Forum ciobanesc german
October 17, 2017, 01:24:24 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Femela 8 luni non-agresiva  (Read 2333 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
RiccardoCRG
Newbie
*

« on: March 02, 2016, 02:54:01 PM »

Buna seara am si eu o problema.

Am o femela ciobanesc german de 8 luni si este prea blanda. Orice om ce vine la ea sa o mangaie, ea sta. O trag si le mai zic sa nu o mai mangaie pe cap, dar totusi, e caine de paza. Se poate dezvolta acest instinct in timp? Seara latra destul, dar cand da de un caine sau pisica se uita la ea, se duce la caine si il miroase si cam atat. Vrea doar sa se joace cu el. Care ar fi problema?

Si mai am o intrebare, peste 1 an cred, as vrea sa aduc un amstaff pe care sa il tin in aceeasi cusca cu ea cu culcusuri separate si toate cele bineinteles iar seara sa patruleze impreuna in curte. Pot aparea probleme intre cei doi? Tin sa precizez ca va fii pui. Multumesc!

"Un caine iti face rau o singura data in viata, atunci cand moare!"
Thara
Global Moderator

« Reply #1 on: March 02, 2016, 02:58:24 PM »

Subiectul s-a mai discutat pe forum. Femela ta se poate pur si simplu sa nu aiba instinctele necesare pentru a fi 'caine de paza'. Deocamdata este si tare tanara, de regula se "coc" cam dupa varsta de 1 an. Este riscant sa fie tinuti impreuna in permanenta, dpdv-ul unei monte neprevazute, daca nici unul nu este/va fi sterilizat.

RiccardoCRG
Newbie
*

« Reply #2 on: March 02, 2016, 03:06:49 PM »

Bineinteles ca unul din ei va fii sterilizat. Cand spuneam probleme ma refeream la o incaierare intre cei doi

freddy25
Hero Member

« Reply #3 on: March 02, 2016, 08:45:05 PM »

Amstafful nu prea suporta alti caini dar fiind mascul cred ca o va tolera pe femela. Pe de alta parte, sa stii ca amstafful nu e caine de paza, nu are agresivitate la om. La origine a fost caine de lupta si de aceea va fi agresiv cu cainii.
RiccardoCRG
Newbie
*

« Reply #4 on: March 02, 2016, 11:25:48 PM »

Deci pe bune ca femela chiar nu e de paza... mi am luat ciobanesc german de frumusete. Azi cand ma intorceam de la plimbarea de seara, un caine putin mai mare ca ea mai avea umpic si ne musca pe amandoi. Noroc ca ma fateam eu spre el si a plecat... chiar trebuie sa ii iau eu apararea? Amstafful unui prieten latra la tot ce prinde si intre ei s au incaierat putin si pt prima data la un caine a marait si latrat putin si sara in rest nimic. Incep sa mi provoc probleme mari datorita blandetii ei

Thara
Global Moderator

« Reply #5 on: March 02, 2016, 11:41:47 PM »

Eu cred ca tu nu prea stii ce vrei de fapt si nici ce trebuie sa faci. Un caine de paza si protectie nu este obligatoriu sa sara/atace alti caini, ba chiar ar fi de dorit sa ii ignore. Sunt persoane care dau bani grei pe dresaj la caine pentru a-l corecta sa nu mai sara la alti caini pe strada. Cat despre Amstaff, nu te pripi sa tragi concluzie ca "ai vazut la Amstaff-ul unui prieten". Risti sa iti iei unul si sa regreti. Un caine educat corect si socializat NU are voie sa sara la alti caini si nici la oameni daca nu este provocat. Prietenului tau ii recomand sa ii puna botnita la caine si sa-l educe/dreseze temeinic. Iar tie iti recomand calduros sa nu iei exemplul prietenului care-si lasa cainele sa se incaiere. De aia esti tu, omul, in peisaj, ca sa previi incaierari de genul. In plus, din motive de sanatate, te sfatuiesc sa nu iti lasi cainele sa sara/muste alt caine si nici vice-versa. Iar deocamdata este prea tanara! La 8 luni este inca un pui. Acorda-i timp sa se maturizeze. Nu in ultimul rand, daca este fara acte si nici nu ii cunosti genealogia, respectiv nu ai ales-o pe niste considerente stricte pentru paza si protectie, eu cred ca nu are rost sa ai asteptati prea mari de la ea.
Did
Hero Member

Schultz!

« Reply #6 on: March 03, 2016, 12:48:31 AM »

Teribilisme ale tineretii. Toti vor musai caini care sa atace tot ce misca  LOL . Fiti voi viteji,lasati animalele in pace...

"Dogs never bite me.Just humans" - Marilyn Monroe
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #7 on: March 03, 2016, 01:11:15 AM »

RiccardoCRG, eu nu stiu daca tie iti mai place catelusa ta. Esti muuuult prea repede dezamagit. La dilema asta ar trebui sa iti dai singur raspunsul si cat mai sincer. Inca e tanara si poti sa-i gasesti un stapan care sa o iubesca. Crede-ma, nu-i pentru tine. O sa va deranjati reciproc.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #8 on: March 03, 2016, 01:14:20 AM »

... chiar trebuie sa ii iau eu apararea? ...
Raspunsul este DA! trebuie sa-i iei tu apararea, cu riscul de a iesi ranit din chestia asta. Asta daca o iubesti.
tavistan
Jr. Member
**

« Reply #9 on: March 03, 2016, 01:15:45 AM »

... Incep sa mi provoc probleme mari datorita blandetii ei
Uite, fraza asta ma face sa emit presupunerile astea... Undecided
RiccardoCRG
Newbie
*

« Reply #10 on: March 03, 2016, 08:49:45 AM »

Nu vreau caine sa atace tot ce miste. Ma multumesc cu paza in curte si crede ma ca o iubesc foarte mult. De multe ori am lasat de la mine pentru ea si nu regret. Bine aseara eram dezamagit dar acum sunt ok voi fii alaturi de ea si o sa o sprijin pentru a se maturiza. Multumesc pt raspunsuri

freddy25
Hero Member

« Reply #11 on: March 03, 2016, 11:15:16 AM »

Cainii incep sa-si apere teritoriul cand se maturizeaza. Ciobanescul german se maturizeaza la varsta de 2 ani, asa ca nu te grabi sa tragi concluzii ca nu va face paza niciodata. Ai grija si nu lasa necunoscuti s-o mangaie.
RiccardoCRG
Newbie
*

« Reply #12 on: March 03, 2016, 11:20:11 AM »

Multumesc pentru sfat. Nu ii las, le spun si o trag pe ea din lesa.

Bradut
Newbie
*

« Reply #13 on: March 05, 2016, 05:56:23 PM »

Ma tot uit pe forumul asta si citesc parerile a tot felul de "experti", din pacate cam 70% din ei nu stiu sa scrie, dar au pareri! Unii ataca cainii de "sou", altii se vaita ca nu au caini agresivi, in aceste conditii imi dau si eu cu pararea si spun ca un caine din rase puternice si care poate fi agresiv ar trebui detinut doar de persoane care anual sunt obligate sa sustina un examen psihologic, pe bune, nu ca ala de permis auto. Un caine agresiv este o arma, iar cand este detinut de un idiot care nu stie sa scrie corect doua propozitii, ma indoiesc ca ar avea capacitatea intelectuala de a creste corect un astfel de caine! Terbilisti si idioti sunt pe toate cararile in tara asta, asa ca indicat ar fi sa nu detina si "arme"!
Sa revin la subiect, un pui de catel este ca un copil, are nevoie de cinvea langa el sa-i arate ce e bine si ce e rau, are nevoie de cineva sa-i induca incredere, are nevoie de cineva sa-l ia in brate daca e speriat sau daca il doare ceva! Cainii fac parte din famile, nu sunt doar niste obiecte de reproducere tinute intr-o colivie si de pe urma carora traim de pe o zi pe alta. Din pacate multi de pe forumul asta nu ar trebui sa detina un caine, nu-l merita!
RiccardoCRG
Newbie
*

« Reply #14 on: March 06, 2016, 05:21:50 PM »

Linistiti-va!

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: