|
Blas
|
 |
« Reply #30 on: April 06, 2010, 12:02:43 PM » |
|
DA!!! NU LA NOI!  am vorbit cu cativa medici revoltati de faptul ca acesta nu se importa.. poate pe viitor; personal ma intrebam cu cine as putea vorbi sa aducem de afara... ma voi interesa ai mai aflat ceva? sunt foarte interesat si as dori sa stiu daca exista afara ca ma duc sa il cumpar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #31 on: April 06, 2010, 06:25:12 PM » |
|
Este in Ungaria.
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
coralina
Newbie
|
 |
« Reply #32 on: December 08, 2010, 09:50:20 PM » |
|
buna seara. sunt stapana unei cateluse ciobanesc german de 4 luni care a fost diagnosticata cu babesioza in aceasta seara. ca si semne m-a speriat starea ei de apatie si faptul ca manca mai putin. pe la 6 am dus-o la medic si i-a gasit o capusa vie, cu toate ca acum 2 zile i-am pus advantix. s-a dus sotul meu cu ea la un cabinet pt analize undeva pe langa orhideea si innapoi la medic pt tratament. sunt foarte speriata. sfatuiti-ne ce sa facem. multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #33 on: December 10, 2010, 01:54:01 PM » |
|
In perioada asta friguroasa a anului, mai este cazul sa ii mai pun Advantix? Mai sunt capuse pe viscolul asta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro
|
 |
« Reply #34 on: December 10, 2010, 04:38:18 PM » |
|
Eu am gasit un purice mai zilele trecute si am deparazitat-o. Poate era doar unul ratacit, dar is mai linistit asa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
coralina
Newbie
|
 |
« Reply #35 on: December 10, 2010, 05:43:03 PM » |
|
veterinarul spune ca a vazut capusa si pe zapada..oricum noi am avut noroc...s-a facut bine in 2 zile. depinde totul de cat de repede actionezi. puteam sa mergem si peste o ora si sa nu mai aiba efect antidotul. capusa se urca pe caine si cu advantix si chiar daca moare..ea intai musca. asa ca feriti-va de iarba, gazon...etc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
inestimabil
Full Member

|
 |
« Reply #36 on: December 15, 2010, 02:30:54 PM » |
|
Am vorbit cu veterinarul ieri si mi-a zis ca a avut caz de babesioza saptamana trecuta (concluzie, i-am pus picatura magica).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #37 on: January 14, 2011, 01:20:35 PM » |
|
disputele pe forum nu mai sunt demult pasiunea mea...  dar n-am cum sa nu gasesc lipsit de ... inspiratie spiritul de gluma pe un topic despre babesioza... oi fi subiectiva, tinand cont de gravitatea situatie in care am fost implicata personal...  atat ideea cu extra-precautile pentru deparazitare nu e a mea, ci, fireste, a unor medici veterinari, ca nu ma hazardez; am zis ca un sfat nu e greu de dat si poate ajuta... n-am vrut sa generz paranoia... multumiri pentru urari... Azi de dimineata m-am intalnit in parc cu un domn, fost stapan de C.G., stiam din vara ca ii murise catelusa, de cinci ani dar nu am inteles exact de ce. Ideea este ca a fatat catelusa si la cateva luni dupa nastere tot mai rau se simtea, a mers la medic (acelasi pe care il am si eu, sunt doi baieti med.veterinari de fapt) si au trtat-o de raceala i-au administrat vitamine, pentru sistemul imunitar slabit. Omul a vazut ca efecte pozitive nu sunt si a dus-o la Agronomie, la fac. unde i-au zis ca are de fapt babesioza, dupa analiza de sange. A doua zi a murit. Ce ma termina psihic este faptul ca medicii astia sunt si ai mei, pana acum sunt multumita si am ajuns la ei dupa ce am schimbat doi si l-au facut bine pe athos.Domnul dragut a zis ca-i invinovateste pe ei dar nu le-a zis-o niciodata.Il sorbea din ochi pe athos saracu, a zis ca nu-si mai ia, dar a intrebat daca athos are pui si i-am zis ca daca face ii dau cadou unu, zambea bucuros. Cam asta e cu capusele, mare mare atentie, analiza de sange imediat la apatie, temperatura, fara pofta de mancare.
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #38 on: January 14, 2011, 01:43:39 PM » |
|
Din pacate deoarece acum 5 ani nu era asa mare incidenta babesiozei in sudul tarii semnele clinice puteau fi asociate altor afectiuni mai frecvent intalnite daca nu erau tipice babesiozei. Acum insa lucrurile ar trebui sa stea altfel. Fiind foarte frecvent intalnita acesta devine un test obligatoriu cand cel putin cateva semne clinice sunt comune bolii. Sa stii ca la noi s-ar intampla acelasi lucru deoarece cazurile de babesioza sunt foarte rare in partea aceasta a tarii. Tot cam acum 5 ani i-a murit unui prieten catelusa din aceeasi cauza. Tocmai se intorsese dintr-un mic concediu unde-si luase si femela. Este medic veterinar apreciat, lucreaza cu o echipa recunoscuta in Cluj si totusi s-au gandit la Babesioza doar dupa 3 zile timp in care cateaua nu-si revenea. A fost prea tarziu...a mai trait doar 2 zile.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
|
rux_anda
|
 |
« Reply #39 on: January 14, 2011, 03:03:35 PM » |
|
Cred ca, catelusa avea 5 ani si a murit in vara. Eu asta am inteles. 
|
|
|
|
|
|
The first step to better times is to imagine them.
|
|
|
|
nelyy
|
 |
« Reply #40 on: January 14, 2011, 04:28:57 PM » |
|
Din pacate deoarece acum 5 ani nu era asa mare incidenta babesiozei in sudul tarii semnele clinice puteau fi asociate altor afectiuni mai frecvent intalnite daca nu erau tipice babesiozei. Acum insa lucrurile ar trebui sa stea altfel. Fiind foarte frecvent intalnita acesta devine un test obligatoriu cand cel putin cateva semne clinice sunt comune bolii. Sa stii ca la noi s-ar intampla acelasi lucru deoarece cazurile de babesioza sunt foarte rare in partea aceasta a tarii. Tot cam acum 5 ani i-a murit unui prieten catelusa din aceeasi cauza. Tocmai se intorsese dintr-un mic concediu unde-si luase si femela. Este medic veterinar apreciat, lucreaza cu o echipa recunoscuta in Cluj si totusi s-au gandit la Babesioza doar dupa 3 zile timp in care cateaua nu-si revenea. A fost prea tarziu...a mai trait doar 2 zile.
Merci Ariana pentru informatie, e bine de stiut orice vis a vis de aceasta boala. Catelusa a murit in vara anului trecut, nu m-am exprimat corect(am pus o virgila aiurea),sorry. Ce ai inteles insa foarte bine este ca sunt ingrijorata ca medicii mei au facut poate o eroare, oricum eu voi merge si voi vorbi cu ei saptamana viitoare, ma inteleg foarte bine cu ei si ma vizitez cu sotia unuia din baieti.Sigur exista o explicatie si sunt curioasa ce au de zis.
|
|
|
|
|
|
"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
|
|
|
rocky123
Newbie
|
 |
« Reply #41 on: March 07, 2011, 11:03:40 AM » |
|
View Profile Email Personal Message (Online) Babesioza? « Sent to: Jhonny on: Today at 02:25:05 AM » Reply with quoteQuote ReplyReply Remove this messageRemove Buna seara.Ma numesc Roxana si sunt din Brasov.Va scriu ca la aceasta ora tarzie si dupa 2 luni nu imi explic ce s-a intamplat cu cainele meu.Am citit pe mii de siteuri si forumuri in speranta ca inteleg ceva.Am avut un rottweiler,mascul,de 9 ani si 7 luni.Un medic mi-a spus ca era normal sa moara la varsta asta.Un caine ingrijit,cu analize lunare,hranit cu Royal Canin,Eukanuba si carne,ficat cate putin si proaspat.La 7 ani l-am castrat ,a avut prostata inflamata,a sangerat si solutia a fost castrarea. In luna septembrie i-am dat artovet 0 sapt ca avea si artrita.Pastile de la care s-a simtit foarte bine,alerga,a slabit era energic si jucaus.dupa o sapt i-a curs o picatura de sange din nas.am fost la medic si avea o usoara anemie hematii 5,3.i-am dat glubifer,perfuzii,ficat si in noiembrie am plecat din tara.a ramas acasa cu parintii.dupa 3 sapt de la plecare nu mai manca decat foarte putin si era obosit,apatic.au crezut ca e suparat ca sunt plecata.pe 22 dec am venit si l-am dus la medic ssi avea hematii 3,5.i-am facut perfuzii,glubifer,suc de sfecla,ficat,dupa 5 zile hematii 2,7.i-am facut o transfuzie de sange.i-a fost foarte bine 5 ore ,a mancat,s-a plimabat,dupa care gingiile s-au decolorat si a devenit apatic.a 2 a zi medicul din bv a vrut sa il opereze sa vada daca are hemoragie interna,dar a spus ca sun 1%sanse sa se trezeasca.am sunat la o dr. vet din Buc si mi-a spus sa merg sa ii faca test de babesie.ei zic ca a iesit pozitiv.dar in dec nu avem capuse la Bv.cand am ajuns la buc era in hipotermie 37,3,hematii 2,7,rinichii aproape de blocaj renal.i-au facut imizol,perfuzii,ecograf si mi-a spus ca are splenomegalie.ne-a transportat la o clinica vet din Buc unde am stat 5 zile,i-au mai facut 3 transfuzii de sange ,mereu de la alt caine.a 2a zi dupa imizol a fost mai agresiv,vroia sa mearga,sa bea apa,sa manace,dar pt scurt timp.au facut analize zilnic,toate valorile o luau razna,i-au dat clindamicina de la care ochii i se miscau haotic,am crezut ca moare.l-au stabilizat si au vrut sa ii mai faca o data imizol sau eutanasie.dupa 5 zile in clinica.l-am luat si am venit la bv cu el.i-am pus singura perfuzii,sonda,injectii,a baut apa a baut supa,a vrut sa mearga,dar din nou a 2 zi s-a simtit rau.a vomat fiere,dar ca niste fire de iarba,a eliminat pe anus ceva verde cu sange,ca un organ macinat,mult,fara sa il doara.l-am dus din nou l-a medic in bv si a spus ca nu stie ce poate fi.sa il las.i-a luat sange pt analize.a 2a zi a murit dimineata si analizele le-am primit dupa.avea anemie severa,icter hemolitic,blocaj renal si afectiune hepatica.Nici un medic nu mi-a spus clar ce a avut.si cei care au pus diagnosticul de babesioza au spus ca poate nu avea. Incerc sa inteleg unde am gresit.daca era mai bine sa il operez? Ce parere aveti? Imi cer mii de scuze pentru acest mail lung,dar poate ma ajutati sa inteleg.
Va multumesc,Roxana.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jhonny
Newbie
|
 |
« Reply #42 on: March 07, 2011, 02:17:52 PM » |
|
Posts: 0 Imi pare rau pentru cainele dumneavoastra . Parerea mea este urmatoarea : toate simptomele ma duc cu gandul la EHRLICHIOZA si nu la babesioza . Simptome : -pierderea in greutate - - epistaxisul ( curgerea sangelui din nas ) - anemie - -manifestarile neurologice pe care le descrieti (nistagmus rotator ) chiar daca au aparut dupa administrarea clindamicinei nu se datoreaza acesteia ci unei reactii numite Herxheimer sau poate vasculitei autoimune pe care o poate produce ehrlichioza .( intre cele doua cauze nu am cum sa fac o diferenta clara acum imi trebuie mai multe date din analizele pe care le aveti ) -blocajul renal apare mai putin in babesioze (parazit al celulei rosii ) , dar apare frecvent in ehrlichioze tot datorita vasculitei autoimune .Ehrlichiile, care paraziteaza celulele albe , formeaza complexe autoimune antigen -anticorp care produc obturatia vaselor mici (vasculita ) - splenomegalia apare de asemenea in ehrlichioza
Asta este parerea mea. Acum ...din tratamentul pe care mi-l descrieti nici un medicament nu trateaza problemele grave sau complicatiile pe care le aduce vre-una din bolile acestea ( babesioza sau ehrlichioza ) Nu ma refer la Imizol ( desi consider ca nu am nevoie in cabinet de el ) . Ma refer ca degeaba fac transfuzii si" inghesui "in vase trombozate ( fie datorita babesiilor ,fie datorita ehrlichiiilor ) un sange nou daca nu opresc reactia autoimuna de consum a acestor noi eritrocite ... sau ... degeaba fac furosemid daca nu " curat " vasele sangvine mici de la nivel renal .ca sa eliberez filtrul nefronului. Sunt multe de explicat dar pentru acest lucru va trebui sa cer permisiunea " mai marilor forumului " ca sa continui.
Operatia nu ar fi fost o idee buna . Pierderea de sange s-ar fi vazut fie ecografic , fie prin voma fie prin scaun. Nu trebuie chirurgie pentru acest lucru. Dar ...ori informatiile dumneavoastra sunt partiale ...ori tratamentul facut este o "tocanita " pe ghicite , fara nici o logica ! Este babesie ...dar poate ca nu... deschidem sa vedem daca pierde sange ...dar nu se va mai trezi...ii dau imizol dar ii bag si clindamicina ... etc ...ce-i asta ? De asemenea poate fii vorba de coinfectii gen : toxoplasmoza-babesioza-ehrlichioza . In aceasta situatie se identifica boala "principala " si se trateaza intai ,in functie de tabloul clinic majoritar . «
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #43 on: March 07, 2011, 05:01:13 PM » |
|
Sunt multe de explicat dar pentru acest lucru va trebui sa cer permisiunea " mai marilor forumului " ca sa continui.
Daca tie iti face placere si ai timp pe care sa-l aloci acestui forum, interventia ta nu poate fi decat apreciata.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
Eu NU sunt membru CNCG!
|
|
|
Jhonny
Newbie
|
 |
« Reply #44 on: March 07, 2011, 05:22:19 PM » |
|
Daca tie iti face placere si ai timp pe care sa-l aloci acestui forum, interventia ta nu poate fi decat apreciata.
Multumesc!  Ma bucura ca pot avea un dialog cu ai mei colegi .  Voi face acest lucru ,dar nu azi . Am spus ca voi cere voie, pentru ca nu stiam daca modul meu de lucru este agreat sau nu si nu doresc sa se starneasca o cearta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|