Forum ciobanesc german
September 25, 2017, 07:35:22 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Go Down
  Print  
Author Topic: BABESIOZA!!!!!!!!  (Read 75831 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Jhonny
Newbie
*

« Reply #150 on: December 09, 2013, 02:10:22 PM »

Buna ziua ,
Dupa administrarea de Imizol , tratamentul corect trebuie facut cu AZITROMICINA , nu cu clindamicina !
Imizolul determina starea de latenta a parazitului , care ramane intracelular , asta inseamna ca clindamicina NU ARE CUM sa  ajunga si sa afecteze parazitul.   Daca parazitul este INTRACELULAR , iar clindamicina este legata de proteinele din ser , adica din afara celulelor !!!! nu poate sa-si exercite efectul antiparazitar !    90% din clindamicina se leaga de proteinele plasmatice , nu pentru ca asa vreau eu , ci pentru ca asa este farmacocinetica medicamentului. Adica , dupa imizol , administrezi degeaba clindamicina .
Pe cand azitromicina PATRUNDE intracelular si are efect impotriva babesiilor . Se utilizeaza in fazele cronice

In privinta temperaturii ... nu mi se pare neaparat buna... eu te sfatuiesc sa ii verifici creatinina si ureea !
 Verifica hematologic sangele .  ( nr. celule rosii , albe , etc ...)

Succes si sanatate cainelui !

Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #151 on: December 09, 2013, 09:06:10 PM »

Multumesc!
Are 1 an si 4 luni. De aseara si pana azi dimineata a mai vomitat de 5 ori. Am luat legatura cu medicul, a venit dimineata si i-a administrat medicamentele injectabil. A mai fost si acuma seara, i-a pus 2 tipuri de perfuzii, nu le stiu denumirile, dar una e glucoza, i-a injectat antibioticul si metrocloporamid.
Maine dimineata revine, si va lua si sange pentru analize.
Din discutiile cu el, am aflat ca nu i-a administrat Imizol, sau altfel de antidot, deoarece nici el nu are o parere buna despre Imizol. A spus ca i-a facut clindamicina, vessel due si ceva fier.
La inceput am zis de antidot, pentru ca sotul a fost cu el atunci,si nu a mai retinut exact.
Sper ca maine sa fie mai bine..
Babesioza pe vremea asta, deoarece chiar si cu antiparazitar, l-a muscat niste capuse luna trecuta, i-a dat antibiotic, dar degeaba.
Mersi mult pentru sfaturi, Jhonny, sunt mai mult decat binevenite. De aceea am si scris, ca sa imi impartasiti din experientele voastre.
Jhonny
Newbie
*

« Reply #152 on: December 10, 2013, 12:08:51 AM »

Sunt caini care vomita de la medicamentele care contin fier !
Nu stiu daca te ajuta ceea ce am scris ...
Medicamentele cu fier pot provoca o gastrita  foarte urata !
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #153 on: December 10, 2013, 11:41:33 AM »

Buna!
Vesti noi, dar nu si bune. I-a luat sange azi dimineata, si mi-a spus medicul ca are insuficienta renala. A spus ca nivelul creatininei este foarte mare, incat nu i-l inregistreaza aparatul. Legat de hemoglobina si tromobocite, a spus ca au mai urcat valorile putin de vineri, de la prima analiza.
Pentru tratarea insuficientei mi-a zis ca va urma o perioada indelungata cu perfuzii. Parerea lui e ca ar fi avut probleme renale de dinainte, si ca babesioza a facut ca aceste probleme sa ii se accentueze.
Ce sanse reale credeti ca are ?
Jhonny
Newbie
*

« Reply #154 on: December 10, 2013, 12:44:07 PM »

Varsta lui este un avantaj .
Daca rinichii nu se opresc , adica daca nu apare anuria , are sanse . Daca urineaza , intr-adevar perfuziile sunt solutia , pentru mentinerea functiei . Doctorul  cainelui tau face ceea ce poate sa faca , si din cate inteleg stie ce face ! Mult succes! Insuficienta renala poate sa insemne si un nivel scazut de eritropoetina , ceea ce ar putea duce la o intarziere in refacerea numarului de celule rosii .  In analiza hematologica este de urmarit si valoarea reticulocitelor .( celule tinere rosii )
 Moartea unui pacient care are babesioza se poate produce prin : 1. anemie ( cand nu se intervine la timp cu transfuzia ) -ceea ce inteleg ca nu este cazul cainelui dumneavoastra  .Cand valoarea  hemoglobinei  creste , nu  trebuie sa va mai temeti de anemie -sigur , trebuie controlat totul mai departe . Daca trombocitele au crescut , este o indicatie a tratamentului corespunzator . Trombocitele in fenomenele infectioase sunt un parametru care reprezinta "calitatea" tratamentului . Cresterea lor este un semn bun!
 2. insuficienta renala - un fenomen fie preexistent , fie declansat de toxinele parazitului , fie de prezenta unei coinfectii . Vessel due are posibilitatea de a compensa numai o parte din problema . Raspunsul la tratament tine de pacient .
3. Babesioza cerebrala - este un edem cerebral acut , datorat sechestrarii eritrocitelor parazitate in microvascularizatie care declanseaza toata cascada inflamatorie . De regula , babesioza cerebrala se diagnostica numai la necropsie ! si actioneaza foarte rapid . Toate cazurile prezentate in literatura de specialitate  se desfasoara in decurs de maxim 12 ore . ( nu exista timp de  raspuns nici la  imizol nici la  clindamicina ) .
 4. afectare cardiaca care duce la infarct - este pusa tot pe seama toxinelor parazitului .
 Statistic , sansele cele mai proaste le au cazurile cerebrale .(A nu se confunda cu manifestarile neuro  datorate hipoxiei ! Sunt situatii diferite , fenomene patologice diferite desi simptomatologia poate fi asemanatoare . )

Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #155 on: December 10, 2013, 01:22:39 PM »

Multumesc mult! Intre-adevar urineaza, si de azi dimineata am observat ca bea mai des apa decat inainte, nu neaparat in cantitati mari, dar mai des.
In dupa amiaza asta incepem cu perfuziile. Acum, intrebarea mea este "perioada indelungata cu perfuzii" cat inseamna, mai exact ? 5, 10, 14 zile ? Sau si mai putin daca ii se stabilizeaza nivelul creatininei si a ureei ? De cate perfuzii va avea nevoie pe zi, si cam cate ore ? Intreb, deoarece si eu si sotul meu lucram pe acelasi schimb, cate 6 ore pe zi si sa vedem daca putem sa il tinem acasa sau va trebui spitalizat.
Totodata, presupun ca tratamentul impotriva babesiozei va merge mai departe, nu ? Deoarece azi de dimineata nu ii s-au administrat medicamentele pana nu i s-au facut analizele.
Jhonny
Newbie
*

« Reply #156 on: December 10, 2013, 01:55:05 PM »

Perfuziile se fac in functie de fiecare caz in parte . Nu pot sa va spun o cifra .
Este mai bine sa fie spitalizat .   
Tratamentul este dirijat de medicul curant , cel mai bine ! A avut motive intemeiate  pentru care a amanat medicatia pana dupa obtinerea rezultatelor . In cazul in care in analize aparea ceva neprevazut , medicatia se modifica . ( Nu avea rost sa administreze ceva si apoi sa ajunga la concluzia ca e nevoie de un alt medicament dar care este in contradictie cu ceea ce administrase anterior .Nu stiu cat de bine explic...)
Oricum , orice boala infectioasa este un proces evolutiv  , in continua schimbare . Patogenii invadeaza organismul si acesta raspunde , medicatia avand rolul de a "favoriza"  lupta organismului ! 
 Poate ca ar fi bine sa se verifice boala Lyme .  Patologie renala apare mai ales cand exista aceasta coinfectie .
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #157 on: December 11, 2013, 12:41:21 PM »

Buna !
A inceput de ieri dupa amiaza perfuziile. I s-au administrat 500 ml de clorura de sodiu, si 500 de ml de clorura de sodiu cu electroliti, plus clindamicina si vessel injectabil. Azi dimineata 1 litru de clorura de sodiu cu electroliti si 500 de ml de glucoza. Mai vine diseara. Urina e inca prezenta, de vomitat nu a mai facut-o de 1 zi si jumatate, in rest altfel de imbunatatiri nu se observa. Nu reactioneaza si nu prea are coordonare in mers, parca e nu om beat.
Medicul a zis ca dupa 2 zile de perfuzii ii va repeta analizele, si daca valorile nu ii scad, parerea lui e ca nu mai are rost sa il chinuim. La noi in tara nu am gasit centre de dializa, am vb la Cluj, dar din pacate nu asigura deocamdata. Mi-a mai spus ca ar fi si dializa peritoneala, dar ca il chinuim prea mult.Un transplant nu e posibil la noi in tara, mi-a spus ca a auzit ca se face in America si ca ar costa 55 000 dolari, o suma mult prea mare. Dar nu ma pot impaca cu gandul de a-l pierde...Sad(
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #158 on: December 11, 2013, 12:44:56 PM »

Am uitat sa precizez ca diseara va aduce si niste aminoacizi. In ce masura il ajuta ?
Olga
Hero Member

« Reply #159 on: December 11, 2013, 01:14:50 PM »

Sanatate multa !!
Am trecut si eu prin asa ceva..

Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #160 on: December 11, 2013, 01:23:12 PM »

Mersi mult, Olga. Prin insuficienta renala ? Si s-a facut bine, sau ... ?
Olga
Hero Member

« Reply #161 on: December 11, 2013, 01:27:32 PM »

...nu
dar, asta nu inseamna ca tu nu vei avea noroc si sansa
eu ma intalnit un doctor nepriceput,poate am actionat tarziu,el a dus-o pe picioare ,toate la un loc
am mai vazut caini care au trecut prin asa ceva si au scapat (topicul lui Crys ),sunt multe sanse..una din ele este a voastra
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #162 on: December 11, 2013, 01:35:22 PM »

Sa dea Dumnezeu sa fie !!
Unde as putea sa gasesc topicul respectiv ?
Olga
Hero Member

« Reply #163 on: December 11, 2013, 01:58:52 PM »

La sectiune Cainele meu
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #164 on: December 12, 2013, 11:41:22 AM »

Din pacate, analizele nu au iesit bine in aceasta dimineata..Valorile nu au scazut deloc, una dintre ele care in mod normal ar trebui sa fie de 54, e peste 300, la fel ca la inceput, iar cealalta care era 3.45 acum a iesit 6.50. Medicul a zis ca nu mai are rost sa il chinuim..iar azi dupa amiaza va primi injectia..... Sad
Pages: 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15   Go Up
  Print  

Jump to: