Forum ciobanesc german
July 19, 2016, 11:19:01 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Agresivitate Ciobanesc  (Read 941 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
rtbmod
Newbie
*

« on: December 02, 2015, 01:49:29 PM »

Buna ziua,

Imi cer scuze pentru "putin offtopic", am postat mesajul si pe un forum de ciobanesti dar apoi am vazut ca nu prea este activitate acolo. Sper sa ma puteti ajuta voi.
Am si eu un pui de Ciobanesc Bucovinean de 3 luni. Il tin liber prin curte (~100 mp) , si am constatat ca in aceast spatiu devine mult mai agresiv decat in alte locuri . In masina, in casa , in plimbari este foarte cuminte si jucaus la modul pasnic. Insa in curte nu pot face nimic. Musca si trage de haine, de mana, etc.
M-am gandit ca fiind mic se joaca, dar deja are dimensiuni mari (16 kg) si nu prea as vrea sa mai tolerez astfel de comportament, mai ales ca o sa tot creasca intr-un ritm alert.
Am incercat sa-i spun "Nu!!" si sa-l tin de ceafa pana se calmeaza, dar nu pare sa inteleaga. Isi reia "activitatea" dupa ce ii dau drumul.
Aveti vreo metoda eficienta pentru astfel de situatii?

Multumesc mult!
Stoe
Newbie
*

« Reply #1 on: December 03, 2015, 12:10:07 PM »

La 3 luni nu cred ca se pune problema de agresivitate - cred ca este mai mult un fel de a-ti atrage atentia (tie ca stapan in primul rand, dar ci celorlalti membri ai familiei). Nu uita la varsta asta are nevoie de foarte multa joaca si atentie.
Incearca sa si recompensezi momentul in care se calmeaza cu ceva cei place lui (preferabil deosebit de mancarea curenta).
Al doilea sfat este sa perseverezi - perseverenta este un element cheie in dresajul cainilor. Este bine cum procedezi - il prinzi de ceafa si il pui la pamant (fara agresivitate sau brutalitate) - el trebuie sa invete ca tu il domini fizic (cat mai poti...) Trebuie sa repeti chestia asta pana se potoleste - si cu comenzi vocale. Cainii sunt sensibili la tonul stapanului.

RIR
Sr. Member

« Reply #2 on: December 03, 2015, 12:17:35 PM »

Stoe a spus exact ce cred si eu: nu cred ca este vorba de agresivitate la 3 luni
cred ca doreste atentie si joaca
cred ca daca ar avea un caine cu care sa se joace problema ar fi rezolvata
poate va permiteti practic si financiar si ii cumparati un tovaras ...
rtbmod
Newbie
*

« Reply #3 on: December 03, 2015, 04:11:37 PM »

Multumesc mult pentru sfaturi, o sa continui cu rabdare.
In caz ca nu obtin rezultate, o palma(nu tare) peste bot ar constitui o problema?

Merci!
RIR
Sr. Member

« Reply #4 on: December 03, 2015, 04:58:03 PM »

o palma beste bot (nu tare) HuhHuhHuh?
au "ma doare" pe mine cand aud  Sad Shocked
niciodata sa nu dai in cainele tau !!!!
NICIODATA !!!
nu conteaza ce rasa este,nu conteaza daca este metis sau pursange ...
pe cainele tau nu trebuie sa-l atingi nici macar cu un deget,oricat de mult te-ar enerva "poznele' lui..
asta este o regula de aur ,o lege nescrisa la fel de adevarata ca legea gravitatiei a lui Newton
rtbmod
Newbie
*

« Reply #5 on: December 03, 2015, 05:09:38 PM »

Ok, nici n-as putea. Intrebam doar sa ma asigur ca nu fac ceva gresit. O sa creasca foarte mare in curand, si nu o sa fie usor sa fac fata muscaturilor. Sper sa functioneze metodele pasnice. Daca nu, poate o sa il dau la dresaj.

Merci!
RIR
Sr. Member

« Reply #6 on: December 03, 2015, 05:18:11 PM »

si masculul meu musca cand era mic dar dupa 7-8 luni a incetat
 puiul tau la 4 luni o sa-si schimbe dentitia si timp de o luna o sa roada saracul tot ce prinde
ai sa vezi ca o data cu maturizarea lui o sa inceteze cu muscatul
trebuie sa ai putina rabdare
rtbmod
Newbie
*

« Reply #7 on: December 03, 2015, 05:39:59 PM »

Daca de exemplu vreau sa fac putina curatenie prin curte, nu pot. Rupe pantalonii, maraie si musca de imi da sangele (sunt constient ca nu la modul de a ma ataca pt. ca da din coada, etc) . La fel facea si al tau?
RIR
Sr. Member

« Reply #8 on: December 03, 2015, 07:50:19 PM »

cand faci curat in curte el iti percepe activitatea(caratul obiectelor,maturatul etc) ca pe o invitatie la joaca
principalul factor stimulator pentru el este insasi "curtea" ,acel spatiu deschis in aer liber...
"curtea" il starneste iar miscarea ta nu face decat sa-i dea apa la moara
este normal mai ales ca este pui
solutia este una singura: disciplinarea sa prin DRESAJ elementar
zi de zi trebuie sa-l inveti comenzile de baza:sezi,culcat,aici,aport...
acest dresaj elementar ii va inocula in subconstient notiunea de "supunere" ,de ascultare , ideea ca tu esti "seful"
si cel mai important lucru este sa-l inveti ce inseamna comanda :NU E VOIE !"
este cea mai importanta comanda ...
acum nu te asculta deoarece nu cunoaste sensul acestei comenzi chiar daca i-o spui de o suta de ori...
trebuie "dresat" ca sa o inteleaga si sa o execute
rtbmod
Newbie
*

« Reply #9 on: December 03, 2015, 08:04:02 PM »

Multumesc mult, am inteles, va tin la curent!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: