Razvan29
Newbie
|
 |
« on: December 25, 2007, 01:51:03 PM » |
|
BUNA ZIUA! SUNT UN MEMBRU NOU PE ACEST SITE SI AM DOUA PROBLEMA CU CATELUSA MEA(CG): 1. ARE NISTE ECZEME PE SPATE, ACUM SI PE PICIOARE, SE SCARPINA, O DOR RAU. ACELE ECZEME AU SI UN MIROS SPECIFIC(URAT). 2. DE CATEVA LUNI O DOR PERNITELE, SUNT UMFLATE, SE EXFOLIAZA SI DE PE MARGINI II CURGE O SUBSTANTA GALBUIE(FEL DE PUROI). AM CHEMAT MEDICUL VETERINAR, I-AM FACUT DIFERITE BAI, PENTRU ECZEME, I-AU CAZUT , ARATA BINE, DAR II APAR DIN NOU SI MAI MULTE. I-AM DAT SI INJECTII, PUTERNICE DUPA SPUSELE DOCTORULUI SI ISI REVENEA SI LA PERNITE. DAR ACUM SPUNE CA NU II MAI POATE DA ACELE INJECTII, A LUAT DESTULE. NU STIE CE SA II MAI FACA, SUFERA SARACA. POATE MA PUTE-TI AJUTA CAREVA DIN VOI CU VREUN SFAT. VA MULTUMESC!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #1 on: December 28, 2007, 12:52:39 PM » |
|
prima intrebare ar fi ce diagnostic i-a pus doctorul care a vazut-o?
|
|
|
|
|
|
A DOG IS THE ONLY THING ON EARTH THAT LOVES YOU MORE THAN HE LOVES HIMSELF
|
|
|
|
|
dcostian
Newbie
|
 |
« Reply #2 on: January 07, 2008, 12:22:22 PM » |
|
Si puiutului meu i-a aparut ceva pe spate. Se prezenta sub forma de coji (gen matreata), iar acum a inceput sa ii cada parul f tare. Am fost ieri la Vet dar nu a pus un diagnostic. Azi meerg din nou pt vaccin (la 2 luni) si sper sa ii dea ceva pt ca de ieri pana azi mi se pare ca s-a agravat, si zona din care ii cade parul a inceput sa se mareasca. In afara de aceasta problema mai avea si cate o bubita (ceva gen o alunita mai mare) la incheietura picioarelor din fata - mi-a spus ca e ceva caracteristic varstei si sa il ung acolo cu crema de glabenele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #3 on: January 07, 2008, 12:41:23 PM » |
|
vaccin??  dk are o problema d sanatate nu ar trebui sa-i faca vaccinul acum,ci dupa c se rezolva problema cu pielea!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razvan29
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: January 07, 2008, 01:22:49 PM » |
|
pai sa imi spui si mie ce diagnostic i-a pus si ce tratament ti-a recomandat
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #5 on: January 07, 2008, 07:37:19 PM » |
|
Posibil pododermatita demodectica asociata si cu cea generalizata. Se spune ca este o forma foarte rezistenta si rara a demodeciei. Cu prima afirmatie sunt de acord cu a doua nu prea deoarece am intalnit in ultimul an destul de multe cazuri incat numai rara nu e.Totusi teoretic demodecia nu "mananca" dar cred ca intr-o faza mai avansata "mananca" ranile/crsutele in vindecare sau pur si simplu doare. Ar fi interesant sa stim si varsta femelei tale Razvan si de la ce varsta au aparut semnele. Tie nu ti-a aparut nimic pe piele? ..Asta ca sa ne facem o idee mai larga, poate sa nu fie demodecie...poate fi si o micoza. vaccin??  dk are o problema d sanatate nu ar trebui sa-i faca vaccinul acum,ci dupa c se rezolva problema cu pielea! nu fii asa critica! Poate e doar o reactie minora pe care nu au considerat-o asa periculoasa, in fond cred ca au consultat-o niste medici. probabil nu au considerat ca merita sa-i compromita schema de vaccinare atata timp cat starea generala este ok. 
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
Razvan29
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: January 07, 2008, 09:43:02 PM » |
|
femela are 5 ani si numai din vara asta are asemenea probleme. Mie nu mi-a aparut nimic pe piele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcostian
Newbie
|
 |
« Reply #7 on: January 08, 2008, 09:59:55 AM » |
|
I-am facut ieri vaccinul lui Bruno. Azi urmeaza sa facem un raclaj (sper ca este termenul corect) pentru a vedea exact ce are acolo unde ii pica parul si se scarpina. Eu tot sper sa fie din cauza mancarii si Bruno sa nu aiba alte probleme. Am inteles ca Royalu-ul are mai multe proteine si asta ar fi problema.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #8 on: January 08, 2008, 01:19:00 PM » |
|
nu fii asa critica! Poate e doar o reactie minora pe care nu au considerat-o asa periculoasa, in fond cred ca au consultat-o niste medici. probabil nu au considerat ca merita sa-i compromita schema de vaccinare atata timp cat starea generala este ok.  da,intr-adevar ...dar eu ma gindeam la o tricofitie sau un microsporum ceva acolo ,si dupa cum stii astea apar pe un fond de sistem imunitar scazut ...d aia nu era recomandat vaccinul ...dar ei i l-u facut si abia azi ii fac raclatul  si la virsta de 2 luni putin probabil sa apara reactii la nivelul pielii d la minkare,nu-i asa Ariana?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #9 on: January 08, 2008, 05:38:39 PM » |
|
depinde ce fel de reactii....de la un aditiv alimentar nu e prea mica insa clinic nu apare sub forma prezentata mai sus. de tricofitie ma lovesc toata ziua....dar nu la caini, sincer pana acum n-am diagnosticat-o la caine, doar la cai, bovine si om. Pentru microsporoza nu e cam micuta? Dar degeaba povestim daca nu vedem cu ochii nostri. Un lucru insa e cert, trebuia sa-i recolteze o proba cand au observat...dar asta e. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcostian
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: January 08, 2008, 09:29:59 PM » |
|
Ei au zis ca este mai bine sa ii faca vaccin-ul pt a nu ii afecta schema de vaccinare ... Azi am fost sa facem raclajul si au zis ca nu este nevoie ca e sigur raie. Mi-au dat o solutie (amitraz daca am inteles eu bine ce scrie pe plic) sa o dizolv intr-un litru de apa si sa frec zona respectiva, labutele si capusorul deasupra ochilor. Eu nu am fost de acord cu aceasta parere, pt ca diagnostic nu pot sa ii spun avand in vedere ca nu au mai facut raclajul, drept urmare cel mai probabil joi vom merge la Bucuresti pentru un control mai amanuntit si raclaj. Cred ca niciodata nu strica si o a doua parere. Atasez si o poza pentru a vedea cum arata problema lui Bruno.
|
|
|
|
|
|
|
|
dcostian
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: January 10, 2008, 07:48:27 PM » |
|
Salutare, O alta ipoteza ar fi ca este o reactie alergica la gluconolactat de calciu si magneziu. Crescatorul i-a facut trei astfel de injectii in 3 zile consecutive inainte de a il lua eu. Oricum maine cel mai probabil o sa ma lamuresc, sper sa ajung la Bucuresti pentru a face raclajul.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

|
 |
« Reply #12 on: January 12, 2008, 07:51:47 PM » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dcostian
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: January 13, 2008, 01:32:33 AM » |
|
Am facut raclajul, s-au luat 2 probe din doua locuri diferite. Nu a iesit nimic, deci nu are raie  Au spus ca este vorba de o ciuperca, si mi-au dat o solutie de culoare alba sa ii dau acolo odata pe zi. Problema e ca nu stiu numele solutiei, mi l-au spsus mi s-a parut simplu de tinut minte dar in cele din urma am uitat. Oricum ma bucur ca nu e raie. Mai facem un control peste o sapt. sa vada cum evolueaza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ioanatio
Sr. Member

PABLO(Bond von Vifor)
|
 |
« Reply #14 on: January 14, 2008, 03:49:47 PM » |
|
 mai sa fie!doar n-o fi kiar trico trico cum am zis ... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|