|
nelyy
|
 |
« Reply #45 on: March 09, 2011, 08:01:29 PM » |
|
Am promis ca va informez despre catelusa ce a murit anul trecut de babesioza. Am fost ieri la vet. cu Athos si l-am intrebat despre cateaua ce a murit si mi-a zis ca a fost tratata de colegul lui, care nu venise, insa din cate stie a fost o vara 2010 cu un exod de caini cu capuse, toti depistati la timp si nici un incident grav. Medicul crede ca de fapt perioada de lauzie a fost problematica, la prima nastere, a slabit foarte mult si corpul n-a reusit sa-si recapete fortele, pe langa asta, daca a facut o infectie, aceasta i-a fost fatala. Ideea este ca trebuie sa fim foarte vigilenti si la orice semn sa mergem la medic, sa nu asteptam sa se agraveze problemele. Eu stiu ca medicina veterinara pe caini de companie este la inceputuri, nu traim in America, sau oriunde altundeva in Europa, insa ma inebuneste replica asta" pe cainii vostri invatam", eu nu as vrea sa invete nimeni pe cainele meu ci sa merg cu incredere la medicul veterinar, pentru ca el"stie mai bine"......
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #46 on: March 09, 2011, 08:45:56 PM » |
|
Ei, nu e chiar asa! Ce lipsesc la noi cel mai mult sunt fondurile pentru o dotare ca in tarile dezvoltate. Pretentiile sunt aceleasi insa posibilitatea clientului de a sustine aceste investitii este aproape minima ori nu poti da randament la un nivel chiar asa de inalt daca nu ai aparatura necesara. Informatiile circula foarte bine in ziua de azi astfel incat medicina veterinara nu este deloc la inceputuri. Doar posibilitatile de diagnostic si tratament sunt de multe ori ingradite datorita nivelului de trai din Romania si mentalitatii romanului.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #47 on: March 09, 2011, 10:19:08 PM » |
|
Ca medicina veterinara pe caini de companie este "la inceputuri" nu am spus-o eu ci un medic veterinar din Timisoara, cotat destul de bine, intr-o simpla discutie pe subiect si acelasi medic a recunoscut ca" invatam pe cainii vostri", vorbind despre un diagnostic gresit si un tratament gresit, aplicat lui Athos de catre un alt medic veterinar.Nu vorbesc despre nivelul de trai de la noi si nici de mentalitatea romanului aici, eu, ca multi alti posesori de ciobanesc german, merg la medicul lui Athos si vreau doar sa-si cunoasca meseria si sa fie dedicat atat, nimic mai mult.Nu ma intereseaza cat costa, atata timp cat serviciile sunt de calitate, despre asta e vorba si despre capatarea increderii in medicul tau veterinar, asa cum o ai in medicul tau personal, cel care trateaza oameni, dar diferenta crede-ma e de la cer la pamant. Asta e doar parerea mea neschimbata in vreo sase ani si cateva luni, doar atat.
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #48 on: March 09, 2011, 10:47:19 PM » |
|
Oricat ar fi de bine cotat acel medic, nu ii dau dreptate sau cel putin la noi in Cluj nu asa se pune problema. De foarte multe ori m-am convins ca medicii veterinari trateaza animalele cu mult mai multa dedicatie si profesionalism decat ne trateaza pe noi medicii de oameni( noi nu le spunem umani  ).. Degeaba exista o mana de proprietari dispusi sa investeasca daca majoritatea dicteaza tonul. Imi dau seama totusi ca nu intelegi pe deplin fenomenul privind aspectul din punctul de vedere al proprietarului; eu, pe de alta parte, traiesc o realitate de multe ori trista.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #49 on: May 11, 2011, 08:37:21 AM » |
|
Salut. Am nevoie de un sfat: am gasit in ultima vreme capuse pline de sange, cam cat unghia de la degetul mic, cazute de pe Marko al meu si mi-e frica sa nu pateasca ceva, pentru ca e cam prostanac, nu mananca dimineata si cam zace toata ziua. I-am pus acum 2 saptamani advantix, (o fiola care era pt caini intre 20-40 kg - trebuia oare sa pun 2?) la recomandarea medicului (mi-a spus ca doar la contactul cu pielea capusele vor muri...se pare ca nu e asa), dar fara nici un efect...saracul caine se scarpina non stop, mai ales ca are blana lunga si este aproape imposibil sa depistez vreo capusa pe el. Anul trecut i-am dat frontline combo...ce parere aveti, este mai bun decat advantix? Sau sa continui cu advantix dar sa ii pun 2 fiole? (Marko are in jur de 37 kg).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AILYNE
|
 |
« Reply #50 on: May 11, 2011, 11:29:46 AM » |
|
Anul trecut i-am dat frontline combo...ce parere aveti, este mai bun decat advantix?
 Ambele sunt aceasi ,,Marie''.... dar cu alta eticheta. Din pacate , am ajuns sa spun dupa o experienta destul de indelungata, ca niciuna nu prezinta protectie impotriva atacului de capuseSunt egale cu apa de ploaie  . Cu pipeta de Advantix proaspat data pe CG (in prealabil bine puricati si curatati de capuse), am gasit in aceasi zi altii foarte mici si foarte flamanzi, proaspat urcati pe caini.Ca sa nu mai vorbesc de protectia asigurata dupa doar 3-4 zile de la aplicare.Protectia cu durata de o luna de zile este o poveste comerciala .  Am incercat si Frontline combo, atat pipeta cat si aplicatia cu spray,si alte substante comercializate, dar efectul lor practic este ...tot nul.Cainii nostri ies zilnic in zone cu arbusti si iarba , situatie in care sunt expusi la un risc imens de infestare .Deaceea le cautam in fiecare seara, le pipaim , le examinam pielea ,periind suvita cu suvita blana lor , mai ales in zona capului si gatului, unde se posteaza cu precadere. Am ,, brevetat ''o metoda proprie de anihilare ( omorare) rapida a capuselor, utilizand alcool etilic concentratie 98%. Am introdus alcoolul intr-un flacon cu pulverizator ( ramas de la un parfum) si pulverizez peste capusa abia invizibila, fixata proaspat in pielea cainelui.Capusa astfel tratata se usuca , corpul capuselor mai mari se decoloreaza in acelasi moment cum au fost atinse de alcool.A doua zi sunt uscate si cad, fara sa trebuiasca sa extrag capusa cu clestele. Am observat ca astfel nu raman nici galmele formate in portiunea de piele muscata. Am auzit din folclor , (dar inca nu am incercat), ca otetul aplicat pe blana cateilor ar oferi o protectie mai buna decat asigura pipetele. Oricum , ca sa scap de capusele care anul asta misuna peste tot, cred ca am sa incerc si varianta cu otetul, avand o experienta si o parere foarte proasta despre protectia oferita de pipete. In atare situatie sa ne auzim numai de bine, ca de capuse ne apara doar 
|
|
|
|
|
|
Nu ma numiti caine...nu merit o astfel de distinctie.Nu sunt atat de credincios,nici atat de devotat...sunt doar o fiinta umana. ( Anonym)
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #51 on: May 11, 2011, 01:09:54 PM » |
|
E dificil de aplicat chestia cu alcoolul. Al meu are blana lunga si zici ca e leu...nu are cum sa ajunga la piele alcoholul decat daca il imbaiez in el...deci exclus. Otetul nu il suport eu, asa ca e taiat si asta de pe lista. Are ceva daca ii dau frontline 40-60 kg si el are doar 37-38?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #52 on: May 11, 2011, 02:56:23 PM » |
|
Eu cumparam o fiola mare pe care o imparteam cu ajutorul unei seringi la 4 catei de talie mica si vreau sa va spun ca desi pe fiola scria 2.4 ml, in realitate nu avea nici 2 ml asa ca imi ajungea doar pentru trei catei. Sa spun ca poate ramane ceva lipit de peretii fiolei dar nu poate fi vorba de o treime din continut. Asa ca sfatul meu: daca ai un caine de 37 de kg cumpara solutie ca pentru un caine de 50-60 kg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #53 on: May 11, 2011, 03:19:09 PM » |
|
Salut. Am nevoie de un sfat: am gasit in ultima vreme capuse pline de sange, cam cat unghia de la degetul mic, cazute de pe Marko al meu si mi-e frica sa nu pateasca ceva, pentru ca e cam prostanac, nu mananca dimineata si cam zace toata ziua. I-am pus acum 2 saptamani advantix, (o fiola care era pt caini intre 20-40 kg - trebuia oare sa pun 2?) la recomandarea medicului (mi-a spus ca doar la contactul cu pielea capusele vor muri...se pare ca nu e asa), dar fara nici un efect...saracul caine se scarpina non stop, mai ales ca are blana lunga si este aproape imposibil sa depistez vreo capusa pe el. Anul trecut i-am dat frontline combo...ce parere aveti, este mai bun decat advantix? Sau sa continui cu advantix dar sa ii pun 2 fiole? (Marko are in jur de 37 kg).
deoarece peste 40 kg trebuiesc puse 2 pipete,al tau avand aproape de 40 kg cred ca ar fi bine sa-i pui 2. Eu tot Advantix folosesc si n-am avut probleme cu ea dar cred ca mai depinde si de caine(asa mi-a explicat si mie medicul veterinar)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR
|
 |
« Reply #54 on: May 11, 2011, 03:20:53 PM » |
|
Spui ca i-ai pus acum 2 saptamani Advantix,pana acum 2 saptamani l-ai deparazitat lunar extern?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CG_Lady
Newbie
|
 |
« Reply #55 on: May 11, 2011, 11:52:02 PM » |
|
Nu cred ca este buna solutia cu imbibarea in alcool a capuselor. Si eu am fost nevoit sa extrag cateva,iar inainte m-am documentat un pic.Capusele trebuie inlaturate rapid si doar prin smulgere deoarece atunci cand sunt strivite sau omorate elimina substante f toxice in organismul cainelui.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blas
|
 |
« Reply #56 on: May 20, 2011, 09:52:38 AM » |
|
eu sunt trecut deja prin babesioza cu Vic in 2010 (a fost fortos si a scapat). ii "pipetez pe amandoi cu virbac si nu am gasit capuse pe ei cu toate ca stau prin iarba non stop. ies pe camp cu ei si stupoare: cand ii asez in sezi sa le pun zgarda, dupa ce au coborat din masina vad cu se urca capusele pe labe, incredibil....la mine in zona e plin de capuse care transmit babesioza pt ca mai multi caini ai vecinilor au patit-o anul trecut (toti de rasa, nici un maidanez afectat). pana acum nu am avut probleme dar am inteles ca ar fi bine o alternanta intre diversele pipete.
anul trecut visam urat de babesioza asta nenorocita si am intrebat mai multi medici de ce totusi nici un maidanez nu o pateste. se pare ca ei sunt imuni, nu stiu ce sa zic. un alt subiect legat de babesioza ar fi daca o data cu imunizarea lunare (sau la 3 sapt) cainele poate capata o imunitate pe viata (stiu ca pare absurd dar intreb pt ca sunt medici pe aici care sa ne rapsunda).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zara05
Newbie
|
 |
« Reply #57 on: July 02, 2011, 12:13:04 PM » |
|
Urata treaba cu capusele astea ! Eu am o curte f. mare si sunt inconjurata pe 3 laturi de padure. Am 2 ciini , pe Zara ciobanesc german cu par mai lung si Print metis de CG. Pe Zara gasesc capuse desi e data lunar cu Advantix si are zgarda Killtex la gat. Celalalt ciine nu e dat cu nimic pentru ca nu sta si nu are niciuna. Problema e ca acum 3 zile am gasit-o pe Zara apatica rau de tot si am dus-o imediat la medic. Initial am crezut ca e intoxicata de la atatea antideparazitare.Medicul i-a verificat gingiile si i-a luat temperatura . Avea 40.6 si mi-a spus ca e racita, atat. I-a facut 3 zile antibiotic injectabil si acum continuam cu pastile. Deja de a 2a zi nu mai avea febra si acum este mult mai bine. Ma obsedeaza babesioza asta, credeti ca daca avea asa ceva ii scadea febra atat de repede si isi revenea cat de cat ? O fi intr-adevar numai raceala ? Sa-l rog pe doctor sa-i faca si ceva analize ? Mie nu-mi vine sa ma duc si sa-i spun eu ce are de facut, de aceea am mers pe mana dansului, dar cand citesc pe aici ma ingrozesc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
brunodm
Sr. Member

Bruno del Gringo
|
 |
« Reply #58 on: March 05, 2012, 09:42:20 PM » |
|
Virbac,Advantix,Frontlini.....care e mai bun?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
freddy25
|
 |
« Reply #59 on: March 06, 2012, 01:01:43 AM » |
|
Frontline-ul era foarte bun pe timpuri dar acum nu prea mai e eficient. Virbac este marca, numele antiparazitarului fiind Effipro iar substanta este aceeasi ca si la Frontline adica fipronil. Advantix e un produs Bayer, teoretic ar trebui sa fie bun. Eu le pun la cateii mei zgarda Scalibor si ii dau cu stronghold care e doar contra puricilor, a viermilor intestinal si a raiei dar nu are efect contra capusilor. Contra capusilor am incredere in zgarda care spre deosebire de zgarda Killtix nu miroase a insecticid si e mai flexibila
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|