Forum ciobanesc german
September 25, 2017, 07:36:23 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15   Go Down
  Print  
Author Topic: BABESIOZA!!!!!!!!  (Read 75832 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Jhonny
Newbie
*

« Reply #120 on: April 22, 2013, 01:46:10 PM »

Imi pare rau sa te contrazic.Vineri catelul meu a fost diagnosticat cu babesioza si in urma consultarii cu medicul am decis sa mergem pe varianta clindamicina in detrimentul antidotului (care mi se pare foarte , foarte periculos). Sambata toata ziua starea lui s-a inrautatit foarte tare, insa duminica dimineata parca s-a trezit alt caine. Stare buna iar astazi (luni) si-a revenit total (se joca , mananca etc). Singurul inconvenient la tratamentul cu antibiotic este ca dureaza 21 zile.

Felicitari doctorului ! Sa nu va opriti mai devreme cu antibioterapia . ( atentie ca , uneori , are loc activarea unor alte infectii , care sunt pe acolo : bartonela &co.  Atunci se apeleaza la terapia combinata )
galx
Newbie
*

« Reply #121 on: April 22, 2013, 02:59:56 PM »

Felicitari doctorului ! Sa nu va opriti mai devreme cu antibioterapia . ( atentie ca , uneori , are loc activarea unor alte infectii , care sunt pe acolo : bartonela &co.  Atunci se apeleaza la terapia combinata )

Multumesc pentru incurajari. Sper sa o scoatem la capat
brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo

« Reply #122 on: April 23, 2013, 12:22:59 PM »

cat a costat tratamentul cu antibiotice (clindamicina)?
Am si eu un catel,la bloc,care cred ca are tot babesioza si vreau sa-l ajut.
freddy25
Hero Member

« Reply #123 on: April 23, 2013, 01:37:01 PM »

Citește despre tratamentul babesiozei aici http://forum-veterinar.e-reducere.ro
galx
Newbie
*

« Reply #124 on: April 24, 2013, 10:16:06 AM »

Primele 8 zile costa in jur de 65 ron/zi (noi suntem in a 6-a zi de tratament). Dupa cele 8 zile tretamentul nu va mai fi injectabil si doar oral pana la minim 21 de zile. Deocamdata nu stiu cat o sa coste din a noua zi incolo.
Jhonny
Newbie
*

« Reply #125 on: April 24, 2013, 10:52:09 AM »

Frumoasa initiativa , dar daca nu este babesioza , dai banii degeaba. Intai cauta sa ai un diagnostic clar, apoi utilizeaza tratamentul adecvat. Exista multe alte boli transmise de capuse sau purici. Acelea NU SE TRATEAZA cu clindamicina si s-ar putea sa iasa prost.
Succes.
galx
Newbie
*

« Reply #126 on: April 24, 2013, 11:36:29 AM »

Frumoasa initiativa , dar daca nu este babesioza , dai banii degeaba. Intai cauta sa ai un diagnostic clar, apoi utilizeaza tratamentul adecvat. Exista multe alte boli transmise de capuse sau purici. Acelea NU SE TRATEAZA cu clindamicina si s-ar putea sa iasa prost.
Succes.
Iti dai seama ca nu m-am apucat asa fara motiv sa ii fac tratamentul. Babesioza a iesit in urma analizelor de sange si vreau sa iti spun ca la momentul inceperii tratamentului boala era destul de avansata.
galx
Newbie
*

« Reply #127 on: April 24, 2013, 12:57:59 PM »

scuze nu am vazut pt cine era postul

Jhonny
Newbie
*

« Reply #128 on: April 25, 2013, 09:33:03 AM »

@galx , nu-i problema.
Sanatate tuturor cainilor.
GabrielO
Newbie
*

« Reply #129 on: May 08, 2013, 11:15:14 PM »

Buna seara!
In data de 31 aprilie am constat o stare generala proasta a catelusei mele Rudy, o mica voma si pofta scazuta de joaca si foame. Am mers la veterinar, avea temperatura 39,6. A luat mostra de sange si sub microscop a determinat ca este vorba de babesioza. inainte cu aprox 2 saptamani am gasit pe ea 2 capuse desi avea advantix pus. I-a administrat antidotul plus alte injectii, nu stiu exact ce anume. A doua zi se simtea mai bine, i-a administrat 2 injectii..nu stiu ce. A treia zi i-a administrat iar antidotul. Asa ramasese de la inceput stabilit. Probabil asta e procedura cu antidotul. In ziua respectiva s-a simtit foarte rau, a baut multa apa si a vomitat, a facut treaba mare moale si chinuit, parea constipata, nu-si gasea locul.
Dupa asta am constatat o stare generala relativ ok, insa obosea rapid, cu efort in respiratie, parca zici ca mutase muntii.
Pe 6 mai a vomitat iar, poate si pentru ca i-am dat sa manance niste drob... altceva nu mai vroia.
In aceasta perioada i-am dat in general ficat de pui fiert.
Si dupa antidot, de 2 ori pe zi cate o pastila de Dalacin si 2 pastile de (ceva) ...Forte 300 mg ( medicamente pentru ficat). Nu stiu exact acum ca nu sunt acasa.
Azi m-au anuntat de acasa ca se cunoste pe corp , in partea dreapta o umflatura, deja foarte vizibila, si cainele se fereste cand e atinsa in zona respectiva.
Maine oricum o vor duce la veterinar, insa daca cineva ma poate sfatui cam despre ce ar putea fi vorba... ii multumesc!
Rudi e femela de ciobanesc german, are 1 an si 3 luni, 35 kg, si in "copilarie" a suferit de parvoviroza.. chinuiala mare insa a invins boala. acum babesioza si umflatura....Sad
brunodm
Hero Member

Bruno del Gringo

« Reply #130 on: May 09, 2013, 08:31:07 AM »

Umflatura e posibil sa fie si de la injectii.
freddy25
Hero Member

« Reply #131 on: May 09, 2013, 11:26:32 AM »

Nu exagera cu ficatul de pui. Trebuie să-i dai dietă hepatică, deci carne albă. Pentru anemie mai bine îi dai suplimente pe bază de fier.
GabrielO
Newbie
*

« Reply #132 on: May 11, 2013, 09:16:49 PM »

Rudy se simte mai rau.
Aseara am venit acasa, era oarecum ok. Slabita, insa m-a intampinat, a si mancat din ce i-am luat, bobite Advance.
Astazi insa nu a mai mancat, foarte putin piept de pui fiert.
Galma de care spuneam de pe spate este foarte mare. Adica cam cat un ou de strut, cam asa. Ii aplic tinctura de iod pe umflatura.
I-am dat astati pentru costipare 1 Dulcolax. i-am mai dat Esential Forte 300 mg 2 buc, si Dalacin 1 buc.
Mi se pare deshidratata..
Doctorul nu este in oras in seara asta. Nici maine nu cred ca va fi.
Nu prea stiu ce sa fac.
Iuliann
Hero Member

Deko

« Reply #133 on: May 11, 2013, 09:21:50 PM »

Apeleaza la alt doctor veterinar Smiley

Cainele este singura fiinta de pe pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi
Nu te uita la cineva de sus decat doar daca il ajuti sa se ridice
GabrielO
Newbie
*

« Reply #134 on: May 11, 2013, 10:23:15 PM »

Am apelat la doctorul meu prin telefon, mi-a zis sa-i masor temperatura. Are 40,8.
Mi-a zis sa ii fac injectabil un algocalmin si un supozitor novocalmin. Le-am facut.
Astept 1 ora. Daca nu scade temperatura intra sub dus rece. La recomandarea medicului...
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15   Go Up
  Print  

Jump to: