precizez ca nu am trait la tara, pt ca nu am rude in mediu rural. Dar observ foarte bine greutatile vietii de acolo.
Nu doresc sa generalizez, insa cunosc multicele cazuri in care oameni de la tara o duc chiar foarte bine. Au animale, isi cultiva cam tot ce le trebuie, mai si vand din ce produc (fara sa plateasca taxe si impozite) si in acelasi timp lucreaza si la oras. O duc mai bine decat cei mai multi oraseni, care exceptandu-i pe cei cu casa si curte generoasa (si timp, care e o mare problema de multe ori!), unde sa-si cultive legume/fructe si unde sa-si creasca vaci, oi, capre!? De asemenea, ceea ce spune RIR este destul de adevarat, cu privire la faptul ca taranul roman isi "iubeste" animalele cata vreme acestea au un aport la viata lui. Am auzit si de exceptii, oameni deosebiti, insa nu ii gasesti la tot pasul. La tot pasul in schimb gasesti taranul care atunci cand ii se pune pe tava sterilizare si microcipare gratuita, urla si te injura la poarta ("ca la usa cortului") ca el nu vrea asa ceva. Ii convine sa-i fete cateaua de cateva ori pe ani si sa inece puii la parau. Sau sa-i arunce prin parcari, la drumul mare. Tot taranul isi aduce cainele cu masina la oras si-l lasa aici.
Stim cu totii, macar de pe la TV sau de pe net cazuri in care taranii si-au batut animalele crunt cand acestea nu au mai putut lucra. Caluti loviti cu lopata/sapa pentru ca nu mai puteau trage la caruta etc. Desigur, cum spuneam, exista si tarani care pot fi dati ca exemplu pozitiv, isi ingrijesc animalele cat se poate de bine insa cred ca nu acestia reprezinta majoritatea. Cat despre ciobani...permiteti-mi sa ma indoiesc cu privire la dragostea lor fata de animale, pe considerentul ca lucreaza cu ele...

Unii mai au simpatie pt animalele lor, dar pana departe mai este mult. Era un forum unde urmaream discutiile despre cainii de oi din Romania si am vazut suficient cat sa spun ca nu-i prea intereseaza, cu exceptiile de rigoare desigur.
Eu sunt patriot si un nationalist convins
Si eu! Dar in acelasi timp imi place sa traiesc in realitate, iar realitatea imi arata altceva cu privire la romani. De ceva vreme insa, poate pentru unii este un paradox, nu prea-mi mai plac romanii. Am ajuns la concluzia ca tara este deosebit de frumoasa, pacat ca este locuita.
dar viata e grea pt taranul roman, nu are posibilitate si niciun viitor mai frumos nu se zareste. Oricum pt oamenii de la tara, cainele este un "instrument de facut zgomot". Daca aude hotu' e bine, daca nu, e lafel de bine. nu dau doua parale pe viata unui caine pentru ca nu au acele doua parale.
Ma indoiesc profund, profund de tot cu privire la veridicitatea afirmatiei asteia.

Pur si simplu, am vazut cu ochii mei altceva. Sunt, desigur, si oameni saraci, dar pe astia ii gasesti si la oras. Si am vazut oameni saraci care faceau reale eforturi sa isi ingrijeasca animalutul, cainele, luat de pe strada. Culmea, sa fi fost doar o coincidenta...erau oraseni get-beget.
un strain care vine in Romania si vede la fiecare colt de strada cate o haita de caini
Am auzit ca prin alte parti de tara este mai nasoala situatia, mai ales in Bucuresti. Aici la mine insa dpdv-ul asta chiar nu mai avem haite de maidanezi. In cel mai rau caz mai gasesti cate 2-3 grupati, dar nu la orice colt de strada.