Forum ciobanesc german
June 15, 2017, 01:56:31 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Apa pe timp de iarna  (Read 1701 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
remus67
Jr. Member
**

« on: January 24, 2016, 05:35:59 PM »

Intreb si eu pe cei cu mai multa experienta! Cum procedati, oameni buni, cu apa asta care ingheata in vase!? Ca nu gasesc o solutie optima, fir-ar ea a naibii de solutie! Tot caram vasele in casa la scos gheata din ele, mai incalzim apa si turnam peste...off!
tevezbd
Full Member

« Reply #1 on: January 24, 2016, 08:37:38 PM »

daca e zapada in jur nu trebuie sa te stresezi cu apa.. zic eu... al meu are apa si prefera zapada Smiley
remus67
Jr. Member
**

« Reply #2 on: January 24, 2016, 08:57:11 PM »

Cand sunt liberi, in curte, nu ma stresez! Dar cand sunt inchisi in padocurile lor...pai maine dimineata gasesc in fiecare padoc un vas inghetat bocna!
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: January 24, 2016, 10:39:14 PM »

Eu le pun peste boabe cam o cana si un pic de apa calduta ca sa nu se deshidtrateze. Au doua mese pe zi, deci beau cam 5-600ml de apa. Le schimb apa din curte de 3ori pe zi. In afara de asta, au o galetica de apa in casuta lor care are incalzire in podea. Nu e de putere foarte mare dar totusi pe gerul asta, azi dimineata erau 5-6grade. Cand afara sunt in jur de 0 grade, in casuta sunt cam 12-15grade. Ai mei sunt blanosi, vreo doi sunt metisi de CG, unul e o rasa nedefinita dar e flocos ca un mioritic. Pe schnauzer il las noaptea  in casa iar setterul sta in casa de obicei fiindca e foarte latrator si am reclamatii de la vecini.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #4 on: January 25, 2016, 01:31:59 AM »

Din vasul ala inghetat bocna catelusa mea linge apa la greu! Am avut si eu un stres cu chestia asta dar m-am lamurit... Schimba-i apa de cateva ori pe zi si nu te stresa. Daca intr-adevar ii trebuie apa, va bea imediat ce va avea ocazia... adica atunci cand ii dai! In rest... iarna nu-i ca vara... Necesarul de apa e mai mic. Eu cred ca in perioadele astea de frig mancarea e mai importanta.
whitesnake
Newbie
*

« Reply #5 on: March 12, 2016, 09:19:10 PM »

Faci o cutie din placaj,partea superioara o tai in forma vasului dar putin mai mica,cat sa stea vasul pe cutie(daca se poate sa ramana doar marginea superioara sprijinita pe capac.Inauntrul cutiei montezi un bec de 100W(atentie pe unde tragi cablul sau cum il protejezi sa nu fie ros).Se poate izola cutiape interior. Caldura emisa de bec va tine apa dezghetata.

Vand boala cronica,celor nevoiasi !!!
remus67
Jr. Member
**

« Reply #6 on: March 13, 2016, 02:06:18 AM »

Ma gandidsem le ceva asemanator. Pare periculos (stiu...grija).
Incerc altceva, desi n-o sa-mi rezolve problema pe iarna. O sa vin cu poze ulterior.
CP
Newbie
*

« Reply #7 on: March 14, 2016, 09:04:37 PM »

Eu tin apa in padoc, pentru ca am o ticneala...sa nu imi doarma cainii la temperaturi sub zero grade. Cat de blanos e Schnauzerul meu, apreciaza asta cand viscoleste sau bate crivatul. Eu am facut un padoc cu izolatie, caldura in pardoseala si un termostat (ajuta si la consum). Am facut si un fel de holisor, ca sa fie un spatiu tampon, unde tin castroanele cu apa si asa nu ingheata. Dar pentru apa tinuta afara, daca puteti asigura curentul electric in timpul zilei, ati putea incerca incalzitoarele de apa pentru pasari - cum ar fi:

https://www.ghidelectrocasnice.ro/4116-vas-apa-incalzire-pasari-animale-iarna/
Sau
http://www.agrocenter.ro/cum-se-ingrijesc-puii-de-gaina-iarna/incalzitor-de-apa/

Daca folositi un castron metalic sau chiar o craticioara (cele emailate de tip vechi cred ca sunt mai rezistente, eu am constatat ca toate castroanele de asa-zis inox pentru caini fac puncte de rugina/oxidare, cand le tin afara; in mod misterios in interior nu fac la fel) poate functioneaza...
Sper ca va ajuta.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: