Forum ciobanesc german

General => Anatomie => Topic started by: krystalon on June 15, 2006, 10:48:39 PM

Title: Greutatea si inaltimea raportate la varsta unui Cg
Post by: krystalon on June 15, 2006, 10:48:39 PM
As vrea sa stiu si eu cam care este evolutia cainelui, in ceea ce priveste greutatea si inaltimea... am o femela si un mascul cg.. as fi curios daca greutatea lor si inaltimea sunt normale (greutatea lor la 2 luni - aproximativ 9kg)..
Poate cineva sa-mi spuna cam cat ar trebui sa aiba la 2 luni, apoi la 3, 4, 6 luni etc (inaltime si greutate)???
Va multumesc!

Title: Re: Greutatea si inaltimea raportate la varsta unui Cg
Post by: crb on June 16, 2006, 08:43:18 AM
9 kg impreuna e aproape ok..... daca fiecare are cca 9 kg, ....sunt obezi... cit despre greutati si inaltime orientative, eu unul nu am cunostinta de ceva foarte clar...fiecare se dezvolta mai mult sau mai putzin cursiv, si/sau mai mult sau mai putzin in "salturi" (perioade de crestere mai pronuntata alternate cu perioade de crestere mai putin evidente)...parerea mea

Post by: ulck on June 16, 2006, 09:09:38 AM
E normala greutatea, chiar ideala. Vezi http://www.mygermanshepherdpuppy.com/ (http://www.mygermanshepherdpuppy.com/)

Post by: crb on June 16, 2006, 09:14:31 AM
9kg la 2 luni /catel e normal ? :o atunci, la 6 sapt cit ar trebui sa aiba? ???

Post by: ulck on June 16, 2006, 09:17:22 AM
Asa spune tabelul afisat pe site, crb. Sincer eu nu-mi amintesc cat avea al meu la varsta respectiva. Am sa mai caut poate gasesc si la 6 saptamani in vreun tabel.

Post by: crb on June 16, 2006, 09:18:28 AM
9kg la 2 luni /catel e normal ? :o atunci, la 6 sapt cit ar trebui sa aiba? ???
nu ca te contrazic, ....ca am citit site-ul, dar, ....la cg am crescut (5 ) am avut, cele 9, resp 7.5 kg (aprox) le-au atins pe la 10-11 luni... si totzi au fost mincaciosi...

Post by: ulck on June 16, 2006, 09:22:50 AM
Important e sa fie sanatosi si vioi si mancaciosi. Tot pe site-ul respectiv scrie undeva ca unele linii de sange europene pot avea o crestere mai inceata, fara a fi ceva anormal. (probabil ai vrut sa scrii la 10 -11 saptamani).

Post by: irinayvonne on June 16, 2006, 10:05:13 AM
raj la 9 luni are aproape 40 kg!

Post by: ulck on June 16, 2006, 10:40:57 AM
As zice ca e putin cam mult pentru 9 luni, daca n-as sti cat de greu este sa-i cantaresti la varsta asta. Nu stau locului o clipa si-ti iese de fiecare data altceva.

Post by: irinayvonne on June 16, 2006, 10:43:20 AM
El nu pare gras, oricum acum mai pot sa-l ridic foarte greu. In inaltime are cam 70 cm (cu aproximatie),

Post by: ulck on June 16, 2006, 10:48:50 AM
Ei da. La inaltimea asta e OK.

Post by: irinayvonne on June 16, 2006, 10:49:50 AM
sunt foarte curioasa cam cat oi sa mai creasa

Post by: Bogdan on June 16, 2006, 10:52:04 AM
As zice ca e putin cam mult pentru 9 luni, daca n-as sti cat de greu este sa-i cantaresti la varsta asta. Nu stau locului o clipa si-ti iese de fiecare data altceva.
Te urci pe cantar cu cainele in brate si dupa aia singur.
Faci diferenta si e rezolvata problema, nu trebuie sa stea cuminte ca sa-l poti cantari.

Post by: irinayvonne on June 16, 2006, 10:53:20 AM
dar trebuie sa poti sa-l ridici pe tot. mie mi se intampla sa-l iau, dar imediat sare si mai raman cu 2 labe si o coada de cantarit

Post by: Bogdan on June 16, 2006, 10:56:33 AM
Atunci cred ca putina disciplina nu ar strica.

Post by: ulck on June 16, 2006, 10:57:27 AM
Cand ti se misca in brate ai sa vezi cum sare cantarul in toate partile, de nu mai stii care e realitatea. Ca sa nu mai spun ca noi doi impreuna depasim limita maxima a cantarului (130 de kg.) ;D

Post by: crb on June 16, 2006, 10:58:56 AM
Important e sa fie sanatosi si vioi si mancaciosi. Tot pe site-ul respectiv scrie undeva ca unele linii de sange europene pot avea o crestere mai inceata, fara a fi ceva anormal. (probabil ai vrut sa scrii la 10 -11 saptamani).
oui... 10-11 saptamini

Post by: Bogdan on June 16, 2006, 11:00:06 AM
Cand ti se misca in brate ai sa vezi cum sare cantarul in toate partile, de nu mai stii care e realitatea. Ca sa nu mai spun ca noi doi impreuna depasim limita maxima a cantarului (130 de kg.) ;D

In cazul asta suna un prieten. :D

Post by: ulck on June 16, 2006, 11:00:46 AM
 :d2

Post by: Ariana on June 16, 2006, 01:18:01 PM
tot ce stiu e ca la 5 sapt. jumatate, Nati avea aproape 5 Kg si pe la 3-4 luni avea 17Kg... iar la 5 luni si ceva avea 25Kg si aprox. 57cm la greaban.Acum, la 1 an si aproape 1 luna are in jur de 30 Kg si 59-59,5 cm la greaban(masurat cu zoometrul). Mai mult de atat, n-are voie! ma voi uita in carnet unde am notat evolutia..

Post by: augustus-canis on June 18, 2006, 06:46:12 PM
greutatea asta e perfecta,inaltimea la 2 luni nu prea conteaza deorece cainele creste un interval de timp in lungime si apoi in inaltime.....pt irinayvonne(sper sa nu fi gresit numele :)) nu pot sa cred ca fratele afrei are deja 70 la greaban si 40 kg(afra are 56cm si 22kg) deci pot zice ca-i la limita inferioara a stasului-sper sa mai creasca 2cm

Post by: irinayvonne on June 21, 2006, 09:49:26 AM
L-am mai masurat o data pe raj si are 65 cm! cam cat mai creste?

Post by: ulck on June 21, 2006, 10:04:58 AM
Daca a depasit 9 luni, ar mai putea creste maxim 1,5 cm. Asta ar insemna 66,5. Nu trebuie sa te sperii. Dupa varsta de 2 ani, osatura se mai "taseaza" si pierde cca. 1 centimetru din inaltimea la greaban. Ai toate sansele sa se inscrie in standard. Daca ii asiguri multa miscare (efort) s-ar putea sa incetineasca ritmul de crestere si mai mult.

Post by: Bogdan Nitescu on June 21, 2006, 11:36:39 PM
Atentie!
Numai extenuarea fizica permanenta poate duce la incetinirea cresterii!
Alt fel....."sportul"......duce la accelerarea dezvoltarii!

Post by: Bogdan Nitescu on June 21, 2006, 11:40:13 PM
In plus:
Din anul 2007, obligatoriu se vor masura(inaltimea la greaban) toti cainii, indiferent de clasa.
1 cm...peste = KKl. 2
2cm ....peste = out!

Aceasta masura nu este introdusa doar la CNCG, ci vine direct de la SV!

Post by: ulck on June 22, 2006, 08:44:25 AM
Atentie!
Numai extenuarea fizica permanenta poate duce la incetinirea cresterii!
Alt fel....."sportul"......duce la accelerarea dezvoltarii!
Corect. Dar dupa 9 luni incolo (varsta cainelui) sportul accelereaza dezvoltarea, dar nu cresterea in inaltime. Se dezvolta musculatura, se intareste osatura si se diminueaza procesul de alungire a lor, caracteristic exemplarelor care nu fac suficienta miscare.

Post by: VON HAUS BURA on June 22, 2006, 08:51:53 AM
ARATA MI TE ROG UNDE SCRIE , CA MA INTERESEAZA SUBIECTUL( 1-2 CM. IN PLUS FATA DE STANDARD)
P.S. PENTRU BOGDAN NITESCU

Post by: Bogdan Nitescu on June 22, 2006, 06:16:30 PM
Dl. Pettinaroli mi-a spus asta la expo din Buc.
In Germania, de anul acesta, se practica deja la toate clasele....in afara de clasa "munca". Din 2007, se va introduce si la clasa "munca".
De alt fel dl. Pettinaroli a masurat si la Bucuresti toti cainii (incl. pe cei ce nu erau inscrisi la selectie).
In CNCG se va introduce masuratoarea obligatorie la toate expozitiile cu un an intarziere fata de Germania.

Post by: Der Gebrauchshund on June 22, 2006, 09:22:27 PM
Deocamdata masuratoarea este doar pentru statistica. De anul viitor "cica" se vor lua si masuri! ??? :o

Post by: VON HAUS BURA on June 22, 2006, 09:42:23 PM
MERSI BOGDAN SI CLCG DE EXPLICATII. AM CREZUT CA A APARUT VREO CIRCULARA DE CARE EU NU STIU, VA MULTUMESC ORICUM !

Post by: J_F_U on August 08, 2006, 09:44:30 PM
salut anul acast la club se va practica measuratur???

Post by: Der Gebrauchshund on August 09, 2006, 09:21:06 AM
Depinde de arbitrii care sunt invitati sa oficieze.

Post by: J_F_U on August 09, 2006, 12:22:16 PM
duar nu putem sa spunem ca si aici sa mesura ca in germania????? nu e mai correct??

Post by: Der Gebrauchshund on August 09, 2006, 12:30:22 PM
duar nu putem sa spunem ca si aici sa mesura ca in germania????? nu e mai correct??

Dar cum crezi ca se masoara in Germania?

Post by: J_F_U on August 09, 2006, 12:33:36 PM
stiu ca se mesora in germania duar si aici a trebuit sa se masora ca daca vrei sa merg in germania sa sti si sa fi obisnuit deja cu acast proactica.

Post by: andreea1221 on August 10, 2006, 04:07:13 PM
am si eu o intrebare stiu ca e in afara topicului, cu pintenii de la picioarele din spate cum e? pt ca am vazut cg si cu si fara pinteni, si m-am uitat prin pozele de pe forum si unii catei au iar unii nu

Post by: J_F_U on August 10, 2006, 05:34:12 PM
salut ,
deobice se iar pinteni joas intr-o operatia. Uite la standard acolo scrie ca pinteni din spate se opereaza. pinteni din fata se lasa.
 :)

Post by: Ariana on August 10, 2006, 07:01:34 PM
dar  normal, e defect sau nu ca un CG cu pedigree sa se nasca, cu pinteni la membrele posterioare?  Nati, de exemplu nu a avut deloc pinteni la membrele posterioare si din cate stiu nu e de dorit. Bineinteles ca o mica operatie le rezolva pe toate  ;D

Post by: J_F_U on August 10, 2006, 07:03:52 PM
pinteni din spate nu sunt de dorit la CG cu pedigree eu nu am auzit sa aiba pintei duar nicodata nu sti.

Post by: Bogdan on August 10, 2006, 07:19:58 PM
Daca nu limiteaza capacitatea de munca a cainelui nu vad de ce ar fi interzisi prin standard.
Si daca o limiteaza atunci se rezolva cu bisturiul foarte usor.

Post by: Der Gebrauchshund on August 11, 2006, 08:09:34 AM
Limiteaza in sensul ca se pot agata foarte usor.

Post by: mit Spiellust on August 13, 2006, 03:35:05 PM
Pintenii din fata!?!?!?
Nu exista asa ceva!  

Post by: Ariana on August 14, 2006, 12:20:45 PM
sunt sigura ca J_F_U stie acest lucru si doar ca sa fie pe intelesul tuturor a ales aceasta formula. De fapt acel "pinten" al membrelor anterioare este echivalentul degetului mare de la palma umana si reprezinta al 5-lea deget la caine. :c3

Post by: J_F_U on August 14, 2006, 12:31:34 PM
Thanks Ariana...
exact asta am vrut sa spun. :)

Post by: gipsy_corina on May 07, 2007, 06:16:21 PM
la ce varsta se linisteste?a mea are 3ani si jumatate si se joaca mai rau k un pui..........

Post by: Ariana on May 07, 2007, 07:10:20 PM
niciodata! ;D

Post by: Der Gebrauchshund on May 08, 2007, 08:00:50 AM
niciodata! ;D
d:43
A mea, de 11 ani, e aproape la fel de activa ca pe vremuri. Intr-adevar, nu e "linia de show", e "linia veche" ...  :lol

Post by: Bogdan Nitescu on May 30, 2007, 11:22:52 PM
Eu il masuram si il cantaream pe Tano (WCh Romano Dominus) in fiecare saptamana, in aceeasi zi si in aceleasi conditii....adica nemancat si cam la aceeasi ora.
Notam ceea ce masuram intr-un caiet....si o data la 2 saptamani treceam rezultatele intr-un tabel. Cu datele extrase din tabel am facut un grafic de crestere care avea pe abscisa (orizontala) timpul, gradat in saptamani, iar pe ordonata (verticala) era o scara comuna (greutate/inaltime la greaban) gradata din 2 in 2.
Cu trecerea timpului, datorita schimbarilor importante, am trecut la notarea saptamanala a datelor in tabel.
M-am oprit atunci cand am fost sigur ca Tano este in standard.....si l-am mai verificat atunci cand se apropia de limita maxima.

Datele au fost urmatoarele:
Saptamani - Luni - greutate (kg) - inaltime (cm)
8 - 2 - 0 - 0 Ca punct de incepere al masuratorilor(sa nu creada unii ca avea la 8 saptamani inaltime si greutate "0")
10 - 2,5 - 10 - 40
12 - 3 - 12 - 44
14 - 3,5 - 15 - 46
16 - 4 - 19 - 50
18 - 4,5 - 21 - 52
20 - 5 - 23 - 54,5
21 - x - 25 - 56
22 - 5,5 - 25 - 58
23 - x - 25 - 58
24 - 6 - 28,5 - 59
25 - x - 29 - 59
26 - 6,5 - 30 - 60
27 - x - 32 - 63
28 - 7 - 32 - 63,5

La maturitate (aprox. 2 ani) avea 65,5 cm si 47 kg (masurat de nenumarate ori si cantarit pe cantar electronic special pt animale - la Dortmund).

Daca va distreaza.....refaceti graficul ca sa vedeti curbele de crestere (greutate/inaltime).
Atentie!!!
Datele in sine nu sunt importante ca valoare, mult mai importante sunt pantele curbelor de crestere!
Adica nu trebuie sa comparati neaparat datele catelului dvs. cu datele lui Tano....si din aceasta cauza, eventual (datorita diferentelor in + sau in -), sa intrati in panica.

In principiu, fiecare caine ajunge la maturitate la greutatea si la inaltimea care i-a fost "programata genetic"......dar care poate fi influentata (partial) de modul de crestere.

Poate va ajuta!

Post by: Der Gebrauchshund on May 31, 2007, 12:20:34 AM
... daca intereseaza pe cineva ...  :)

Post by: Der Gebrauchshund on May 31, 2007, 12:30:39 AM
... ca sa nu spuna "cineva", "dar la celalalt grafic nu te-ai gandit", ...

Post by: Bogdan Nitescu on May 31, 2007, 12:39:44 AM
Super!
Acum, in graficul facut de tine, poti introduce (eventual cu alta culoare) datele de la inceputul discutiei (adica cel postat de "ulck" de aici: http://www.mygermanshepherdpuppy.com/) si le putem compara.

Post by: Der Gebrauchshund on May 31, 2007, 12:58:49 AM
Stiam ca va mai fi ceva...

Post by: dsh on May 31, 2007, 02:31:30 PM
 :c16 inginerii!!! NU VA OPRITI!!!
eu am salvat ce-ati postat voi aici! 10x!!

Post by: Bogdan Nitescu on May 31, 2007, 06:36:00 PM
Hai sa luam cazul acesta!
Ce observati la grafic?

Post by: M_Luiza on October 10, 2007, 04:05:02 AM
Stiam ca va mai fi ceva...
si ar mai fi... pt femele care ar fi raportul??? si am o intrebare cum se masoara??

Post by: Miky Mihaela on November 20, 2007, 02:16:08 AM
sarumana din nou maysa! asta vroiam sa intreb si eu!
mai precis la femelele din linie veche :-\

Post by: M_Luiza on November 20, 2007, 02:45:25 AM
pai presupun ca ar fi diferenta de cativa centimetri in minus fata de masculi :D  ;D ;D ;D diferenta la adulti dintre femele  si masculi este de 5 cm

acest raport este si la pui?

Post by: Ariana on November 21, 2007, 07:46:05 PM
linie veche..linie noua, standardul e 55-60 cm la femele si 60-65cm la masculi. Poate fi si un mascul de 60,5 si o femela de 60 tot e ok. Puii (atat masculi cat si femele) pot creste diferit, femelele de exemplu se dezvolta cateodata mai repede pana pe la 6 luni ca apoi  sa recupereze masculii si sa le depaseasca. Conteaza sa fie cainele sanatos iar la maturitate va ajunge la inaltimea mostenita genetic  ;)

Post by: scolaro on November 21, 2007, 09:04:41 PM
Fata mea are 5 kg.100 la 8 saptamani... Azi am cantarit-o, cand i-am facut al doilea vaccin. Vad in grafic 10 kg la 10 saptamani, pentru masculi, atunci sa presupun ca e prea slaba? Intreb si eu asa, de curiozitate, ca oricum nu ma stresez . De mancat mananca, e foarte vioaie si mai mult se joaca decat doarme, adica e putin pe invers pentru varsta ei.

Post by: Ariana on November 21, 2007, 09:06:52 PM
Nu e putin, cum sa fie putin! Nu uita ca au fost tare numerosi in cuib.

Post by: crb on November 21, 2007, 09:12:24 PM
Fata mea are 5 kg.100 la 8 saptamani... Azi am cantarit-o, cand i-am facut al doilea vaccin. Vad in grafic 10 kg la 10 saptamani, pentru masculi, atunci sa presupun ca e prea slaba? Intreb si eu asa, de curiozitate, ca oricum nu ma stresez . De mancat mananca, e foarte vioaie si mai mult se joaca decat doarme, adica e putin pe invers pentru varsta ei.
...parerea mea e ca femeluta e "in graficul" ei......mai bine ca se tine slabutza...ideea e sa nu aibe acces la castronul lui Mr Hugo...si sa ii dai portzia "dramuita" dupa indicatiile producatorului..Eukanuba parca utilizezi...parerea mea

Post by: scolaro on November 21, 2007, 09:15:21 PM
Atunci e ok  :) O cresc ochiometric, ca daca i-as da cat vrea ea, ar deveni obeza in cateva saptamani  :lol Daca e in grafic, inseamna ca am ochi bun.
Acum mananca Purina, caci cu asta a inceput. In curand o sa ii trec pe mancare super premium Arden Grange, din Anglia.

Post by: fotea loredana on December 09, 2007, 12:15:55 AM
imi poti spune si mie care e inaltimea ideala la 4 luni???si cum il pot face sa creasca cat mai inalt?

Post by: Ariana on December 09, 2007, 12:51:02 AM
Nu exista o inaltime ideala la 4 luni! Ideal este sa creasca cat mai armonios si nu foarte repede...in nici un caz "sa-l faci sa creasca. cat mai inalt". Oricum asa ceva nu se poate, eventual reusesti sa-l faci sa creasca mai repede ...in felul acesta predispunandu-l la un risc mult mai crescut al aparitiei bolilor articulare, intr-un cuvant sa-i faci mai mult rau decat bine. Orice caine va creste atat cat ii e inscris genetic...doar ca unii cresc mai repede (repet, e de preferat sa creasca mai temperat, nu exploziv) si altii mai incet.  Standardul inaltimii la greaban la ciobanescul german adult- este de 55-60 cm la femele si 60-65 la masculi. Daca vrei un caine cat mai inalt probabil ai gresit rasa...din cate stiu eu Dogul german atinge inaltimi "ametitoare"  :D .

loredana, te rog sa postezi in aria dedicata subiectului care te intereseaza, nu la voia intamplarii. Daca ai putin timp incearca sa rasfoiesti paginile forumului si ai sa gasesti foarte multe informatii utile despre Cg si totodata si raspunsuri la unele din intrebarile pe care probabil ti le pui.
Sper ca te-am lamurit iar daca mai ai intrebari , intreaba-ne! 

Post by: M_Luiza on January 11, 2008, 10:46:40 PM

Standardul inaltimii la greaban la ciobanescul german adult- este de 55-60 cm la femele si 60-65 la masculi. 

la ce varsta .. biologic vorbind cainele este matur  adica inceteaza cresterea .

daca la  6 luni o femela are 57 la greaban  e posibil sa  inceteze cresterea si sa depuna.. pe aici pe colo.. sau mai mult ca sigur  v a depasi standardul la varsta maturitatii ..

Post by: M_Luiza on January 30, 2008, 05:43:05 PM
?????????

Post by: Ariana on January 30, 2008, 07:29:19 PM
sanse sa depaseasca standardul nu prea sunt. Va mai creste 1 cm..maxim 2 depinde cat de exploziv s-a dezvoltat pana la aceasta varsta.

Post by: Der Gebrauchshund on January 30, 2008, 07:37:44 PM
sanse sa depasasca standardul nu prea sunt. Va mai creste 1 cm..maxim 2 depinde cat de exploziv s-a dezvoltat pana la aceasta varsta.
Si sa nu uitam ca dupa o varsta, scade putin la greaban...

Post by: crb on January 30, 2008, 07:39:07 PM
Si sa nu uitam ca dupa o varsta, scade putin la greaban...
Si ca sa tinem minte,...dupa ce varsta scade un pic la greaban....?

Post by: M_Luiza on January 30, 2008, 08:04:09 PM
sanse sa depasasca standardul nu prea sunt. Va mai creste 1 cm..maxim 2
:vesti
depinde cat de exploziv s-a dezvoltat pana la aceasta varsta.
pai 57 cm la varsta de 6 luni nu inseamna ..destul de exploziv? ???

Post by: Ariana on January 31, 2008, 07:14:51 PM
NU chiar!
Avand in vedere ca femela mea avea la 5 luni 57 cm la greaban (iar o luna inseamna totusi ceva in viata unui caine) poti sa-ti dai seaman cat de exploziv a crescut si a ta.
Uite aici am pus informativ evolutia Natiei, te poate ajuta sa-ti faci o parere asupra evolutiei.
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,649.msg9218.html#msg9218

Post by: M_Luiza on February 01, 2008, 05:49:59 AM
tks m am mai linistit :)

Post by: Der Gebrauchshund on February 01, 2008, 09:23:59 AM
Si ca sa tinem minte,...dupa ce varsta scade un pic la greaban....?
Repetitio mater studiorum est??

Post by: crb on February 01, 2008, 01:01:19 PM
Repetitio mater studiorum est??
..vorba unui cunoscut comun : ABSOLUT !

Post by: Der Gebrauchshund on February 01, 2008, 01:07:01 PM
..vorba unui cunoscut comun : ABSOLUT !
Sigur e comun??

Post by: crb on February 01, 2008, 02:34:50 PM
Sigur e comun??
...incep sa am dubii, devine caz de "Radio EREVAN"....comun e, ...doar ca (se pare) ca nu e cunoscut....

Post by: brazil on March 21, 2008, 01:48:57 PM
a mea are la 10 luni 35 kg si e OK, musculoasa si energica, si are cam 55 cm inaltime. Cine stie, e prea putin? in tabel se inscrie in grafic

Post by: Ariana on March 21, 2008, 01:59:33 PM
atat timp cat e in standard nu e nici o problema, chiar daca e la limita inferioara. Totusi este mult prea dolofana pentru inaltimea ei, ar trebui sa aiba nu mai mult de 28 Kg. Ai grija ca la varsta ei un gabarit depasit poate pune probleme serioase articulatiilor care se vor resimti in viitorul apropiat! Multa sanatate fetitei tale!

Post by: k3na on March 21, 2008, 02:49:37 PM
Mie imi plac multe fetitele minione, sunt mai feminine, deci Brazil trebuie sa fie f frumusica. Oricum si eu zic ca 35kg e prea mult. Eu am o femela de 8 ani, castrata si care are la greaban 61 cm si nu are 35 de kg. Eu cred ca greutatea ideala a fetei mele  e 30 de kg.

Post by: Ariana on March 21, 2008, 04:37:37 PM
sunt frumoase intradevar si chiar e nevoie de exemplare care sa mentina echilibrul in standard avand in vedere ca se tinde la depasirea lui marea majoritate a cg fiind la limita superioara.

Post by: brazil on March 26, 2008, 03:29:29 PM
uauuu, ma bucur ca am gasit acest forum, credeam ca numai eu sunt atat de grijulie cu catelusa mea! Multumesc pentru raspunsuri, sa va traiasca cateii!
 :c3

Post by: rapboyhed on April 22, 2008, 09:20:39 PM
O greutate de 40 kg la 11 luni este "normala" ? Sau trebuie sa`l pun un pic la slabit ? Pana acum ceva vreme manca cu pofta de fiecare data dar acuma nu se mai grabeste la vas si nu mai mananca pe loc. In plus mananca iarba. Deparazitarea interna i`am facut`o in 17.04 asa ca nu cred ca are problema cu parazitii , ma gandeasc sa nu aibe alte probleme.

Post by: adm on April 23, 2008, 12:06:24 PM
O greutate de 40 kg la 11 luni este "normala" ? Sau trebuie sa`l pun un pic la slabit ? Pana acum ceva vreme manca cu pofta de fiecare data dar acuma nu se mai grabeste la vas si nu mai mananca pe loc. In plus mananca iarba. Deparazitarea interna i`am facut`o in 17.04 asa ca nu cred ca are problema cu parazitii , ma gandeasc sa nu aibe alte probleme.

In nici un caz nu cred ca e normala, mai ales ca inca mai are de crescut (nu mult) in inaltime si lungime. Pic al meu are putin peste 30 de kg si are 10 luni. Cateodata ma intreb daca nu e prea slab, dar imediat imi suna in minte ce spun specialistii de aici de pe forum; si prefer sa-l stiu pe Pic mai slab acum (a nu se intelege ca e piele si os, ci mai degraba ca e atletic) dar dezvoltat in inaltime si lungime normal - acum are aprox 62 cm, cu articulatii fara presiune mare pe ele, decat sa fie prea plinut. Take a look la adresa http://www.mygermanshepherdpuppy.com/. El are cu vreo 7 kg mai mult decta normalul. La dieta si multa miscare cu el! CG trebuie sa fie suplu.

Post by: rapboyhed on April 23, 2008, 01:30:11 PM
Asa am sa fac , incep cu dieta si toata vacanta`l pun in "jug", glumesc , am sa incep cu alergari in fiecare zi.

Post by: rapboyhed on April 23, 2008, 05:40:29 PM
Am atasat o poza sa vedeti despre ce vorbesc . Am sa fac trecerea incet de la 600g/zi la 300g/zi sa fie si el mai suplu :)

Post by: Ariana on April 23, 2008, 08:58:58 PM
E tare frumos insa intradevar este cam grasunel si putin greoi!
Succes cu dieta! ;)

Post by: rapboyhed on April 23, 2008, 09:02:51 PM
Multumim si sper sa revenim in forma cat mai curand

Post by: adm on April 23, 2008, 10:56:44 PM
Am atasat o poza sa vedeti despre ce vorbesc . Am sa fac trecerea incet de la 600g/zi la 300g/zi sa fie si el mai suplu :)

Nu cred ca e o solutie buna trecerea de la 600g/zi la 300g/zi. E prea drastica schimbarea si ii poti afecta tractul digestiv. Cel mai bine e sa ii dai cat recomanda producatorul hranei. Daca mananca hrana gatita in casa cel mai bine e sa i se scada treptat portia, pana cand se constata o scadere in greutate colaborata cu exercitiile fizice moderate (alergat si plimbat de voie), moment in care cred ca ar trebui stabilizat la un anumit gramaj pe zi. De asemenea, e bine sa manance doar de doua ori pe zi, la distanta de aprox 12 ore intre mese.

Post by: rapboyhed on April 23, 2008, 11:07:37 PM
Multumesc de sfaturi . Asa am sa fac.

Post by: rapboyhed on April 24, 2008, 01:41:31 PM
Incep sa ma ingrijorez . N`am avut niciodata probleme cu mancare pana acuma . Manca orice , chiar orice ca un nesatul desi este hranit la timp si bine in fiecare zi dar acuma incepe sa nu mai manance deloc. Nu vre nici macar 300g/zi de 2 zile. Ar putea avea ceva boala?

Post by: crb on April 24, 2008, 05:22:20 PM
Incep sa ma ingrijorez . N`am avut niciodata probleme cu mancare pana acuma . Manca orice , chiar orice ca un nesatul desi este hranit la timp si bine in fiecare zi dar acuma incepe sa nu mai manance deloc. Nu vre nici macar 300g/zi de 2 zile. Ar putea avea ceva boala?

..nu ma pronunt cu titlu de 100% corect,..dar mi s-a intamplat si mie ca sa observ asa zis-ul "post",  "liber consimtit" al cainelui (parca s-a mai scris pe undeva si pe forum de acest "post"  :D ),...fara sa fie vorba de o boala clinic vizibila...a tinut cateva zile,..nu mai tin mint exact...e o ipoteza...

Post by: adm on April 24, 2008, 06:51:58 PM

daca e activ la fel ca si pan acum, doar ca nu mai vrea sa manance nu ar trebui sa te impacientezi "din prima", mai ales ca el are de unde sa slabeasca, si daca are vaccinurile si deparazitarile la zi. Incearca multa miscare - de obicei da rezultate cu mancarea si la copii si la catei.

Post by: rapboyhed on April 24, 2008, 08:01:25 PM
Are toate vaccinurile si deparazitarile la zi , se joaca la fel ca inainte , il scot la joaca cu cainele vecinului la o `prinsa` si latra`ntr`una pe alt caine al unui vecin care locuieste la 1 m distanta de el . Sper sa fie un post negru pe care`l tine inainte de sarbatori si daca tot veni vorba de sarbatori Paste Fericit tuturor.

Post by: pepe on September 24, 2008, 01:52:49 PM
catelusa mea de cg are 6 luni si o saptamana si are 26 kg
 un prieten a zis ca este prea grasa

Post by: Bogdan on September 24, 2008, 03:29:25 PM
Daca nu i se vede nici o coasta este prea grasa.

Post by: pepe on September 25, 2008, 08:26:20 AM
si cum ar trebui sa se vada costele

Post by: adm on September 25, 2008, 11:23:44 AM
si cum ar trebui sa se vada costele

Te apleci deasupra cainelui si treci palmele de o parte si de alta a trupului astfel incat sa il mangai de la cap spre coada sau invers. Daca ii simti usor coastele prin piele (nu simti stratul de grasime) atunci cainele e in forma. In plus, trebuie sa observi si talia mai subtire fata de solduri si de cutia toracica. Daca observi si simti aceste lucruri atunci nu trebuie sa-ti faci probleme ca e gras.

Post by: pepe on September 25, 2008, 11:50:05 AM
MERCI

Post by: madalina@sahra on January 02, 2009, 12:48:31 PM
salut.
in primul rand LA MULTI ANI!
catelusA MEA are 3luni si jumatate,am luat-o acum aprox 2 sapt,este inalta dar are doar 7kg.ar trebui sa-mi fac probleme? la inceput nu avea deloc pofta de mancare,era energica dar nu vroia sa manance nici un fel de boabe. incet incet am obisnuit-o. i-am facut o deparazitare cu drontal a eliminat o gramada de viermi,asta s-a intamplat in urma cu 3 zile,mi-au vazut-o 2 veterinari,binenteles idei diferite la calciu,idei diferite la vaccinuri.catelusa este superba,inteligenta,jucausa si energica.ma bucur foarte mult ca a inceput sa manance. dar am totusi o intrebare.

la  3 zile dupa ce am luat-o am dus-o la veterinar,trebuia sa-i fac al 4 vaccin.respectivul veterinar mi-a dat calciu,o pastila pt deparazitare pe care cica trebuie sa i-o fac dupa 10 zile,mi-a spus ca e cam rahitica si sa-i mai fac inca un vaccin peste 2 saptamani. acum,mi-a mai spus ca daca vreau o pot scoate afara daca primele 3 vaccinuri chiar sunt facute(si au fost facute), dar eu nu vad ca scrie in carnet ca e vreun antirabic.eu am scos-o afara,in parc,pe la bloc si am dus-o si la curte.

totodata la cateva zile am observat un fel de matreata pe blanita ei si nu mai era lucioasa deloc.am dus-o la un alt vet, mi-a spus sa maresc doza de calciu,mi-a dat un ulei vitaderm parca si pe 30.12 i-am facut deparazitarea interna.nici vet asta nu mi-a spus nimic de vaccinul antirabic,mi-a pus data in carnet cand ca o duc la vaccin.
ce sa fac?sa n-o mai scot pana nu-i fac antirabicul?

O ZI BUNA TUTUROR!

Post by: mitike on January 02, 2009, 01:05:56 PM
catelusa mea de cg are 6 luni si o saptamana si are 26 kg
 un prieten a zis ca este prea grasa

de ce nu pui niste poze cu ea??? :c19

Post by: sorinmates on January 24, 2009, 05:14:41 PM
buna sint soso am un cg si are 5 luni cam ce greutate ar trebui sa aiba ?

Post by: Marcu Vasile on January 24, 2009, 05:20:37 PM
22,9 kg. - mascul
20,0 kg. - femela

Post by: Thara on January 24, 2009, 05:22:06 PM
degeaba ii se raspunde,nu ai cu cine!ii s-a mai raspuns,eu cred ca isi bate joc.ii s-a spus in nenumarate randuri sa posteze la topicul lui,nu sa deschida de fiecare data un topic nou dar nimic...  :-\

Post by: Marcu Vasile on January 24, 2009, 05:23:42 PM
Eu am raspuns a doua oara, daca trebuie mai raspundem  :-\ sper ca unul dintre moderatori va uni topicurile.

Post by: Thara on January 24, 2009, 05:24:30 PM
pai cred ca mai bine ar fi sa nu mai raspundem...parerea mea.asa poate daca vede ca nu mai raspundem nu mai scrie.

Post by: Marcu Vasile on January 24, 2009, 05:32:39 PM
Sa vedem in continuare ...  ???

Post by: Ariana on January 24, 2009, 05:56:33 PM
Aici s-a mai discutat exact despre acest subiect, chiar nu te informezi deloc daca s-au mai discutat aceste subiecte?

http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,649.0.html

Voi uni eu cele doua topicuri si te poftesc sa citesti de la inceput acest topic. Daca nu-ti corectezi modul de a posta pe viitor vom fi nevoiti sa te corectam. Ariana

Post by: Elena08 on January 26, 2009, 06:54:13 PM
am o intrebare am o catelusa c.g si are 4 luni si 2 saptamani are 60 cm la greaban si 20 kg este bn?

Post by: Marcu Vasile on January 26, 2009, 06:57:00 PM
Conform tabelului la 4 luni - 16,4 kg.
                           5 luni - 20,0 kg.

Post by: Ariana on January 26, 2009, 06:58:16 PM
e imposibil sa aiba 60 cm la greaban si 20 Kg.....e foarte inalta pentru varsta ei raportat la Kg. Greutatea e ok! Cu siguranta n-ati masurat voi bine. Greabanul e locul in care vin omoplatii.

Post by: Elena08 on January 27, 2009, 10:54:59 PM
sa zicem ca am gresit noi dar un 55-57 cm va asigur ca are..

Post by: Thara on January 27, 2009, 10:59:26 PM
   :c21  la 4 luni e enorm si 55-57 de cm.este cu acte?ma gandesc ca daca nu are acte si nu cunoasteti provenienta cainelui poate fi metisat cu vreun alt caine mai mare...insa din ce descrieti pare a fi dog german.eu una nu cred sa aibe atat...mai ales cum este pui,daca nu sta la masuratoare puteti gresi.femela mea are 58 de cm...si are 6 ani jumate...

P.S. eventual puneti niste poze...sa vedem si noi.

Post by: bogdannn85 on September 14, 2009, 10:15:23 AM
salut
Ciobanescul meu are 1an (pe 1 septembrie ) si are inaltimea de 62,5-63 cm si 29 de kilograme .
Conform tabelului de la inceputul discutiei e cam slab.
Ce vitamine, minerale, etc as putea sai dau ca sa mai puna putin pe el (el e vioi si nu sta locului 5 min).
Plus ca vine sezonul rece si doctorul zicea ca ar trebui ceva calciu. calciu ia fost administrat odata (perioada de 10 zile) cand avea 5 luni parca... nu mai stiu exact.
PS: el mananca Royal Canin Adult... dar de la o vreme nu prea mai are pofta de mancare, adica ce i pun dimineata (300g) le manaca ori spre dupa amiaza ori seara (seara primeste 250g de obicei).
ceva sugesti?

Post by: GODRA ATTILA on September 30, 2009, 12:54:14 AM
La noi nu se uita la inaltime duh

Post by: lavinia_cg on September 30, 2009, 01:55:12 AM
Scuze daca ma bag ca musca'n lapte dar sunt novice si daca spun o tampenie ,nu dati cu rosii ,plsss  :d38
Standardul merge pana la 65-66 cm la greaban .....iar mie ,sincer v-o spun ,imi plac cainii masivi ,cu substanta ,cu o masa musculara bine dezvoltata si o osatura puternica ,inalti in greaban ,bine "infipti" in pamant ,etc....ati inteles ideea  ;D
DE CE la noi ,cainii acestia sunt "dati d'oparte" si sunt mult mai bine vazuti cei mai micuti ....De exemplu,un mascul frumos cizelat ,masculin ,cum este cel cu nr-ul 21 sau masculul prezentat de Cristina,imi ascapa numele lui acum  (mie una imi plac enorm asa ,mai mari ,masivi ) sunt nu de putine ori in expozitii defavorizati din cauza asta ,de ce arbitrul vede un defect in asta cand eu o vad ca pe o calitate ...fireasca ,mai ales in cazul unui mascul  ??? :-\
Daca spun prostii,va rog eu ,aveti mila de un biet incepator .Multumesc  :notworthy

Post by: GODRA ATTILA on September 30, 2009, 02:02:05 AM
Nu spui prostii,dar exista un standard.La masculi 60-65,la femele 55-60.caini mai mari sint mai aratosi,dar sint motive pentru care e facut standardul.Cainii mai mari sint mai lenti(parere personala),si dupa parerea mea ,ar trebui sa se arbitreze dupa standard,altfel ajungem acolo unde nu trebuie,sint mai multe probleme din cauza.

Post by: GODRA ATTILA on September 30, 2009, 02:06:10 AM
Dar cred ca discutia despre inaltime ,trebuie discutat la rubrica Anatomie,

Post by: pepe on September 30, 2009, 08:34:07 AM
LA  CAPITOLUL SELECTIE  scrie asa Lavinia_cg :MARIME
Ciobanescul German face parte din rasele medii d.p.d.v. al marimii.
Dimensiunile importante sunt:
Inaltime la greaban:
 - la masculi = 60 - 65 cm
 - la femele = 55 - 60 cm
Lungime corporala - cu 10 - 17 % mai mult decat inaltimea

Conditii mai bune de crestere si alimentatie, cat si dorinta de a avea un caine " mai mare, mai plin de substanta", au dus in ultimul timp la caini - ca sa folosim o exprimare decenta - ce se afla la limita superioara a standardului.
Este acest lucru real ? Ce probleme ar putea aduce cu sine, marimea ?

Caini prea mari:
La o dezvoltare corporala armonioasa, acesti caini sunt prea greoi.
Greutatea creste prea mult. Mobilitatea scade.
Acesti "uriasi" sunt puternici, dar niciodata mobili si rapizi in miscari.
Daca animalele nu sunt prea grele, atunci, in cele mai multe cazuri, au o forma ogaroida, nu au o osatura solida, pieptul nu este dezvoltat suficient, este foarte ingust si de obicei nu sunt suficient de inchegati.

Caini prea mici:
La o dezvoltare corporala armonioasa, acestor caini, le lipseste forta.
Masculii au aspect de femele, femelele nu sunt indicate pentru a reproduce.
In cazul in care aceste animale poseda forta si substanta, nu mai corespunde raportul intre membre si trunchi, asta insemnand ca trunchiul este prea evident, cainii au membre prea scurte si lungimea pasului are de suferit.

Post by: razvan on September 30, 2009, 09:04:01 AM
LA  CAPITOLUL SELECTIE  scrie asa Lavinia_cg

Pasajul de mai sus face parte dintr-un articol semnat Erich Orschler, Arbitru SV, Responsabil cu Selectia in Grupa Locala Bayern - Nord si tradus de Bogdan Nitescu:

De ce este important d.p.d.v al capacitatii de lucru, sa selectionam si sa crestem ciobanescul german conform standardului (http://www.ciobanescgerman.net/articole-cg.php/16/Selectia-si-cresterea-ciobanescului-german-conform-standardului/)

Post by: pepe on September 30, 2009, 09:08:02 AM
da razvane ai dreptate

Post by: mofli on September 30, 2009, 10:00:04 AM
De exemplu,un mascul frumos cizelat ,masculin ,cum este cel cu nr-ul 21 sau masculul prezentat de Cristina,imi ascapa numele lui acum  (mie una imi plac enorm asa ,mai mari ,masivi )
masculul prezentat de Cristina, Kyro v Haus Mofli- exc 4 cls juniori ( frate cu Kayo- exc 2) NU este un caine mare (la inaltime este mai micut decat frasu)- dar este grasut si nepregatit (static a fost pe locul 3)

Post by: lavinia_cg on September 30, 2009, 01:36:32 PM
Scuze ,am zis ca nu ma pricep   :d38
Este fff frumos ,mie mi-a placut cel mai mult dintre toti  ;)Sa-i traiasca proprietarului ,sa se bucure de el  :)

Post by: pepe on September 30, 2009, 01:43:17 PM
corect

Post by: lavinia_cg on October 01, 2009, 02:48:46 PM
Cum vi se pare Cezar al meu la 2 luni si jumatate si 8 kg ? :-\

Post by: bobo70 on October 01, 2009, 04:59:03 PM
Cum vi se pare Cezar al meu la 2 luni si jumatate si 8 kg ? :-\
Frumos blanosul..., are o figura foarte draguta si neastamparata! Sa-ti traiasca!

Post by: sebicu on October 11, 2009, 03:24:41 PM
Citind acest topic am fost si eu curios ce greutate are cainele meu. Azi l-am cantarit si are in jur de 23 de kg la varsta de 6 ani.
Conform linkului postat de ulck la inceputul discutiilor despre acest subiect se pare ca ar trebui sa aiba 22.7 kg, deci se pare ca e ok. Inainte de a il cantari am crezut ca e slab, dar acuma sunt convins ca e slab deloc.

Post by: Thara on October 11, 2009, 03:35:33 PM
nicidecum!
o femela de cg adulta ar trebui sa aiba in jur de 28-30 de kg.a mea are 28.4 kg la 7 ani -cantarita chiar saptamana aceasta si este in forma,dupa spusele medicului veterinar.

tabelul este facut pe months(adica luni),pana la 12 luni.deasupra scrie age (mo)
22.7 kg ar trebui sa aiba la 6 luni,dupa tabel,nu la 6 ani.
deci daca ea la 6 ani are 23 de kg,este cam slaba.acum poate e mai mica la inaltime...
dar o femela adulta care se incadreaza in standard ar trebui sa aiba pana in 30 de kg.

Post by: sebicu on October 11, 2009, 04:03:44 PM
Da, asa e. A mea e mica de inaltime, nu am masurat-o cat are dar o sa o masor. Credeti ca ar trebui sa aiba mai multe kg?

Post by: sebicu on October 11, 2009, 04:06:08 PM
Aaaaa, si inca ceva, cred ca e metis, nu e ciobanesc german curat. Cred ca si asta conteaza. Oricum o sa pun poze cu ea si o sa va puteti da cu parerea atunci daca e slaba sau nu mai bine.

Post by: Thara on October 11, 2009, 04:08:41 PM
totul depinde de inaltime.
dar daca e mai micuta,cred ca e ok.
a mea are 58-58,5 cm la greaban,n-am mai masurat-o de ceva vreme.
standardul e de 55-60 cm  la femele.
si adevarul este ca e mai bine sa fie mai slabuta decat grasa,asta e valabil si pentru caini si pentru oameni din punctul meu de vedere.

later: am vazut topicul la "Cainele meu"
femela este CG de linie veche.nu arata deloc a metis.

Post by: sebicu on October 11, 2009, 04:13:35 PM
Eu am vazut la cineva niste  :c3 cu care te duce la expoziti si prima data cand i-am vazut am fost socat si l-am intrebat ce au cainii de sunt asa slabi?
Si mi-a zis ca nu sunt slabi deloc si ca asa trebuie sa fie.

Post by: Thara on October 11, 2009, 04:18:19 PM
da,majoritatea lumii i-ar considera slabi.
si eu am fost acuzata de unii cum ca nu mi-as hrani cainele.dar nu le dau importanta,doar eu stiu cata grija am sa aiba o alimentatie corecta.cred ca am mai mare grija de alimentatia ei decat de a mea  :lol

Post by: sebicu on October 11, 2009, 04:24:49 PM
Daca as vrea sa se ingrase ar fi ok sa ii dau 2 mese pe zi?
Acuma ii dau o masa pe zi, mancare uscata, aproximativ 380g conform specificatiilor de pe ambalaj. Adica 380g e recomandat pt un caine de 30kg. Eu nestiind greutatea cainelui am aproximat ca are cam 30kg dar se pare ca m-am inselat. Avand in vedere ca pe ambalaj scrie 340g pt un caine de 25 de kg cum ar fi mai bine sa ii dau?

Post by: Thara on October 11, 2009, 04:33:29 PM
nu pot sa ma pronunt aici.conteaza si mancarea pe care o primeste.aici,cel mai bine,trebuie vorbit cu veterinarul.dar eu nu m-as grabi sa o ingras,in pozele de la topicul ei arata foarte ok,nici prea slaba,nici prea grasa.

Post by: sebicu on October 11, 2009, 04:47:16 PM
Lasa ca o sa discutam mai mult pe tema asta dupa ce o sa postez si alte poze cu ea.
Mersi

Post by: radu10101992 on November 26, 2009, 06:10:45 PM
Am si eu  un catel, are 8 luni si are 30 kg .  Este bine?

Post by: Thara on November 26, 2009, 06:12:07 PM
pai,vedeti aici - http://www.mygermanshepherdpuppy.com/

Post by: radu10101992 on November 26, 2009, 06:15:26 PM
Multumesc! :)  este exact la fix

Post by: elzika on June 19, 2010, 12:29:04 AM
raj la 9 luni are aproape 40 kg!

si catelusa mea e cam mare...... ar trebui sa o pun la o cura de slabire?

Post by: adri on September 05, 2010, 02:03:11 PM
catelusa mea are 25-26 la un an si 2 luni...dar a cam slabit in ultima perioada cand au fost caldurile mari...ce ziceti e oki sau mai tresa puna pe ea..mie mi se pare un pik cam slabuta....multumesc

Post by: Ariana on September 05, 2010, 02:15:53 PM
e ok. Se va mai inzdraveni cu varsta.  ;)

Post by: clespet on December 27, 2010, 09:57:13 AM
am si eu probleme cu cg-ul(femela,10 luni, fara pedegree), mi se pare ca nu s-a dezvoltat corespunzator, din ce am studiat/cercetat vazut din poze, mi se pare ca este destul de mica, are statura unui "comunitar", inaltimea de vreo 50cm,(picioarele din fata pina la umeri, nu stiu exact cum se masoara, dar atit am reusit) si lungimea de la gat pina la partea dorsala, aprox 50-55cm...nu am avut cu ce s-o cantaresc dar nu cred ca are mai mult de 15-20kg, trebuie spus adevarul, ca a fost o perioada in care nu am putut sa-i supraveghez hrana, si nu au hranit-o cum trebuie. de vreo 2 saptaminani i-am suplimentat cu mancare semi-premium/diversificata, a inceput sa se mai lateasca in spate, mananca de sparge.
mai sunt ceva sanse sa se dezvolte, sau o sa ramana la aceasta statura, specific ca are toata schema de vaccinuri facuta, deparazitare, si acum (medicul) mi-a mai dat si ceva Ca(i-am mai dat pe la 6 luni) 2/zi/15/zile.
multumesc pentru sfaturi/pareri (constructive).sarbatori fericite tuturor.

Post by: Irshu on December 27, 2010, 10:55:20 AM
Uite asa masori inaltimea la greaban: (http://www.carpatin.net/comparatii/greaban_clip_image002.jpg)

Cu atatea aproximari e greu sa-ti dai seama daca s-a dezvoltat bine sau nu. Pune niste poze si masoar-o mai exact. Oricum, ma gandesc ca domnul doctor si-ar fi dat seama daca e ceva in neregula. Da-i doar necesarul zilnic de mancare si va fi bine.

Post by: clespet on December 27, 2010, 11:26:39 AM
Uite asa masori inaltimea la greaban: (http://www.carpatin.net/comparatii/greaban_clip_image002.jpg)

exact asa am masurat-o, insa nu am fost cu ea la doctor, este la 150km de valcea(60km de slatina) cam greu sa o duc , am facut poze cu tel , o sa le pun dupa ce le descarc pe pc.
mersi

Post by: clespet on December 27, 2010, 03:26:50 PM
cam asa arata  :c3 ...cum vi se pare si ceva sfaturi, multumesc.

Post by: ionsurchicin on February 01, 2011, 08:30:28 PM
Buna am o femela ciobanesc german de 8 luni,vreau sa stiu daca inaltimea ei corespunde virstei are aproximativ 58 cm.Aici niste poze:file:///D:/Foto%20LInda/SI854659.JPG

Post by: Irshu on February 01, 2011, 08:40:15 PM
La maturitate standardul spune ca inaltimea la greaban trebuie sa fie intre 55 si 60cm pentru o femela de ciobanesc german. Fiecare caine creste in ritmul sau, nu este o stiinta exacta, iar atata timp cat inaltimea nu depaseste 60cm poti sa stai linistit.

Post by: ionsurchicin on February 01, 2011, 08:54:42 PM
Buna am o femela ciobanesc german de aproape 9 luni si are o inaltime de aproxsimati 58 cm.Vreau sa stiu daca inaltimea este normala.Eu am masurato de la pamint pina le greban.In relitate imi pare mica ca ceilalti caini

Post by: YLZ on August 01, 2011, 03:08:55 PM
Salutare! Am o catelusa, C.G., este nascuta pe 04.04.2011, are inaltimea de 30 cm la greaban, dar este fff slabuta, 9 kg...ce nutrienti suplimentari trebuie sa ii dau?...am uitat sa precizez...are toate vaccinurile la zi, o hranesc numai cu royal cannin si ii mai administrez zilnic calciu. Astept raspuns!

Post by: freddy25 on August 01, 2011, 03:53:08 PM
Esti sigura ca e ciobanesc pur? Ai pedigree la el? E tare mic pentru 4 luni dar sce tiu ca sunt si exemplare mai mici. E deparazitat intern? Cum are scaunul? Cu ce il hranesti? Nu trebuie neaparat suplimente dar trebuie hrana de buna calitate, nu pedigree, chappi sau alte balarii. Atentie la semnele de rahitism.

Post by: YLZ on August 01, 2011, 04:03:19 PM
Este C.G. pentru ca parintii ei sunt la mine, pe ea am pastrat-o sa o duc la casa de vacanta. Ceilalti pui i-am vandut si toti sunt cu mult mai mari decat ea! nu stiu ce are...este deparazitata intern...scaun normal...ii dau hrana uscata royal cannin, atat...

Post by: dann on August 01, 2011, 08:24:25 PM
Probabil asimileaza mai greu, sau nu se impaca bine cu mincarea asta.
Oricum, nu e o stiinta exacta, depinde si de conformatia catelului, al meu are 10 luni si 40 de kg, fara sa fie gras deloc, am avut mare grija cu asta.

Post by: dutzuc on September 23, 2011, 03:12:44 PM
Buna! Sunt nou pe forum, acesta este primul meu post, si ca fiecare posesor de :c3 am nedumeririle mele.
Sa incepem: Luna ( :c3 meu) a intrat in viata mea/noastra la varsta de 2,5-3 luni(acum are 5 luni). Cand am luat-o ea avea doar 4,5 kg, foarte mica pentru varsta ei. Incet, incet, avand grija de ea, am adus-o la stadiul in care este astazi...la 5 luni are 16 kg si 47 cm la greaban(inca sub limita)...ce pot face ca sa o aduc la normalitate? Pana acum a fost hranita numai cu "boabe" de la purina(in general Dog Chow, cand nu gaseam luam si altceva dar tot premium sau super premium) dar si cu orez cu legume si carne. In plus i-am mai administrat pastilute-vitamine si calciu.
Ce spuneti va deveni un  :c3 sanatos si frumos sau va avea in continuare probleme cu dezvoltarea?
Ps: Tine urechile ridicate de cand am luat-o :)

Post by: AarosVoiq on November 10, 2011, 09:55:59 PM
Avem si noi o intrebare.Aaros are 5 luni si 7 zile. L-am masurat si cantarit acum2  zile.Are 58 la greaban si 27.5 kg.Este ok?

Post by: Excon on December 05, 2011, 10:39:43 AM
Am si eu o intrebare ..identica cu cea de mai sus

Otto are 27 kg... 60 la greaban si 4 luni si 3 sapt.

- mancare Belcando
- calciu zilnic 2 buc ( 20 zile si 10 pauza)
- aplazyl
- intaritor de calciu (la recomandarea medicului datorita dimensiunilor)

nu stiu ce sa fac.... imi e frica sa nu aiba probleme cu articulatiile mai tarziu.

Post by: Maia on December 05, 2011, 10:45:25 AM
Am si eu o intrebare ..identica cu cea de mai sus

Otto are 27 kg... 60 la greaban si 4 luni si 3 sapt.

- mancare Belcando
- calciu zilnic 2 buc ( 20 zile si 10 pauza)
- aplazyl
- intaritor de calciu (la recomandarea medicului datorita dimensiunilor)

nu stiu ce sa fac.... imi e frica sa nu aiba probleme cu articulatiile mai tarziu.
Din cate stiu belcanto nu este cea mai buna mancare... si da...cainele este gras. Eu i-as schimba hrana cu RC sau acana si i-as injumatati cantitatea
Ai aici greutatea functie de varsta si sex
http://www.mygermanshepherdpuppy.com/german-shepherd-growth-chart.php

Post by: Excon on December 05, 2011, 12:56:03 PM
perfect de acord numai ca inaltimea cainelui este deja aproape de 60 cm .. ceea ce inseamna un caine aproape adult ... greutatea unui adult este de 30 - 40 kg.

ceea ce spun este ca ai dreptate in principiu.. desi medicul cand a auzit ca vreau sa ii dau mai putina mancare a spus sa nu fac asta .. ca e in crestere.
fac plimbari dese cu el ... iese si in parc,

Problema nu este numai ca are 27 kg ci si faptul ca are 58 cm inaltime la 4 luni si aproape 3 saptamani.

Post by: Maia on December 05, 2011, 12:59:29 PM
perfect de acord numai ca inaltimea cainelui este deja aproape de 60 cm .. ceea ce inseamna un caine aproape adult ... greutatea unui adult este de 30 - 40 kg.

ceea ce spun este ca ai dreptate in principiu.. desi medicul cand a auzit ca vreau sa ii dau mai putina mancare a spus sa nu fac asta .. ca e in crestere.
fac plimbari dese cu el ... iese si in parc,

Problema nu este numai ca are 27 kg ci si faptul ca are 58 cm inaltime la 4 luni si aproape 3 saptamani.
Pune o poza cu catelul....cainelui trebuie sa i se vada ultima coasta...iar daca e mai slab acum in perioada de crestere tocmai asta il ajuta sa nu forteze articulatiile datorita greutatii...
N-ar fi rau sa mai consulti un doctor

Post by: Excon on December 05, 2011, 12:59:52 PM
poze otto

Post by: Grogo on February 11, 2012, 08:35:20 PM
Am si eu o intrebare, am o femela de  :c3 de 8 1/2 luni si astazi am fost la medicul veterinar la un control medical.Cu aceasta ocazie am solicitat medicului sa o cantareasca si sa o masoare.Rezultatul: inaltime 59cm, greutate 29kg.Doresc sa stiu, de la aceasta varsta, femela mai creste?????Exista riscul sa depaseasca standardul maxim adica 60cm+1cm????Cu multumiri

Post by: Peterr on March 11, 2012, 01:20:26 PM
nu ca te contrazic, ....ca am citit site-ul, dar, ....la cg am crescut (5 ) am avut, cele 9, resp 7.5 kg (aprox) le-au atins pe la 10-11 luni... si totzi au fost mincaciosi...

Scuze ca readuc in discutie acest post. Dar l-am vazut pe prima pagina si nu inteleg nimic. Cum adica 9kg la 10-11 luni ?!?!

Blackie a mea a avut 8kg la 2 luni. 11.5 la 3 luni. Acum are fix 4 luni si are 15 kg. As masura si inaltimea da' ruleta mea e rosie si ea prefera sa o roada :D Mai incerc :)

Post by: CristiBurlacu on March 11, 2012, 01:38:25 PM
Încearcă sa o lipesti de un perete, faci un semn, si măsuri după aia ;)

Post by: marius_bl on March 11, 2012, 04:39:06 PM
Cum adica 9kg la 10-11 luni ?!?

Sigur era vorba de 10-11 saptamani.

Post by: Stoica Daniel on April 20, 2012, 02:32:56 PM
AM si eu un ciobanesc german la 3 luni jum are cat 16kg ce ziceti e bine?

Post by: Grogo on April 20, 2012, 06:47:20 PM
Am o femela de  :c3 de 10 luni.Am masurat-o si cantarit-o.Rezultatul: inaltime 59,5cm, greutate 32kg.Doresc sa stiu, de la aceasta varsta, femela mai creste in inaltime?????Exista riscul sa depaseasca standardul maxim in inaltime, adica 60cm+1cm????Cu multumiri

Post by: AdrianHD on October 14, 2012, 12:12:44 PM
L-am cantarit si eu azi si are 2,5 kg....in comparatie cu tabelul acesta http://www.mygermanshepherdpuppy.com/german-shepherd-growth-chart.php nu este prea slab avand in vedere ca are 5 saptamani?

Post by: mishu65 on October 14, 2012, 07:38:26 PM
E cam mititel dar va recupera el repejor.

Post by: Arpad on October 14, 2012, 09:28:34 PM
L-am cantarit si eu azi si are 2,5 kg....in comparatie cu tabelul acesta http://www.mygermanshepherdpuppy.com/german-shepherd-growth-chart.php nu este prea slab avand in vedere ca are 5 saptamani?
Stai linistit,al meu la 6 saptamani avea 1,9 kg......handicapat rau....acum are 45 kg....ingrijeste-l cum trebuie si ai sa vezi ca dintr-o data va ,,exploda"!

Post by: AdrianHD on October 14, 2012, 09:45:15 PM
Multumesc.Imi cam faceam griji.....

Post by: robert cyprus on October 30, 2012, 12:38:16 PM
Multumesc.Imi cam faceam griji.....
...HELOOO

Post by: cilly111 on February 19, 2013, 10:11:43 PM
Buna am un cg, de 2 luni juamatate si are 3,3 cg da e micut eu nu cred ca are atata timp de ce ar fi mintit firma ca e mare???

Post by: CristiBurlacu on February 19, 2013, 11:45:28 PM
Sa iti traiasca, e putin micut, un control la veterinar, deparazitari, mancare buna si se va pune pe picioare fara sa iti dai seama.
Dar de la ce ''firma'' l ai cumparat?

Post by: danny_nero:X on March 18, 2013, 08:27:54 PM
Buna! As avea si eu o intrebare,CG-ul meu are 7 luni fara o saptamana,si are cam 61 cm la greaba,dar blanita apasata ca sa zic asa,si 31 kg, ce ziceti e ok? Si cam pana la ce varsta creste un CG? Va multumesc!

Post by: Ytalianu si Mara on April 23, 2013, 02:40:12 PM
Buna ziua tuturor, am o intrebare, sunt nou membru al acestui site am cumparat un cg femela de 7 l
uni are aproximativ 50 de cm la nivelu grebanului si 24 kg, nelamurirea mea este daca credeti ca este greutatea ideala la aceasta varsta?, va multumesc anticipat.

Post by: pinguinable on May 05, 2013, 12:10:27 PM
Buna tuturor. Am si eu o intrebare in legatura cu cg meu. E dezvoltat cum trebuie? Mi se pare putin cam mic la varsta lui. Are aprox 1 an. Imi puteti da o parere? Eventual niste sfaturi?
(http://imageshack.us/a/img849/5305/photo0169c.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/849/photo0169c.jpg/)
(http://imageshack.us/a/img594/8130/photo0167m.th.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/594/photo0167m.jpg/)

Post by: tanase_traudi on May 05, 2013, 07:41:06 PM
Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau....sa nu-l mai tii la lant.

Post by: Iuliann on May 05, 2013, 08:10:29 PM
De acord cu tine :)

Post by: pinguinable on May 06, 2013, 10:54:53 AM
Poate fi asta un factor care sa-i influenteze cresterea?

Post by: freddy25 on May 06, 2013, 11:17:38 AM
Dacă nu face suficientă mișcare, nu i se dezvoltă musculatura. Cântărește-l și măsoară-i înălțimea la greabăn. Doar așa vei ști dacă e în standardul rasei în ceea ce privește dimensiunea.

Post by: Iuliann on May 06, 2013, 11:20:18 AM
Eu zic ca da. incearca sa ai faci un tarc sau sa il lasi in curte tinut undeva sa poata sa se joace..

Post by: pinguinable on May 06, 2013, 11:22:17 AM
In privinta miscarii face miscare slava domnului pentru ca nu sta tot timpul legat. O sa tin cont de sfatul tau si o sa ii fac un tarc. Doar ca as vrea sa stiu daca e dezvolat cum ar trebui sa fie un cg la varsta lui. La ochi vorbind,

Post by: Iuliann on May 06, 2013, 11:56:34 AM
sa zicem...ce ai dai de mancare ?

Post by: pinguinable on May 06, 2013, 11:57:48 AM
Mancare uscata. Tocmai. Cred ca asta este una din cauze. Si nu ma pricep foarte bine. Cumpar mancarea din supermarket si de obicei nu cea mai "branduita" sa spun asa.

Post by: freddy25 on May 06, 2013, 02:03:21 PM
Mâncarea din supermarket nu e de calitate foarte bună. Eu îți recomand să cumperi un sac o dată de pe internet. Găsești un sortiment mult mai bogat și în funcție de buget îți vom recomanda varianta potrivită. Dar nu ai spus cât cântărește și ce inălțime are la greabăn.

Post by: Iuliann on May 06, 2013, 02:45:21 PM
Am vorbit cu el/ea si a spus ca da 3 lei sau cam asa pe un sac... de 12 kg parca :)) deci...

Post by: freddy25 on May 07, 2013, 10:26:27 AM
Am vorbit cu el/ea si a spus ca da 3 lei sau cam asa pe un sac... de 12 kg parca :)) deci...
[/quote
In concluzie: de ce se mai miră că e câinele nedezvoltat?

Post by: pinguinable on May 07, 2013, 11:24:56 AM
Pai nu ma mir. Ideea e ca vreau o parere. Si sfaturi pentru ca nu sunt asa priceput... Nu vreau sa se subinteleaga ca nu-mi pasa de caine sau ceva de genu.

Post by: freddy25 on May 07, 2013, 12:43:25 PM
Trebuie să-i cumperi hrană de calitate mai bună deși acum la un an e cam târziu să recuperezi răul făcut. Ce ai economisit anul ăsta cu hrana vei cheltui peste câțiva ani cu veterinarul + timp și nervi și suferință pentru câine.Citeste și tu topicul despre hrană și vezi cu ce le merge bine celorlalți câini.

Post by: Hans1 on June 10, 2013, 11:23:40 PM
Un raport de inaltime pentru un mascul cg  :c3.

Post by: Horatiu Popescu on June 10, 2013, 11:38:32 PM
Un "raport"presupune doua elemente. Tu vrei raport inaltime/ ?  

Post by: Hans1 on June 11, 2013, 08:48:35 AM
Da

Post by: Hans1 on July 13, 2013, 03:15:30 PM
Arata bine pentru 6 luni jumate ?

Post by: Seba20 on July 15, 2013, 10:44:37 AM
Asa era si Taz la 6 luni  :D Arata foarte bine, poate chiar mai bine :D

Post by: AlexCG on July 24, 2013, 04:48:15 PM
E ok la 5 luni si 2 sapt inaltimea 51-52 greaban ?

Post by: AlexCG on July 25, 2013, 12:54:35 PM
e bine ?

Post by: Panait Iulian on August 31, 2013, 11:53:45 PM
Ti se pare prea inalt sau prea scurt ?

Post by: Panait Iulian on August 31, 2013, 11:54:24 PM
Mi se pare ca arata foarte bine :)

Post by: AlexCG on September 02, 2013, 05:25:48 PM
nu stiu acum la 6 luni jumate are 56 la greaban mi se pare putin

Post by: Iuliann on September 02, 2013, 10:41:22 PM
Te inseli amarnic, e foarte bine, majoritatea cainilor sunt peste 65, ma refer la mascul, el abia are o jumatate de an. are timp sa creasca.

Post by: Did on September 03, 2013, 11:38:34 AM
Eu zic sa nu va mai chinuiti atat cu masuratorile.Al meu are 2 ani si nu l-am masurat niciodata.Cat are de crescut,va creste si daca parinti nu sunt de talie mare,trecuti de standard,nici puiul nu va fi cat un vitel  :lol Si in plus,daca nu participa la concursuri,de ce e atat de necesar sa-l masurati toata ziua?Va faceti voi mai multe griji si ganduri decat are catelul  :lol Bucurati-va de el asa,ca va creste el in ritmul lui.

Post by: nickvero on December 03, 2013, 10:18:32 PM
Nero al meu are 3 luni jumatate si 16 kg.
Bine cladit si sanatos.
Va salut !

Post by: Fiddyw0w on January 16, 2014, 12:03:23 AM
la varsta de 6 saptamani si 2 zile are 3 gb si un pic:) e prea mult? sau e ok?

Post by: silviu_ms on January 16, 2014, 02:36:27 PM
Cred ca e un pic cam Putin dar recuperează el repede, al meu are doar 8sapt si are 5,8 kg si doar in ultima sapt a început sa mănânce cu pofta si parca nu i mai ajunge cat i dau

Post by: acabu on January 19, 2014, 07:41:16 PM
Buna ziua, eu am o femela CG, are 3 luni si doua saptamani. Sunt ingrijorat de greutatea ei care este de 10 kg. Mentin ca are toate vaccinele facute si a primit si pastile pt deparazitare interna de fiecare data cand mergeam cu ia la medicul veterinar. Problema este ca nici nu prea mananca. Eu ii dau Friskies junior aceasta mancare am luat pt ca dr.v. m-a sfatuit. Am incercat sa ii dau orez cu legume si piept de pui fiert, dar nu prea mananca mancare gatita  :(doar friskies dar nici aia in cantitate mare. ii dau si Pro Vite, ce sfaturi imi dai sa ii ridic din greutate?

Post by: SabinaIoana on January 19, 2014, 09:32:40 PM
Nu ii mai dati Friskies, nu este o mancare buna, mai ales pentru un catel in crestere. Incercati ceva superpremium sau macar premium..Royal Canin, Acana, Purina Pro Plan, Ekanuba, Hill's,Bosch..
Multa sanatate!

Post by: acabu on January 20, 2014, 03:41:48 AM
Royal Canin Maxi Junior, Royal Canin Giant Puppy sau nu conteaza doar sa fie Royal Canin de juniori?

Post by: acabu on January 20, 2014, 04:59:45 AM
Sau Brit Premium Junior L ca am auzit ca e bun si acest produs si este mai convenabil la pret

Post by: SabinaIoana on January 20, 2014, 12:38:30 PM
De la Royal Canin eu i-am dat Starter la inceput si dupa am trecut pe Maxi Junior si German Shepherd Junior...giant junior nu cred ca e potrivit, are boabele prea mari. Si eu am auzi lucruri destul de bune despre Brit, acum depinde de fiecare catel. A mea,de exeplu, de la Royal facea diaree asa ca acum papa Acana Junior si ii merge foarte bine.

Post by: acabu on January 20, 2014, 05:32:15 PM
SabinaIoana zici ca si Bosch este bun? ca inca nu am comandat tot caut sa fie si calita dar si pret bun. Am vazut Bosch junior maxi ce zici(ziceti)?

Post by: Fiddyw0w on January 21, 2014, 12:16:33 AM
Pana pe la vreo 8 saptamani Royal canine start apoi
 http://pentruanimale.ro/brit-premium-junior-l-15-kg-6837.html?gclid=CJ38_bmijLwCFQ1L3godil8Awg
Pret/calitate foarte buna zic eu:)

Post by: Fiddyw0w on January 29, 2014, 05:47:23 PM
acum avem 8 saptamani... 5,200 kg :D ce ziceti cum e ?:D e bini?:D

Post by: silviu_ms on January 29, 2014, 07:57:56 PM
nu prea...

Post by: SabinaIoana on January 29, 2014, 08:04:49 PM
Eu tin minte ca Lara avea la 8 saptamani 6,5 kg si e fetita..acum la 3 luni are ~10 kg. Cate mese are pe zi si ce cantitate?

Post by: Fiddyw0w on January 29, 2014, 09:33:55 PM
4 mese pe zi...undeva la 250 grame:) i-amdat rc..de ieri am trecut la bosch...e destul de plinut:D

Post by: acabu on January 29, 2014, 09:39:49 PM
Stai linistit ca Reea a mea a avut 2 kg la 8 saptamani. Stai bine, dai numa bosch ca si a mea tot de asta mananca, ii dau 350/360g la 4 luni ;). Sa ai grija de el si sa iti traiasca

Post by: Fiddyw0w on January 29, 2014, 10:17:11 PM
msms:Dsa iti traiasca si tie Reea:D

APP. are caca, cam tare de la bosch asta:) sau poate o fi de la altceva:D

Post by: acabu on January 29, 2014, 11:12:04 PM
Acuna nu stiu sa iti spun de la ce, dar eu ii dau doar bosch si vitamine si face lipsa mare normal. Iai dat mancare gatita? sau poate cum ai schimbat boabele.

Post by: silviu_ms on January 31, 2014, 01:49:37 PM
Stai linistit ca Reea a mea a avut 2 kg la 8 saptamani. Stai bine, dai numa bosch ca si a mea tot de asta mananca, ii dau 350/360g la 4 luni ;). Sa ai grija de el si sa iti traiasca
aloleu 2kg la 8 sapt parca nu îmi vine sa cred e foarte putin

Post by: acabu on January 31, 2014, 01:51:59 PM
daca iti spun ...atata avea din 9 catei am luat-o pe cea mai mica

Post by: silviu_ms on January 31, 2014, 03:02:16 PM
Era rău de tot subnutrita, acuma cum stati?

Post by: acabu on January 31, 2014, 03:05:31 PM
13/14 kg la 4 luni

Post by: claudellus on February 14, 2014, 12:13:30 AM
Mascul CG linie de lucru, la 3 luni fara o saptamana are 12.5kg si 43 de cm inaltime. Se vede dupa labute (laboante) ca o sa depasesca cu usurinta standardele impuse (insa, putin imi pasa de ele). Ma intereseaza daca e ok pana acum.
Il hranesc cu Purina Puppy Large aproximativ 300-350 de grame pe zi (el ar manca si mai mult) iar zilnic administrez cate o pastila de Petphos.

Multumesc de respunsuri.

Post by: Fiddyw0w on February 15, 2014, 09:29:53 AM
aproape 10 saptamani .... 7.8 kg:) ..cum o fi?:D

Post by: andraR on February 20, 2014, 11:18:22 PM
Salutare. Am cumparat de curand o femela de CG. Se numeste Maya , are o luna si jumatate si cantareste 3.7 kg...Este in limita de greutate sau este prea mult? Nu mananca mai mult decat are nevoie, dupa ce se satura lasa oricat ar ramane in castronel :) 
Multumesc frumos

Post by: Fiddyw0w on February 20, 2014, 11:20:12 PM
AL MEU  avea la 6 saptaamani 3.1 kg...era micut rau..... la varsta asta nu poti aprecia asa bine....creste de pe o zi pe alta:D
Dar asa in mare pentru linistea ta e bine

Post by: cornel777 on February 24, 2014, 08:15:34 PM
salut! am un CG, de 8luni , si are 39kg,, nui mult la virsta asta? crescut cu pedegree,,

Post by: Abel Ciprian on March 23, 2014, 08:14:21 PM
salut! al meu cg are 37 kg la 10 luni, e normal pentru varsta lui?

Post by: Fiddyw0w on April 02, 2014, 10:43:19 PM
16 kg jumatate la 4 luni:) ...cum o fi?:)

Post by: silviu_ms on April 03, 2014, 05:57:49 PM
e ok, a recuperat bine, al meu are 18,5 la 4 luni dar e un pofticios incurabil
sa iti traiasca :D

Post by: andraR on April 06, 2014, 08:32:00 PM
3 luni, 12.3 kg si 44 cm inaltime  :)  creste domnisoara mea ! As posta si o fotografie insa nu stiu cum , mi-am prins urechile putin... :D 

Post by: tafarel on April 06, 2014, 09:26:24 PM
Trebuie puse pe un sait gen photobucket si apoi copiat linkul aici . Succes .

Post by: Andr3y9603 on May 07, 2014, 10:16:57 PM
Ciobanescul meu german are 1 an si nu sunt multumit de inaltimea lui... se mai poate dezvolta in inaltime dupa varsta de 1 an? si daca da pana la ce varsta se mai dezvolta?

Post by: Iuliann on May 15, 2014, 10:19:34 PM
Pana la 1 an si jumatate, cam asa. ce intaltime are ? ai masurat acolo la  greaban ?

Post by: Thara on May 16, 2014, 01:30:35 PM
Cainele nu mai creste in inaltime dupa varsta de 1 an, in nici un caz pana la 1 an jumate. De regula pe la 10 luni iti poti face o idee concreta asupra inaltimii, de acolo incolo slabe sanse sa mai adauge ceva semnificativ. Insa masculii se tot dezvolta fizic pana pe la 2 ani, se latesc, incep sa capete forme. Unii sunt la limita inferioara a standardului, altii la cea superioara. Vezi ca la masculi inaltimea mentionata in standard este intre 60-65 cm. Mai mare nu inseamna neaparat mai bun...

Mai conteaza si unde l-ai masurat exact si cat de bine ai reusit sa-l masori (daca se agita si nu sta vei vedea ca rezulta tot alte numere).

Post by: natyjor on June 20, 2014, 10:04:20 PM
salut detin o femela cg de 7 luni si are 54 cm la greaban . Este ok pt aceasta varsta?

Post by: natyjor on June 24, 2014, 10:55:16 PM
la ce varsta se opresc cainii in cresterea in inaltime? am un cg de 7 luni si vreau sa vad cat mai creste.

Post by: augustus-canis on June 24, 2014, 11:51:40 PM
Pana la 9-10luni va avea 90-95% din talia unui adult. Al tau mai are de crescut. Un pic...

Post by: natyjor on June 25, 2014, 07:58:03 PM
adica la varsta asta are aprox 55 cm la greaban (este femela). cam la cati cm poate ajunge?

Post by: sunny22hd on July 04, 2014, 06:40:29 PM
3 luni, 12.3 kg si 44 cm inaltime  :)  creste domnisoara mea ! As posta si o fotografie insa nu stiu cum , mi-am prins urechile putin... :D 

Catelusa mea azi a facut fix 3,5 luni si are 12,5kg si 44cm ;) Cam la fel cu tine. Poate un cunoscator sa ne spuna daca stam bine ;)

Post by: Nyke99 on August 02, 2014, 10:00:37 AM
vedeti daca va ajuta.
 (http://i1330.photobucket.com/albums/w574/faraonu99/Tabelcresteregreutate-varsta_zps0a2d42c0.jpg) (http://s1330.photobucket.com/user/faraonu99/media/Tabelcresteregreutate-varsta_zps0a2d42c0.jpg.html)

Post by: Nyke99 on August 02, 2014, 10:03:28 AM
depinde mult si de genetica parintilor si de alimentatie,
adica.din parinti mici de statura sau greutate chiar daca il indopi cu hrana super premium,
tot nu poti avea unul mare.

Post by: Nyke99 on August 02, 2014, 10:08:57 AM
femela este ok,
va mai creste in urmatoarele luni circa 5cm.

Post by: aragon2010 on August 12, 2014, 12:51:52 PM
Buna , am si eu o intrebare .. am un pui de cg de 4 luni si o sapt si as vrea sa stiu daca e bine dezvoltat si daca i se ridica urechea stanga .. precizez ca nu are cute :D .. aa da ,  si cum as putea posta si eu o poza cu ea ? :-??

Post by: marius_bl on August 12, 2014, 03:24:09 PM
  La deschis topicuri sunteti campioni dar la citit forumul codasi ......................daca ai fi citit ai fi gasit raspuns la intrebarile tale .

Buna , am si eu o intrebare .. am un pui de cg de 4 luni si o sapt si as vrea sa stiu daca e bine dezvoltat si daca i se ridica urechea stanga .. precizez ca nu are cute :D .. aa da ,  si cum as putea posta si eu o poza cu ea ? :-??

Urechea are timp sa se ridice inca cateva luni iar cu pozele citeste aici http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,125.0.html

Post by: aragon2010 on August 14, 2014, 06:34:06 AM
Gata , am revenit cu pozelee :D .. (http://i1375.photobucket.com/albums/ag465/erikmihai/20140812_102812_zps68394107.jpg) (http://s1375.photobucket.com/user/erikmihai/media/20140812_102812_zps68394107.jpg.html)

Post by: OptimusPrime on August 14, 2014, 07:27:38 AM
Foarte draguta. Câte kg are?

Post by: aragon2010 on August 14, 2014, 06:16:01 PM
Mersi , si are in jur de 15 , acum o luna avea 11 si de atunci nu am mai cantarito :D

Post by: Horea on August 17, 2014, 02:39:50 PM
Salut .Am un pui de ciobanesc german (mascul) are 2 luni jumate si cantareste 6.2 kg.Vreau sa stiu daca e ok cate kg are .Multumesc !

Post by: Andy von Grassus on August 17, 2014, 02:52:29 PM
Pai daca ai deasupra postarii tale un tabel cu greutatea pe varsta/sex  , a unui ciobanesc german , de ce mai intrebi ? Nu vezi ca la 2 luni jumate ar trebui sa aibe peste 10 kg . Daca e ciobanesc german si pana acum nu a mancat bine sau nu a fost deparazitat , recupereaza . Daca e inca un metis cu semnalmente de CG , se va dezvolta conform geneticii lui  :c27

Post by: Horea on August 17, 2014, 03:02:48 PM
Nu'e metis e ciobanesc german , vaccinurile sunt facute la zi iar mancarea ii dau Pro Plan si Eukanuba

Post by: SabinaIoana on August 17, 2014, 03:10:11 PM
Fiecare catel se dezvolta altfel, tabelul e informativ, nu este o regula. De exemplu Lara a mea avea la 11 sapt 7,2 kg nu 12 cat ar fi trebuit si totusi  acum, la 10 luni are 29,5. Deci, nu va ingrijorati ca recupereaza el, mai ales ca este hranit bine!

Post by: AdrianHD on October 29, 2014, 10:42:41 PM
Buna.Imi puteti spune ce inaltime are la greaban un pui de 4 luni? As vrea sa fac o comparatie la inaltime pentru ca la greutate este sub greutatea din tabelul de mai sus ! Multumesc.

Post by: TAISANDO on October 30, 2014, 10:24:33 AM
Adrian, tabelul nu este relevant!Fiecare pui are ritmul lui de crestere. In general pe la 6 luni au explozii de crestere, dar asta nu este o regula!! Chiar discutam cu cineva la cncg si spunea ca mascului lui a mai luat si peste un an 2-3 cm in inaltime...depinde de la individ la individ..Nu iti bate capul cu prostii!! Il hranesti cum trebuie? ii dai suplimentele necesare? Sunt sigur ca da!!! Atunci lasa cainele in pace ca si daca nu are inaltimea potrivita mai mult de atat tot nu ai ce face.

Post by: AdrianHD on October 30, 2014, 11:19:10 AM
Primeste o cantitate mai mare de hrana decst e recomandat dar nu exagerat si primeste Petphoss .Plus branzica de vaca si galbenus..Nu imi fac multe probleme doar ca vroiam sa stiu daca e ok pentru ca nu as vrea sa-i lipseasca nimic si sa creasca cum trebuie.

Post by: TAISANDO on October 30, 2014, 12:40:57 PM
cred ca si un supliment pentu articulatii ar fi binevenit!! Mai binevenit decat petphos.

Post by: AndyAndrey on January 15, 2015, 06:10:43 PM
Stie cineva greutatea standard  a unei femele  ciobanesc german de la 6 luni pana la 1 an ?

Post by: SabinaIoana on January 15, 2015, 10:55:40 PM
In standard scrie intre 22-32 kg pt femele. La 6 luni Lara avea 23-24, acum, la 1 an si 2 luni are 29. Depinde de osatura/constructia fiecarui exemplar..

Post by: AndyAndrey on January 23, 2015, 12:07:58 PM
Ma ajuta si pe mine cu aceasta problema ? Nu prea inteleg cum se masoara greabanul la  :c3

Post by: mit Spiellust on January 23, 2015, 12:37:04 PM
(http://www.spiellust.ro/picture_library/inaltime lagreabanRoberta.jpg)

Post by: AndyAndrey on January 23, 2015, 08:19:47 PM
Imi poate explica si mie cum se masoara greabanul la  :c3 ?

Post by: AndyAndrey on January 23, 2015, 10:43:12 PM
Imi explica si mie cineva cum se masoara greabanul .

Post by: aurelian stana on January 23, 2015, 11:36:51 PM
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=649.135

Post by: aurelian stana on January 23, 2015, 11:38:30 PM
Când vezi ca nu te ajută nici-un membru...te ajuta Google  :o...el este mereu activ pe net...bafta!!!

Post by: AdrianHD on January 24, 2015, 11:27:45 PM
Buna.S-ar putea sa am o problema ...sau nu !!! Femela mea de cg nu a luat in ultimele 4 saptamani in greutate (in 16 ian. a avut 10 luni) desi este deparazitata si mananca chiar un pic mai mult decat trebuie...E energica si nu are alte probleme...greutatea ei e de 25,9 kg...Ce parere aveti ?

Post by: aurelian stana on January 24, 2015, 11:52:54 PM
adrian...ai vazut ca nu este relevanta treaba cu tabelul si greutatea...daca este ea bine si nu ti se pare ceva suspect,nu ai de ce sa ti faci probleme...sa stai sa o cantaresti sa o masori asa des nu cred ca este cazul...dar tu stii ce este mai bine pt :c3 :c3

Post by: Nyke99 on January 25, 2015, 03:33:30 PM
Buna.S-ar putea sa am o problema ...sau nu !!! Femela mea de cg nu a luat in ultimele 4 saptamani in greutate (in 16 ian. a avut 10 luni) desi este deparazitata si mananca chiar un pic mai mult decat trebuie...E energica si nu are alte probleme...greutatea ei e de 25,9 kg...Ce parere aveti ?
Adrian,
dupa varsta 8/9 luni scade luarea in greutate undeva sub un kg pe luna,
chiar spre 100/200 grame, depinde si de individ,
tie iti este greu sa verifici cu un cantar,daca cainele se mai si misca.
Despre greutatea ei,depinde foarte mult de gena parintilor,
vezi pana la a-doua linie in pediggree ,daca ai cum sa afli ce greutate au avut femelele,
Dupa mine cred ca ar fi trebuit sa fie pe la 30kg,dar nu trebuie sa o fortezi in luarea in greutate,
este la limita in standart si sigur va lua cu timpul.
Enzo si el a avut 2/3 luni in care nu am mai putut sesiza crestere in greutate,
deci stai linistit ca femela arata bine,este de prea putin timp la tine si nu poti sti ce regim a avut inainte,
iar cresterea in greutate va fi vizibila in 2/3 luni cu alimentatia corecta.

Post by: scorp1on on July 17, 2015, 03:47:01 AM
Al meu a facut pe 18 iulie 4 luni am fost si l-am cantarit la veterinar si are 17 kg,l-am crescut doar cu royal canin,zer si galbenus de ou.
(http://i57.tinypic.com/bjiago.jpg)  4 luni
(http://i61.tinypic.com/inr5gx.jpg) 4 luni
(http://i62.tinypic.com/1115vkw.jpg) 4 luni

(http://i58.tinypic.com/n3knf5.jpg) 2 luni
(http://i60.tinypic.com/34ijnt3.jpg) 2 luni
 de la 2.5 luni a inceput sa ridice o ureche la 3 luni si o saptamana a inceput sa le tina in sus pe ambele si asa au ramas,in fiecare zi masaj la urechi si calciu cu vitamine.

si un video cu el la 4 luni...de fapt pe 18 iulie face 4 luni :)
View My Video (http://tinypic.com/r/16kcfag/8)

Post by: ramurel on June 29, 2017, 05:28:48 PM
Cum vi se pare la băieţi, 6,1 kg la 6 săptămâni ? Şi daca e cam dolofan, ce se face de obicei ? Sau nu e nimic ingrijorător deocamdată la 6 săptămâni ?
Azi dimineaţă l-am adus de la mama lui, era cel mai dolofan dintre ei şi implicit cel mai leneş :)
Face câţiva paşi şi pică-n fund ! :)

https://www.youtube.com/watch?v=-MfFv9-a8yU

.

Post by: freddy25 on June 29, 2017, 09:27:56 PM
Mureai daca il mai lasai o saptamana-doua cu maica-sa? Stii ca puii trebuie luati de langa mama la minimum 8 saptamani?

Post by: ramurel on June 29, 2017, 10:35:33 PM
M-a sunat ieri omul să vin să îl iau, ce să fac ?   A zis că nu îl mai poate tine i nu îl mai alăptează mama lui.

Post by: freddy25 on June 30, 2017, 11:46:52 AM
M-a sunat ieri omul să vin să îl iau, ce să fac ?   A zis că nu îl mai poate tine i nu îl mai alăptează mama lui.
Banuiam eu. Se grabesc sa-i dea de la 6saptamani ca sa nu cheltuiasaca bani cu primul vaccin.

Post by: ramurel on June 30, 2017, 12:11:44 PM
Banuiam eu. Se grabesc sa-i dea de la 6saptamani ca sa nu cheltuiasaca bani cu primul vaccin.

Se poate, nu am ce sa reprosez, prefer sa ma ocup eu de toate, stiu o treaba macar.
Si asa, vazand cat de grasoi este acum ( 6 kg la 6 sapt ) cred ca ii fac catelusului un bine. :) ii controlez dieta mai atent, ca pentru al meu, nu?

Post by: freddy25 on June 30, 2017, 02:28:16 PM
Da, asa au scapat si fratii lui de un mancau care le imputina ratia.

Post by: ramurel on June 30, 2017, 03:50:19 PM
Da, asa au scapat si fratii lui de un mancau care le imputina ratia.

:) )))

Găsesc pe undeva un grafic/ tabel cu greutatea optimă funcție de vârstă la masculii de CG ?

Post by: freddy25 on June 30, 2017, 06:01:00 PM
Era un tabel si cred ca am pus si un link dar nu mai stiu la care din postari. La 2luni trebuie sa aiba 9kg daca e mascul iar la 3luni 14.2 kg. Tabelul, in opinia mea e pur orientativ. In realitate un pui poate fi de talie mai mica si atunci, normal ca si greutatea e mica. Sau un pui mai maricel, cu osatura puternica fa fi mai greu decat scrie in tabel dar fara sa fie obez. Ai grija sa nu-l ingrasi cat e in crestere, cred ca stii chestia asta.

Post by: ramurel on June 30, 2017, 06:37:30 PM
Era un tabel si cred ca am pus si un link dar nu mai stiu la care din postari. La 2luni trebuie sa aiba 9kg daca e mascul iar la 3luni 14.2 kg. Tabelul, in opinia mea e pur orientativ. In realitate un pui poate fi de talie mai mica si atunci, normal ca si greutatea e mica. Sau un pui mai maricel, cu osatura puternica fa fi mai greu decat scrie in tabel dar fara sa fie obez. Ai grija sa nu-l ingrasi cat e in crestere, cred ca stii chestia asta.

Ok, mulţumesc !
Când am fost să îl iau m-a surprins ca era cel mai grăsoi dintre cei trei fraţi masculi şi un pic am crezut ca e obez şi că o sa am probleme cu el, mai ales că l-am remarcat că fugea 1-2 metri şi se aşeza in funduleţ.
L-am cântărit acasă, si are 6,1 kg şi are 6 săptămâni, deci nu pare exagerat de gras, probabil mânca foarte bine acasă , si de la mamă si mâncarea suplimentară pe care o primea in ultimele zile.
Dar voi fi foarte atent la alimentaţie, am acum un pic de experienţă de la Tommy, pe care, cred eu, l-am crescut bine.
Tommy fiind tac-su ( ăla mare de respira greu :P ) !

Dar zilele astea s-a dat pe brazdă, ieri a lătrat pentru prima oară :) , l-a invăţat tac-su, că avem 2 pisici mici aduse de fiu-miu şi moş Tommy le "dă omoru" constant, iar grasu' ăsta micu e şi el cu ochii pe ce face tac-su :)

https://www.youtube.com/watch?v=StuK3mDDB64
.