Forum ciobanesc german

General => Boli parazitare, virale si bacteriene => Topic started by: dsh on March 24, 2008, 09:02:11 PM

Title: BABESIOZA!!!!!!!!
Post by: dsh on March 24, 2008, 09:02:11 PM
atentie la babesioza!
nu stiu ce sa mai zic! am un caine pipetat (advantix) si cu toate asta suntem in tratament de babesioza; de fapt, e explicabil - capusa moare dupa muscatura, daca animalul e deparazitat, insa odata cu muscatura poate inocula si parazitul...
concluzia ar fi sa puneti pe caine, in afara de pipete, si zgarzi mirositoare sau spray cara sa opreasca parazitii sa se urce pe el si sa muste;
nu stiu cum e in alte zone, insa in buc. e epidemie - facultatea si cabinetele au zeci de cazuri saptamanal!!!
tratamentul e invaziv, iar un organism slab e posibil sa nu-i faca fata - incercati sa preveniti, in masura posibilului!

Title: Re: BABESIOZA!!!!!!!!
Post by: k3na on March 24, 2008, 09:52:13 PM
multumim, chiar imi faceam procese de constiinta ca nu le/am pus inca pipete. n/am apucat sa/mi deparazitez decat pisicile. ma duc maine la prima ora.

Post by: ioanatio on March 25, 2008, 12:15:01 AM
da este kiar plin de babesioza si la noi la clinika.advantixul e o solutie buna dar trebuie pus in fiecare luna neaparat.
de dirofilarioza nu mai zic,k aia e si mai nasoala,plus k la noi inka nu exista fantasticul IMMITICIDE:((

Post by: irinayvonne on March 25, 2008, 11:32:26 AM
crezi ca ar fi bine sa-i pun pe langa pipeta si zgarda?

Post by: ioanatio on March 25, 2008, 03:21:22 PM
 :-\ eu zic sa nu devenim kiar asa paranoide :lol
oricum zgarzile astea miros 3-4 zile si dupaia gata.cel mai bine e sa punem pipeta o data pe luna si gata.
si eventual facem cite un frotiu si o hemo o data la saptamina k sa fim sigure :lol1..glumesc...nici kiar asa...

Post by: irinayvonne on March 25, 2008, 03:43:52 PM
e stii ca ma panichez din orice :)

Post by: k3na on March 26, 2008, 01:58:55 AM
:-\ eu zic sa nu devenim kiar asa paranoide :lol
si totusi....eu s/ar putea sa incerc ambele variante macar la rucar, ca oricum i/am facut praf sistemul imunitar cam acum o luna cu hidorcortizonul.
ce parere ai? stii cum e cu drobu' de sare. :lol

Post by: ioanatio on March 26, 2008, 12:45:46 PM
da da si eu zic si sa i faci si niste hosta tot asa macar o data pe sapt :lol1
hai k aberam deja :lol

Post by: dsh on March 26, 2008, 03:54:10 PM
da da si eu zic si sa i faci si niste hosta tot asa macar o data pe sapt :lol1
hai k aberam deja :lol
:lol1  :lol1 absolut aberant!! asa e! ioanatio, cat de bine prinde putin misto la casa omului cand se intreaba daca ii supravietuieste cainele ori ba! asa, sa-l mai scoata dintr-ale lui... uite, mi-ai descretit fruntea!
sfatul meu? fiti paranoici! mai puneti ceva pe caine, in afar de pipete (un sprai la 2, 3 zile, eventual o ,,reteta" babeasca de apa cu otet, sa nu se suie nemernicele de capuse!) o treime din cainii cu babesioza de la clinica erau PIPETATI! adica, daca drobul de sare sta sa cada, mutati copaia sau / si drobul! alaltaieri am gresit - sunt zeci de cazuri zilnic, NU saptamanal - ieri, odata cu noi, erau la perfuzare inca 4 caini...

daca va intereseaza, se pare ca noi suntem out of the woods, n-am mai facut febra si bagam la greu muschi de vita, sfecla, ferogradumet, acid folic, b-uri... si lista e lunga

Post by: Canto on March 26, 2008, 04:14:52 PM

daca va intereseaza, se pare ca noi suntem out of the woods, n-am mai facut febra

in sfarsit o veste buna! bravo, multa sanatate si...make sure you DO stay out of the woods!

Post by: dsh on March 26, 2008, 04:17:43 PM
in sfarsit o veste buna! bravo, multa sanatate si...make sure you DO stay out of the woods!
:) multumim!

Post by: razvan on March 26, 2008, 07:01:27 PM
ioanatio, in primul rand nu e deloc de ras !
Si in al doilea rand, te rog, incearca sa scri fara 'k' - uri !

dsh: multa sanatate catelului !!!

Post by: scolaro on March 26, 2008, 07:18:31 PM
Ma bucur foarte mult ca si-a revenit cainele, dsh! Nu stiu care e situatia la noi in zona, dar o sa-mi stresez doctorul si o sa iau si eu masuri de siguranta, mersi de avertizare! Imi amintesc despre o discutie despre demodecie, daca nu citeam pe forum nu numai ca nu ma sesizam la timp, dar nici tratamentul nu-l urmam cu sfintenie, as fi zis ca doctorul exagereaza.

Post by: dsh on March 26, 2008, 07:46:38 PM
insist: nu ignorati semnele de apatie a cainelui! asa incepe -stare generala proasta, lipsa apetitului; vin apoi febra, icterul (verificati mucoasele), voma, hematuria; ares dupa doar o zi de nemancat si blegeala (duminica, cand am zis ca nu poate fi mare lucru, pentru ca aport inca facea  :lol ) luni la prima ora a scos un pishu de culoarea betadinei; atunci am zburat cu el la facultate; partea proasta e ca simptomele difera de la un caine la altul si e posibil sa nu fie prezente toate (ares, de exemplu, nu a vomat si a prezentat niste mucoase roz frumoase, far urma de icter); sfatul meu ar fi sa faceti un test de sange cainelui, chiar daca starea lui nu este alarmanta de la bun inceput; la facultate am vazut cateva cazuriu de caini care apelasera la diverse cabinete unde nu fusesera diagnosticati cu babesioza si primeau deja de ceva vreme tratamente pentru diverse - ficat, viroze, etc... pierdusera zile pretioase... asa ca puneti raul inainte si faceti analizele, ca oricum, nu strica, chiar daca raspunsul e negativ; diagnosticata la timp, pe un organism sanatos, babesioza se trateaza (nu asa cum mi-a spus un amic, neinspirat, ca ii pare rau, ca stie ca de babesioza nu se scapa... ca nu sunt sanse  :-\ ); tratamentul e invaziv, dar un caine in forma il suporta;

TOT RESPECTUL SI ADMIRATIA PENTRU OAMENII DE LA CLINICA FACULTATII! din pacate, am ajuns sa ne miram de compasiune, atentie, caldura si profesionalism, asa ca am fost impresionata te atitudinea medicilor si a studentilor de la facultate (care mi-au refuzat categoric ,,atentiile"  :o ); doar lunga coada de asteptare e problematica, altfel e cel mai bun loc in care poti ajunge daca, Doamne fereste, ai un caine cu babesioza - rezultatul vine la jumatate de ora dupa prelevare si au antidotul; numai de bine despre dna. doctor Farnoaga si dl. doctor Diaconescu si ,,copiii" de acolo!

cam atat
multa sanatate

@ scolaro si Razvan: saru' mana!

Post by: ioanatio on March 26, 2008, 08:44:29 PM
 :( razvan....in primul rind nu am ris pt CA nu e nimic de ris in legatura cu babesioza asta,si nici nu e nimic de ris cind este un catel bolnav(sint medic veterinar poate ai uitat).

in al doilea rind chiar eu am sfatuit lumea la inceputului topicului sa pipeteze animalele la max o luna si cu ADVANTIX nu cu alte chestii gen frontline care nu mai e bun de niimic de vreo 3 ani ,sau cu stronghold care nu este si pt capuse.

in al treilea rind DSH nu faceam misto de catellul tau,am si eu unul si il iubesc ca pe ochii din cap,dar am considerat ca este mai bine sa respect treaba cu pipeta o data p luna,decit sa-i pun si zgarzi si prafuri si mai stiu eu ce ,pt ca in fond si la urma urmei sint si astea toxice.

ma bucur ca esti multumit de faimoasa facultate,esti insa printre putinii care pleaca multumiti de acolo,insa jumatate de ora e cam mult sa astepti pentru o analiza de singe ,plus cit mai stai pe holuri,iar antidotul ar trebui sa-l aibe orice clinica ce se respecta...

in final eu va sfatuiesc pt toti sa fiti "paranoici" in sensul ca sa duceti animalul la veterinar macar de 2ori p an pentru banalele analize de singe,iar la deparazitare o data pe luna ,nu o data la 3 luni cum fac mai toti si dupaia se mira ...

multa sanatate dsh

p.s postarile de dinainte erau cu spirit d gluma..dar se pare ca n-au fost gustate :-\

Post by: robert on March 26, 2008, 08:54:38 PM
Am inteles ca babesioza este o boala fff greu de diagnosticat asa din prima , fara investigatii mai serioase, foarte usor se poate pune un alt diagnostic ..

@dsh : multa sanatate lui Ares

Post by: dsh on March 26, 2008, 09:12:44 PM
disputele pe forum nu mai sunt demult pasiunea mea...  :D dar n-am cum sa nu gasesc lipsit de ... inspiratie spiritul de gluma pe un topic despre babesioza... oi fi subiectiva, tinand cont de gravitatea situatie in care am fost implicata personal...  :(  atat
ideea cu extra-precautile pentru deparazitare nu e a mea, ci, fireste, a unor medici veterinari, ca nu ma hazardez; am zis ca un sfat nu e greu de dat si poate ajuta... n-am vrut sa generz paranoia...
multumiri pentru urari...

Post by: ioanatio on March 26, 2008, 09:29:57 PM
glumele mi le-am permis cu irina pt k ne cunoastem...ma rog...ideea e ca sfatul tau si ideea de a incepe un topic legat de boala asta nenorocita au fost  f bune.
succes!;)

Post by: irinayvonne on March 27, 2008, 11:05:11 AM
ma bucur mult ca ares e ok! in ceea ce priveste discutia cu ioana, amandoua suntem panicoase, asa ca de aia si glumele! sorry ca au fost intelese gresit

Post by: Lady on March 27, 2008, 12:16:26 PM
Exista vreun vaccin impotriva acestei boli? Asa, ca masura de prevenire a imbolnavirii, nu ar fi bine sa fie vaccinat animalul?  :(

Post by: dsh on March 27, 2008, 12:22:42 PM
Exista vreun vaccin impotriva acestei boli?
DA!!! NU LA NOI!  :d5  am vorbit cu cativa medici revoltati de faptul ca acesta nu se importa.. poate pe viitor; personal ma intrebam cu cine as putea vorbi sa aducem de afara... ma voi interesa

Post by: Canto on March 27, 2008, 02:52:51 PM
Iulia, cum e Ares? E mai bine? Sper ca da...

Post by: dsh on March 27, 2008, 03:30:52 PM
cred... sper ca suntem pe drumul cel bun; e a doua zi fara niciun pic de febra; e inca apatic si, fireste, fara cine stie ce apetit (mancam doar ce ne place de buna voie - carne, pate, biscuiti, iar iaurtul si cocktailul de ficat cu sfecla intra cu seringa  :sick ), ; saptamana viitoare refacem, desigur, testul de sange si atunci vom sti daca e totul ok; eu cred ca da, imizolul si-a facut treaba si parazitul nu mai e acolo - acum avem de luptat cu anemia severa in care ne-a bagat...
altfel, el, in stil caracteristic, trebuie tinut in lesa cand iesim la nevoi pentru ca ar zbughi-o dupa mate si gugustiuci...  :)

multumim de intrebare!  :-*

Post by: dsh on March 29, 2008, 01:03:16 PM
azi dimineata   :jump1 d:43

Post by: ioanatio on March 29, 2008, 01:06:36 PM
 :vesti :c16

Post by: dsh on March 29, 2008, 01:08:41 PM
muultuumiiiim!!!   :d22

:c32  saracul... el ma urmareste cu diverse jucarii prin casa de alaltaieri si nu pricepe de ce nu-l las sa se ambaleze si il tot trimit la somn...   si de ce plimbarile sunt scurte si in lesa (da' tot am urcat asara o **** in copac!  :drac ) si de ce il tot pun sa doarma la caldurica, nu lungit pe gresie si, mai ales, de ce ii tot indes scarbenii pe gat ...

Post by: Ariana on March 29, 2008, 01:22:51 PM
Bravo Ares! Ce bine ca ati scapat de emotii..

Post by: cosminake on March 22, 2010, 11:24:09 AM
Vedeti ca gasiti pe net 20% discount pentru antiparazitare externe ...

Post by: ioanatio on March 22, 2010, 02:22:02 PM
mare atentie si CE  deparazitante sint....

Post by: cosminake on March 22, 2010, 03:29:40 PM
mare atentie si CE  deparazitante sint....

cele populare :) Advantix, Advocate, Frontline Combi, Frontline spot on ... si in cadrul suplimentelor pet phos k-9 hokamix ...

Post by: Blas on April 06, 2010, 12:02:43 PM
DA!!! NU LA NOI!  :d5  am vorbit cu cativa medici revoltati de faptul ca acesta nu se importa.. poate pe viitor; personal ma intrebam cu cine as putea vorbi sa aducem de afara... ma voi interesa

ai mai aflat ceva? sunt foarte interesat si as dori sa stiu daca exista afara ca ma duc sa il cumpar.

Post by: Der Gebrauchshund on April 06, 2010, 06:25:12 PM
Este in Ungaria.

Post by: coralina on December 08, 2010, 09:50:20 PM
buna seara. sunt stapana unei cateluse ciobanesc german de 4 luni care a fost diagnosticata cu babesioza in aceasta seara. ca si semne m-a speriat starea ei de apatie si faptul ca manca mai putin. pe la 6 am dus-o la medic si i-a gasit o capusa vie, cu toate ca acum 2 zile i-am pus advantix. s-a dus sotul meu cu ea la un cabinet pt analize undeva pe langa orhideea si innapoi la medic pt tratament. sunt foarte speriata. sfatuiti-ne ce sa facem. multumesc

Post by: inestimabil on December 10, 2010, 01:54:01 PM
In perioada asta friguroasa a anului, mai este cazul sa ii mai pun Advantix? Mai sunt capuse pe viscolul asta?

Post by: Irshu on December 10, 2010, 04:38:18 PM
Eu am gasit un purice mai zilele trecute si am deparazitat-o. Poate era doar unul ratacit, dar is mai linistit asa.

Post by: coralina on December 10, 2010, 05:43:03 PM
veterinarul spune ca a vazut capusa si pe zapada..oricum noi am avut noroc...s-a facut bine in 2 zile. depinde totul de cat de repede actionezi. puteam sa mergem si peste o ora si sa nu mai aiba efect antidotul. capusa se urca pe caine si cu advantix si chiar daca moare..ea intai musca. asa ca feriti-va de iarba, gazon...etc.

Post by: inestimabil on December 15, 2010, 02:30:54 PM
Am vorbit cu veterinarul ieri si mi-a zis ca a avut caz de babesioza saptamana trecuta (concluzie, i-am pus picatura magica).

Post by: nelyy on January 14, 2011, 01:20:35 PM
disputele pe forum nu mai sunt demult pasiunea mea...  :D dar n-am cum sa nu gasesc lipsit de ... inspiratie spiritul de gluma pe un topic despre babesioza... oi fi subiectiva, tinand cont de gravitatea situatie in care am fost implicata personal...  :(  atat
ideea cu extra-precautile pentru deparazitare nu e a mea, ci, fireste, a unor medici veterinari, ca nu ma hazardez; am zis ca un sfat nu e greu de dat si poate ajuta... n-am vrut sa generz paranoia...
multumiri pentru urari...
Azi de dimineata m-am intalnit in parc cu un domn, fost stapan de C.G., stiam din vara ca ii murise catelusa, de cinci ani dar nu am inteles exact de ce. Ideea este ca a fatat catelusa si la cateva luni dupa nastere tot mai rau se simtea, a mers la medic (acelasi pe care il am si eu, sunt doi baieti med.veterinari de fapt) si au trtat-o de raceala i-au administrat vitamine, pentru sistemul imunitar slabit. Omul a vazut ca efecte pozitive nu sunt si a dus-o la Agronomie, la fac. unde i-au zis ca are de fapt babesioza, dupa analiza de sange. A doua zi a murit. Ce ma termina psihic este faptul ca medicii astia sunt si ai mei, pana acum  sunt multumita si am ajuns la ei dupa ce am schimbat doi si l-au facut bine pe athos.Domnul dragut a zis ca-i invinovateste pe ei dar nu le-a zis-o niciodata.Il sorbea din ochi pe athos saracu, a zis ca nu-si mai ia, dar a intrebat daca athos are pui si i-am zis ca daca face ii dau cadou unu, zambea bucuros. Cam asta e cu capusele, mare mare atentie, analiza de sange imediat la apatie, temperatura, fara pofta de mancare.

Post by: Ariana on January 14, 2011, 01:43:39 PM
Din pacate deoarece acum 5 ani nu era asa mare incidenta babesiozei in sudul tarii semnele clinice puteau fi asociate altor afectiuni mai frecvent intalnite daca nu erau tipice babesiozei. Acum insa lucrurile ar trebui sa stea altfel. Fiind foarte frecvent intalnita acesta devine un test obligatoriu cand cel putin cateva semne clinice sunt comune bolii. Sa stii ca la noi s-ar intampla acelasi lucru deoarece cazurile de babesioza sunt foarte rare in partea aceasta a tarii. Tot cam acum 5 ani i-a murit unui prieten catelusa din aceeasi cauza. Tocmai se intorsese dintr-un mic concediu unde-si luase si femela. Este medic veterinar apreciat, lucreaza cu o echipa recunoscuta in Cluj si totusi s-au gandit la Babesioza doar dupa 3 zile timp in care cateaua nu-si revenea. A fost prea tarziu...a mai trait doar 2 zile.

Post by: rux_anda on January 14, 2011, 03:03:35 PM
Cred ca, catelusa avea 5 ani si a murit in vara. Eu asta am inteles.   :)

Post by: nelyy on January 14, 2011, 04:28:57 PM
Din pacate deoarece acum 5 ani nu era asa mare incidenta babesiozei in sudul tarii semnele clinice puteau fi asociate altor afectiuni mai frecvent intalnite daca nu erau tipice babesiozei. Acum insa lucrurile ar trebui sa stea altfel. Fiind foarte frecvent intalnita acesta devine un test obligatoriu cand cel putin cateva semne clinice sunt comune bolii. Sa stii ca la noi s-ar intampla acelasi lucru deoarece cazurile de babesioza sunt foarte rare in partea aceasta a tarii. Tot cam acum 5 ani i-a murit unui prieten catelusa din aceeasi cauza. Tocmai se intorsese dintr-un mic concediu unde-si luase si femela. Este medic veterinar apreciat, lucreaza cu o echipa recunoscuta in Cluj si totusi s-au gandit la Babesioza doar dupa 3 zile timp in care cateaua nu-si revenea. A fost prea tarziu...a mai trait doar 2 zile.
Merci Ariana pentru informatie, e bine de stiut orice vis a vis de aceasta boala. Catelusa a murit in vara anului trecut, nu m-am exprimat corect(am pus o virgila aiurea),sorry. Ce ai inteles insa foarte bine este ca sunt ingrijorata ca medicii  mei au facut poate o eroare, oricum eu voi merge si voi vorbi cu ei saptamana viitoare, ma inteleg foarte bine cu ei si ma vizitez cu sotia unuia din baieti.Sigur exista o explicatie si sunt curioasa ce au de zis.

Post by: rocky123 on March 07, 2011, 11:03:40 AM

View Profile Email Personal Message (Online)

Babesioza?
« Sent to: Jhonny on: Today at 02:25:05 AM »
   Reply with quoteQuote ReplyReply Remove this messageRemove
Buna seara.Ma numesc Roxana si sunt din Brasov.Va scriu ca la aceasta ora tarzie si dupa 2 luni nu imi explic ce s-a intamplat cu cainele meu.Am citit pe mii de siteuri si forumuri in speranta ca inteleg ceva.Am avut un rottweiler,mascul,de 9 ani si 7 luni.Un medic mi-a spus ca era normal sa moara la varsta asta.Un caine ingrijit,cu analize lunare,hranit cu Royal Canin,Eukanuba si carne,ficat cate putin si proaspat.La 7 ani l-am castrat ,a avut prostata inflamata,a sangerat si solutia a fost castrarea.
In luna septembrie i-am dat artovet 0 sapt ca avea si artrita.Pastile de la care s-a simtit foarte bine,alerga,a slabit era energic si jucaus.dupa o sapt i-a curs o picatura de sange din nas.am fost la medic si avea o usoara anemie hematii 5,3.i-am dat glubifer,perfuzii,ficat si in noiembrie am plecat din tara.a ramas acasa cu parintii.dupa 3 sapt de la plecare nu mai manca decat foarte putin si era obosit,apatic.au crezut ca e suparat ca sunt plecata.pe 22 dec am venit si l-am dus la medic ssi avea hematii 3,5.i-am facut perfuzii,glubifer,suc de sfecla,ficat,dupa 5 zile hematii 2,7.i-am facut o transfuzie de sange.i-a fost foarte bine 5 ore ,a mancat,s-a plimabat,dupa care gingiile s-au decolorat si a devenit apatic.a 2 a zi  medicul din bv a vrut sa il opereze sa vada daca are hemoragie interna,dar a spus ca sun 1%sanse sa se trezeasca.am sunat la o dr. vet din Buc si mi-a spus sa merg sa ii faca test de babesie.ei zic ca a iesit pozitiv.dar in dec nu avem capuse la Bv.cand am ajuns la buc era in hipotermie 37,3,hematii 2,7,rinichii aproape de blocaj renal.i-au facut imizol,perfuzii,ecograf si mi-a spus ca are splenomegalie.ne-a transportat la o clinica vet din Buc unde am stat 5 zile,i-au mai facut 3 transfuzii de sange ,mereu de la alt caine.a 2a zi dupa imizol a fost mai agresiv,vroia sa mearga,sa bea apa,sa manace,dar pt scurt timp.au facut analize zilnic,toate valorile o luau razna,i-au dat clindamicina de la care ochii i se miscau haotic,am crezut ca moare.l-au stabilizat si au vrut sa ii mai faca o data imizol sau eutanasie.dupa 5 zile in clinica.l-am luat si am venit la bv cu el.i-am pus singura perfuzii,sonda,injectii,a baut apa a baut supa,a vrut sa mearga,dar din nou a 2 zi s-a simtit rau.a vomat fiere,dar ca niste fire de iarba,a eliminat pe anus ceva verde cu sange,ca un organ macinat,mult,fara sa il doara.l-am dus din nou l-a medic in bv si a spus ca nu stie ce poate fi.sa il las.i-a luat sange pt analize.a 2a zi a murit dimineata si analizele le-am primit dupa.avea anemie severa,icter hemolitic,blocaj renal si afectiune hepatica.Nici un medic nu mi-a spus clar ce a avut.si cei care au pus diagnosticul de babesioza au spus ca poate nu avea.
Incerc sa inteleg unde am gresit.daca era mai bine sa il operez?
Ce parere aveti?
Imi cer mii de scuze pentru acest mail lung,dar poate ma ajutati sa inteleg.

Va multumesc,Roxana.

Post by: Jhonny on March 07, 2011, 02:17:52 PM

Parerea mea este urmatoarea : toate simptomele ma duc cu gandul la EHRLICHIOZA  si nu la babesioza .
  Simptome : -pierderea in greutate -
                 - epistaxisul ( curgerea sangelui din nas )
                 - anemie -
                  -manifestarile neurologice pe care le descrieti (nistagmus rotator ) chiar daca au aparut dupa administrarea clindamicinei nu se datoreaza acesteia ci  unei reactii numite  Herxheimer sau poate vasculitei autoimune pe care o poate produce ehrlichioza .( intre cele doua cauze nu am cum sa fac o diferenta clara acum imi trebuie mai multe date din analizele pe care le aveti )
                -blocajul renal apare mai putin in babesioze (parazit al celulei rosii )  , dar apare  frecvent in ehrlichioze  tot datorita vasculitei autoimune .Ehrlichiile, care paraziteaza celulele albe , formeaza complexe autoimune antigen -anticorp care produc obturatia vaselor mici (vasculita )  
                - splenomegalia apare de asemenea in ehrlichioza

Asta este parerea mea. Acum ...din tratamentul pe care mi-l descrieti nici un medicament nu trateaza problemele grave sau complicatiile pe care le aduce vre-una  din bolile acestea ( babesioza sau ehrlichioza )  Nu ma refer la Imizol ( desi consider ca nu am nevoie in cabinet de el ) . Ma refer ca degeaba fac transfuzii si" inghesui "in vase trombozate ( fie datorita babesiilor ,fie datorita ehrlichiiilor )  un sange nou daca nu opresc reactia autoimuna de consum a acestor noi eritrocite ... sau ... degeaba fac furosemid daca nu " curat " vasele sangvine mici de la nivel renal .ca sa eliberez filtrul nefronului.
  Sunt multe de explicat  dar pentru acest lucru va trebui sa cer permisiunea " mai marilor forumului " ca sa continui.

Operatia nu ar fi fost o idee buna . Pierderea de sange s-ar fi vazut fie ecografic , fie prin voma fie prin scaun. Nu trebuie chirurgie pentru acest lucru.
   Dar ...ori informatiile dumneavoastra sunt partiale ...ori tratamentul facut este o "tocanita " pe ghicite , fara nici o logica !
    Este babesie ...dar poate ca nu... deschidem sa vedem daca pierde sange ...dar nu se va mai trezi...ii dau imizol dar ii bag si clindamicina ... etc ...ce-i asta ?
De asemenea poate fii vorba de coinfectii gen : toxoplasmoza-babesioza-ehrlichioza . In aceasta situatie se identifica boala "principala " si se trateaza intai ,in functie de tabloul clinic majoritar .
«

Post by: Ariana on March 07, 2011, 05:01:13 PM
 Sunt multe de explicat  dar pentru acest lucru va trebui sa cer permisiunea " mai marilor forumului " ca sa continui.
Daca tie iti face placere si ai timp pe care sa-l aloci acestui forum, interventia ta nu poate fi decat apreciata.

Post by: Jhonny on March 07, 2011, 05:22:19 PM
Daca tie iti face placere si ai timp pe care sa-l aloci acestui forum, interventia ta nu poate fi decat apreciata.
Multumesc!  :)  Ma bucura  ca  pot avea un dialog cu ai mei colegi . :)
  Voi face acest lucru ,dar nu azi .
 Am spus ca voi cere voie, pentru ca nu stiam daca modul meu de lucru este agreat sau nu si nu doresc sa se starneasca o cearta.

Post by: nelyy on March 09, 2011, 08:01:29 PM
Am promis ca va informez despre catelusa ce a murit anul trecut de babesioza. Am fost ieri la vet. cu Athos si l-am intrebat despre cateaua ce a murit si mi-a zis ca a fost tratata de colegul lui, care nu venise, insa din cate stie a fost o vara 2010 cu un exod de caini cu capuse, toti depistati la timp si nici un incident grav. Medicul crede ca de fapt perioada de lauzie a fost problematica, la prima nastere, a slabit foarte mult si corpul n-a reusit sa-si recapete fortele, pe langa asta, daca  a facut o infectie, aceasta i-a fost fatala. Ideea este ca trebuie sa fim foarte vigilenti si la orice semn sa mergem la medic, sa nu asteptam sa se agraveze problemele. Eu stiu ca medicina veterinara pe caini de companie este la inceputuri, nu traim in America, sau oriunde altundeva in Europa, insa ma inebuneste replica asta" pe cainii vostri invatam", eu nu as vrea sa invete nimeni pe cainele meu ci sa merg cu incredere la medicul veterinar, pentru ca el"stie mai bine"......

Post by: Ariana on March 09, 2011, 08:45:56 PM
Ei, nu e chiar asa! Ce lipsesc la noi cel mai mult sunt fondurile pentru o dotare ca in tarile dezvoltate. Pretentiile sunt aceleasi insa posibilitatea clientului de a sustine aceste investitii este aproape minima ori nu poti da randament la un nivel chiar asa de inalt daca nu ai aparatura necesara. Informatiile circula foarte bine in ziua de azi astfel incat medicina veterinara nu este deloc la inceputuri. Doar posibilitatile de diagnostic si tratament sunt de multe ori ingradite datorita nivelului de trai din Romania si mentalitatii romanului.

Post by: nelyy on March 09, 2011, 10:19:08 PM
Ca medicina veterinara pe caini de companie este "la inceputuri" nu am spus-o eu ci un medic veterinar din Timisoara, cotat destul de bine, intr-o simpla discutie pe subiect si acelasi medic a recunoscut ca" invatam pe cainii vostri", vorbind despre un diagnostic gresit si un tratament gresit, aplicat lui Athos  de catre un alt medic veterinar.Nu vorbesc despre nivelul de trai de la noi si nici de mentalitatea romanului aici, eu, ca multi alti posesori de ciobanesc german, merg la medicul lui Athos si vreau doar sa-si cunoasca meseria si sa fie dedicat atat, nimic mai mult.Nu ma intereseaza cat costa, atata timp cat serviciile sunt de calitate, despre asta e vorba si despre capatarea increderii in medicul tau veterinar, asa cum o ai in medicul tau personal, cel care trateaza oameni, dar diferenta crede-ma e de la cer la pamant. Asta e doar parerea mea neschimbata in vreo sase ani si cateva luni, doar atat.

Post by: Ariana on March 09, 2011, 10:47:19 PM
Oricat ar fi de bine cotat acel medic, nu ii dau dreptate sau cel putin la noi in Cluj nu asa se pune problema.
De foarte multe ori m-am convins ca medicii veterinari trateaza animalele cu mult mai multa dedicatie si profesionalism decat ne trateaza pe noi medicii de oameni( noi nu le spunem umani  :lol )..
Degeaba exista o mana de proprietari dispusi sa investeasca daca majoritatea dicteaza tonul.
Imi dau seama totusi ca nu intelegi pe deplin fenomenul privind aspectul din punctul de vedere al proprietarului; eu, pe de alta parte, traiesc o realitate de multe ori trista.

Post by: inestimabil on May 11, 2011, 08:37:21 AM
Salut. Am nevoie de un sfat: am gasit in ultima vreme capuse pline de sange, cam cat unghia de la degetul mic, cazute de pe Marko al meu si mi-e frica sa nu pateasca ceva, pentru ca e cam prostanac, nu mananca dimineata si cam zace toata ziua. I-am pus acum 2 saptamani advantix, (o fiola care era pt caini intre 20-40 kg - trebuia oare sa pun 2?) la recomandarea medicului (mi-a spus ca doar la contactul cu pielea capusele vor muri...se pare ca nu e asa), dar fara nici un efect...saracul caine se scarpina non stop, mai ales ca are blana lunga si este aproape imposibil sa depistez vreo capusa pe el. Anul trecut i-am dat frontline combo...ce parere aveti, este mai bun decat advantix? Sau sa continui cu advantix dar sa ii pun 2 fiole? (Marko are in jur de 37 kg).

Post by: AILYNE on May 11, 2011, 11:29:46 AM
Anul trecut i-am dat frontline combo...ce parere aveti, este mai bun decat advantix?
:d15 Ambele sunt aceasi ,,Marie''.... dar cu alta eticheta.
Din pacate , am ajuns sa spun dupa o  experienta destul de indelungata, ca niciuna nu prezinta protectie impotriva atacului de capuseSunt egale cu apa de ploaie :d5.
Cu  pipeta de Advantix proaspat data pe CG (in prealabil bine  puricati si curatati de capuse), am gasit in aceasi zi  altii foarte mici  si foarte flamanzi, proaspat urcati pe caini.Ca sa nu mai vorbesc de protectia asigurata dupa  doar 3-4 zile de la aplicare.Protectia cu durata de o luna de zile este o poveste comerciala . :d14
 Am incercat si Frontline combo, atat pipeta cat si aplicatia cu spray,si alte substante comercializate,  dar efectul lor practic este ...tot nul.
Cainii nostri ies zilnic in zone cu arbusti si iarba , situatie in care sunt expusi la un risc imens de infestare .Deaceea le cautam in fiecare seara, le pipaim , le examinam pielea ,periind suvita cu suvita blana lor , mai ales in zona capului si gatului, unde se posteaza cu precadere.
Am ,, brevetat ''o metoda proprie de anihilare ( omorare) rapida a capuselor, utilizand alcool etilic concentratie 98%. Am introdus alcoolul intr-un flacon cu pulverizator ( ramas de la un parfum) si pulverizez peste capusa abia invizibila, fixata proaspat in pielea cainelui.Capusa astfel tratata se usuca , corpul capuselor mai mari se decoloreaza in acelasi moment cum au fost atinse de alcool.A doua zi sunt uscate si cad, fara sa trebuiasca sa extrag capusa cu clestele. Am observat ca astfel nu raman nici galmele formate  in portiunea de piele muscata.
Am auzit din folclor , (dar inca nu am incercat), ca otetul aplicat pe blana cateilor ar oferi o protectie mai buna decat asigura pipetele. Oricum , ca sa scap de capusele care anul asta misuna peste tot, cred ca am sa incerc si varianta cu otetul, avand o experienta si o parere foarte proasta  despre protectia oferita de pipete.
In atare situatie sa ne  auzim numai de bine, ca de capuse ne apara doar  :c8

Post by: inestimabil on May 11, 2011, 01:09:54 PM
E dificil de aplicat chestia cu alcoolul. Al meu are blana lunga si zici ca e leu...nu are cum sa ajunga la piele alcoholul decat daca il imbaiez in el...deci exclus. Otetul nu il suport eu, asa ca e taiat si asta de pe lista. Are ceva daca ii dau frontline 40-60 kg si el are doar 37-38?

Post by: freddy25 on May 11, 2011, 02:56:23 PM
Eu cumparam o fiola mare pe care o imparteam cu ajutorul unei seringi la 4 catei de talie mica si vreau sa va spun ca desi pe fiola scria 2.4 ml, in realitate nu avea nici 2 ml asa ca imi ajungea doar pentru trei catei. Sa spun ca poate ramane ceva lipit de peretii fiolei dar nu poate fi vorba de o treime din continut. Asa ca sfatul meu: daca ai un caine de 37 de kg cumpara solutie ca pentru un caine de 50-60 kg.

Post by: tanase_traudi on May 11, 2011, 03:19:09 PM
Salut. Am nevoie de un sfat: am gasit in ultima vreme capuse pline de sange, cam cat unghia de la degetul mic, cazute de pe Marko al meu si mi-e frica sa nu pateasca ceva, pentru ca e cam prostanac, nu mananca dimineata si cam zace toata ziua. I-am pus acum 2 saptamani advantix, (o fiola care era pt caini intre 20-40 kg - trebuia oare sa pun 2?) la recomandarea medicului (mi-a spus ca doar la contactul cu pielea capusele vor muri...se pare ca nu e asa), dar fara nici un efect...saracul caine se scarpina non stop, mai ales ca are blana lunga si este aproape imposibil sa depistez vreo capusa pe el. Anul trecut i-am dat frontline combo...ce parere aveti, este mai bun decat advantix? Sau sa continui cu advantix dar sa ii pun 2 fiole? (Marko are in jur de 37 kg).
deoarece peste 40 kg trebuiesc puse 2 pipete,al tau avand aproape de 40 kg cred ca ar fi bine sa-i pui 2. Eu tot Advantix folosesc si n-am avut probleme cu ea dar cred ca mai depinde si de caine(asa mi-a explicat si mie medicul veterinar)

Post by: tanase_traudi on May 11, 2011, 03:20:53 PM
Spui ca i-ai pus acum 2 saptamani Advantix,pana acum 2 saptamani l-ai deparazitat lunar extern?

Post by: CG_Lady on May 11, 2011, 11:52:02 PM
Nu cred ca este buna solutia cu imbibarea in alcool a capuselor.
Si eu am fost nevoit sa extrag cateva,iar inainte m-am documentat un pic.Capusele trebuie inlaturate rapid si doar prin smulgere deoarece atunci cand sunt strivite sau omorate elimina substante f toxice in organismul cainelui.

Post by: Blas on May 20, 2011, 09:52:38 AM
eu sunt trecut deja prin babesioza cu Vic in 2010 (a fost fortos si a scapat). ii "pipetez pe amandoi cu virbac si nu am gasit capuse pe ei cu toate ca stau prin iarba non stop. ies pe camp cu ei si stupoare: cand ii asez in sezi sa le pun zgarda, dupa ce au coborat din masina vad cu se urca capusele pe labe, incredibil....la mine in zona e plin de capuse care transmit babesioza pt ca mai multi caini ai vecinilor au patit-o anul trecut (toti de rasa, nici un maidanez afectat). pana acum nu am avut probleme dar am inteles ca ar fi bine o alternanta intre diversele pipete.

anul trecut visam urat de babesioza asta nenorocita si am intrebat mai multi medici de ce totusi nici un maidanez nu o pateste. se pare ca ei sunt imuni, nu stiu ce sa zic. un alt subiect legat de babesioza ar fi daca o data cu imunizarea lunare (sau la 3 sapt) cainele poate capata o imunitate pe viata (stiu ca pare absurd dar intreb pt ca sunt medici pe aici care sa ne rapsunda).

Post by: zara05 on July 02, 2011, 12:13:04 PM
  Urata treaba cu capusele astea ! Eu am o curte f. mare si sunt inconjurata pe 3 laturi de padure. Am 2 ciini , pe Zara ciobanesc german cu par mai lung si Print metis de CG. Pe Zara gasesc capuse desi e data lunar cu Advantix si are zgarda Killtex la gat. Celalalt ciine nu e dat cu nimic pentru ca nu sta si nu are niciuna. Problema e ca acum 3 zile am gasit-o pe Zara apatica rau de tot si am dus-o imediat la medic. Initial am crezut ca e intoxicata de la atatea antideparazitare.Medicul i-a verificat gingiile si i-a luat temperatura . Avea 40.6 si mi-a spus ca e racita, atat. I-a facut 3 zile antibiotic injectabil si acum continuam cu pastile. Deja de a 2a zi nu mai avea febra si acum este mult mai bine. Ma obsedeaza babesioza asta, credeti ca daca avea asa ceva ii scadea febra atat de repede si isi revenea cat de cat ? O fi intr-adevar numai raceala ? Sa-l rog pe doctor sa-i faca si ceva analize ? Mie nu-mi vine sa ma duc si sa-i spun eu ce are de facut, de aceea am mers pe mana dansului, dar cand citesc pe aici ma ingrozesc.

Post by: brunodm on March 05, 2012, 09:42:20 PM
Virbac,Advantix,Frontlini.....care e mai bun?

Post by: freddy25 on March 06, 2012, 01:01:43 AM
Frontline-ul era foarte bun pe timpuri dar acum nu prea mai e eficient. Virbac este marca, numele antiparazitarului fiind Effipro iar substanta este aceeasi ca si la Frontline adica fipronil. Advantix e un produs Bayer, teoretic ar trebui sa fie bun. Eu le pun la cateii mei zgarda Scalibor si ii dau cu stronghold care e doar contra puricilor, a viermilor intestinal si a raiei dar nu are efect contra capusilor. Contra capusilor am incredere in zgarda care spre deosebire de zgarda Killtix nu miroase a insecticid si e mai flexibila

Post by: Thara on March 06, 2012, 01:14:58 AM
Frontline-ul era foarte bun pe timpuri dar acum nu prea mai e eficient. Virbac este marca, numele antiparazitarului fiind Effipro iar substanta este aceeasi ca si la Frontline adica fipronil. Advantix e un produs Bayer, teoretic ar trebui sa fie bun. Eu le pun la cateii mei zgarda Scalibor si ii dau cu stronghold care e doar contra puricilor, a viermilor intestinal si a raiei dar nu are efect contra capusilor. Contra capusilor am incredere in zgarda care spre deosebire de zgarda Killtix nu miroase a insecticid si e mai flexibila
Frontline-ul nu prea mai este ce a fost insa in urma cu mai multi ani nici nu era asemenea nebunie cu capusele. Imi amintesc ca pipetam cainii odata sau cel mult de 2 ori pe tot parcursul verii, pana in toamna si nu gaseam nici o capusa pe ei, desi ieseam pe dealuri si pe camp. Scalibor intr-adevar e eficienta, isi merita banii.

Post by: freddy25 on March 06, 2012, 02:10:12 AM
Frontline-ul nu prea mai este ce a fost insa in urma cu mai multi ani nici nu era asemenea nebunie cu capusele. Imi amintesc ca pipetam cainii odata sau cel mult de 2 ori pe tot parcursul verii, pana in toamna si nu gaseam nici o capusa pe ei, desi ieseam pe dealuri si pe camp. Scalibor intr-adevar e eficienta, isi merita banii.
Si eu la fel ii dadeam, de doua ori pe sezon si nu aveau nici purici nici capusi dar dupa mai multi ani a ajuns sa fie eficient doar 2-3 saptamani in conditiile incare pretul ii crescuse semnificativ. Mie mi-a spus cineva ca Frontline-ul ala bun era fabricat in Franta si de aceea era atat de eficient. Acestea care se aduc la noi in tara s-ar produce in Ungaria. Nu stiu daca e adevarat dar tind sa cred ca da fiindca prea a fost o scadere brusca a calitatii.

Post by: brunodm on March 06, 2012, 06:58:47 PM
vine caldura si incep problemele

Post by: steffy on March 07, 2012, 09:40:32 AM
vine caldura si incep problemele

offfff nici nu vreau sa ma gandesc! mi-e groaza de capuse si babesioza! noi stam la bloc dar mai iesim la padure si intr-un parc cu multa vegetatie cu Tod. pana acum radeam de faza cu "drobul de sare" dar acum mi se intampla si mie. cred ca devin paranoica pe faza asta :(

Post by: ioanamaria on May 03, 2012, 11:54:36 AM
hello, sunt noua pe aici dar am citit aici cruntele incercari ale voastre si ale animalutelor :( din pacate si eu trec printr-un episod de babesioza. Am un metis ciobanesc german de 13 ani care a facut acum prima data babesioza, de fapt pana acum nici nu stiam de boala asta :-X am ajuns duminica la veterinar cu el ca o carpa, avea febra 41.5 :(( s-au ingrozit toti din cabinet. Faza e ca Babesia nu i-a iesit din prima in analize, abia a doua zi  cand l-am facut din nou testu am avut si confirmarea. I-au administrat si antitermice sa ii scada febra si antidotul pt babesioza. Vroiam sa va intreb voua ce v-a recomandat veterinarul dupa antidot? al meu veterinar i-a dat  12 tablete de ICFVET 500, 1 tableta la 12h (sorry, nu vreau sa fac reclama)....am stat de vorba si cu niste vecini d'ai mei care m'au pus in legatura cu un alt veterinar ca le'a tratat lor cainele tot de babesioza. Acesta mi-a  recomandat  sa ii dau doxaciclina 0.5 mg/kg o data pe zi, timp de 21 zile.. acest lucru mi l-a mai confirmat si un alt veterinar..si am ales sa ii dau doxaciclina si eu. Deja ia tratamentul de 3 zile si incet-incet se recupereaza, greu dar sigur. Am avut un mare + pentru ca analizele i'au iesit foarte bune, are un organism puternic pt un caine de 13 ani.
Voi cu ce i'ati tratat dupa administrarea antidotului? ati trecut si voi prin aceleasi chinuri cu mancarea? eu duc mari lupte cu Rex al meu, foarte greu l'am cunvins sa pape, am inceput cu cateva cubulete de carne de vita cruda, apoi fiarta, ficatei de pui&vita fierti/gratar, azi dimineata m'a bucurat enorm cand l'am vazut ca a mancat supa de vita :) dar mi'e sa nu se constipe. Ce pot face sa evit asta? varianta cu supozitoarele cu glicerina este foarte dificila ca este cam tzacanit si nu prea o sa pot sa ii pun d'asta. Daca aveti ceva sfaturi ref la alimentatie  pt evitarea constipatiei v'as fi tare recunoscatoare.
Sanatate multa a'lor vostri 'copilasi' si sa auzim cat mai putine cazuri de babesioza ca este cumplit pericolul si stresul la care sunt supusi ei dar si noi :*

Post by: freddy25 on May 03, 2012, 02:10:59 PM
icfvet e cefalexin si nu e antibioticul pentru babesioza. Pentru babesioza se da clindamiin timpde 21 de zile obligatoriu si nu e nevoie de antidot care e extrem de toxic. Si oamenii muscati de capusi pot face babesioza si tratamentul e cu clindamiin. Voi cauta si voi da un link despre tratamentul care trebuie instituit.

Post by: freddy25 on May 03, 2012, 02:31:46 PM
Am gasit site-ul. Este vorba de forum-veterinar.e-reducere.ro Gasesti o multime de informatii despre babesioza, precum si tratamentul adecvat.

Post by: ioanamaria on May 03, 2012, 03:13:50 PM
@ freddy25: merci mult pt raspuns. M-am uitat pe linkul respectiv, inca il mai studiez, faza e ca din tot ce am citit antidotul - imizol- este destul de toxic si numai de rau am citit de el...acum eu nu aveam de unde sa stiu cat de nociv este, in cabinet atunci dr. mi-a zis ca este toxic, dar organismul cainelui este puternic si il suporta, Doamne ajuta sa nu am surprize ca innebunesc :(( momentan se simte ok, chiar este o mare evolutie in starea lui, azi dimineata l-am gasit in picioare si chiar am mancat singur , nu a mai trebuit sa stau sa'l hranesc eu. S'a bucurat apoi ca iesim la plimbare, chiar nu mi'a venit sa cred . O sa facem tratamentul cu doxaciclina 21 de zile, ii dau 200mg pe zi, la 34 kg..nu prea am cum sa ii dau 170mg , in paralel ii dau silimarina, am incercat niste hepatoprotectoare special pt caini..dar nu vrea sub nici o forma sa le ia, carnita bogata in fier, etc. Pentru a evita constipatia ce sa fac? azi l-am pacalit cu niste supa de vita si morcovi...

Post by: freddy25 on May 03, 2012, 03:57:39 PM
Cauta postarile userului Jhonny de pe acest forum. Este medic veterinar cu experienta in babesioza . Intr-una din posturi scrie ca trebuie administrat clindamicina pentru uz uman deoarece clindamicina pentru uz veterinar nu are efect asupra babesiilor. Daca citesti ce scrie Jhonny, trebuie sa-i dai clindamicina, nu doxaciclina. Ii dai degeaba doxaciclina.
P.S. Ti-am trimis mesaj privat .

Post by: nelyy on February 15, 2013, 07:16:29 PM
Athos are babesioza, asa cum se spune, speri sa nu ti se intmple tie niciodata.....
Acum aprox doua saptamani, am incercat o imerechere cu o catelusa, nereusita, ma rog si de atunci apatic, nu vroia sa manance, evident ca am pus asta pe seama catelelor in calduri, fiind exod in parcurile din Timisoara. Persistand apatia, am mers la medic ieri, asta zicz ca are prostata marita, sa ne gandim la castrare???? si ii ia sange pt analize. In schimb ieri seara am gasit o capusa pe el, pisu facea deja rosu si putin galben la ochi...semnalmente, clare. De dimineata am mers la FMVeterinara Timisoara, a primit Imizol, perfuzie, a reactionat bine, a plecat pe picioare de acolo.
  Acum, oricum sunt disperata dupa cate am citit, unii sunt contra Imizolului, ca e toxic si fac reclamala clindamicina, nu stiu ce sa mai cred. Am inteles ca urmatoarele ore sunt critice 48,h, innebunesc pana trec. Trebuie luata temp. la 12 ore, mancare ceva carne de vita si inima fiarta putin. Am luat si liv52, o pastila.
  Va rog din suflet sa imi dati sfaturi, cei care au trecut prin asa ceva.

Post by: nelyy on February 15, 2013, 07:26:29 PM
Am inteles ca poate face blocaj renal si trebuie dus de urgenta la dializa, dar habar nu am daca exista asa ceva in Timisoara. Ce protectori renali pot folosi? Se pare ca temp este de 38,2 nu e scazuta. Va atasez si analizele de ieri, daca le poate interpreta cineva pt mine, medicul a zis ca sunt destul de bune, adica nu groaznice, probabil. Avem si antidotul in caz de  urgenta si sunam medicul.

Post by: freddy25 on February 15, 2013, 07:28:53 PM
La clindamicina nu au de ce sa faca reclama fiindca e un antibiotic banal si ieftin, e o varianta a tetraciclinei. Imi pare rau sa aud ca are babesioza. Multi spun ca odata cu babesiile, poate fi infectat si cu alte boli transmise de capusi. Sper ca s-a uitat medicul pe analize si pentru altceva. Da-i mancare usoara, regim de crutare,  fara organe sau carne grasa. Ii dai pui sau gaina, legume fierte si orez. In loc de pui, poti sa-i dai peste alb fiert. Gasesti in hypermarket merluciu sau cod. Protector hepatic trebuie sa-i dai pe o perioada lunga. Te-as sfatui sa mergi pe silimarina si essentiale. Liv 52 e pentru cazuri mai usoare, pentru deparazitari, tratamente cu antibiotice uzuale.

Post by: alora on February 15, 2013, 07:40:06 PM
ufff Athos...imi pare tare rau sa aud ca nu esti tocmai bine! Sper sa-ti aduni toate puterile tale de :c3 si sa treci cu bine peste asta!

Post by: nelyy on February 15, 2013, 07:53:44 PM
A12

Post by: nelyy on February 15, 2013, 07:56:06 PM
A21

Post by: nelyy on February 15, 2013, 08:11:42 PM
Ce cod si merluciu, nu vrea nimic freddy25, nu gratar, nu peste. De ieri ia un supliment nutritiv cu de toate, ceva la 50 lei si medicul a zis sa-i dam carne de vita si inima, jumatate fiarta, dar deocamdata nu vrea, poate mai tarziu. Oricumnu-l fortam azi, da, poate essentiale forte mai bine.

Post by: freddy25 on February 15, 2013, 08:31:50 PM
Valorile incadrate sunt valori anormale iar cele care nu sunt incadrate sunt normale. Cele cu sageata in jos sunt valori mai mici decat normal iar cele cu sageata in sus indica valori mai mari decat trebuie. Cert este ca nu are anemie dar are valori crescute la creatininei. Bilirubina si urobiligen in urina + valori crescute ale TGO  si TGP  arata ca ficatul este afectat. De aceea te-am si sfatuit sa-i dai mancare usoara cu carne alba si slaba si nu maruntaie. Va urez sa treceti cu bine peste aceasta incercare.

Post by: nelyy on February 16, 2013, 09:16:53 PM
Se pare ca trecem si de a doua zi dupa administrarea de imizol, vestea buna e ca i-a scazut temp. la 38,5 si urmam tratamentul cu perfuzii, C Forte, Liv52 Maine primim analizele si vedem cum sunt valorile. Am aflat acum ca exista si un vaccin destul de bun contra babesiozei sau macar preventiei ei Nobivac Piro de le Intervet, problema mea este ca nu stiu cat de eficient este dupa ce cainele a luat virusul.
Vroiam si sa le multumesc medicilor veterinari de pe acest forum si cunoscatorilor abilitati care  nu au intarziat cu sfaturile. Acum mi-am dat seama ca forumul asta e facut doar sa ne mai laudam putin sau sa ne dam cu parerea despre cat de informati suntem in privinta dresajului, a mancarii, etc; in schimb daca cauti ceva despre o boala, un stiudiu de caz, specific pe ciobanesc german, gasesti zerooooo informatii, sau unele vagi si nesemnificative. Nu sunt rautacioasa, dar asta este realitatea dar probabil ca asta este "calitatea noastra de romani", nu vreau sa pornesc o polemica pe subiect pentru ca post-ul se refera la altceva, dar a venit ca urmare a postarilor mele anterioare. O sa va informez in continuare despre starea lui Athos, poate o sa fie interesati cei care o sa treaca prin aceeasi problema.

Post by: Ariana on February 17, 2013, 03:11:18 AM
Acum vad ca din pacate e babesioza, sa treceti cu bine peste, va tin pumnii!

Post by: Ariana on February 17, 2013, 03:27:16 AM
Imi pare rau nelyy ca te-ai simtit tradat/a de forum, medici si cunoscatori...abia acum mi-am dat seama de nemultumire. Eu de cand am fetita intru muuult mai rar pe forum si am alte prioritati. Totusi nu pot sa nu observ indignarea ta nefondata, pe forum chiar exista informatii despre babesioza intr-o forma sau alta si oricum nu stiu ce ai fi dorit de la noi, sa-ti diagnosticam blanosul prin "postari"? Pana si tu ti-ai dat seama f. usor ca semnele indica parazitoza asta spurcata a sangelui. Inteleg ca esti necajit/a dar nu cred ca ai dreptate sa-ti versi nervii pe noi!
Uite aici informatii/s-a mai discutat despre si exista mai multe cazuri de catei trecuti prin babesioza unde se gasesc multe sfaturi despre recuperare/sustinere:
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,2624.0.html
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,4096.0.html
Si acum sa ma ierte Cel de Sus, exista atatea informatii despre Babesioza pe internet incat chiar nu iti inteleg supararea, oricum doar la medic ai putut gasi raspunsul si salvarea nu pe net/forum.
Insanatosire grabnica blanosului!

Post by: freddy25 on February 17, 2013, 03:30:24 PM
Nelvy, uite gasesti aici niste informatii despre tratamentul babesiozei cu cazuri, inclusiv un ciobanesc german.
http://www.pethome.ro/articole%20babesioza.html

Post by: Ariana on February 17, 2013, 03:58:54 PM
freddy25, am corectat putin link'ul fiindca nu mergea in forma in care l-ai pus. sper ca nu-i cu suparare :) .

Aici nelyy, ai babesioza, in cartea de capatai a medicinei, Merck-ul veterinar.
http://www.merckmanuals.com/vet/circulatory_system/blood_parasites/babesiosis.html?qt=babesia&alt=sh

http://vetmedicine.about.com/od/diseasesandconditions/a/CW-Babesia.htm

Cum se mai simte?

Post by: tanase_traudi on February 17, 2013, 04:12:25 PM
Anul trecut eu i-am facut un vaccin de la Biocan contra bolii lyme,altceva nu se gasea pe piata,dr mi-a spun ca toti cainii care au avut babesioza nu mai trebuiesc vaccinati deoarece capata imunitate. Pentru protectia ficatului folosesc Redigest-12 lei la farmacia umana,este foarte bun si este din plante. Multa sanatate!

Post by: nelyy on February 17, 2013, 04:50:44 PM
Astazi dupa perfuzie si injectia cu antibiotic, din pacate i-a crescut temperatura la 41,1 destul de mare. In general, a mancat ieri putin, de dimineata avea chef de joaca si acum dupa-amiaza mai apatic, va tin la curent, deocamdata sunt ingrijorata cu temperatura asta.

Post by: nelyy on February 17, 2013, 05:05:54 PM
Ariana, ai inteles gresit sau nu m-am exprimat eu prea clar..ce vroiam de la forum erau poate cateva sfaturi de la cei care au trecut prin asta, niste informatii medicale ce pot ajuta, cazuri clinice sa vad tratamente si evolutii si cam atat. Crede-ma ca de patru zile citesc tot ce exista despre boala asta in engleza, franceza si germana, m-am linistit putin ca am vazut ca in SUA se foloseste acelasi antidot controversat(IMIZOLUL) iar in Franta se utilizeaza frecvent vaccinul,NobivacPiro, dar acum nu stiu cat difera tulpina, sunt mai multe feluri de babesioza, e complicat, oricum incerc sa-i procur si vaccinul de dincolo. Sunt destul de ingrijorata, vineri i s-a administrat doza de Imizol, putin mai mica, calculata la kg dar totusi astazi are temperatura foarte mare, i-am pus supozitorul si o mai luam peste cateva ore si sunam medicul din nou.

Post by: nelyy on February 17, 2013, 05:08:32 PM
Astea sunt analizele de ieri, nu prea bune.

Post by: nelyy on February 17, 2013, 05:25:16 PM
freddy25, am corectat putin link'ul fiindca nu mergea in forma in care l-ai pus. sper ca nu-i cu suparare :) .

Aici nelyy, ai babesioza, in cartea de capatai a medicinei, Merck-ul veterinar.
http://www.merckmanuals.com/vet/circulatory_system/blood_parasites/babesiosis.html?qt=babesia&alt=sh

http://vetmedicine.about.com/od/diseasesandconditions/a/CW-Babesia.htm

Cum se mai simte?
Am primit ieri link-urile astea pe mail, de la doi prieteni din Timisoara medici, el cercetator, sotia specialist anatomie patologica, au fost cativa ani in state si cauta toate datele sa ma ajute, au un golden, cea mai buna prietena a lui Athos; mercy

Post by: brunodm on February 17, 2013, 08:42:00 PM
Bafta Nelyy.Sa-ti traiasca Athos.Am trecut si eu prin asa ceva (Imizol) si acum totul e OK.

Post by: nelyy on February 17, 2013, 09:46:50 PM
Multumesc tuturor celor ce ati postat, brunodm e o veste buna ca Imizolul a mers la voi, sper sa pot spune si eu asta, deocamdata suntem ingrijorati la cote maxime.

Post by: Jhonny on February 18, 2013, 10:06:05 AM
Buna dimineata ,
 Cainele care a facut babesioza si a fost tratat cu antibiotic capata imunitate mediata celular si umoral , adica genul de imunitate care se mentine toata viata .
Cainele care a fost tratat cu imizol , NU CAPATA IMUNITATE , asa ca poate fi vaccinat; dar , este posibil ca vaccinul sa nu aiba efectul scontat.

Nu am citit foarte atent tot cazul dar ,  sunt sanse mari ca Athos sa aiba o coinfectie a babesiozei , mai mult chiar este posibil ca boala care evolueaza sa fie alta .
Capusele care nu hiberneaza la acesta temperatura , sunt purtatoare de ehrlichia/anaplasma , care determina activarea unei gene in capusa , gena care determina producerea in corpul capusei a unei proteine cu rol de antigel . ( antigelul pentru masina ) . De aceea , de fapt , in iarna sunt mai multe cazuri de ehrlichia/anaplasma.
  Testele pe anticorpi pentru depistarea acestor boli , nu ies pozitive in faza acuta cand organismul este in fereastra imunologica .
 Ii doresc sanatate cainelui tau si voua succes.

Ariana , sa-ti traiasca fetita .

Post by: Olga on February 18, 2013, 11:57:05 AM
Am patit si eu acum un an cu Ox aceeasi grava boala
Sa ai bafta in tratarea si recuperarea lui
 :c8

Post by: Jhonny on February 18, 2013, 03:25:21 PM
Buna dimineata ,
 Cainele care a facut babesioza si a fost tratat cu antibiotic capata imunitate mediata celular si umoral , adica genul de imunitate care se mentine toata viata .
Cainele care a fost tratat cu imizol , NU CAPATA IMUNITATE , asa ca poate fi vaccinat; dar , este posibil ca vaccinul sa nu aiba efectul scontat.

Nu am citit foarte atent tot cazul dar ,  sunt sanse mari ca Athos sa aiba o coinfectie a babesiozei , mai mult chiar este posibil ca boala care evolueaza sa fie alta .
Capusele care nu hiberneaza la acesta temperatura , sunt purtatoare de ehrlichia/anaplasma , care determina activarea unei gene in capusa , gena care determina producerea in corpul capusei a unei proteine cu rol de antigel . ( antigelul pentru masina ) . De aceea , de fapt , in iarna sunt mai multe cazuri de ehrlichia/anaplasma.
  Testele pe anticorpi pentru depistarea acestor boli , nu ies pozitive in faza acuta cand organismul este in fereastra imunologica .
 Ii doresc sanatate cainelui tau si voua succes.

Ariana , sa-ti traiasca fetita .

uite si link-ul despre capusele active iarna   :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2929727/

Post by: nelyy on February 18, 2013, 07:33:08 PM
uite si link-ul despre capusele active iarna   :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2929727/
Mercy pentru informatii, deocamdata este clar babesioza, celulele se divizasera deja, ieri seara a mai bagat o perfuzie, sa-i scada temperatura, a ajuns la 38,2 din fericire, de la 41,1. Am comandata deja si vaccinul Nobivac Piro, doua, se fac la o diferenta de doua-trei saptamani, costa aproximativ 100 Euro; dar va trebui sa asteptam sa isi revina mai intai, apoi il facem, nici nu ma mai intereseaza daca are efect sau nu. Multumesc pentru postari.

Post by: alora on February 18, 2013, 11:29:32 PM
Vreau sa cred ca e de bine, daca a reusit sa lupte pana acum cu boala! Doamne ajuta!

Post by: nelyy on February 19, 2013, 12:28:31 AM
Pai cred ca cea mai mare calitate a catelului meu este VOINTA, asta e a patra zi dupa antidot, credem ca temperatura mare s-a datorat unei injectii pentru ficat, dupa, l-a durut, probabil s-a stresat si a aparut temperatura,  azi a primit-o bucal si din fericire nu a vomat. Perfuzia redusa deja la jumatate si maine primim urmatorul set de analize, mananca seara mai mult, pe zi nu prea, dar suntem multumiti oricum. O sa primesc si niste granule de la Royal cu toate vitam si mineralele incluse, se fac cu apa, un fel de "mancare pentru astronauti", sper sa fie bine,mai e de luptat mult.

Post by: tanase_traudi on February 19, 2013, 03:39:42 PM
Cu ce a fost deparazitat extern? te intreb ca nici eu nu stiu cu ce e mai bine...le-am incercat pe toate si era sa avem si noi probleme anul trecut dar am fost norocosi. Va doresc sa va reveniti vat mai repede.

Post by: brunodm on February 19, 2013, 09:18:59 PM
Cum se mai simte?

Post by: nelyy on February 19, 2013, 10:20:55 PM
Cu ce a fost deparazitat extern? te intreb ca nici eu nu stiu cu ce e mai bine...le-am incercat pe toate si era sa avem si noi probleme anul trecut dar am fost norocosi. Va doresc sa va reveniti vat mai repede.
Da-o naibii de deparazitare, scuze de expresie...Athos a fost deparazitat cu Frontline la med. veterinar la doua-trei luni, mancare Acana de mic, vaccinuri la zi, spalat si dus la coafor canin cu produse profesionale(asta pentru ca eu am fost manager la doua firme, una cu profil de infrumusetare canina) deci nu te poti proteja de Babesioza cu nimic!!!!!! Indiferent cat de grijuliu esti. Sfatul meu, din suflet pentru toti cei care va iubiti C.G. la fel de mult ca mine, este sa il vaccinati contra babesiozei. Vaccinul se numeste NobivacPiro firma producatoare Intervet, se aduce din Franta, doua bucati aprox 100 Euro.

Post by: gabriella on February 19, 2013, 11:31:21 PM
pai noi sambata facem vaccinul pt babesioza..este ultimul din schema de vaccinare..dar ne costa 50 ron..tot de nobivac..de ce-i diferentza asta??

Post by: nelyy on February 20, 2013, 12:37:24 AM
Nu cred ca este 50 ron, sau nu este acelasi vaccin.Eventual intreaba medicul.

Post by: freddy25 on February 20, 2013, 12:45:23 AM
Frontline-ul de aproape 10 ani nu mei e ce-a fost. In urma cu 15-16 ani ii deparazitam pe caini si tinea puricii departe cel putin 3luni, iar capusile o luna. Apoi abia era bun o luna pentru purici ( capusi nu prea erau in zona mea) Cand am gasit purici la doua saptamani de la deparazitare am renuntat la Frontline. Acum alternez advantix si stronghold dar le pun si zgarda Scalibor sau Kiltix. Acum cativa ani mi-a murit de ehrlihioza o catelusa de care aveam grija. Era in 5 martie, ultima deparazitare i-ofacusem in noiembrie-decembrie. Era foarte frig, zapada si m-am mirat dar acum dupa ce am citit ce a scris jhonny imi explic de ce s-a imbolnavit. Au tratat-o cei mai buni medici din orasul meu dar nu au putut-o salva.

Post by: tanase_traudi on February 20, 2013, 01:55:32 PM
Dar nu este prea mult si picaturi si zgarda? A mea cand i-am pus Advantix si la 2 saptamani zgarda Scalibor,a avut o reactie tare urata,era sa faca soc anafilactic apoi la mascul am pus doar Advantix si tot am gasit anul trecut o capusa pe el iar anul asta i-am pus doar zgarda Scalibor,s-a jucat cu alt caine care era infestat cu pureci si a luat si el cu tot cu zgarda..de-aia am zis ca nu stiu ce sa-i mai pun. Eu l-am vaccinat in octombrie cu un vaccin de la Novibac care a costat 60 lei(defapt au fost doua,cu repetare) impotriva bolii lyme dar capusa transmite mai multe boli.

Post by: freddy25 on February 20, 2013, 02:55:08 PM
Nu le pui o data. Prima data pui picaturile si dupa 2 saptamani pui si zgarda. Zgarda devine eficienta dupa mai multa vreme, parca dupa 2 saptamani dar nu imi amintesc chiar exact. Cand era bolnava catelusa de la serviciu de ehrlochioza am intrat pe diverse site-uri veterinare din State si asa recomandau ei: zgarda si picaturi.

Post by: nelyy on February 20, 2013, 09:57:15 PM
Vestea buna este ca mananca de ieri, am schimbat boabele, l-a testat medicul si vrea Purina Pro Plan Adult(asta vinde el, asa ca...daca le vrea eu sunt ok), putina carne de manzat, dar sunt multumita deocamdata. Am si ras putin ieri ca plecase prin cabinet cu perfuzia dupa el, urmeaza sa ii scoata fluturasul si perfuzii jumatate. Cand am iesit de la cabinet, cat este el de bolnav, a luat-o la sanatoasa dupa o pisica :)))) va dati seama ca a fost cred ca prima data in viata mea cand l-as fi lasat sa faca ce vrea, sa fugareasca toate pisicile din zona...V-am zis ca este ambitios nu gluma; se pare ca nu mai sunt urme de babesie, dar vedem, greul nu a trecut. Multumim pentru incurajari.

Post by: Olga on February 21, 2013, 10:27:03 AM
insanatosire grabnica,hai puiut ca poti invinge boala !!

Post by: tanase_traudi on February 21, 2013, 01:21:30 PM
Este ambitios atat el cat si stapanul....Doamne ajuta sa-si revina!

Post by: tanase_traudi on February 22, 2013, 01:35:09 PM
Astazi m-am intalnit cu un domn care are un caine ciobanesc de 15 ani si l-am intrebat cu ce il deparaziteaza extern,n-o sa va vina sa credeti....ii pune zgarda si zilnic 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda,cand merge cu el in padure, are un amestec facut din 30 ml ulei de masline cu 15 picaturi ulei esential de lavanda si cu aceasta solutie sterge cainele cu o carpa pe burta,picioare,gat si coada si nu a avut niciodata o capusa pe el. Lavanda face minuni,capusele nu se mai urca pe caine deoarece nu suporta mirosul de lavanda.

Post by: freddy25 on February 22, 2013, 04:51:05 PM
Catelei care are alergie, i-am pus zgarda cu ulei de neem.  E un repelent, miroase foarte frumos si vreau sa fac comanda la maxi-pet si pentru spray cu ulei de neem ca sa le dau pe picioare. Ea e alergica si la insecticide. I-am facut de doua ori baie cu sampon antiparazitar si de ambele dati s-a umplut de bubite. Proprietatile uleiului de neem le puteti citi aici:
www.casabio.ro/shop/details/3548

Post by: tanase_traudi on February 22, 2013, 05:15:43 PM
Suna bine,o sa folosesc in combinatie cu ulei de lavanda poate chiar nu se mai urca ,,orataniile" pe el, + zgarda Scalibor.

Post by: tanase_traudi on February 22, 2013, 05:48:20 PM
Si este bine sa controlam cainele zilnic,am citit undeva ca o capusa transmite boala dupa 48 ore de stat in pielea animalului.

Post by: alora on February 22, 2013, 11:42:38 PM
Felicitari Nelly si Athos pentru tenacitate! Sanatate si putere sa alergi, ca "subiecte" sunt la discretie!

Post by: tanase_traudi on February 24, 2013, 03:56:20 PM
Felicitari Nelly si Athos pentru tenacitate! Sanatate si putere sa alergi, ca "subiecte" sunt la discretie!
Ne dam si noi cu parerea aici,poate parerile noastre vor fi de folos pe viitor atat noua cat si celor care au nevoie.

Post by: Ariana on March 08, 2013, 03:47:42 AM
Ma bucur pt. blanos, ce mai face?
Jhonny, intotdeauna o incantare posturile tale! Multumesc pt. urare!

Post by: brunodm on March 16, 2013, 07:27:15 PM
Am reusit si noi,sa ne facem cu o babesioza(a doua oara) de toata frumusetea.Ne-am internat la sp  Ilioara. Imizol,si alte alea....
Dar suntem puternici,nu ne face pe noi o capusa.
Mare atentie la ele ca sunt infometate.

Post by: tanase_traudi on March 16, 2013, 10:14:23 PM
Ce ghinion pe capul vostru,cum ati patit-o iarasi? multa sanatate!

Post by: brunodm on March 17, 2013, 08:38:25 AM
Nelyy,poti sa-mi dai te rog,detalii despre granulele de Royal cu vit si minerale ?

Post by: aldo0510 on March 22, 2013, 05:45:32 PM
Am avut un CG care a fost muscat de capusa, a facut babesioza si in cele din urma a murit. Am citit mult la vremea respectiva pe tema asta. Multi specialisti opineaza ca animalele sanatoase trec relativ usor peste boala dar cele mai slabe sunt ucise de boala dar in primul rand de efectele secundare ale medicatiei administrate. Astfel, unele organe (ficat, rinichi, inima) cedeaza, favorizand decesul.

Post by: Iuliann on March 22, 2013, 06:58:00 PM
Pare rau aldo :( bine ca m-ai informat ca e asa grav ca pe viitor sa stiu :)

Post by: galx on April 22, 2013, 12:06:12 PM
Imi pare rau sa te contrazic.Vineri catelul meu a fost diagnosticat cu babesioza si in urma consultarii cu medicul am decis sa mergem pe varianta clindamicina in detrimentul antidotului (care mi se pare foarte , foarte periculos). Sambata toata ziua starea lui s-a inrautatit foarte tare, insa duminica dimineata parca s-a trezit alt caine. Stare buna iar astazi (luni) si-a revenit total (se joca , mananca etc). Singurul inconvenient la tratamentul cu antibiotic este ca dureaza 21 zile.

Post by: Jhonny on April 22, 2013, 12:30:09 PM
Ma bucur pt. blanos, ce mai face?
Jhonny, intotdeauna o incantare posturile tale! Multumesc pt. urare!
...am raspuns la pm...sper ca ai primit

Post by: Jhonny on April 22, 2013, 01:46:10 PM
Imi pare rau sa te contrazic.Vineri catelul meu a fost diagnosticat cu babesioza si in urma consultarii cu medicul am decis sa mergem pe varianta clindamicina in detrimentul antidotului (care mi se pare foarte , foarte periculos). Sambata toata ziua starea lui s-a inrautatit foarte tare, insa duminica dimineata parca s-a trezit alt caine. Stare buna iar astazi (luni) si-a revenit total (se joca , mananca etc). Singurul inconvenient la tratamentul cu antibiotic este ca dureaza 21 zile.

Felicitari doctorului ! Sa nu va opriti mai devreme cu antibioterapia . ( atentie ca , uneori , are loc activarea unor alte infectii , care sunt pe acolo : bartonela &co.  Atunci se apeleaza la terapia combinata )

Post by: galx on April 22, 2013, 02:59:56 PM
Felicitari doctorului ! Sa nu va opriti mai devreme cu antibioterapia . ( atentie ca , uneori , are loc activarea unor alte infectii , care sunt pe acolo : bartonela &co.  Atunci se apeleaza la terapia combinata )

Multumesc pentru incurajari. Sper sa o scoatem la capat

Post by: brunodm on April 23, 2013, 12:22:59 PM
cat a costat tratamentul cu antibiotice (clindamicina)?
Am si eu un catel,la bloc,care cred ca are tot babesioza si vreau sa-l ajut.

Post by: freddy25 on April 23, 2013, 01:37:01 PM
Citește despre tratamentul babesiozei aici http://forum-veterinar.e-reducere.ro

Post by: galx on April 24, 2013, 10:16:06 AM

Primele 8 zile costa in jur de 65 ron/zi (noi suntem in a 6-a zi de tratament). Dupa cele 8 zile tretamentul nu va mai fi injectabil si doar oral pana la minim 21 de zile. Deocamdata nu stiu cat o sa coste din a noua zi incolo.

Post by: Jhonny on April 24, 2013, 10:52:09 AM
Frumoasa initiativa , dar daca nu este babesioza , dai banii degeaba. Intai cauta sa ai un diagnostic clar, apoi utilizeaza tratamentul adecvat. Exista multe alte boli transmise de capuse sau purici. Acelea NU SE TRATEAZA cu clindamicina si s-ar putea sa iasa prost.
Succes.

Post by: galx on April 24, 2013, 11:36:29 AM
Frumoasa initiativa , dar daca nu este babesioza , dai banii degeaba. Intai cauta sa ai un diagnostic clar, apoi utilizeaza tratamentul adecvat. Exista multe alte boli transmise de capuse sau purici. Acelea NU SE TRATEAZA cu clindamicina si s-ar putea sa iasa prost.
Succes.
Iti dai seama ca nu m-am apucat asa fara motiv sa ii fac tratamentul. Babesioza a iesit in urma analizelor de sange si vreau sa iti spun ca la momentul inceperii tratamentului boala era destul de avansata.

Post by: galx on April 24, 2013, 12:57:59 PM
scuze nu am vazut pt cine era postul

Post by: Jhonny on April 25, 2013, 09:33:03 AM
@galx , nu-i problema.
Sanatate tuturor cainilor.

Post by: GabrielO on May 08, 2013, 11:15:14 PM
Buna seara!
In data de 31 aprilie am constat o stare generala proasta a catelusei mele :c3 Rudy, o mica voma si pofta scazuta de joaca si foame. Am mers la veterinar, avea temperatura 39,6. A luat mostra de sange si sub microscop a determinat ca este vorba de babesioza. inainte cu aprox 2 saptamani am gasit pe ea 2 capuse desi avea advantix pus. I-a administrat antidotul plus alte injectii, nu stiu exact ce anume. A doua zi se simtea mai bine, i-a administrat 2 injectii..nu stiu ce. A treia zi i-a administrat iar antidotul. Asa ramasese de la inceput stabilit. Probabil asta e procedura cu antidotul. In ziua respectiva s-a simtit foarte rau, a baut multa apa si a vomitat, a facut treaba mare moale si chinuit, parea constipata, nu-si gasea locul.
Dupa asta am constatat o stare generala relativ ok, insa obosea rapid, cu efort in respiratie, parca zici ca mutase muntii.
Pe 6 mai a vomitat iar, poate si pentru ca i-am dat sa manance niste drob... altceva nu mai vroia.
In aceasta perioada i-am dat in general ficat de pui fiert.
Si dupa antidot, de 2 ori pe zi cate o pastila de Dalacin si 2 pastile de (ceva) ...Forte 300 mg ( medicamente pentru ficat). Nu stiu exact acum ca nu sunt acasa.
Azi m-au anuntat de acasa ca se cunoste pe corp , in partea dreapta o umflatura, deja foarte vizibila, si cainele se fereste cand e atinsa in zona respectiva.
Maine oricum o vor duce la veterinar, insa daca cineva ma poate sfatui cam despre ce ar putea fi vorba... ii multumesc!
Rudi e femela de ciobanesc german, are 1 an si 3 luni, 35 kg, si in "copilarie" a suferit de parvoviroza.. chinuiala mare insa a invins boala. acum babesioza si umflatura....:(

Post by: brunodm on May 09, 2013, 08:31:07 AM
Umflatura e posibil sa fie si de la injectii.

Post by: freddy25 on May 09, 2013, 11:26:32 AM
Nu exagera cu ficatul de pui. Trebuie să-i dai dietă hepatică, deci carne albă. Pentru anemie mai bine îi dai suplimente pe bază de fier.

Post by: GabrielO on May 11, 2013, 09:16:49 PM
Rudy se simte mai rau.
Aseara am venit acasa, era oarecum ok. Slabita, insa m-a intampinat, a si mancat din ce i-am luat, bobite Advance.
Astazi insa nu a mai mancat, foarte putin piept de pui fiert.
Galma de care spuneam de pe spate este foarte mare. Adica cam cat un ou de strut, cam asa. Ii aplic tinctura de iod pe umflatura.
I-am dat astati pentru costipare 1 Dulcolax. i-am mai dat Esential Forte 300 mg 2 buc, si Dalacin 1 buc.
Mi se pare deshidratata..
Doctorul nu este in oras in seara asta. Nici maine nu cred ca va fi.
Nu prea stiu ce sa fac.

Post by: Iuliann on May 11, 2013, 09:21:50 PM
Apeleaza la alt doctor veterinar :)

Post by: GabrielO on May 11, 2013, 10:23:15 PM
Am apelat la doctorul meu prin telefon, mi-a zis sa-i masor temperatura. Are 40,8.
Mi-a zis sa ii fac injectabil un algocalmin si un supozitor novocalmin. Le-am facut.
Astept 1 ora. Daca nu scade temperatura intra sub dus rece. La recomandarea medicului...

Post by: Iuliann on May 11, 2013, 10:29:48 PM
Ok. asteptam vesti bune :D si poate si poze cu rudy :D

Post by: gabriella on May 11, 2013, 11:13:19 PM
pai ambele sunt acelasi lucru..nu-i prea mult pt el??

Post by: brunodm on May 12, 2013, 06:36:57 PM
Cauta un cabinet vet nonstop.

Post by: GabrielO on May 13, 2013, 01:19:30 AM
Azi dupa masa s-a spart buba si a cusr puroi :(
Am fost la doctor, a stors-o bine pe viu, cred ca a deranjat-o foarte tare ca abia o puteam stapani 2 insi si doctorul. I se invinetise limba si gingiile. I-a mai facut ceva pentru reducerea temperaturii si mi=a dat o crema sa-i aplic.
Are o gaura cam 2 cm pe 1 cm... Nu stiu daca nu cumva era mai bine sa o anestezieze total, sa deschida buba si sa curete temeinic apoi coasere.
Sper ca s-a curatat bine, desi umflatura tot mai are.
E naspa rau ca de la o banala injectie sa faca asa ceva. Sau poate a facut reactie alergica la antidot, nu stiu.
Se tot linge in zona respectiva, ar fi bine sa-i caut un "corset" (nu stiu denumirea corecta) sa-i pun la gat sa nu mai ajunga la rana ?

Post by: brunodm on May 13, 2013, 05:15:33 PM
Nu ai intrebat doctorul?

Post by: Anca Kristina on December 08, 2013, 01:17:56 PM
Buna!
Am un metis de ciobanesc german care vineri seara a fost diagnosticat cu babesioza. I s-au administrat 2 injectii, din care una a fost antidotul. Pe urma de sambata dimineata s-a inceput administrarea de clindamicina 300 mg 1 capsula la 8 ore, 1 tableta antitrombotic pe zi, 1 de hepatoprotector pe zi, si 2 tablete de famotidina, una dimineata, una seara. Famotidina ne-a fost prescrisa din cauza acidului gastric. Momentan, suntem in a 2-a zi de tratament, dar nu pot spune ca am vazut mari imbunatatiri, in afara de faptul ca acuma e mai stabil, vineri nu a putut deloc sa se tina pe picioare.
De mancat nu mananca, apa bea din cand in cand. Ii mai dau supa de pui cu seringa.
Aseara am remarcat ca a vomitat un lichid mai gros, ca un mucus de culoare galbui, medicul a zis ca din cauza stomacului, cu restabilirea intestinala, sau ceva in genul acesta. Si ca pana nu se distrug babesiile, nu va putea manca. Azi dimineata a vomitat din nou. Mai inainte a venit medicul si i-a facut antibioticul injectabil.
Acum, intrebarea mea este.. tratamentul aplicat este bun ? Am tot citit si eu pareri despre Imizol. In cat timp are trebui sa se vada o imbunatatire ?
Va multumesc!

Post by: CristiBurlacu on December 08, 2013, 01:49:03 PM
Buna! In primul rand sa iti traiasca catelul! acum depinde si cand ti-ai dat tu seama ca el are babesioza...e foarte important. din pacate am trecut si eu acum vreo luna prin asa ceva. dar pot sa zic ca norocul nostru a fost ca mi-am dat seama repede ca ceva nu este in regula, nu era in apele lui, i-am luat repede temperatura si am fugit la vet. i s au facut analizele de sange si injectiile necesare, dintre care una cu imizol. in noaptea respectiva a fost terminat, dormea unde era mai racoare, dar dimineata deja a mancat fara probleme. Au urmat cateva injectii cu vitamine sa l ajute sa treaca peste imizol, dar pot sa zic ca totul a durat 24 de ore...succes!

Post by: Anca Kristina on December 08, 2013, 03:03:13 PM
Multumesc la fel! De miercuri a inceput sa se simta putin rau, in sensul ca nu mai manca si era usor apatic, lucru pe care impreuna cu doctorul l-am pus pe seama unei indigestii. Vineri insa a inceput sa schiopateze si sa nu mai aiba stabilitate in picioare. Am anuntat medicul, care a venit si i-a luat sange, iar seara ni s-a confirmat ca e vorba de babesioza.
Sa fie cu succes, si sa trecem cu bine peste asta, ca mi se rupe sufletul cand il vad asa..

Post by: Anca Kristina on December 08, 2013, 07:25:37 PM
De la amiaza cand a plecat doctorul, a mai vomitat de 2 ori.. nu stiu ce sa fac si ce sa ii mai dau sa manance, ca refuza absolut orice.
E normal, oare ar trebui sa mai consult si o alta parere specializata ?

Post by: CristiBurlacu on December 08, 2013, 07:28:06 PM
i ai mai verificat temperatura? in mod normal ar fi trebuit sa ii scada dupa imizol si antibiotic. ar fi bine sa i o verifici

Post by: Anca Kristina on December 08, 2013, 09:28:00 PM
I-am luat-o acum. Are 37.5.

Post by: CristiBurlacu on December 08, 2013, 09:32:36 PM
temperatura e buna. cum mai e el, tot apatic? incearca sa i dai ceva de mancare sa l atraga, carne cruda, orez, o ciorba. nu stiu ce sa zic, doctorul ce a mai zis? eventual mai dimineata inca un set de analize daca nu isi revine.

Post by: Anca Kristina on December 08, 2013, 10:40:35 PM
Tot apatic.. tot sta in pat, se mai cere din cand in cand afara la pisu. Intre timp a mancat niste biscuti speciali pentru caini, niste orez cu carnita de pui fiarta si morcov fiert. Nu l-am lasat sa manance mult, ca sa nu isi umple stomacul prea mult dintr-o data, acum sper doar sa nu vomite din nou ce a mancat.
Doctorul a zis ca daca mai vomita in seara asta dupa antibiotic sau maine dimineata, sa il sun. Ma gandeam si eu sa mai cer niste analize, ca sa vedem cum stam.
Multumesc mult pentru raspuns si pentru suport!

Post by: CristiBurlacu on December 08, 2013, 11:20:10 PM
Nu ai pentru ce! e un semn bun ca a mancat. ce varsta are?

Post by: brunodm on December 09, 2013, 01:00:37 PM
Babesioza pe timpul asta?

Post by: Jhonny on December 09, 2013, 02:10:22 PM
 Buna ziua ,
Dupa administrarea de Imizol , tratamentul corect trebuie facut cu AZITROMICINA , nu cu clindamicina !
Imizolul determina starea de latenta a parazitului , care ramane intracelular , asta inseamna ca clindamicina NU ARE CUM sa  ajunga si sa afecteze parazitul.   Daca parazitul este INTRACELULAR , iar clindamicina este legata de proteinele din ser , adica din afara celulelor !!!! nu poate sa-si exercite efectul antiparazitar !    90% din clindamicina se leaga de proteinele plasmatice , nu pentru ca asa vreau eu , ci pentru ca asa este farmacocinetica medicamentului. Adica , dupa imizol , administrezi degeaba clindamicina .
Pe cand azitromicina PATRUNDE intracelular si are efect impotriva babesiilor . Se utilizeaza in fazele cronice

In privinta temperaturii ... nu mi se pare neaparat buna... eu te sfatuiesc sa ii verifici creatinina si ureea !
 Verifica hematologic sangele .  ( nr. celule rosii , albe , etc ...)

Succes si sanatate cainelui !

Post by: Anca Kristina on December 09, 2013, 09:06:10 PM
Multumesc!
Are 1 an si 4 luni. De aseara si pana azi dimineata a mai vomitat de 5 ori. Am luat legatura cu medicul, a venit dimineata si i-a administrat medicamentele injectabil. A mai fost si acuma seara, i-a pus 2 tipuri de perfuzii, nu le stiu denumirile, dar una e glucoza, i-a injectat antibioticul si metrocloporamid.
Maine dimineata revine, si va lua si sange pentru analize.
Din discutiile cu el, am aflat ca nu i-a administrat Imizol, sau altfel de antidot, deoarece nici el nu are o parere buna despre Imizol. A spus ca i-a facut clindamicina, vessel due si ceva fier.
La inceput am zis de antidot, pentru ca sotul a fost cu el atunci,si nu a mai retinut exact.
Sper ca maine sa fie mai bine..
Babesioza pe vremea asta, deoarece chiar si cu antiparazitar, l-a muscat niste capuse luna trecuta, i-a dat antibiotic, dar degeaba.
Mersi mult pentru sfaturi, Jhonny, sunt mai mult decat binevenite. De aceea am si scris, ca sa imi impartasiti din experientele voastre.

Post by: Jhonny on December 10, 2013, 12:08:51 AM
Sunt caini care vomita de la medicamentele care contin fier !
Nu stiu daca te ajuta ceea ce am scris ...
Medicamentele cu fier pot provoca o gastrita  foarte urata !

Post by: Anca Kristina on December 10, 2013, 11:41:33 AM
Buna!
Vesti noi, dar nu si bune. I-a luat sange azi dimineata, si mi-a spus medicul ca are insuficienta renala. A spus ca nivelul creatininei este foarte mare, incat nu i-l inregistreaza aparatul. Legat de hemoglobina si tromobocite, a spus ca au mai urcat valorile putin de vineri, de la prima analiza.
Pentru tratarea insuficientei mi-a zis ca va urma o perioada indelungata cu perfuzii. Parerea lui e ca ar fi avut probleme renale de dinainte, si ca babesioza a facut ca aceste probleme sa ii se accentueze.
Ce sanse reale credeti ca are ?

Post by: Jhonny on December 10, 2013, 12:44:07 PM
Varsta lui este un avantaj .
Daca rinichii nu se opresc , adica daca nu apare anuria , are sanse . Daca urineaza , intr-adevar perfuziile sunt solutia , pentru mentinerea functiei . Doctorul  cainelui tau face ceea ce poate sa faca , si din cate inteleg stie ce face ! Mult succes! Insuficienta renala poate sa insemne si un nivel scazut de eritropoetina , ceea ce ar putea duce la o intarziere in refacerea numarului de celule rosii .  In analiza hematologica este de urmarit si valoarea reticulocitelor .( celule tinere rosii )
 Moartea unui pacient care are babesioza se poate produce prin : 1. anemie ( cand nu se intervine la timp cu transfuzia ) -ceea ce inteleg ca nu este cazul cainelui dumneavoastra  .Cand valoarea  hemoglobinei  creste , nu  trebuie sa va mai temeti de anemie -sigur , trebuie controlat totul mai departe . Daca trombocitele au crescut , este o indicatie a tratamentului corespunzator . Trombocitele in fenomenele infectioase sunt un parametru care reprezinta "calitatea" tratamentului . Cresterea lor este un semn bun!
 2. insuficienta renala - un fenomen fie preexistent , fie declansat de toxinele parazitului , fie de prezenta unei coinfectii . Vessel due are posibilitatea de a compensa numai o parte din problema . Raspunsul la tratament tine de pacient .
3. Babesioza cerebrala - este un edem cerebral acut , datorat sechestrarii eritrocitelor parazitate in microvascularizatie care declanseaza toata cascada inflamatorie . De regula , babesioza cerebrala se diagnostica numai la necropsie ! si actioneaza foarte rapid . Toate cazurile prezentate in literatura de specialitate  se desfasoara in decurs de maxim 12 ore . ( nu exista timp de  raspuns nici la  imizol nici la  clindamicina ) .
 4. afectare cardiaca care duce la infarct - este pusa tot pe seama toxinelor parazitului .
 Statistic , sansele cele mai proaste le au cazurile cerebrale .(A nu se confunda cu manifestarile neuro  datorate hipoxiei ! Sunt situatii diferite , fenomene patologice diferite desi simptomatologia poate fi asemanatoare . )

Post by: Anca Kristina on December 10, 2013, 01:22:39 PM
Multumesc mult! Intre-adevar urineaza, si de azi dimineata am observat ca bea mai des apa decat inainte, nu neaparat in cantitati mari, dar mai des.
In dupa amiaza asta incepem cu perfuziile. Acum, intrebarea mea este "perioada indelungata cu perfuzii" cat inseamna, mai exact ? 5, 10, 14 zile ? Sau si mai putin daca ii se stabilizeaza nivelul creatininei si a ureei ? De cate perfuzii va avea nevoie pe zi, si cam cate ore ? Intreb, deoarece si eu si sotul meu lucram pe acelasi schimb, cate 6 ore pe zi si sa vedem daca putem sa il tinem acasa sau va trebui spitalizat.
Totodata, presupun ca tratamentul impotriva babesiozei va merge mai departe, nu ? Deoarece azi de dimineata nu ii s-au administrat medicamentele pana nu i s-au facut analizele.

Post by: Jhonny on December 10, 2013, 01:55:05 PM
Perfuziile se fac in functie de fiecare caz in parte . Nu pot sa va spun o cifra .
Este mai bine sa fie spitalizat .   
Tratamentul este dirijat de medicul curant , cel mai bine ! A avut motive intemeiate  pentru care a amanat medicatia pana dupa obtinerea rezultatelor . In cazul in care in analize aparea ceva neprevazut , medicatia se modifica . ( Nu avea rost sa administreze ceva si apoi sa ajunga la concluzia ca e nevoie de un alt medicament dar care este in contradictie cu ceea ce administrase anterior .Nu stiu cat de bine explic...)
Oricum , orice boala infectioasa este un proces evolutiv  , in continua schimbare . Patogenii invadeaza organismul si acesta raspunde , medicatia avand rolul de a "favoriza"  lupta organismului ! 
 Poate ca ar fi bine sa se verifice boala Lyme .  Patologie renala apare mai ales cand exista aceasta coinfectie .

Post by: Anca Kristina on December 11, 2013, 12:41:21 PM
Buna !
A inceput de ieri dupa amiaza perfuziile. I s-au administrat 500 ml de clorura de sodiu, si 500 de ml de clorura de sodiu cu electroliti, plus clindamicina si vessel injectabil. Azi dimineata 1 litru de clorura de sodiu cu electroliti si 500 de ml de glucoza. Mai vine diseara. Urina e inca prezenta, de vomitat nu a mai facut-o de 1 zi si jumatate, in rest altfel de imbunatatiri nu se observa. Nu reactioneaza si nu prea are coordonare in mers, parca e nu om beat.
Medicul a zis ca dupa 2 zile de perfuzii ii va repeta analizele, si daca valorile nu ii scad, parerea lui e ca nu mai are rost sa il chinuim. La noi in tara nu am gasit centre de dializa, am vb la Cluj, dar din pacate nu asigura deocamdata. Mi-a mai spus ca ar fi si dializa peritoneala, dar ca il chinuim prea mult.Un transplant nu e posibil la noi in tara, mi-a spus ca a auzit ca se face in America si ca ar costa 55 000 dolari, o suma mult prea mare. Dar nu ma pot impaca cu gandul de a-l pierde...:((

Post by: Anca Kristina on December 11, 2013, 12:44:56 PM
Am uitat sa precizez ca diseara va aduce si niste aminoacizi. In ce masura il ajuta ?

Post by: Olga on December 11, 2013, 01:14:50 PM
Sanatate multa !!
Am trecut si eu prin asa ceva..
 :c8 :c8

Post by: Anca Kristina on December 11, 2013, 01:23:12 PM
Mersi mult, Olga. Prin insuficienta renala ? Si s-a facut bine, sau ... ?

Post by: Olga on December 11, 2013, 01:27:32 PM
...nu
dar, asta nu inseamna ca tu nu vei avea noroc si sansa
eu ma intalnit un doctor nepriceput,poate am actionat tarziu,el a dus-o pe picioare ,toate la un loc
am mai vazut caini care au trecut prin asa ceva si au scapat (topicul lui Crys ),sunt multe sanse..una din ele este a voastra

Post by: Anca Kristina on December 11, 2013, 01:35:22 PM
Sa dea Dumnezeu sa fie !!
Unde as putea sa gasesc topicul respectiv ?

Post by: Olga on December 11, 2013, 01:58:52 PM
La sectiune Cainele meu

Post by: Anca Kristina on December 12, 2013, 11:41:22 AM
Din pacate, analizele nu au iesit bine in aceasta dimineata..Valorile nu au scazut deloc, una dintre ele care in mod normal ar trebui sa fie de 54, e peste 300, la fel ca la inceput, iar cealalta care era 3.45 acum a iesit 6.50. Medicul a zis ca nu mai are rost sa il chinuim..iar azi dupa amiaza va primi injectia..... :(

Post by: Olga on December 12, 2013, 11:56:56 AM
Dureros.....in asemenea situatie nu poti spune nimic , decat sa aveti puterea sa treceti prin durere.....

Post by: CristiBurlacu on December 12, 2013, 01:04:58 PM
Imi pare foarte rau, nu stiu ce sa zic...

Post by: verdi on December 12, 2013, 05:06:35 PM
Anca, stim ce inseamna  sa pierzi un suflet drag .. suntem alaturi de voi !... suntem multi, chiar daca nu ne vezi ... nu prea stii ce sa scrii in momentele astea, dar nu poti sa nu-ti amintesti  la randul tau  durerea   ... sa aveti putere sa treceti peste asta  ... va fi greu , f greu ...

Post by: Olga on December 12, 2013, 05:34:06 PM
Nu-ti scriu ca sa ma bag in seama , iti scriu ca am trecut prin aceeasi situatie, si mesajele  care le primeam pe topic m-au ajutat sa trec simtinind alaturi de mine multi iubitori de CG
A fost greu si inainte si dupa.... :'(

Post by: Anca Kristina on December 13, 2013, 01:50:22 PM
Multumesc tuturor..:(
Inainte de a primi injectia, am decis sa mai consult o parere, si l-am dus de urgenta la un spital de la noi din oras. Ii s-au repetat analizele de sange, toate i-au iesit bine, nu mai era anemic, practic daca nu era insuficienta renala supravietuia babesiozei. Insa ureea si creatinina au avut cote de-a dreptul alarmante. Nu mai retin care a fost una, sau cealalta dar cea care trebuia sa aiba valoarea maxima de 9.2 la el era de 74, iar cealalta max. 100, el avea 1047...
Ii s-a facut si ecografie, nu se mai remarcau efectiv forma rinichilor, erau macinati. S-a examinat si proba de urina, iar doctorii mi-au spus ca au depistat cristale in ea. Pe baza acestui fapt, si a parametrilor renali fabulosi, ei au fost de parerea in proportie de 80% ca a suferit o intoxicatie cu antigel. Noi nu avem deloc antigel, nici in curte sau in garaj, nu avem nici masina macar.. nu stiu cum s-ar fi putut intampla, pentru ca de fiecare data cand se apropia cineva de poarta latra si sarea pe poarta, nimeni nu indraznea sa intre in curte de el :)
Medicul nostru continua sa creada ca a fost genetic, si s-a nascuta cu aceasta afectiune, care s-a accentuat de la babesioza. Oricare ar fi deznodamantul, nu o sa ni-l aduca nimeni inapoi. Luna viitoare l-am programat pe fratele sau, care traieste la mama, la analize, sa vedem daca are si el sau nu probleme renale.
E mult prea goala casa fara el, iar sotul meu a zis ca nu vrea sa intram in noul an fara un sufletel mic care sa ne bucure vietile.
Asa ca daca aveti cunostinta de puiutii simpatici care sunt de vanzare la vreo canisa, nu ezitati sa imi spuneti. Noi suntem noi in acest domeniu, Max a fost un metis de ciobanesc german caruia i-am oferit sansa unei vieti mai bune..

Post by: Olga on December 13, 2013, 02:33:29 PM
Retraiesc momentele de acum doi ani cu Ox
si mie mi s-a spus tot de o intoxicatie  cu antigel, la care nu avea cum sa ajunga, apoi de ceva genetic de care eu nu vreau sa cred...aceeleasi valori enorm de mari care dadeau scala peste cap...internare, a doua...a treia parere....si  doar lacrimi apoi
incredibil cum se poate intampla  asa ceva la o varsta atat de mica ( Ox avea 1 an si 7 luni )

Post by: Anca Kristina on December 13, 2013, 02:42:20 PM
Inseamna ca noi am trecut prin exact aceeasi situatie... tocmai la asta ma gandeam si eu zilele trecute.. cum sa treci prin asemenea chinuri la o varsta asa mica, si de ce e atata de nedreapta viata asta..

Post by: Olga on December 13, 2013, 04:13:53 PM
Poate totusi...a fost ceva genetic,acum ma gandesc cum a spus initial dr.lui, desi acesta l-a tratat de insuficienta renala nu de babesioza.M-a dus la el si i-am reprosat lipsa de impicare in tratament,ca nu  a cutat si alta explicatie starii lui de rau...am facut  circ...
Cand am descoperit babesioza , a fost prea tarziu,el a dus boala pe picioare mai bine de o luna
Daca  veti lua alt puiut, din experienta mea imi permit sa va dau un sfat,sa nu asteptati de la el ceea ce facea Max,sa-l vedeti doar pe el si atat.Max va ramane in suflet permanent , de neinlocuit
Pacat ca a trebuit sa conversam pe acest subiect atat de trist

Post by: Anca Kristina on December 13, 2013, 05:01:01 PM
Stim ca va ramane de neinlocuit.. Da, pacat ca a trebuit sa ne cunoastem intr-un asemenea mod, dar sper sa facem cu totii cat de repede cunostiinta cu noul Max ;)

Post by: awebrank on February 07, 2014, 10:35:17 AM
Buna ziua,

Duminica 1 februarie 2014 mi-a murit catelusa. Lety avea 9 ani a fost o prietena de suflet. Nu pot sa trec peste pierderea ei, ii vad privirea cand am lasat-o peste noapte la cabinetul veterinar. Caut raspunsuri cu disperare ca sa pot trece peste aceasta tragedie. Totul a inceput sambata cand nu am mai gasit-o pe Lety in curte. Am strigat-o si nimic. Am vazut-o chircita langa gardul vecinilor. Nu reactiona decat din privire. A luat-o si am fugit la medic. Acolo cum am intrat a facut pisu galben intens (fara sa fie rosu). Analizele si ecografie. Tegument alg-galben, Hemoglobina 4, temperatura 32 concluzie - Babesioza. I-au facut o injectie in muschi langa coloana si transfuzii de sange. Dupa aia perfuzie. Am asteptat langa ea am incalzit-o ca pungute si paturi calde. La un moment dat parca incepuse sa raspunda cand o strigam si chiar si-a lins labuta. Temperatura crescuse la 35.7. A venit doctorul si i-a facut o injectie cu un lichid alb subcutanat in 2 locuri. Atunci a cazut moale. Doamne acele clipe au fost de neimaginat. Au resuscitat-o. Si-a revenit. Am fost sfatuiti sa o lasam la clinica peste noapte. Si am lasat-o. A doua zi am luat-o intr-o punga de plastic. Nu spun ca medicii nu si-au facut treaba ci pur si simplu caut consolare in a intelege boala in sine si ce s-a intamplat in acele momente. Totul s-a intamplat atata de brusc incat nu sunt sigura ca a fost diagnosticata corect sau daca i s-a administrat tratamentul corect. Va rog ajutati-ma cu raspunsuri!

Post by: Anca Kristina on February 07, 2014, 11:49:06 AM
 :'( Foarte trist.. Condoleante! Stiu prin ce durere treci.. au trecut aproape 2 luni de cand a trebuit sa ne luam ramas bun de la prietenul nostru :(
Din pacate, eu nu te pot ajuta cu raspunsuri, deoarece nu ma pricep, nu am calificarea necesara, si in cazul nostru lucrurile au stat altfel.
E fffffff greu, dar incet trebuie sa ai puterea sa treci peste. Chiar daca la aproximativ 1 saptamana de la euthanasia lui Max, in sufletele si casuta noastra a aparut un nou pitic (pe care l-am numit tot Max), inca ne mai gandim la copilasul nostru...
Nu stiu cat de ajuta acum sa afli raspunsuri la intrebarile tale, deoarece nu se mai poate face nimic, si parerea mea e ca nu are rost sa te chinui gandindu-te la ele.
Fii tare!

Post by: Olga on February 09, 2014, 08:21:46 PM
Ganduriile tale, m-au chinuit pe mine zileeeee multe de tot..n-am aflat raspunsul; la intrebarea "de ce a murit Ox?"
s-a intamplat , asemanator cu cazul relatat, doctorii au spus simplu, babesioza, nu mai putem face nimic...
Chiar daca ti se va spune "nu mai cauta raspunsuri" ,nu o vei face...durerea traita nu te va lasa...
de la cineva care a trecut pe acest drum, doar atat...multa putere de  a trece  prin durere...

Post by: freddy25 on February 09, 2014, 09:51:20 PM
Tratamentul babesiozei se face de obicei cu imizol care este foarte toxic si care poate duce la decesul cainelui.
De ceva vreme se trateaza si cu antibiotic, metoda care nu se invata la facultatea de medicina veterinara. E o metoda noua pe care putini veterinari o abordeaza.

Post by: awebrank on February 10, 2014, 02:46:31 PM
Va multumesc din suflet pentru incurajari. Dar nu pot trece peste. II aud pasii prin curte, respiratia, anumite pete sau forme din curte ma fac sa tresar. Am momente in care imi vine sa urlu si plang si plag si o strig sa vina innapoi ca nu mai pot fara ea. Mi-e greu sa vad alti catei sau sa mangai altul. Eu o vreau pe Lety innapoi :( Fetitle mele ma intreaba in fiecare seara cand o aducem de la spital ca le este dor de ea. Ma "doare" sufletul pur si simplu. De ce ea? Am maidanezi pe strada care mananca un os pe saptamana si colcaie capusele si purecii pe ei. De ce tocmai Lety? :(

Post by: emip on March 07, 2014, 11:42:13 AM
Cred ca acum pot spune ca inteleg prin ce treci.  (Ieri Risa mea a fost diagnosticata cu Babesioza).
Condoleante...

Post by: awebrank on March 07, 2014, 11:45:15 AM
Doamne! Imi pare rau. Cum se simte? Va tin pumnii pentru ca totul sa fie bine. Multumesc mult. Noi am adoptat o catelusa super dragastoasa, dar tot nu pot sa o uit pe Lety! :(

Post by: Olga on March 07, 2014, 11:54:43 AM
Cum se simte??...eu am trecut prin asa ceva si stiu ce inseamna
Doamne ajuta sa se vindece  :c8

Post by: emip on March 07, 2014, 12:42:57 PM
Norocul a fost ca am dus'o la vet inainte sa aiba urina colorata. Dar scaunul era portocaliu, avea frisoane usoare si era apatica.
Avea o figura de ursulet trist, ti se rupea sufletul. Prima zi am zis ca e din cauza caldurilor (ca le are si pe astea).
Sa nu vina ea la poarta cand auzea masina?? Aport facea viguros, de latrat la gard latra.
Ieri am zburat la vet cu ea, cica au avut nenumarate cazuri in ultimul timp in Ilfov. Caini pipetati.

Imizol, antibiotic (perfuzii nu am reusit sa'i punem). Normal ca a sarit sa muste in stanga si'n dreapta.
Dar azi dimineata a mancat, a latrat voios, parea ca si'a revenit. Nu mai avea febra.
Seara ma duc iar cu ea la control.
Sper sa nu ia frica de vizita la veterinar.

Post by: Schwarz on March 07, 2014, 02:09:22 PM
Picaturile, Advantix, Frontline, Fypryst, etc. sunt degeaba. Zgarda Scalibor la fel.
Folositi zgarda Kiltix. Este foarte buna. FOARTE buna!

Capusele se urca pe cainii deparazitati cu picaturi. Pe cei cu zgarda Kiltix, nu.

Am un prieten la care i-a fost diagnosticat masculul cu Babesioza. I-au gasit o capusa cat unghia, era deparazitat cu Advantix....

Insanatosire grabnica Risei.

Post by: emip on March 07, 2014, 02:54:03 PM
Multumesc mult pentru sustinere, chiar e o perioada stresanta.

Deci zgarda Kiltix are efect repellent, sa inteleg. Ca si solutia aia cu ulei de neem.
O sa le incerc cu siguranta, desi sigur nu o sa mai iasa asa mult.

Post by: freddy25 on March 07, 2014, 03:04:29 PM
E foarte buna Zgarda Kiltix doar ca pute a insecticid de-ti muta nasul. Daca stai mai bine cu finantele, cumpara-i zgarda Foresto. Si eu trebuie sa le schimb zgarzile la ai mei dar ei fiind trei, ma cam cocoseaza la buzunar. Pana una alta le-am luat zgarda si spray cu ulei de neem si dar nu ma pot baza doar pe astea si trebuie sa fac efortul asta financiar, inclusiv pentru cele 3 pisici. Eu am gasit cel mai ieftin la petissimo cu 107,44. Daca gasesti in alta parte mai ieftin-spune-ne si noua.

Post by: emip on March 07, 2014, 03:51:25 PM
La cat m-a costat Babesioza asta... nu mai vorbim de stress.
O sa iau tot ce trebuie, numai sa fie bine.
Zgarda, picatura si mai putina plimbare (din pacate pentru ea).

Vaccin nu exista?
Nu se imunizeaza dupa ce a facut o data Babesioza?

Post by: freddy25 on March 07, 2014, 04:02:40 PM
Din pacate, nu exista nici vaccin si nici nu se imunizeaza.

Post by: emip on March 10, 2014, 11:55:06 AM
Risa pare ca si-a revenit complet, mananca tot, alearga mult, se joaca.
Parca s-a obraznicit si s-a mai inrait dupa acest episod.

Cu ocazia asta, m-am mai documentat si am vazut ca tratamentul cu imizol este destul de controversat.

Post by: Olga on March 10, 2014, 12:04:09 PM
Bravo Risa!!
Multa sanatate !!

Post by: awebrank on March 10, 2014, 12:06:33 PM
Felicitari Risa muulta sanatate si joaca multa!  :D

Post by: emip on March 10, 2014, 06:07:09 PM
Multumim, parca nu imi vine sa cred ca am scapat asa "rapid".

Post by: ioanna43 on March 22, 2014, 11:25:33 AM
Buna ziua tuturor!
Ciobanescul meu in varsta de 2 ani este pentru a doua oara cand face babesioza in aceasta perioada. Ceea ce mi se pare dubios este faptul ca avea pusa zgarda Foresto de la inceputul lui martie,cu speranta ca in perioada aceasta sa fie bine imbibata blana. Luni am iesit prin curte si s-a prins de piept o capusa. Am scos-o dupa 30 de min cu o ustensila speciala, iar ieri am observat primele simptome, azi dimineata urina caramizie, iar la 9.00 am fost la vet si am inceput tratamentul.Este posibil ca, capusa sa transmita atat de rapid boala? Nici nu apucase sa se hraneasca cu sange...
ps: zgarda a fost luata de pe petissimo.ro, unde am gasit o cel mai ieftin 107,44 lei si acum regret... veterinarul a zis ca e posibil sa fi fost contra facuta..sau cine stie. Anul trecut, dupa ce am scapat de boala(tot prin martie) i am pus Foresto,luata de la un cabinet veterinar si toata luna aprilie si mai, cand e plin sezon, a fost ferit 100%. Acum, pentru 50 de lei cat am dat pe ea anul trecut suportam consecintele.

Post by: freddy25 on March 22, 2014, 01:58:02 PM
E posibil sa se fi infectat mai de mult si sa se fi declansat boala abia acum. Eu am avut o catea care a murit in martie, acum 4 ani de ehrlichioza, tot o boala transmisa de capuse. Asa mi-a explicat veterinarul la care am tratat-o. Zicea ca primavara au sistemul imunitar mai scazut din cauza frigului si lipsei soarelui. Explicatii mult mai competente ar putea sa dea userul Jhonny daca ar mai intra pe forum. Din cate imi mai amintesc eu, in urma tratamentului cu imizol nu scapa de babesii. Doar tratamentul cu anibiotic timp de cateva saptamani ooara babesiile. Da-i un mp userului Jhonny inainte sa-l otravesti din nou cu imizol.Si citeste si topicul zoonoze de pe acest forum.

Post by: emip on March 24, 2014, 12:43:53 PM
Cum merge tratamentul si pe ce medicatie mergeti?
Va tinem pumnii si sanatate multa!

Post by: ioanna43 on March 24, 2014, 02:38:37 PM
I se administreaza bine cunoscutul Imizol, astazi fiind a 3a zi si ultima + inca 2 injectii, care nu stiu exact cum se numesc...
Cel mai mult ma ingrijoreaza starea lui. In mod normal e un caine hiper activ,iar acum este blegut. Mi se rupe sufletul cand il vad asa..

Post by: emip on March 24, 2014, 02:57:05 PM
Asa a fost si la noi. Culmea, facea aport viguros, chiar daca se clatina pe picioare cand se oprea, dar inca nu urina caramiziu.
I-a facut si perfuzii?

Eu i-am facut o singura injectie cu imizol (+ inca 2 injectii cu altceva, care nu au durut-o ca imizolul) si apoi 10 zile antibiotice.
Veterinarul mi-a zis sa repetam in 21 de zile imizolul dar cand am vazut cat de controversat este si cat a durut-o... inca nu stiu ce hotarare sa iau, mai ales ca pare perfect sanatoasa acum.

Cunosc senzatia, efectiv te termina sa ii vezi asa...
Va urez multa sanatate si sa ne tineti la curent.

Post by: ioanna43 on March 24, 2014, 03:22:58 PM
Acum a venit doctorul si i-a facut injectiile. Pe langa Imizol, ii face si antibiotice. L-am intrebat ce urmeaza si mi-a spus ca inca doua zile de injectii, iar perfuzii nu i-a facut....
Si al nostru e disperat dupa aport si facea chiar in ziua in care ii era cel mai rau.. ar face si acum,dar am redus efortul. Ieri,desi nu l-am lasat, a fugit dupa un caine ce se plimba pe langa gard, l-am chemat inapoi si deja luase 2 capuse pe labe. Astept sa isi revina de tot si voi dezinfecta toata curtea, desi veterinarul ne-a spus ca e inutil. La prima ploaie se duce tot,iar vantul poate aduce alte capuse din imprejurimi.
Cat despre Imizol...ma cam infioara,sincer. Am citit si eu multe,dar alta solutie nu avem. Nu il pot lasa sa vad cum se duce.... Am luat din timp boala si nu facut decat o zi caramiziu,iar spre seara deja se diluase..acum face normal,dar tot e  blegut.
Ma ingrijoreaza faptul ca nu ne a recomandat nimic pentru ficat,,un hepatoprotector ceva..nu stiu.. Am mai trecut o data prin asta..Sper sa invingem si de data asta.
Multumim pentru urari! Trebuie sa ne facem bine....

Post by: emip on March 24, 2014, 04:36:06 PM
Eu am dus-o a doua zi la control si era aproape normala. In weekend trebuie sa mergem (se fac 3 saptamani) iar si sa hotaram daca ii mai facem un Imizol.
Fara un policarbonat pe gard sau macar plasa din aia verde ("Jamaica") nicio sansa sa scapati de capuse doar cu solutie (solfac parca ii zicea), intr-adevar le aduce vantul.

O sa se faca bine, avem un Akita Inu vis-à-vis care a facut babesioza tot de doua ori si acum e bine, sanatos.
Cum s-a comportat la injectii si dupa? Imizolul e foarte dureros.

Post by: ioanna43 on March 24, 2014, 04:55:39 PM
In timpul injectiilor il tin bine de zgarda si am grija sa nu il vada pe vet, iar tata il tine de botnita. Il mangai pe burta, ii vorbesc, scanceste un pic, masam locul si gata.
Anul trecut, dupa tratament facuse un flegmon imens.. Arata ca un dromader. Am fugit cu el rapid la cel mai bun vet din regiunea noastra,doar ca e la 20 de km de noi,iar la urgente si la tratament zilnic,cum e cazul babesiozei mergem la cei de aici.
Ni s-a spus ca l-a facut din cauza injectiilor..o fi intrat un microb ceva de pe blana. Am scapat si de ala in cateva saptamani fara sa fie operat.
Acum sper din tot sufletul sa nu mai pateasca si anul asta. Ambilor veterinari de aici le este frica de el si vor sa ii faca cat mai repede injectia si sa scape.. Nu le ajung doi oameni care il tin + botnita.
La noi in curte nu erau capuse..doua zile a batut vantul mai tare si acum e plin,dar doar pe o portiune, exact unde se joaca el prin gard cu cainii de pe strada. Voi incepe sa il dau din nou cu ulei de neem amestecat cu apa... Am inteles ca tine capusele la distanta.

Post by: AdrianHD on March 25, 2014, 12:56:14 AM
Chiar este bun uleiul de neem ca si repelent impotriva capuselor? Am mai citit undeva ca si uleiul de lavanda ar fi bun...

Post by: verdi on March 25, 2014, 11:47:46 AM
eu am facut un amestec de ulei de neem, ulei de lavanda si ulei de masline ( uleiul de masline poate fi inlocuit cu ulei de floarea soalrelui ) ..ii dam pe toata blana cam  la 2 zile  ...eu as zice ca e bun, ca nu am gasit nici o capusa pe Bosco, nici acum , nici anul trecut ..si el se tavaleste rau prin iarba ...  ca si proportie nu am gasit scris pe nicaieri, am pus asa "din ochi" . (ar fi bine ca uleiul de neem sa fie incalzit putin, ca sa se amestece mai bine , eu pun sticluta intr-un pahar cu apa calda )

am incercat si cu apa, in loc de ulei de masline,  insa amestecul asta tr folosit imediat dupa ce il faci, ca uleiul de neem este mai vascos si cum nu este hidrosolubil, ramane pe peretele reciepientului .. pentru amestecul cu apa avantajul ar fi ca se pulverizeaza bine , spre deosebire de cel cu ulei pe care il pun in palma si ii apoi ii dau pe blanita, insa cred ca se si evapora la fel de repede...

Post by: freddy25 on March 25, 2014, 12:58:47 PM
Sunt spray-ri cu ulei de neem sau alte uleiuri aromatice prin pet-shopuri. Unele care se dau pe blana cainelui, altele cu care se pot stropi custile.

Post by: ioanna43 on March 25, 2014, 03:35:27 PM
Ii voi face si eu amestecul de uleiuri. Am incercat si anul trecut si i-a fost foarte bine.. Acum ne-au invadat capusele pe neasteptate.
Multumim de sfaturi!:)

Post by: ioanna43 on March 26, 2014, 04:16:29 PM
Tin sa va anunt ca am scapat si de aceasta data de babesioza. Astazi ii mai facem 2 injectii (antibiotic + fosfor) si am terminat. A redevenit bomba de energie de alta data. La capitolul apetit stam cam prost..a fost foarte alintat zilele astea in ceea ce priveste alimentatia, iar acum parca nu-i vine sa se mai intoarca la granulele lui..un sclifosit,nu alta..
Multumim tuturor pentu sfaturi!
Multa sanatate va dorim :) !

Post by: Olga on March 26, 2014, 04:22:04 PM
"Sofisticatule..." multa sanatate  si bravooooo,pt ca ai invins !!

Post by: emip on March 26, 2014, 05:01:45 PM
 :)
Super veste, bravo!

Post by: freddy25 on March 26, 2014, 05:06:27 PM
Tin sa va anunt ca am scapat si de aceasta data de babesioza. Astazi ii mai facem 2 injectii (antibiotic + fosfor) si am terminat. A redevenit bomba de energie de alta data. La capitolul apetit stam cam prost..a fost foarte alintat zilele astea in ceea ce priveste alimentatia, iar acum parca nu-i vine sa se mai intoarca la granulele lui..un sclifosit,nu alta..
Multumim tuturor pentu sfaturi!
Multa sanatate va dorim :) !
Da-i si un protector hepatic timp de cateva luni.

Post by: ioanna43 on March 26, 2014, 05:18:19 PM
Tratamentul s-a terminat....mai este nevoie de protector hepatic? Eu am vrut sa ii dau de cand am inceput injectiile,dar nu mi-a recomandat nici un doctor si mi-a fost frica sa ii dau de capul meu. Daca trebuie, merg maine si ii iau.

Post by: freddy25 on March 26, 2014, 05:24:32 PM
Nu-i strica cu nimic sa-i faci o cura de Essentiale Forte sau Silimarina(Milk Thistle). Medicul o fi omis sa te informeze, da-i un telefon si intreaba-l. Aceste suplimente ajuta ca ficatul sa se regenereze, ficat afectat de tratamentul cu Imizol.

Post by: ioanna43 on March 26, 2014, 05:31:38 PM
Multumesc pentru sfat!

Post by: AdrianHD on March 27, 2014, 01:52:33 AM
Sunt spray-ri cu ulei de neem sau alte uleiuri aromatice prin pet-shopuri. Unele care se dau pe blana cainelui, altele cu care se pot stropi custile.
Salut.Ai putea sa specifici macar unul pe care l-ai folosit si ai avut rezultate bune cu el? Mersi.

Post by: freddy25 on March 27, 2014, 02:27:06 AM
Eu ii dau cu un spray cu ulei de neem cumparat de la maxi-pet.
Nu au avut niciodata purici sau capusi. Au si zgarda kiltix si in zona unde locuiesc eu nu prea sunt capusi.

Post by: lory2002 on March 30, 2014, 08:59:01 PM
Salut. Am o catea Cg cu varsta de 3 luni si jumatate. De 3 zile sunt foarte suparat. Tin sa precizez ca este primul caine de rasa pe care il detin . In urma cu 3 zile ochiul drept i s-a umflat. Am dus-o la veterinar i-a facut un vaccin si in cateva ore i-a trecut. Incepand cu a doua zi a devenit foarte apatica , nu avea chef nici sa iasa afara . Am observat ca dupa cativa pasi se opreste si se aseaza. Asta dupa ce merge impleticit rau. Am dus-o din nou la veterinar , i-a facut analiza la sange si i-a iesit hemoglobina mica , anemie foarte mare. Asa mi-a zis. Nu imi cereti denumiri de medicamentele care i-au fost injectate pentru ca nu le stiu. De 2 zile suntem in tratament , dar nu simt nici-o ameliorare. Merge cativa metri  , se opreste , si tot asa. Plus ca nu scapam de mersul impleticit. Tin sa precizez ca manaca , bea apa , face treaba mare , mica . Am scris in acest forum pentru ca am citit ca anemia foarte mare  apare cel mai frecvent la babesioza. Daca ar fi fost muscata de capusa ar fi normal sa mearga impleticit ? Ar mai manca ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Post by: ioanna43 on March 30, 2014, 09:41:01 PM
Din propria experienta iti spun ca daca ar avea babesioza nu ar avea pofta de mancare si nici apa nu ar bea  multa,precum un caine sanatos. Plus ca la analize se vede clar daca exista babesii in sange sau nu. Poate e doar anemica si de aici lipsa de energie. Cainele meu a avut babesioza,iar un doctor foarte bun ne a recomandat sa ii dau mai multe zile ficat de pui sau de vita in sange pentru refacerea hemoglobinei afectate de boala si de medicamentatie. Acum nu stiu daca se poate administra unui puiut ficat aproape
 crud,cainele meu fiind adult. Nu as vrea sa ti dau vreun sfat gresit...
Multa sanatate piticei tale!

Post by: lory2002 on March 30, 2014, 09:50:32 PM
Ficat i-am dat astazi , mai in sange. Asa mi-a zis si doctorul. Am uitat sa adaug ca in prima zi a avut temperatura 40, 3 , iar astazi 39,8. Are toate vaccinurile facute , deparazitare. Nu inteleg cum de o catea asa activa , vioaie , sa intre intr-o stare de letargie asa de mare.

Post by: ioanna43 on March 30, 2014, 09:59:10 PM
Te ai uitat la culoarea urinei? De cele mai multe ori,in cazul babesiozei ,este caramizie.
Daca situatia se inrautateste,fugi cu ea din nou la vet.Daca Doamne fereste e babesioza,trebuie neaparat luata din timp boala.

Post by: freddy25 on March 30, 2014, 10:40:40 PM
Hemobartonella da anemie. Trebuie sa-i puna o picatura de sange la microscopul electronic. Eu am avut un motan cu hemobartonella, a fost diagnosticat prea tarziu si nu a mai putut fi salvat

Post by: rexcornish on March 31, 2014, 12:52:18 PM
Din ce oras esti, lory2002?

Post by: lory2002 on March 31, 2014, 01:11:31 PM
Sunt din Bals. Tratamentul il facem la Craiova.

Post by: rexcornish on March 31, 2014, 01:25:08 PM
Am inteles. Speram sa fii din Bucuresti sa-ti pot face niste recomandari de medici dar....nu pot sa-i doresc decat multa sanatate!