Forum ciobanesc german
September 25, 2017, 07:36:12 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
Author Topic: BOALA DE PIELE SI PERNITE UMFLATE!  (Read 11601 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dcostian
Newbie
*

« Reply #15 on: January 19, 2008, 05:18:08 PM »

Ciuperca respectiva nu s-a mai extins si a inceput sa ii creasca parul acolo. Solutia se numeste Veteusan, si trebuie sa ii mai dau inca 2-3 saptamani.
titi33
Newbie
*

« Reply #16 on: October 27, 2016, 05:01:40 PM »

Buna ziua .
Am un catel de 12 ani , are pernutele de la labe umflate
si de jur imprejur ajung uneori sa aiba culoarea rosu / grena .
Peste asta apar pustule galbene care secreta un " puroi " si uneori sangereaza.
S-au luat probe prin "raschetare " si puroi stors pe 2 lamele
rezultatul de la Sanevo srl lab vet a fost :
Staphyloccous Intermedius.
A urmat tratament cu antibiotic CLAVASEPTIM 250mg timp
de  20 de zile fara rezultat , s-a continuat 1nca 10 zile , rezultat zero .
In timpul tratamentului i s-a administrat corect hepato protect si biotic .
Suplimentar l-am tratat extern prin spalare cu sapun desinfectant ,
ungere a labutelor cu solutie de Dermatobacter si cu un unguent MIBAZON
care contine 3 anibiotice .
Dupa tot tratamentul de mai sus rezultatul dupa 45 de zile este chiar mai rau ,
pustulele s-au extins si la labele din spate .
Ma poate ajuta cineva care a avut rezultate la aceasta boala ?
Rog frumos .
freddy25
Hero Member

« Reply #17 on: October 27, 2016, 06:49:40 PM »

I-au facut si antibiograma? Aceasta arata care este antibioticul eficient pentru infectia respectiva.
Daca i s-a facut antibiograma si Clavaseptimul era antibioticul indicat, s-a intamplat ceva de nu a mers. Ori a fost subdozat, ori nu i s-a administrat pe o perioada de timp optima. In general infectiile cu stafilococ sunt pacatoase, se vindeca foarte greu si recidiveaza. Poate ar fi bine sa-i dai niste vitamine si imunostimulatoare ca sa ajuti organismul sa lupte mai bine cu infectia. Daca supureaza, incearca sa-i pui Baneocin pulbere, e bun ca are antibiotic in compozitie si usuca ranile foarte bine.
titi33
Newbie
*

« Reply #18 on: October 29, 2016, 12:45:35 PM »

Am facut antibiograma , s-a recomandat un antibiotic pe care nu l-am gasit atunci si am luat unu similar Clavaseptimul
care avea aceias substanta activa .
Am primit suplimentar si alte medicamente , unu homeopat Staphylococcinum 30 si de la apicola Hepro- Vit.
Ce e rau este ca dupa atata tratament situatia mai rau s-a inrautatit , labutele din spate supureaza .
Acum ca tratament local folosesc Dermatobacter dentru desinfectare si Baneocin /
Mii de multumiri pebtru sfaturi si ajutor .
freddy25
Hero Member

« Reply #19 on: October 29, 2016, 04:50:29 PM »

Imi aduc vag aminte ca la infectiile recidivante cu stafilococ se facea un autovaccin dar nu stiu daca se poate si la caini. Daca stai in Bucuresti, ar fi bine sa-l vada un vet de la FMV.
Am dat o cautare pe google la stafilococ si am aflat ca autovaccinul se face la institutul Cantacuzino cu rezultate bune la unii pacienti si fara rezultate la altii. Am mai aflat ca exista o crema eficienta care se numeste Bactroban dar nu se gaseste in Romania. Daca ai vreun prieten in strainatate, roaga-l sa ti-o trimita. Tratamentul dureaza 10 zile
https://www.drugs.com/cdi/bactroban-cream.html
freddy25
Hero Member

« Reply #20 on: October 29, 2016, 05:29:30 PM »

Acum m-am uitat si eu la Clavaseptim si am vazut ca e banalul Augmentin adica amoxicilina+acid clavulonic. Da-l pe labe cu spray cu propolis si neaparat suplimente pentru cresterea imunitatii si vit.C. Poti sa-mi transcrii exact ce scrie pe buletinul de analiza?
freddy25
Hero Member

« Reply #21 on: October 29, 2016, 05:44:31 PM »

Ca vitamine da-i K9 Recovery, a avut rezultaye spectaculoase la cateaua mea care era in varsta de 10 ani.
titi33
Newbie
*

« Reply #22 on: October 29, 2016, 06:57:44 PM »

Uitati Antibiograma  : nu stiu care link merge :
https://postimg.org/image/5ekib7yxj/
https://s15.postimg.org/g1ebgn72z/Antibiograma_completa.jpg
   K9 Recovery este de uz uman sau veterinar , unde se gaseste ?
   Idem Sprayul de propolis
Am stabilit de azi cu medicul curant sa reluam tratamentul cu antibiotic Cefalexina Atb timp de 10 zile .
DE autovaccin am auzit dar nu mai fac fata nici cu sanatatea mea si a sotiei sa umblam , si nici material ca ne-a uscat
pana acum si sufleteste si la buzunar .
Acum ca tratament face :
Antibioticul Cefalexina Atb 250 mg/12 ore + hepatoprotect +biotic
Staphylococcinum 30 ch homeopat
Hepro-Vit Care are Extract Propolis ,Polen, Vitaminele B,C, E ,A Plex (Se+Zn)Tinctura rostopasca . Este produs de Apicola
sprayul cu propolis ar inlocui celelalte tratamente Externe ?
Inca o data mii de multumiri .
freddy25
Hero Member

« Reply #23 on: October 29, 2016, 08:03:07 PM »

K9 recovery este de uz veterinar iar sprayul cu propolis il gasesti ori in farmacii ori la plafar. Acest spray nu poate inlocui tratamentul dar e bacteriostatic si ajuta la cicatrizarea ranilor si arsurilor. Din antibiograma se obseva ca e un germen rezistent la ampicilina, totusi ar fi sensibil la ampicilina+acid clavulonic de unde trag eu concluzia ca acesta e motivul pentru care nu a avut efectul scontat. Interesant ca e sensibil la banalul biseptol. Eu ce buletine de analize am vazut erau niste cruciulite pa fiecare antibiotic, pe unele era 3, pe altele 2 iar altele erau cu una. Pe acest buletin de analize nu apare asa ceva. Ca o parere personala, e de preferat, atunci cand exista, sa folosesti antibiotice de uz uman, am observat ca sunt mai eficiente decat cele de uz veterinar. Ma gandesc ca fiind pentru oameni, e un control mai strict al lor si sunt riscuri mai mici sa fie subdozate. E o constatare in urma experientei personale cu cainii mei, nu am date oficiale.
titi33
Newbie
*

« Reply #24 on: October 29, 2016, 08:32:25 PM »

Si noua medicul curant ne-a prescris numai antibiotice umane .
Daca am cerut ajutor si aici am facut-o in speranta sa mai gasesc a 2-a opinie .
Pages: 1 [2]   Go Up
  Print  

Jump to: