Forum ciobanesc german
September 25, 2017, 07:33:40 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15   Go Down
  Print  
Author Topic: BABESIOZA!!!!!!!!  (Read 75830 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Olga
Hero Member

« Reply #90 on: February 18, 2013, 11:57:05 AM »

Am patit si eu acum un an cu Ox aceeasi grava boala
Sa ai bafta in tratarea si recuperarea lui

Jhonny
Newbie
*

« Reply #91 on: February 18, 2013, 03:25:21 PM »

Buna dimineata ,
 Cainele care a facut babesioza si a fost tratat cu antibiotic capata imunitate mediata celular si umoral , adica genul de imunitate care se mentine toata viata .
Cainele care a fost tratat cu imizol , NU CAPATA IMUNITATE , asa ca poate fi vaccinat; dar , este posibil ca vaccinul sa nu aiba efectul scontat.

Nu am citit foarte atent tot cazul dar ,  sunt sanse mari ca Athos sa aiba o coinfectie a babesiozei , mai mult chiar este posibil ca boala care evolueaza sa fie alta .
Capusele care nu hiberneaza la acesta temperatura , sunt purtatoare de ehrlichia/anaplasma , care determina activarea unei gene in capusa , gena care determina producerea in corpul capusei a unei proteine cu rol de antigel . ( antigelul pentru masina ) . De aceea , de fapt , in iarna sunt mai multe cazuri de ehrlichia/anaplasma.
  Testele pe anticorpi pentru depistarea acestor boli , nu ies pozitive in faza acuta cand organismul este in fereastra imunologica .
 Ii doresc sanatate cainelui tau si voua succes.

Ariana , sa-ti traiasca fetita .

uite si link-ul despre capusele active iarna   :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2929727/
nelyy
Hero Member

« Reply #92 on: February 18, 2013, 07:33:08 PM »

uite si link-ul despre capusele active iarna   :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2929727/
Mercy pentru informatii, deocamdata este clar babesioza, celulele se divizasera deja, ieri seara a mai bagat o perfuzie, sa-i scada temperatura, a ajuns la 38,2 din fericire, de la 41,1. Am comandata deja si vaccinul Nobivac Piro, doua, se fac la o diferenta de doua-trei saptamani, costa aproximativ 100 Euro; dar va trebui sa asteptam sa isi revina mai intai, apoi il facem, nici nu ma mai intereseaza daca are efect sau nu. Multumesc pentru postari.

"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #93 on: February 18, 2013, 11:29:32 PM »

Vreau sa cred ca e de bine, daca a reusit sa lupte pana acum cu boala! Doamne ajuta!

I have sent you on a journey to a land free from pain, not because I did not love you, but because I loved you too much to force you to stay.
nelyy
Hero Member

« Reply #94 on: February 19, 2013, 12:28:31 AM »

Pai cred ca cea mai mare calitate a catelului meu este VOINTA, asta e a patra zi dupa antidot, credem ca temperatura mare s-a datorat unei injectii pentru ficat, dupa, l-a durut, probabil s-a stresat si a aparut temperatura,  azi a primit-o bucal si din fericire nu a vomat. Perfuzia redusa deja la jumatate si maine primim urmatorul set de analize, mananca seara mai mult, pe zi nu prea, dar suntem multumiti oricum. O sa primesc si niste granule de la Royal cu toate vitam si mineralele incluse, se fac cu apa, un fel de "mancare pentru astronauti", sper sa fie bine,mai e de luptat mult.

"Să rămâi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuţi ideea de om, chiar dacă alţii o calcă în picioare." Marin Preda
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #95 on: February 19, 2013, 03:39:42 PM »

Cu ce a fost deparazitat extern? te intreb ca nici eu nu stiu cu ce e mai bine...le-am incercat pe toate si era sa avem si noi probleme anul trecut dar am fost norocosi. Va doresc sa va reveniti vat mai repede.
brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo

« Reply #96 on: February 19, 2013, 09:18:59 PM »

Cum se mai simte?
nelyy
Hero Member

« Reply #97 on: February 19, 2013, 10:20:55 PM »

Cu ce a fost deparazitat extern? te intreb ca nici eu nu stiu cu ce e mai bine...le-am incercat pe toate si era sa avem si noi probleme anul trecut dar am fost norocosi. Va doresc sa va reveniti vat mai repede.
Da-o naibii de deparazitare, scuze de expresie...Athos a fost deparazitat cu Frontline la med. veterinar la doua-trei luni, mancare Acana de mic, vaccinuri la zi, spalat si dus la coafor canin cu produse profesionale(asta pentru ca eu am fost manager la doua firme, una cu profil de infrumusetare canina) deci nu te poti proteja de Babesioza cu nimic!!!!!! Indiferent cat de grijuliu esti. Sfatul meu, din suflet pentru toti cei care va iubiti C.G. la fel de mult ca mine, este sa il vaccinati contra babesiozei. Vaccinul se numeste NobivacPiro firma producatoare Intervet, se aduce din Franta, doua bucati aprox 100 Euro.

gabriella
Hero Member

« Reply #98 on: February 19, 2013, 11:31:21 PM »

pai noi sambata facem vaccinul pt babesioza..este ultimul din schema de vaccinare..dar ne costa 50 ron..tot de nobivac..de ce-i diferentza asta??
nelyy
Hero Member

« Reply #99 on: February 20, 2013, 12:37:24 AM »

Nu cred ca este 50 ron, sau nu este acelasi vaccin.Eventual intreaba medicul.

freddy25
Hero Member

« Reply #100 on: February 20, 2013, 12:45:23 AM »

Frontline-ul de aproape 10 ani nu mei e ce-a fost. In urma cu 15-16 ani ii deparazitam pe caini si tinea puricii departe cel putin 3luni, iar capusile o luna. Apoi abia era bun o luna pentru purici ( capusi nu prea erau in zona mea) Cand am gasit purici la doua saptamani de la deparazitare am renuntat la Frontline. Acum alternez advantix si stronghold dar le pun si zgarda Scalibor sau Kiltix. Acum cativa ani mi-a murit de ehrlihioza o catelusa de care aveam grija. Era in 5 martie, ultima deparazitare i-ofacusem in noiembrie-decembrie. Era foarte frig, zapada si m-am mirat dar acum dupa ce am citit ce a scris jhonny imi explic de ce s-a imbolnavit. Au tratat-o cei mai buni medici din orasul meu dar nu au putut-o salva.
tanase_traudi
Hero Member

KARA si NOR

« Reply #101 on: February 20, 2013, 01:55:32 PM »

Dar nu este prea mult si picaturi si zgarda? A mea cand i-am pus Advantix si la 2 saptamani zgarda Scalibor,a avut o reactie tare urata,era sa faca soc anafilactic apoi la mascul am pus doar Advantix si tot am gasit anul trecut o capusa pe el iar anul asta i-am pus doar zgarda Scalibor,s-a jucat cu alt caine care era infestat cu pureci si a luat si el cu tot cu zgarda..de-aia am zis ca nu stiu ce sa-i mai pun. Eu l-am vaccinat in octombrie cu un vaccin de la Novibac care a costat 60 lei(defapt au fost doua,cu repetare) impotriva bolii lyme dar capusa transmite mai multe boli.
freddy25
Hero Member

« Reply #102 on: February 20, 2013, 02:55:08 PM »

Nu le pui o data. Prima data pui picaturile si dupa 2 saptamani pui si zgarda. Zgarda devine eficienta dupa mai multa vreme, parca dupa 2 saptamani dar nu imi amintesc chiar exact. Cand era bolnava catelusa de la serviciu de ehrlochioza am intrat pe diverse site-uri veterinare din State si asa recomandau ei: zgarda si picaturi.
nelyy
Hero Member

« Reply #103 on: February 20, 2013, 09:57:15 PM »

Vestea buna este ca mananca de ieri, am schimbat boabele, l-a testat medicul si vrea Purina Pro Plan Adult(asta vinde el, asa ca...daca le vrea eu sunt ok), putina carne de manzat, dar sunt multumita deocamdata. Am si ras putin ieri ca plecase prin cabinet cu perfuzia dupa el, urmeaza sa ii scoata fluturasul si perfuzii jumatate. Cand am iesit de la cabinet, cat este el de bolnav, a luat-o la sanatoasa dupa o pisica Smiley))) va dati seama ca a fost cred ca prima data in viata mea cand l-as fi lasat sa faca ce vrea, sa fugareasca toate pisicile din zona...V-am zis ca este ambitios nu gluma; se pare ca nu mai sunt urme de babesie, dar vedem, greul nu a trecut. Multumim pentru incurajari.

Olga
Hero Member

« Reply #104 on: February 21, 2013, 10:27:03 AM »

insanatosire grabnica,hai puiut ca poti invinge boala !!
Pages: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15   Go Up
  Print  

Jump to: