Forum ciobanesc german
September 30, 2017, 08:49:24 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   Go Down
  Print  
Author Topic: BABESIOZA!!!!!!!!  (Read 75930 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Olga
Hero Member

« Reply #165 on: December 12, 2013, 11:56:56 AM »

Dureros.....in asemenea situatie nu poti spune nimic , decat sa aveti puterea sa treceti prin durere.....
CristiBurlacu
Hero Member

« Reply #166 on: December 12, 2013, 01:04:58 PM »

Imi pare foarte rau, nu stiu ce sa zic...
verdi
Hero Member

« Reply #167 on: December 12, 2013, 05:06:35 PM »

Anca, stim ce inseamna  sa pierzi un suflet drag .. suntem alaturi de voi !... suntem multi, chiar daca nu ne vezi ... nu prea stii ce sa scrii in momentele astea, dar nu poti sa nu-ti amintesti  la randul tau  durerea   ... sa aveti putere sa treceti peste asta  ... va fi greu , f greu ...
Olga
Hero Member

« Reply #168 on: December 12, 2013, 05:34:06 PM »

Nu-ti scriu ca sa ma bag in seama , iti scriu ca am trecut prin aceeasi situatie, si mesajele  care le primeam pe topic m-au ajutat sa trec simtinind alaturi de mine multi iubitori de CG
A fost greu si inainte si dupa.... Cry
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #169 on: December 13, 2013, 01:50:22 PM »

Multumesc tuturor..Sad
Inainte de a primi injectia, am decis sa mai consult o parere, si l-am dus de urgenta la un spital de la noi din oras. Ii s-au repetat analizele de sange, toate i-au iesit bine, nu mai era anemic, practic daca nu era insuficienta renala supravietuia babesiozei. Insa ureea si creatinina au avut cote de-a dreptul alarmante. Nu mai retin care a fost una, sau cealalta dar cea care trebuia sa aiba valoarea maxima de 9.2 la el era de 74, iar cealalta max. 100, el avea 1047...
Ii s-a facut si ecografie, nu se mai remarcau efectiv forma rinichilor, erau macinati. S-a examinat si proba de urina, iar doctorii mi-au spus ca au depistat cristale in ea. Pe baza acestui fapt, si a parametrilor renali fabulosi, ei au fost de parerea in proportie de 80% ca a suferit o intoxicatie cu antigel. Noi nu avem deloc antigel, nici in curte sau in garaj, nu avem nici masina macar.. nu stiu cum s-ar fi putut intampla, pentru ca de fiecare data cand se apropia cineva de poarta latra si sarea pe poarta, nimeni nu indraznea sa intre in curte de el Smiley
Medicul nostru continua sa creada ca a fost genetic, si s-a nascuta cu aceasta afectiune, care s-a accentuat de la babesioza. Oricare ar fi deznodamantul, nu o sa ni-l aduca nimeni inapoi. Luna viitoare l-am programat pe fratele sau, care traieste la mama, la analize, sa vedem daca are si el sau nu probleme renale.
E mult prea goala casa fara el, iar sotul meu a zis ca nu vrea sa intram in noul an fara un sufletel mic care sa ne bucure vietile.
Asa ca daca aveti cunostinta de puiutii simpatici care sunt de vanzare la vreo canisa, nu ezitati sa imi spuneti. Noi suntem noi in acest domeniu, Max a fost un metis de ciobanesc german caruia i-am oferit sansa unei vieti mai bune..
Olga
Hero Member

« Reply #170 on: December 13, 2013, 02:33:29 PM »

Retraiesc momentele de acum doi ani cu Ox
si mie mi s-a spus tot de o intoxicatie  cu antigel, la care nu avea cum sa ajunga, apoi de ceva genetic de care eu nu vreau sa cred...aceeleasi valori enorm de mari care dadeau scala peste cap...internare, a doua...a treia parere....si  doar lacrimi apoi
incredibil cum se poate intampla  asa ceva la o varsta atat de mica ( Ox avea 1 an si 7 luni )
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #171 on: December 13, 2013, 02:42:20 PM »

Inseamna ca noi am trecut prin exact aceeasi situatie... tocmai la asta ma gandeam si eu zilele trecute.. cum sa treci prin asemenea chinuri la o varsta asa mica, si de ce e atata de nedreapta viata asta..
Olga
Hero Member

« Reply #172 on: December 13, 2013, 04:13:53 PM »

Poate totusi...a fost ceva genetic,acum ma gandesc cum a spus initial dr.lui, desi acesta l-a tratat de insuficienta renala nu de babesioza.M-a dus la el si i-am reprosat lipsa de impicare in tratament,ca nu  a cutat si alta explicatie starii lui de rau...am facut  circ...
Cand am descoperit babesioza , a fost prea tarziu,el a dus boala pe picioare mai bine de o luna
Daca  veti lua alt puiut, din experienta mea imi permit sa va dau un sfat,sa nu asteptati de la el ceea ce facea Max,sa-l vedeti doar pe el si atat.Max va ramane in suflet permanent , de neinlocuit
Pacat ca a trebuit sa conversam pe acest subiect atat de trist
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #173 on: December 13, 2013, 05:01:01 PM »

Stim ca va ramane de neinlocuit.. Da, pacat ca a trebuit sa ne cunoastem intr-un asemenea mod, dar sper sa facem cu totii cat de repede cunostiinta cu noul Max Wink
awebrank
Newbie
*

« Reply #174 on: February 07, 2014, 10:35:17 AM »

Buna ziua,

Duminica 1 februarie 2014 mi-a murit catelusa. Lety avea 9 ani a fost o prietena de suflet. Nu pot sa trec peste pierderea ei, ii vad privirea cand am lasat-o peste noapte la cabinetul veterinar. Caut raspunsuri cu disperare ca sa pot trece peste aceasta tragedie. Totul a inceput sambata cand nu am mai gasit-o pe Lety in curte. Am strigat-o si nimic. Am vazut-o chircita langa gardul vecinilor. Nu reactiona decat din privire. A luat-o si am fugit la medic. Acolo cum am intrat a facut pisu galben intens (fara sa fie rosu). Analizele si ecografie. Tegument alg-galben, Hemoglobina 4, temperatura 32 concluzie - Babesioza. I-au facut o injectie in muschi langa coloana si transfuzii de sange. Dupa aia perfuzie. Am asteptat langa ea am incalzit-o ca pungute si paturi calde. La un moment dat parca incepuse sa raspunda cand o strigam si chiar si-a lins labuta. Temperatura crescuse la 35.7. A venit doctorul si i-a facut o injectie cu un lichid alb subcutanat in 2 locuri. Atunci a cazut moale. Doamne acele clipe au fost de neimaginat. Au resuscitat-o. Si-a revenit. Am fost sfatuiti sa o lasam la clinica peste noapte. Si am lasat-o. A doua zi am luat-o intr-o punga de plastic. Nu spun ca medicii nu si-au facut treaba ci pur si simplu caut consolare in a intelege boala in sine si ce s-a intamplat in acele momente. Totul s-a intamplat atata de brusc incat nu sunt sigura ca a fost diagnosticata corect sau daca i s-a administrat tratamentul corect. Va rog ajutati-ma cu raspunsuri!
Anca Kristina
Newbie
*

« Reply #175 on: February 07, 2014, 11:49:06 AM »

Cry Foarte trist.. Condoleante! Stiu prin ce durere treci.. au trecut aproape 2 luni de cand a trebuit sa ne luam ramas bun de la prietenul nostru Sad
Din pacate, eu nu te pot ajuta cu raspunsuri, deoarece nu ma pricep, nu am calificarea necesara, si in cazul nostru lucrurile au stat altfel.
E fffffff greu, dar incet trebuie sa ai puterea sa treci peste. Chiar daca la aproximativ 1 saptamana de la euthanasia lui Max, in sufletele si casuta noastra a aparut un nou pitic (pe care l-am numit tot Max), inca ne mai gandim la copilasul nostru...
Nu stiu cat de ajuta acum sa afli raspunsuri la intrebarile tale, deoarece nu se mai poate face nimic, si parerea mea e ca nu are rost sa te chinui gandindu-te la ele.
Fii tare!
Olga
Hero Member

« Reply #176 on: February 09, 2014, 08:21:46 PM »

Ganduriile tale, m-au chinuit pe mine zileeeee multe de tot..n-am aflat raspunsul; la intrebarea "de ce a murit Ox?"
s-a intamplat , asemanator cu cazul relatat, doctorii au spus simplu, babesioza, nu mai putem face nimic...
Chiar daca ti se va spune "nu mai cauta raspunsuri" ,nu o vei face...durerea traita nu te va lasa...
de la cineva care a trecut pe acest drum, doar atat...multa putere de  a trece  prin durere...
freddy25
Hero Member

« Reply #177 on: February 09, 2014, 09:51:20 PM »

Tratamentul babesiozei se face de obicei cu imizol care este foarte toxic si care poate duce la decesul cainelui.
De ceva vreme se trateaza si cu antibiotic, metoda care nu se invata la facultatea de medicina veterinara. E o metoda noua pe care putini veterinari o abordeaza.
awebrank
Newbie
*

« Reply #178 on: February 10, 2014, 02:46:31 PM »

Va multumesc din suflet pentru incurajari. Dar nu pot trece peste. II aud pasii prin curte, respiratia, anumite pete sau forme din curte ma fac sa tresar. Am momente in care imi vine sa urlu si plang si plag si o strig sa vina innapoi ca nu mai pot fara ea. Mi-e greu sa vad alti catei sau sa mangai altul. Eu o vreau pe Lety innapoi Sad Fetitle mele ma intreaba in fiecare seara cand o aducem de la spital ca le este dor de ea. Ma "doare" sufletul pur si simplu. De ce ea? Am maidanezi pe strada care mananca un os pe saptamana si colcaie capusele si purecii pe ei. De ce tocmai Lety? Sad
emip
Full Member

« Reply #179 on: March 07, 2014, 11:42:13 AM »

Cred ca acum pot spune ca inteleg prin ce treci.  (Ieri Risa mea a fost diagnosticata cu Babesioza).
Condoleante...
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15   Go Up
  Print  

Jump to: