Forum ciobanesc german
June 15, 2017, 01:42:47 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: CG in apartament foarte mic  (Read 3244 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
RIR
Sr. Member

« Reply #15 on: February 19, 2016, 10:10:45 AM »

totusi nu vreau sa fiu nedrept cu @Verdi...
ai avut dreptate cand ai spus ca mai bine in apartament decat tinut in lant in curte...
"RIR" al meu a stat 5 luni in lant la acele rude ...
dar stiam ca-l vor tine in lant ...insa asta a fost singura optiune "salvatoare" la momentul respectiv deoarece efectiv eu nu mai puteam sa fac fata cu el in apartament...il aduceam de la plimbarea de o ora,unde il alergam pana cadea lat si in 5 minute dorea iar afara....daca nu il scotem iar se culca intr-un colt al camerei trist si deprimat...
iar rudele de la tara il scoteau in fiecare zi o aora la plimbare prin sat si il lasau inca o ora liber prin curte ...
insa restul timpului statea legat in lant...
dupa 5 luni saracul meu "RIR" nu mai avea deloc blana subrat la ambele picioare din fata...se scarpinase din cauza stresului de a fi legat pana la sange !!!....avea 2 rani deschise !!!!
iar la gat ii cazuse aproape toata blana ,fiind smulsa de zgarda de piele atunci cand se izbea inebunit sa prinda toate vrabiile ce zbura pe langa el...
asta era singura lui "activitate" care il scotea din monotonia chinuitoare : sarea la vrabii...
asta inseamna "lantul" ...
decat sa-l tii la curte in lant mai bine IMPUSCAL !!!
lantul=SADISM !!
RIR
Sr. Member

« Reply #16 on: February 19, 2016, 10:12:39 AM »

*"cumpara-ti" ,"impusca-l "
scuze...
freddy25
Hero Member

« Reply #17 on: February 19, 2016, 12:50:27 PM »

Sunt caini de talie mica si in grupele I si II . La cainii ciobanesti ar fi Welsh Corgi cu 2 varietati. La grupa a II a : pinscher pitic, schnauzer pitic.
SabinaIoana
Full Member

« Reply #18 on: February 19, 2016, 04:29:29 PM »

cainele tau lup este un caine FOARTE nefericit chiar daca tu crezi ca jubileaza de fericire...
este un "ciobanesc" TERMINAT !!!!...care "vegeteaza" nu traieste cu adevarat...
si asta numai pentru ca vrei neaparat sa ai si tu aceasta rasa chiar daca nu ai conditiile MINIME da o cresti...

Ok, sunt de acord pana la un punct. Daca iti iei cg in apartament si il uiti intr-un colti si il scoti la plimbare pt minimul de facut nevoi da, ai un caine nefericit. Dar daca ii stimulezi suficient atat fizic cat si mental nu vad care este problema. Mai trist este un caine care ori sta in lant ori desi e liber pe 1000 ha nu se ocupa nimeni de el si doar i se da de mancare si apa fara macar un pic de dresaj si afectiune. Apropo, ciobanescul meu care "vegeteaza" in apartament are IPO1 si selectie, dar da, o fi un caine "terminat" doar pentru ca sta in apartament si nu in padoc cum stau majoritatea cainilor "liberi". Daca ai timp si iti pasa de cainele tau apartamentul nu este o problema, dar  e nevoie de efort din partea stapanului!

Goosfraba Kennel
-Bucuresti-
RIR
Sr. Member

« Reply #19 on: February 19, 2016, 10:04:57 PM »

Ok, sunt de acord pana la un punct. Daca iti iei cg in apartament si il uiti intr-un colti si il scoti la plimbare pt minimul de facut nevoi da, ai un caine nefericit. Dar daca ii stimulezi suficient atat fizic cat si mental nu vad care este problema. Mai trist este un caine care ori sta in lant ori desi e liber pe 1000 ha nu se ocupa nimeni de el si doar i se da de mancare si apa fara macar un pic de dresaj si afectiune. Apropo, ciobanescul meu care "vegeteaza" in apartament are IPO1 si selectie, dar da, o fi un caine "terminat" doar pentru ca sta in apartament si nu in padoc cum stau majoritatea cainilor "liberi". Daca ai timp si iti pasa de cainele tau apartamentul nu este o problema, dar  e nevoie de efort din partea stapanului!
asa este @SabinaIoana....asa este...
sunt si exceptii bune si FOARTE bune (cazultau)..
totul depinde de stapan !!!
eu am vorbit in general...deoarece cei mai multi posesori de cg care stau la bloc nu se inghesuie cu ei pe terenul de joaca...
Morphine
Newbie
*

« Reply #20 on: March 05, 2016, 09:30:34 AM »

Depinde de caine. La fel ca si oamenii, au si ei o personalitate.
Am tinut mai multi catei in foster. Doi au fost de talie mare.
Primul nu ar fi fost fericit intr-un apartament, asa ca i-am cautat o casa corespunzatoare dupa ce s-a facut bine. Avea nevoie de mai mult spatiu decat ii puteam oferi eu.
Al doilea (metis de ciobanesc mioritic) se pare ca este extrem de fericit intr-un apartament de 2 camere, asa ca l-am adoptat (chiar daca intentia mea a fost de a-l tine in foster). Dupa ce ne-am cunoscut mai bine, mi-am dat seama ca nu e catel de curte.
Am vazut multi adulti de ciobanesc german care au nevoie de ajutor. Ati putea sa va oferiti sa tineti unul in foster si sa vedeti mai departe cum va adaptati amandoi.
Si adultii pot fi educati. Sunt animale destepte.  Wink
Blitz2710
Newbie
*

Dogs never bite me. Just humans.

« Reply #21 on: July 14, 2016, 08:20:52 PM »

Si oamenii pot fi educati, tot animale destepte sunt Cheesy Dar aici trebuie sa fiu de acord cu SabinaIoana, daca te ocupi de ei, acestia pot fi fericiti oriunde, daca ii ignori, atunci e clar ca nu sunt fericiti, orice rasa ar fi ei...(inclusiv cei mici de apartament).
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: