|
dsh
|
 |
« on: March 24, 2008, 09:02:11 PM » |
|
atentie la babesioza! nu stiu ce sa mai zic! am un caine pipetat (advantix) si cu toate asta suntem in tratament de babesioza; de fapt, e explicabil - capusa moare dupa muscatura, daca animalul e deparazitat, insa odata cu muscatura poate inocula si parazitul... concluzia ar fi sa puneti pe caine, in afara de pipete, si zgarzi mirositoare sau spray cara sa opreasca parazitii sa se urce pe el si sa muste; nu stiu cum e in alte zone, insa in buc. e epidemie - facultatea si cabinetele au zeci de cazuri saptamanal!!! tratamentul e invaziv, iar un organism slab e posibil sa nu-i faca fata - incercati sa preveniti, in masura posibilului!
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #1 on: March 24, 2008, 09:52:13 PM » |
|
multumim, chiar imi faceam procese de constiinta ca nu le/am pus inca pipete. n/am apucat sa/mi deparazitez decat pisicile. ma duc maine la prima ora.
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #2 on: March 25, 2008, 12:15:01 AM » |
|
da este kiar plin de babesioza si la noi la clinika.advantixul e o solutie buna dar trebuie pus in fiecare luna neaparat. de dirofilarioza nu mai zic,k aia e si mai nasoala,plus k la noi inka nu exista fantasticul IMMITICIDE:((
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #3 on: March 25, 2008, 11:32:26 AM » |
|
crezi ca ar fi bine sa-i pun pe langa pipeta si zgarda?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #4 on: March 25, 2008, 03:21:22 PM » |
|
 eu zic sa nu devenim kiar asa paranoide  oricum zgarzile astea miros 3-4 zile si dupaia gata.cel mai bine e sa punem pipeta o data pe luna si gata. si eventual facem cite un frotiu si o hemo o data la saptamina k sa fim sigure  ..glumesc...nici kiar asa...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
irinayvonne
Full Member

Raj
|
 |
« Reply #5 on: March 25, 2008, 03:43:52 PM » |
|
e stii ca ma panichez din orice 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
k3na
Hero Member

ALMA-the best
|
 |
« Reply #6 on: March 26, 2008, 01:58:55 AM » |
|
 eu zic sa nu devenim kiar asa paranoide  si totusi....eu s/ar putea sa incerc ambele variante macar la rucar, ca oricum i/am facut praf sistemul imunitar cam acum o luna cu hidorcortizonul. ce parere ai? stii cum e cu drobu' de sare. 
|
|
|
|
|
|
cuget, deci exist!
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #7 on: March 26, 2008, 12:45:46 PM » |
|
da da si eu zic si sa i faci si niste hosta tot asa macar o data pe sapt  hai k aberam deja 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #8 on: March 26, 2008, 03:54:10 PM » |
|
da da si eu zic si sa i faci si niste hosta tot asa macar o data pe sapt  hai k aberam deja   absolut aberant!! asa e! ioanatio, cat de bine prinde putin misto la casa omului cand se intreaba daca ii supravietuieste cainele ori ba! asa, sa-l mai scoata dintr-ale lui... uite, mi-ai descretit fruntea! sfatul meu? fiti paranoici! mai puneti ceva pe caine, in afar de pipete (un sprai la 2, 3 zile, eventual o ,,reteta" babeasca de apa cu otet, sa nu se suie nemernicele de capuse!) o treime din cainii cu babesioza de la clinica erau PIPETATI! adica, daca drobul de sare sta sa cada, mutati copaia sau / si drobul! alaltaieri am gresit - sunt zeci de cazuri zilnic, NU saptamanal - ieri, odata cu noi, erau la perfuzare inca 4 caini... daca va intereseaza, se pare ca noi suntem out of the woods, n-am mai facut febra si bagam la greu muschi de vita, sfecla, ferogradumet, acid folic, b-uri... si lista e lunga
|
|
|
|
|
|
Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
|
|
|
Canto
Full Member

|
 |
« Reply #9 on: March 26, 2008, 04:14:52 PM » |
|
daca va intereseaza, se pare ca noi suntem out of the woods, n-am mai facut febra
in sfarsit o veste buna! bravo, multa sanatate si...make sure you DO stay out of the woods!
|
|
|
|
|
|
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away...
"The bond with a true dog is as lasting as the ties of this earth can ever be." -Konrad Lorenz
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #10 on: March 26, 2008, 04:17:43 PM » |
|
in sfarsit o veste buna! bravo, multa sanatate si...make sure you DO stay out of the woods!
 multumim!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net
|
 |
« Reply #11 on: March 26, 2008, 07:01:27 PM » |
|
ioanatio, in primul rand nu e deloc de ras ! Si in al doilea rand, te rog, incearca sa scri fara 'k' - uri !
dsh: multa sanatate catelului !!!
|
|
|
|
|
|
Eu NU sunt membru cncg! Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
|
|
|
|
scolaro
|
 |
« Reply #12 on: March 26, 2008, 07:18:31 PM » |
|
Ma bucur foarte mult ca si-a revenit cainele, dsh! Nu stiu care e situatia la noi in zona, dar o sa-mi stresez doctorul si o sa iau si eu masuri de siguranta, mersi de avertizare! Imi amintesc despre o discutie despre demodecie, daca nu citeam pe forum nu numai ca nu ma sesizam la timp, dar nici tratamentul nu-l urmam cu sfintenie, as fi zis ca doctorul exagereaza.
|
|
|
|
|
|
Leader of a screwed-up pack
|
|
|
|
dsh
|
 |
« Reply #13 on: March 26, 2008, 07:46:38 PM » |
|
insist: nu ignorati semnele de apatie a cainelui! asa incepe -stare generala proasta, lipsa apetitului; vin apoi febra, icterul (verificati mucoasele), voma, hematuria; ares dupa doar o zi de nemancat si blegeala (duminica, cand am zis ca nu poate fi mare lucru, pentru ca aport inca facea  ) luni la prima ora a scos un pishu de culoarea betadinei; atunci am zburat cu el la facultate; partea proasta e ca simptomele difera de la un caine la altul si e posibil sa nu fie prezente toate (ares, de exemplu, nu a vomat si a prezentat niste mucoase roz frumoase, far urma de icter); sfatul meu ar fi sa faceti un test de sange cainelui, chiar daca starea lui nu este alarmanta de la bun inceput; la facultate am vazut cateva cazuriu de caini care apelasera la diverse cabinete unde nu fusesera diagnosticati cu babesioza si primeau deja de ceva vreme tratamente pentru diverse - ficat, viroze, etc... pierdusera zile pretioase... asa ca puneti raul inainte si faceti analizele, ca oricum, nu strica, chiar daca raspunsul e negativ; diagnosticata la timp, pe un organism sanatos, babesioza se trateaza (nu asa cum mi-a spus un amic, neinspirat, ca ii pare rau, ca stie ca de babesioza nu se scapa... ca nu sunt sanse  ); tratamentul e invaziv, dar un caine in forma il suporta; TOT RESPECTUL SI ADMIRATIA PENTRU OAMENII DE LA CLINICA FACULTATII! din pacate, am ajuns sa ne miram de compasiune, atentie, caldura si profesionalism, asa ca am fost impresionata te atitudinea medicilor si a studentilor de la facultate (care mi-au refuzat categoric ,,atentiile"  ); doar lunga coada de asteptare e problematica, altfel e cel mai bun loc in care poti ajunge daca, Doamne fereste, ai un caine cu babesioza - rezultatul vine la jumatate de ora dupa prelevare si au antidotul; numai de bine despre dna. doctor Farnoaga si dl. doctor Diaconescu si ,,copiii" de acolo! cam atat multa sanatate @ scolaro si Razvan: saru' mana!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #14 on: March 26, 2008, 08:44:29 PM » |
|
 razvan....in primul rind nu am ris pt CA nu e nimic de ris in legatura cu babesioza asta,si nici nu e nimic de ris cind este un catel bolnav(sint medic veterinar poate ai uitat). in al doilea rind chiar eu am sfatuit lumea la inceputului topicului sa pipeteze animalele la max o luna si cu ADVANTIX nu cu alte chestii gen frontline care nu mai e bun de niimic de vreo 3 ani ,sau cu stronghold care nu este si pt capuse. in al treilea rind DSH nu faceam misto de catellul tau,am si eu unul si il iubesc ca pe ochii din cap,dar am considerat ca este mai bine sa respect treaba cu pipeta o data p luna,decit sa-i pun si zgarzi si prafuri si mai stiu eu ce ,pt ca in fond si la urma urmei sint si astea toxice. ma bucur ca esti multumit de faimoasa facultate,esti insa printre putinii care pleaca multumiti de acolo,insa jumatate de ora e cam mult sa astepti pentru o analiza de singe ,plus cit mai stai pe holuri,iar antidotul ar trebui sa-l aibe orice clinica ce se respecta... in final eu va sfatuiesc pt toti sa fiti "paranoici" in sensul ca sa duceti animalul la veterinar macar de 2ori p an pentru banalele analize de singe,iar la deparazitare o data pe luna ,nu o data la 3 luni cum fac mai toti si dupaia se mira ... multa sanatate dsh p.s postarile de dinainte erau cu spirit d gluma..dar se pare ca n-au fost gustate 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|