Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:24:19 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: isi pazeste anumite lucruri si maraie...  (Read 1340 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
max24
Newbie
*

« on: February 20, 2016, 12:39:14 AM »

Buna Seara!
Cam de o luna de zile ,  a inceput sa isi pazeasca anumite lucruri(lesa,paine,zgarda..jucarii)si sa maraie cand ma apropii de ele...chiar sa se repeada... dar nu strange Sad. Are aproape 10 luni..Datorita conditiilor nu am avut unde sa il tin... si il tin in casa.. Este tratat chiar foarte bine..Tin atat de mult la el incat l-am lasat sa doarma la picioarele mele. Este un caine mai dificil... pe strada trage agresiv spre alti caini.. dar daca ii dai voie nu le face nimic doar ii miroase... am zis ca poate cu timpul o sa se rezolve... Problema este cu acest marait... De mine nu mi-e frica.. mi-e frica doar ca poate sa se repeada la sora mea mai mica.. chiar daca ne iubeste pe toti.. si se joaca cu noi... are acest comportament.. uneori... !
Plimbat este.. mancat este... nu inteleg.. de ce are acest comportament..
Vreau sa va precizez ca este primul meu  ! Mi l-am dorit nespus de mult... si nu as vrea sa ma despart de el.. si cu siguranta nici el de mine... cand plec  la liceu .. sta suparat la mine in camera si ma asteapta pana vin acasa... !
Astept parerile Dumneavoastra!
O seara Buna !
freddy25
Hero Member

« Reply #1 on: February 20, 2016, 12:40:40 PM »

E un comportament de dominanta. Probabil ca ati fost prea permisivi cu el si i s-aurcat sefia la cap. Cauta pe google " cum sa devii seful haitei". E un articol foarte bun pe animalutze.com si ma sunt si alte sfaturi care te-ar putea ajuta. Cateva reguli pentru situatia asta:nu are voie sa iasa ori sa intre pe usa inaintea stapanilor, nu ii dai mancare in timp ce mananci tu. Nu are voie sa stea pe locuri inalte si nici sa aiba control asupra intrarilor si iesirilor. Iar la plimbare, nu trebuie sa mearga in fata ta fiindca asta inseamna ca el conduce. Eu am rezolvat problema asta cu o zgarda cu tepi. Nu am folosit zgarda strangulanta clasica deoarece ii poate vatama laringele. Asta cu tepi, il ciupeste doar. Sau poti sa cumperi zgarda Halti care e un fel de capastru.
max24
Newbie
*

« Reply #2 on: February 20, 2016, 04:39:17 PM »

E un comportament de dominanta. Probabil ca ati fost prea permisivi cu el si i s-aurcat sefia la cap. Cauta pe google " cum sa devii seful haitei". E un articol foarte bun pe animalutze.com si ma sunt si alte sfaturi care te-ar putea ajuta. Cateva reguli pentru situatia asta:nu are voie sa iasa ori sa intre pe usa inaintea stapanilor, nu ii dai mancare in timp ce mananci tu. Nu are voie sa stea pe locuri inalte si nici sa aiba control asupra intrarilor si iesirilor. Iar la plimbare, nu trebuie sa mearga in fata ta fiindca asta inseamna ca el conduce. Eu am rezolvat problema asta cu o zgarda cu tepi. Nu am folosit zgarda strangulanta clasica deoarece ii poate vatama laringele. Asta cu tepi, il ciupeste doar. Sau poti sa cumperi zgarda Halti care e un fel de capastru.
Zgarda cu tepi am si eu.. dar cum vede un caine.. trage foarte tare.. nu mai simte nimic...si faza e ca doar trage.. de muscat nu-i musca.. dar oricum il tin cu botnita..! Si eu cred ca i s-a urcat la cap... nu prea ii rezist.. tin mult la el.. sunt in stare sa-i dau si ultimu dumicat de mancare...Am sa incerc sa ma comport diferit de el.. e prea razgaiat..! de exemplu acum doarme tolonit in pat Smiley) n-are treaba Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: February 20, 2016, 08:39:42 PM »

Nu are voie in pat si interdictia trebuia aplicata de cand era de 2-3 luni. Trebuia sa-l pui in culcusul lui, nu pe pat, canapea sau fotolii. Dupa ce regulile si statutul lui in cadrul haitei erau fixate, adica dupa varsta de 2 ani, mai poti ceda cate putin la diverse chestii dar pana atunci, trebuie sa fii extrem de ferm.
RIR
Sr. Member

« Reply #4 on: February 21, 2016, 06:37:53 PM »

@freddy25 a pus spus tot ce era de spus....
eu o sa-l completez cu o singura renarca :
 FARA MILA !!!!!!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: