Forum ciobanesc german
October 02, 2017, 02:56:20 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Sfaturi si recomandari pentru achizitie pui CG  (Read 6726 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bughy
Newbie
*

« on: January 15, 2016, 09:08:43 PM »

Buna seara,
In primul rand ma bucur foarte mult ca exista aceasta comunitate. Am tot citit si e foarte de ajutor.
In schimb, sunt cateva lucruri pe care nu le inteleg:

1. Care este diferenta intre linia de lucru si cea de show? Doar de infatisare si de predispozitia la activitate mai intensa? Sau sunt si alte diferente? de comportament/temperament m-ar interesa.
2. Care varianta este mai sociabila?
3. Cum se poate verifica daca puiul provine dintr-o familie unde a aparut displazia? ( de cateva luni am grija de un ciobanesc german, batran, care are displazie.. nu e foarte grav, dar saracul se vede ca se chinuie sa se ridice si sa se miste )
4. Par lung - ce parere aveti? e doar o trasatura de infatisare, sau au si un anumit temperament?
5. Se adapteaza usor la o noua casa? Cand e cald, am o casa, cu destul teren cat sa-si faca de cap, dar in frig, mi se pare nedrept ca eu sa ma intorc in apartament in Constanta, si pe el sa-l las acolo si sa-l vad o data pe zi.

Practic, ce mi-as dori eu este un ciobanesc german cu par mediu sau lung, negru sau negru - tan, cu spatele cat mai drept, fara acea pozitie exagerata a coloanei (mi se pare extrem unghiul in care sunt pozati majoritatea, parca nu pot tine spatele drept, nu stiu daca e fortata pozitia de stapani sau asa sunt ei), si cel mai important sa fie extrem de sociabili (unii poate ar spune prost, dar ma intereseaza sa se poata apropia cineva de el fara sa fie agresiv). Imi puteti recomanda unde sa ma duc sa intreb de un astfel de pui? Eventual in Constanta sau zona Dobrogea (nu este un factor, pot calatori Smiley) ).
Descrierea de mai sus este un ideal, am mai avut catei, de talie mica, si stiu ca nu e cum iti doresti, ci cum il educi si ce noroc ai cand il iei - pe primul am avut noroc sa arate superb, dar nu am stiut sa-i modelez caracterul si am ajuns sa am un caine de talie mica, extrem de posesiv, agresiv, fara sa lase pe nimeni sa-l atinga.. dar apoi am avut si un pui al acestuia, la care am avut grija si a fost cel mai bland si docil catel.

Va multumesc si imi cer scuze daca am intrebat prostii Smiley
RIR
Sr. Member

« Reply #1 on: January 16, 2016, 02:40:49 AM »

1.linia de lucru este ceva mai "agresiva" decat cea de show
2.linia de show este mai sociabila
3.testul de displazie (HD) este trecut pe pedigree-ul cainelui sub numele parintilor,bunicilor,strabunicilor
dar testul nu iti garanteaza 100% sanatatea puiului ci 90% sau 80% ...
cu cat are mai multi stramosi sanatosi cu atat sansele ca puiul sa fie sanatos se apropie de 100%
4.cei cu par lung au un caracter mai apropiat de stramosii lor lupi ,parul lung fiind un atavism al speciei,o gena recesiva mostenita de la lupi
de aceea sunt putin mai "salbatici"
5.problema nu este adaptarea la noua casa ci despartirea de stapan deoarece pot suferi traume MARI
ciobanescul german este cel mai loial caine din Univers !!!
nu exista cuvinte care sa poata descrie loialitatea si iubirea fata de stapan a acestei rase
am citit ca au inceput sa fie folositi tot mai putin ca animale utilitare datorita faptului ca sufera traume severe cand sunt despartiti de antrenorii lor.
frigul nu este o problema pentru ei deoarece sunt "ciobanesti"
caldura este o problema MARE
este foarte greu sa-l tii intr-un apartament .Practic il nenorocesti
Un ciobanesc german trebuie sa stea la curte
6.linia de show are acel "unghi" deoarece aceasta este "politica" germana de crestere a rasei
daca vrei un caine de show cu spate drept caumpara unul american,dar cel american are capul mic,aceasta fiind "politica" americana de crestere a rasei
7din cate stiu eu in Constanta se afla canisa Mofli pe care o gasesti pe acest forum
8.femelele sunt mai docile decat masculii dar sunt la fel de "nesociabile"
ciobanescul german odata cu maturizarea (2 ani) nu mai este un caine "sociabil" ci un caine de paza si protectie
ca sa fie cum vrei tu trebuie sa-l dai la dresat!!!...este singura solutie
c.g.-ul este un INGER fata de stapan si familia sa dar cu strainii este DRAKUL  Drac

Lotta
Newbie
*

« Reply #2 on: March 30, 2016, 04:24:07 PM »

Bun gasit tuturor membrilor acestui forum. Este primul meu post pe aceasta pagina dedicata, de aceea tin ca la inceput sa subliniez ca este un forum deosebit, in care gasesti sfaturi, recomandari si stiri foarte utile.
Cu toate acestea m-am lovit de o problema, mai exact nu gasesc raspuns la dilema in care ma aflu momentan. Concret, eu, sotie&copil (3,6 ani) ne dorim sa aducem un nou membru in familia noastra. Nici eu, nici sotia nu am mai avut vreun caine vreodata, astfel ca este o provocare pentru noi. Sotia si copilul isi doresc un caine de talie mica, eu ciobanesc german. Cu toate aacestea am reusit sa imi conving consoarta ca nu este ok sa crestem cainele in casa cu noi (stam la curte - supraf. aprox 350 mp).
Acum, am citit postari mai vechi ale acestui forum, am discutat (telefonic&email) cu cativa crescatori, pentru achizitionarea unui pui (femela, deoarece am inteles ca este mai ok ca si prim caine). Preturile difera foarte mult, toti subliniaza performantele deosebite ale parintilor cainilor.
In final, m-am oprit la 2 crescatori, Von Vifor si von Wolfenwald. De la primul am optiunea sa aleg dintre pui mici ca varsta, la cel de-al doilea am optiunea sa aleg dintre pui mici (http://goo.gl/7J45dL) sau o femela de 11 luni (linie genetica de exceptie - http://goo.gl/JDFHhd - dresajul de baza efectuat).
La puiuti in ambele cazuri pretul este mai mic, iar la femela de 11 luni pretul este destul de marisor. Persoana cu care am discutat (canisa von Wolfenwald) mi-a sugerat alegerea femelei de 11 luni , deoarece a trecut oarecum peste etapa copilariei si este mai socializata. Noi pe de alta parte, inclinam mai mult pentru alegerea unui pui mic, care sa creasca sub ochii nostrii, dar asta presupune si un efort suplimentar privind disciplinarea, etc. Care credeti ca ar fi optiunea cea mai buna pentru mine si familia mea?
Pe de alta parte mai exista o problema (dpmdv), nu prea dispunem de timp liber (program serviciu 09 - 18). Privind partea materiala, avem un venit cumulat destul de consistent, nu ar fi o problema costurile intretinerii unui astfel de caine (ma refer la rasa).
Dar cum nu doresc sa ajungem sa regretam si nici sa chinuim bietul animal (spun asta deoarece am 2 vecini cu ciobanesti care ii tin de dim pana seara inchisi in tarc, plimbare maxima 10, 15 min/zi), vreau sa ma ajutati si sa imi spuneti (din experiente proprii), daca putem sa crestem un CB in conditii bune. Asta nu inseamna ca nu ne vom ocupa deloc de el si va sta inchis in tarc. Dimineata va avea o scurta plimbare, apoi liber prin curte pana dupa amiaza, cand va avea toata atentia noastra.
Stiu ca am un post destul de lung, sper sa nu fi deranjat pe cineva, insa consider ca este mai bine sa ma informez inainte de a face un pas important, mai ales daca se pot cere aceste sfaturi de la niste persoane cu o vasta experienta in acest domeniu.
Multumesc anticipat si sper ca in curand sa fac parte din acest forum&club cu toate "actele" in regula (adica sa am un  )
Bafta
SabinaIoana
Full Member

« Reply #3 on: March 30, 2016, 05:22:15 PM »

Avand in vedere faptul ca aveti un copil si nu ati mai avut pana acum caine, parerea mea este ca cea mai buna alegere ar fi un pui.
1. Un caine deja la 11 luni are personalitatea formata, este invatat cu anumite lucruri si are(sau nu) anumite experiente mai putin placute care nu stiti niciodata cand vor iesi la iveala.
2. Luand un pui veti avea ocazia sa il obisnuiti mai usor cu copilul si acestia vor fi cei mai buni prieteni! Desigur si la 11 luni catelul se va intelege cu copilul, insa eu, personal, m-as simti mai in siguranta daca as avea un copil, cu un caine crescut de mic in familie.
3. Veti creea o legatura mult mai puternica decat daca l-ati luat mai mare, primele luni din viata catelului sunt esentiale pentru dezvoltarea relatiei.
In concluzie, fie ca alegeti puiul sau femela de 11 luni, ati facut o alegere corecta in privinta rasei si nu veti regreta! Sa nu fiu inteleasa gresit...nu am nimic impotriva cumpararii unui caine de 11 luni sau chiar peste 1 an, dar consider ca in aceste circumstante este mai bine sa optati pentru un puiut.

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
emip
Full Member

« Reply #4 on: March 30, 2016, 06:00:35 PM »

Ca si experienta, pot spune ca a fost una similara si la noi.
Sa nu alegi un caine energic daca nu o sa aveti timp de el. Sigur, o plimbare mica dimineata, una seara si 3 aruncari cu mingea sunt ok dar nici pe departe suficiente pentru un ciobanesc cu mult drive. O sa fie nevoie de socializare mai intense (plimbari in parc, expunere la situatii noi), o sa fie nevoie de ceva dresaj de baza (ideal sub supraveghere).
Primul an o sa fie destul de consummator de timp.
Dupa doi ani, se mai calmeaza, comunicarea devine uneori incredibila. Noi initial l-am tinut afara, dar cand nu avem timp perioade mai lungi, sta cu noi si dimineata si seara in casa.
Clar, femela la inceput.
Lotta
Newbie
*

« Reply #5 on: March 30, 2016, 07:24:42 PM »

Noi gandim cam la fel. Ne-ar placea ca puiul sa fie format de noi si sa consideram ca il putem cunoaste mult mai bine daca l-am lua de mic. Insa, cum spunea si emip, trebuie un efort din partea noastra in ceea ce priveste educatia si formarea lui. Va trebui sa ne decidem exact ce vrem, daca suntem dispusi sa facem acest efort. Sunt convins ca timpul petrecut cu el este similar cu formarea si buna lui educare.
Despre cele doua canise si despre linia genetica a puilor de la von Wolfenwald ce parere aveti. Au caini mult prea energici pentru noi, ca incepatori? Aveti cumva ca recomandari si alte canise unde putem solicita informatii cu incredere?
Sincer, as fi preferat sa avem o canisa situata mai aproape de zona in care locuim (jud Ilfov), pentru a putea relationa mai bine cu crescatorul, sa vedem puii, parintele/parintii puilor, dar din ceea ce am citit majoritatea crescatorilor seriosi sunt situati in Transilvania. Chiar nu ma intereseaza ca parintii sa fie mari campioni, doresc doar o siguranta ca am un caine sanatos, fara defecte genetice si boli.
O seara buna.
Horatiu Popescu
Hero Member

Oxy von Vifor

« Reply #6 on: March 30, 2016, 08:08:07 PM »

Sfatul meu este sa nu va grabiti. Mai documentati-va, mai discutati cu crescători, mai cititi pe net. Materiale sunt destule. Cu cat va petreceți mai mult timp studiind treaba, cu atât veti avea sanse mari de a face alegerea corecta. Ciobănescul german e in general un câine activ, care are nevoie de miscare , de dresaj de disciplina, îi place sa lucreze. Daca nu va ocupati de el va începe sa-si faca singur de lucru, ceea ce mai mult ca sigur ca nu va va conveni. Exista însă si exemplare mai apatice, cu mai puțin drive, care se multumesc cu o plimbare scurta dimineata si ceva atentie seara. Despre temperamentul puiului, numai crescatorul, daca e bine intentionat, va poate lamuri. Atentie, sunt multi care sunt gata sa va toarne gogoși, doar ca sa va convingă sa cumparati. Cel mai bine e sa stiti exact ce vreti. N-ar fi rau sa discutati înainte si cu cativa dresori CU REZULTATE, ca sa va lamuriti. Baftă!
Lotta
Newbie
*

« Reply #7 on: March 30, 2016, 10:54:04 PM »

Va multumesc pentru sfaturi, cu siguranta am sa tin cont de ele. Ce am observat pe mai multe forumuri dedicate diferitelor rase de caini, userii se cam feresc sa vorbeasca prin postari despre un crescator sau o canisa, despre seriozitatea acestora. Oare de ce?
Atata timp cat majoritatea crescatorilor sau a simplilor propietari de caini cu pedigree (vb de mai toate rasele) recomanda insistent cumpararea puilor doar de la canise, toti viitorii sau noii propietari ar trebui sa aiba o idee de unde sa plece. Sunt deja 2 pareri care contrazic un crescator cu nume, referitor la introducerea unui caine de 11 luni intr-o familie cu un copil mic (observatie cu care sunt mai mult decat de acord). @Horatiu Popecu, intr-adevar, sunt multi crescatori care incearca sa iti spuna gogosi (asta o spun din proprie experienta, prin contactele pe care le-am avut cu mai multe persoane care cresc ciobanesti germani, golden retrevier, labrador si boxer). Pretul se poate negocia si nu este acelasi la niciun crescator (am intalnit variatii si de 500 euro), canise care nu se pot vizita decat in momentul alegerii puilor (motive gen: "eu nu sunt adeptul vizitelor" "motive de siguranta si sanatate" - si evident ca nu te poti duce sute de km doar ca sa stai la poarta sa discuti 10 minute), pui care sunt fatati, dar de fapt nu sunt in locatia canisei, sunt in alt oras si recomandari care de multe ori nu sunt cele mai bune pentru viitorul stapan. Pana la urma se poate ca totul sa devina doar o afacere in Romania.
In fine, multumesc din nou pentru ajutor. Noi sfaturi si pareri sunt mai mult decat binevenite.
Bafta
FlorinC.
Jr. Member
**

« Reply #8 on: March 31, 2016, 12:20:01 AM »

Eu va pot recomanda ceva: nu va luati caine.
      Daca nu aveti timp deloc de ce sa chinuiti un biet animal singur in curte?! Un acvariu cu pesti sau o broasca testoasa, zic eu ca v-ar infrumuseta viata mai mult decat un caine in curte. Nu aveti mari responsabitati cu animalutele de acvariu, dar un catel e greu de crescut avand in vedere ca aveti timp de el doar dupa ora 18 dar si atunci foarte putin pentru ca va bucurati de momentele dragi cu al dvs copilas.
        Eu asta nu inteleg, de ce ati dori sa va luati un caine pe care nu-l puteti educa, caruia nu-i puteti satisface nevoile si nu-i oferiti dragoste pana-n ora 18:00. Sincer vorbind, mai mult de 2 ore seara, doar primavara si vara, nu-i suficient sa cresti un catelus. Si mai ales aceasta rasa care, din propria experienta va spun ca are mare nevoie de un companion canin non-stop.
        Singurul lucru pe care pe vi-l pot recomanda ar fi sa va indreptati atentia catre alte animalute. Poare un iepuras flocos, poate un acvariu, sincer va spun asta si sa nu credeti ca am ceva negativ de comentat pentru ca nu va conosc, desi locuiesc si eu tot in ilfov. Imi pare rau ca va dezamagesc dar responsabilitatea unui cg e mare. Sunt genul de caini agili, isteti foc, intotdeauna cu sete de cunoastere, de a invata ceva nou, le place sa alerge si sa socializeze, traiesc cu o mare dependenta de stapan si de ceilalti caini din curte. Si urasc singuratatea, poate cel mai grav lucru care li se poate intampla, de jucat se mai joaca si singuri cateodata, dar singuratatea in timpul zile cand sunt ei foarte activi ii face s-o ia pe cai gresite, vorbesc efectiv de comportamentul din propria curte. Iar treaba cu "mai putin drive" nu exista la rasa asta. Si ar fi pacat sa cresteti un catel pe care sa nu-l puteti controla inca de la inceput, adica unui catel nu i se poate acorda atentie doar seara, ca nu e iepuras,  mai ales ca fiecare dintre noi ne dorim cei mai bun pentru familia noastra iar acesta trebuie sa inteleaga unele reguli si sa se supuna acestora. Cum puteti educa un catel de 3 luni doar cateva min seara ca apoi a doua zi sa respecte ce l-ati invatat?! Pai singur toata ziua o sa intre in depresie cu oricat de multe jucati i-ati lasa si niciodata n-ar deveni cainele adult mult visat.
        Din pacate, comentariu meu o sa vi se para negativ, nu acesta a fost scopul. Chiar imi cer scuze pentru impresia creata, dar cg nu este un caine care poate fi crescut in felul asta.
Lotta
Newbie
*

« Reply #9 on: March 31, 2016, 09:42:42 AM »

@FlorinC - nu am niciun motiv pentru care as fi deranjat de ceea ce ati spus. Un forum este menit sa ofere informatii si sa creeze o legatura (chiar daca virtuala de cele mai multe ori) intre userii acestuia, si nu toate parerile trebuie sa fie pe aceeasi lungime de unda. Este firesc.
Intr-o oarecare masura inclin sa va dau dreptate, insa, stau si ma intreb daca majoritatea propietarilor de caini sunt pensionari sau pur si simplu au program de functionar public!? Sper sa nu se inteleaga gresit ceea ce am spus si sa se interpreteze, ma refer strict la mult timp liber.
Realizez ca un cb, mai ales in primii ani de viata, are nevoie de o ingrijire mai atenta in ceea ce priveste alimentatie, vitamine, formare.
Numai bine tuturor.
UBER
Jr. Member
**

« Reply #10 on: March 31, 2016, 01:17:40 PM »

Un cg are nevoie mare de miscare si de prezenta stapanilor langa el. In cazul vostru va fi un caine chinuit ! Orice caine implica responsabilitati mult mai mari decat pare la prima vedere ! Nu e o jucarie care ,daca te saturi de ea o...arunci in pod !
Un pui mic lasat singur....nu prea e ok mai ales pana la aproximativ 6 luni ! In plus daca e singur isi va gasi de treaba si va va ..."reorganiza" curtea !
Ce veti face cand plecati in weekend sau concedii ?
Colţ
Newbie
*

« Reply #11 on: March 31, 2016, 05:27:52 PM »

Daca vreti sa luati un caine si mai ales un CG,eu as fi de parere sa-l luati si sa-l considerati membru al familiei,nu doar un animal care se numeste caine...Nu-l luati doar ca reprezinta ,,o provocare'', pentru ca provocarea ar putea sa fie un chin pentru dumneavoastra si mai ales pentru el.....
Nu va vorbesc doar sa ma aflu in treaba.Cred ca va pot spune cate ceva,chiar daca sunt pe acest forum oameni mult mai avizati care va pot da si sfaturi.Eu nu-mi permit si nu e falsa modestie...
Am avut CG si C.romanesc la tara cand eram copil si am crescut personal doi CG la bloc si pe al treilea il cresc mixt; ziua in padoc ,seara si in weekend la bloc sau il iau cu mine unde plec,daca e posibil..,de aceea va impartasesc doar parerile mele fara sa vreau sa intru cu cineva in polemica!
 ,,Daca intrati in hora trebuie sa jucati''!De ce va spun asta?Pentru ca o sa rasfoiti acest forum si alte materiale despre rasa si poate o sa ziceti ca nu mai vreti CG sau nici macar caine...Acum sa va spun ce stiu eu si o sa enumar:
1.Cg e un caine care necesita multa atentie in cresterea si mentinerea lui intr-o stare buna din punct de vedere fizic si psihic!
2.E destul de sensibil din multe puncte de vedere(gasiti informatii verificate...)
3.El e incadrat la rase utilitare,prin urmare trebuie sa faca ceva,sa apere,sa salveze,sa insoteasca,sa urmareasca si daca vreti sa arate bine in expozitii canine...Bietul animal, o sa ziceti...!Nu...,lui ii place sa faca lucruri ,mai putin show,cred...
4.Este bine sa stiti ca exista doua linii in aceasta rasa,ba chiar trei:de show,de lucu,si linia veche care cu ceva vreme in urma le reunea pe ambele.Din pacate din cei vechi gasiti mai greu si in general fara pedigree..Din acest punct de vedere sunt subiectiv pentru ca nu am avut decat din cei vechi si acum am unul de lucru cu pedigree!Va pot spune doar ca cei din linia veche au fost paznici inascuti,asta micu' de lucru nu si-a aratat inca coltii prea tare...Va zic asta,pentru ca ma gandesc ca va-ti orientat catre CG si pentru ca sunt buni de paza,ca altfel alegeati altceva.Si in aceasta privinta sunt multe de discutat..Or sa va spuna unii ca nu va ,,recomanda unul de lucru pentru ca sunt foarte agresivi si energici'',altii ca <<cei de show sunt ,,cocosati'' si si-au pierdut calitatile de caine utilitar>>!Informati-va si daca va hotarati,alegeti ce doriti....
5.Un alt punct ar fi sa nu picati in plasa ideii ca daca va alegeti un caine supus si mai putin activ, e mai bine si mai sigur pentru familia dumneavoastra...
Un caine dominant, bine directionat e sigur pe el,devine calm cu timpul si parerea mea e ca ve-ti avea mai putine probleme cu el..
6.Cainele care il cresti cum trebuie langa tine, invata, intelege mult mai multe si devine mai protectiv, decat unul pe care unii il mai uita in curte sau padoc fara sa se gandeasca ca mai are nevoie si de altceva in afara de hrana si apa..
7.In afara de faptul ca se joaca cu tine,te apara sau mai stiu eu ce ..,cainele mai face si prostii cum le spunem noi (sapa,roade,musca,face nevoile unde nu vrei,urla,latra cand ai musafiri,fuge dupa catele daca e mascul,se bate cu alti caini,sare gardul,unii omoara gaini sau pisici,sare pe tine si iti murdareste hainele cu care vi sau pleci la munca,sare pe copil cand e mic cainele si trebuie supravegheat.....) si cel mai rau e cand se inbolnaveste si unii chiar iti cer ajutorul..Din acest punct de vedere  fiind f.inteligent si expresiv cand sufera ti se rupe inima....
8.Va spun si eu ca si altii sa aveti grija de unde il luati daca il luati.Nu va grabiti...Chiar crescatorii seriosi or sa va spuna lucrul asta...
9.Daca vreti sfaturi despre ce temperament vi s-ar potrivi cereti-le unui instructor de dresaj asa cum trebuie..Gasiti pe acest forum si nu numai!
10.Daca v-ati hotarat, luati-l sa-l iubiti si nu pentru ca reprezinta o provocare!In primul an de viata trebuie sa aveti mare grija de el si ar fi bine daca nu are companie pana veniti de la serviciu sa vina cineva la el si la pranz...!
Mult succes! Smiley

Cory
Newbie
*

« Reply #12 on: April 02, 2016, 12:02:06 PM »

In primul rand, va felicit ca mutandu-va la casa, vreti sa va luati Ciobanesc German ... alegere perfecta ... o sa va aduca iubire neconditionata, sinceritate si fidelitate ... iar pentru familie SANATATE nepretuita, mai ales in ziua de astazi, cand nu ne putem deconecta copii de pe net. Cu totii o sa fiti mai mult in curte, afara, la aer si o sa faceti mai multa miscare, in joaca, fara efort si fara abonamente scumpe la sala ... Oarecum aste e una din motivele, pentru care va mutati la casa ... calitatea vietii ... asa-i?

Ii cunoastem pe cei de la Canisa WOLFENWALD, sunt foarte seriosi, Ardeleni adevarati ... si din cate stim ei au cele mai bune femele din tara, 2-3 femele extraordinare direct din REMO si VEGAS, cei mai buni Ciobanesti Germani din toate timpurile. Le-am vazut anul trecut la Bucuresti, la Campionat, si va spun ...sunt extraordinar de frumoase ...Merita sa luati de la ei puiut, pentru ca veti avea o linie genetica remarcabila, care va asigura un caine de calitate scutindu-va de multe probleme de sanatate ... si cine stie, daca tot veti avea in curte un caine frumos, poate va "molipsiti" si veti mai veni si la concursuri cu el...ca si noi de altfel ...

Legat de eterna dilema a celor care au prima data caine, si au copii mici ... din experienta proprie de mamica cu doi copii, de 4 si 7 anisori, va spun din start, relax...nu va ingrijorati degeaba ... ca va luati puiut sau tineret de 9-10 luni...o sa va descurcati fara probleme ... cainele sa fie de calitate, din linie buna, echilibrat, chiar daca dati un ban in plus ... si nu va faceti griji degeaba.
Ambele optiuni cu plusuri si minusuri, datorita faptului, ca intre 3-8 luni veti avea in curte un mic nazdravan, care va re-planteaza florile, roade toti papucii, va rupe fustele, placutele de inmatriculare de pe masini, cablurile prin casa daca lasati usa deschisa ... si alte grozavii, peste care treceti usor doar razand si cu calm. Ca si la copii nostri, pubertatea este perioada interesanta ... Daca aveti puiut mic, il veti admira crescand zilnic, dar cu problemele aferente acestei perioade. Daca aveti junor cu dresajul de baza deja efectuat, atunci bucurati-va de el ... Noi in cazul copiilor nostri nu am avut probleme ... am ras cu totii cand fetita mica a fost trantita in iarba, din exces de iubire, de cate vreunul din cainii nostri ... Si mai dispar si ciorapi, de pe uscator ... si asta face parte din farmecul de a avea caine in curte ... ca si membru de familie, ca si prieten adevarat, ca si companie sincera ...

Cory, Ardeal 
Thara
Global Moderator

« Reply #13 on: April 02, 2016, 03:00:58 PM »

REMO si VEGAS, cei mai buni Ciobanesti Germani din toate timpurile.

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing 
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #14 on: April 06, 2016, 12:41:39 AM »

Ai curte? Iti place rasa mult? Esti disponibil pentru un angajament? Go for it!!!
- nu cred ca un caine care isi asteapta stapanul prin curte pana se intoarce e char asa de nefericit, mai ales daca beneficiaza de atentie si la inceputul si la sfarsitul zilei;
- atentia fata de copilas (sa va traiasca si sa fiti fericiti!) nu va va fi distrasa de prezenta unui alt companion; din contra, mai ales daca va fi femela va fi o pereche de ochi in plus asupra copilasului; iar bucuria pe care v-o aduce copilasul va fi completata de fericirea lui de a avea un catzel;
- acvariu? broscute? de ce nu un ficus??? am avut acvariu, dupa un an abia am asteptat sa scap de el... in schimb cu Maya, abia astept sa ajung acasa sa ma intampine; ea e prima. si o pup fix in bot (n-as fi crezut vreodata). Pestii nu mi i-am pupat aproape nicioadata; nici nu pareau ca isi doresc Smiley))) Un caine inseamna dragoste neconditionata pe care ti-o arata tot timpul. Daca ii dai o catime inapoi in fiecare zi, va fi fericit. Si un CG exceleaza la chestia asta. E extrem de extrovertit.
- daca aveti probleme in privinta alegerii caine mic/CG... poate va ganditi sa aveti si una si alta... noi am inceput sa ne gandim si la o adoptie... sa vedem...
- VAD DIN POSTARILE TALE CA TE VEI DESCURCA!
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: