Buna seara!
In data de 31 aprilie am constat o stare generala proasta a catelusei mele

Rudy, o mica voma si pofta scazuta de joaca si foame. Am mers la veterinar, avea temperatura 39,6. A luat mostra de sange si sub microscop a determinat ca este vorba de babesioza. inainte cu aprox 2 saptamani am gasit pe ea 2 capuse desi avea advantix pus. I-a administrat antidotul plus alte injectii, nu stiu exact ce anume. A doua zi se simtea mai bine, i-a administrat 2 injectii..nu stiu ce. A treia zi i-a administrat iar antidotul. Asa ramasese de la inceput stabilit. Probabil asta e procedura cu antidotul. In ziua respectiva s-a simtit foarte rau, a baut multa apa si a vomitat, a facut treaba mare moale si chinuit, parea constipata, nu-si gasea locul.
Dupa asta am constatat o stare generala relativ ok, insa obosea rapid, cu efort in respiratie, parca zici ca mutase muntii.
Pe 6 mai a vomitat iar, poate si pentru ca i-am dat sa manance niste drob... altceva nu mai vroia.
In aceasta perioada i-am dat in general ficat de pui fiert.
Si dupa antidot, de 2 ori pe zi cate o pastila de Dalacin si 2 pastile de (ceva) ...Forte 300 mg ( medicamente pentru ficat). Nu stiu exact acum ca nu sunt acasa.
Azi m-au anuntat de acasa ca se cunoste pe corp , in partea dreapta o umflatura, deja foarte vizibila, si cainele se fereste cand e atinsa in zona respectiva.
Maine oricum o vor duce la veterinar, insa daca cineva ma poate sfatui cam despre ce ar putea fi vorba... ii multumesc!
Rudi e femela de ciobanesc german, are 1 an si 3 luni, 35 kg, si in "copilarie" a suferit de parvoviroza.. chinuiala mare insa a invins boala. acum babesioza si umflatura....