Forum ciobanesc german

General => Intretinere => Topic started by: bondarel on January 29, 2012, 07:46:22 PM

Title: cainele pe timp de iarna
Post by: bondarel on January 29, 2012, 07:46:22 PM
Este cazul sa introducem cainii in casa peste noapte, intr-un loc mai rece, pe hol e exemplu, daca afara sunt -18 grade si ei nu se duc sa doarma in custi? Sau trebuie sa intelegem ca aceasta este alegerea lor si sa-i lasam asa? Nici nu prea mananca in ultimul timp si mi-e teama sa nu raceasca.

Title: Re: cainele pe timp de iarna
Post by: daniel b on January 29, 2012, 09:39:50 PM
Si al meu doarme pe covoras in fata usii...insa ieri noapte m-am trezit si mergand dupa ceva in bucatarie m-am gandit sa ma uit pe geam sa vad ce face Leo si nu l-am vazut la locul lui obijnuit...am deschis usa stiind ca daca o aude vine la mine si l-am vazut venind dinspre cusca....deci noaptea daca e prea frig vad ca se baga singur in cusca.

Post by: huby on January 29, 2012, 10:06:11 PM
eu am trecut cainii la o cura cu vitamine, pentru cresterea imunitatii, pentru ca vad ca scot paturile din cotet....in casa nu au loc toti

Post by: cosmina 71 on February 03, 2012, 04:13:05 PM
al meu se muta cand cum daca e tare frig mai intra in cusca,daca nu sta la locul lui preferat pe stergatoarea,sau ce a mai lasat din ea,pe stergatoarea din fata usii de la intrare.de acolo are o panorama buna,vede tot peste gard si peste tot,asa ca adora sa stea zi si noapte acolo.si al meu scoate dimineata la aerisit absolut tot ceeea ce ii pun in cusca,asa ca i-am pus fan in ultimul timp ca ala il scutura il rearanjeaza  tot timpul dar fiind maruntit nu il poate scoate,acum a facut o traheobronsita urata si ma cam simt vinovata ca nu i-am pus si haine groase in cusca,dar pentru ca dimineata le scoate afara in ploaie si zapada am renuntat la ele ca oricum erau ude.dar se pare ca fanul nu e suficient daca a racit.se si agita mult alearga si latra tot timpul.

Post by: brazil on February 03, 2012, 06:12:14 PM
Eu nu am avut inima sa-i las afara... cusca sta goala, parca e o sperietoare, iar ei stau pe terasa in curent si frig; asa ca au program de la 8 seara la 7 dimineata in casa, masculul intr-o camera neincalzita pe un izolir, iar femela... rasfatat cum e ea, are o canapea cu lenjeria ei proprie. Dupa ce mananca dimineata si isi fac nevoile mai stau putin in casa pana apare soarele. E foarte frig, ieri dimineata a coborat termometrul la noi la -27 de grade, iar ei nu mai sunt tineri. Daca se joaca si pazesc, asa cum fac in timpul zilei nu e o problema, dar cand stau inghemuiti in fata usii ... nu cred ca e prea placut. Dar asta depinde de fiecare, dar si vecinii nostrii in inchid macar in garaj unde nu coboara termometru sub 0 grade. Dar nu mai avem mult si o sa vina primavara  :)

Post by: cristimate on February 08, 2012, 11:33:47 PM
si noi i-am bagat in casa... cand au fost frigurile alea (pana la -21 grade) stau cu noi.
apoi berry a avut placerea sa se dea la un colt de mobila (fara pagube ca a fost prinsa) si imediat au dormit 2 nopti afara.

dupa aceasta experienta dorm cu noi in camera si la prima miscare brusca ne sculam
a inteles mesajul si nu mai misca papucii :)

intr-o seara cand erau  -17 grade a adormit cu coada pe calorifer :) atat de frig ii era

Post by: AlinaBgd on December 10, 2012, 09:51:09 PM
Este prima iarna pentru Daisy afara (mentionez ca are 1 an jumate). Ea fiind obisnuita pana acum 3,4 luni numai in casa ,deoarece nu-i facusem padoc si cusca. Daca o lasam nesupravegheata prin curte facea nazdravanii... Acum ca in sfarsit are padoc si cusca am lasat-o afara si ziua si noaptea. Intrebarea mea este... daca afara sunt de exemplu -20 grade nu ar fi mai bine sa fie bagata in casa macar seara? Dar dupa ce trece gerul tot afara va sta si tot frig va fi pana in primavara incolo. Nu ii va fi mai rau asa? Ba sa o bag in casa la cald,apoi sa o dau afara la frig...Nu stiu,spuneti-mi voi. Ca nu stiu ce sa fac,am cautat pe net si sunt nehotarata inca...

Post by: CristiBurlacu on December 10, 2012, 10:02:00 PM
in niciun caz sa nu o mutati de colo colo, ori in casa, ori afara, e prea mare diferenta de temperatura. afara daca ramane, sa aiba si ea paie in cusca, sa nu bata vantul in padoc, cat se poate bineinteles si grija cu mancarea, eu unu pe timp de iarna ii maresc putin cantitatea, ii mai bag niste carne, oua, sa aiba cu ce lupta impotriva frigului. oricum sunt niste caini f rezistenti, sunt sigur ca nu o sa aveti probleme.
Succes!

Post by: eros on December 10, 2012, 10:31:08 PM
 Sustin ce spune CristiBurlacu. Iarna trecuta a fost prima iarna pentru Eros cand a stat afara in padoc. Cu o cusca buna, cu paie/fan in ea totul fa fi bine. Au blana serioasa si rezista la temperaturi scazute. Cu mese "copioase" catelul va rezista frigului. Stiu cum e, si eu ma gandesc non stop la ai mei cand e frig, dar sunt "facuti" sa reziste. Mult succes!

Post by: AlinaBgd on December 10, 2012, 11:21:31 PM
Merci . Ma gandeam eu ca i-as face rau daca o mut de colo,colo, de aceea am si intrebat,sa fiu sigura . Deocamdata in cusca i-am pus un pres si 2 paturi. Dar cred ca ii voi lua si eu paie...
Sper sa trecem cu bine peste iarna. Multa sanatate si rezistenta cateilor nostri ! :)

Post by: freddy25 on December 11, 2012, 01:23:35 AM
Unii pun in cusca lampa cu infrarosii protejata cu o plasa deasa de sarma. Am vazut undeva modelul. Daca il mai gasesc,  voi posta o poza. Dar era vorba de caini cu blana scurta.
P.S. Am gasit pozele.  Incerc sa le postez.

Post by: CristiBurlacu on December 11, 2012, 10:39:07 AM
incearca sa eviti paturi, presuri, tin umezeala f mult, paiele sunt excelente si miroase si catelul a fan :)

Post by: freddy25 on December 11, 2012, 11:05:55 AM
Sunt de acord ca paiele sunt foarte bune dar exista doua inconveniente. Una ca intr-un oras nu ai de unde lua paie si al doilea ca ar scoate paiele din cotet si le-ar imprastia prin toata curtea.

Post by: eros on December 11, 2012, 04:34:54 PM
 Poti sa ii bati o blana la intrara in cusca, un fel de prag care sa impiedice scoaterea paielor. Oricum cu timpul nu le va mai scoate.
 Si de paie/fan poti face rost. De la tara sau prin cunostinte, la tara la cunostinte, rude, etc.

Post by: CristiBurlacu on December 12, 2012, 04:35:35 PM
Poti sa ii bati o blana la intrara in cusca, un fel de prag care sa impiedice scoaterea paielor. Oricum cu timpul nu le va mai scoate.
 Si de paie/fan poti face rost. De la tara sau prin cunostinte, la tara la cunostinte, rude, etc.
Asta cam asa e, daca chiar vrei, faci rost de paie si la oras ;) mai ales ca se anunta vreme rece. Succes tuturor!

Post by: freddy25 on December 12, 2012, 07:26:07 PM
La al meu pot sa-i pun orice ca tot scoate din cusca. E genul "young and restless" . Doar covorul a fost peste puterile lui sa-l traga afara din cusca

Post by: CristiBurlacu on December 12, 2012, 07:40:23 PM
inseamna ca nu ii este frig :) al meu daca nu viscoleste il las liber in curte si sta la usa pe un polistiren, si-a dat seama ca ii e bine daca sta pe el si nu l rupe :)

Post by: AlinaBgd on December 17, 2012, 02:19:58 PM
Multumesc de sfaturi. Trebuie sa ma interesez pe unde as putea gasi paie/fan. Daca nu voi gasi,am sa ii las paturi...si voi verifica des daca sunt umede ca sa i le pot schimba. Deocamdata vad ca ii merge bine,nu arata sa sufere de frig,mananca,se joaca... Cred ca mai rau se simte vara cand e canicula decat acum. Doar ca imi fac eu prea multe griji...si mai imi baga si cunoscutii in cap ca ii este frig cum sa o las afara pe vremea asta... :)

Post by: freddy25 on December 17, 2012, 03:46:39 PM
Mie mi-a spus un veterinar cu mare experienta ca vara mor cei mai multi caini. Intr-o carte despre cresterea cainilor scria ca temperatura la care cainii de simt confortabil e intre 5 si 15 grade. Si e si explicabil. Stramosul cainelui adica lupul a aparut in zonele reci spre deosebire de stramosul omului care a aparut in Africa.

Post by: CristiBurlacu on December 17, 2012, 07:02:16 PM
Multumesc de sfaturi. Trebuie sa ma interesez pe unde as putea gasi paie/fan. Daca nu voi gasi,am sa ii las paturi...si voi verifica des daca sunt umede ca sa i le pot schimba. Deocamdata vad ca ii merge bine,nu arata sa sufere de frig,mananca,se joaca... Cred ca mai rau se simte vara cand e canicula decat acum. Doar ca imi fac eu prea multe griji...si mai imi baga si cunoscutii in cap ca ii este frig cum sa o las afara pe vremea asta... :)
Este foarte adevarat ca se simt mult mai bine cand este mai frig. Si mie imi zic toti prietenii ca il chinui iarna cand il tin in curte :) ei isi tin pisicile in casa :)) tot prietenii mei se uita ciudat si cand le zic ca ii dau carne cruda :) asa ca imi vad de treaba mea, ;) te sfatuiesc sa faci la fel

Post by: freddy25 on December 17, 2012, 08:12:41 PM
Poate ai surse de incredere de unde-ti procuri carnea. Eu nu am, din pacate. Stiu ca e bine sa suplimentezi din cand in cand hrana uscata cu niste carne cruda cu conditia sa nu fie de porc care poate da o boala cumplita, pentru care nu exista tratament. E vorba de maladia Aujeszki sau pseudoturbarea care la oameni nu are nici un efect dar la caini si pisici e letal. Si ai mei stau acum afara si nu ii vad sa sufere sau sa tremure ba dimpotriva sunt extrem de activi si lucru imbucurator catelei poreclita "fabrica de par"  nu ii mai cade un fir. Asta dupa ce m-a exasperat 12 ani, mi-am cumparat aspirator de 18milioane Animal-Pro, cheltuiam milioane pe an pe K9 Derma Plus si iata ce simpla era rezolvarea. Acum, in afara de ulei de somon nu ii mai dau nimic. Parca i-a disparut si alergia pe care o avea de vreo 2 ani ca nu o mai vad sa-si frece botul si sa-si roada pernutele.

Post by: vivat on December 17, 2012, 08:47:08 PM
Poate ai surse de incredere de unde-ti procuri carnea. Eu nu am, din pacate. Stiu ca e bine sa suplimentezi din cand in cand hrana uscata cu niste carne cruda cu conditia sa nu fie de porc care poate da o boala cumplita, pentru care nu exista tratament. E vorba de maladia Aujeszki sau pseudoturbarea care la oameni nu are nici un efect dar la caini si pisici e letal. Si ai mei stau acum afara si nu ii vad sa sufere sau sa tremure ba dimpotriva sunt extrem de activi si lucru imbucurator catelei poreclita "fabrica de par"  nu ii mai cade un fir. Asta dupa ce m-a exasperat 12 ani, mi-am cumparat aspirator de 18milioane Animal-Pro, cheltuiam milioane pe an pe K9 Derma Plus si iata ce simpla era rezolvarea. Acum, in afara de ulei de somon nu ii mai dau nimic. Parca i-a disparut si alergia pe care o avea de vreo 2 ani ca nu o mai vad sa-si frece botul si sa-si roada pernutele.
Și eu am aceeași dilemă, învață-mă și pe mine cum să fac: trebuie să plec cu Lars pentru 3 săptămâni acasă, unde nu am curte, stau la bloc. Am găsit un alt apartament pe care să-l ocup cu el, dar e tot apartament, chiar nu am unde să-l las la curte. Acum am încercat să văd câteva zile cum se acomodează în casă, pare bine dar eu tot mă tem că răcește dacă îl scot afară-în casă-afară-în casă, cum e mai bine ca să nu risc să-i fac probleme? Menționez că o temperatură de 5-15 grade nu am cum să-i ofer, că-s om și eu, cu strămoși în Africa  :lol . Și plec la munte unde temperaturi de -20grade nu-s o surpriză, dimpotrivă. Ce zici?

Post by: DanielaI on December 18, 2012, 12:00:15 AM
Ara a trecut cu bine peste gerurile de zilele trecute, am stat cu ceva emotii, dar este fresh fata, nu am inchis-o in padoc, am lasat-o libera in toata curtea si ba era la usa, ba se baga in cotet si are 5 luni :D, fara carpe, fara presuri decat ea si zapada :)))

Post by: alora on December 18, 2012, 12:48:34 AM
DanielaI, nu ca mi-as permite sa-ti dau vre-un sfat...dar imi ingheata sufletul in mine cand ma gandesc la frumoasa Ara afara, in noaptea geroasa!

Post by: DanielaI on December 18, 2012, 12:55:46 AM
DanielaI, nu ca mi-as permite sa-ti dau vre-un sfat...dar imi ingheata sufletul in mine cand ma gandesc la frumoasa Ara afara, in noaptea geroasa!

Multumim de grija  :-*, dar trebuie sa ne calim ca suntem lupi, si avem 3 straturi de blana  ;). Lasand gluma de-o parte stii bine ca nu as face nimic care sa-i dauneze, are cotet dublat cu vata minerala, are paie , inca un companion si binenteles blanitaaa  :c20
ps. facem poze in zapada special pt tine, ca stim ca-ti plac ! si sa stii ca ne poti da sfaturi oricand, le primim cu mare drag de la oricine !

Post by: freddy25 on December 18, 2012, 01:19:37 AM
Și eu am aceeași dilemă, învață-mă și pe mine cum să fac: trebuie să plec cu Lars pentru 3 săptămâni acasă, unde nu am curte, stau la bloc. Am găsit un alt apartament pe care să-l ocup cu el, dar e tot apartament, chiar nu am unde să-l las la curte. Acum am încercat să văd câteva zile cum se acomodează în casă, pare bine dar eu tot mă tem că răcește dacă îl scot afară-în casă-afară-în casă, cum e mai bine ca să nu risc să-i fac probleme? Menționez că o temperatură de 5-15 grade nu am cum să-i ofer, că-s om și eu, cu strămoși în Africa  :lol . Și plec la munte unde temperaturi de -20grade nu-s o surpriză, dimpotrivă. Ce zici?
Ce sa faci? Il tii in apartament. O sa stea cu limba scoasa de un cot dar doua saptamani nu-s un capat de tara. Nu incalzesti apartamentul la mai mult de 22 de grade ca sa-ti fie bine si tie si ii schimbi apa des.  Eu cand tineam cainii in casa tineam termostatul la 21-22 de grade. Bine, ziua stateau mai mult afara dar noaptea nu-i puteam lasa in curte ca latrau la toate pisicile si aveam discutii cu vecinii.

Post by: alora on December 18, 2012, 01:23:26 AM
ufffff sufletul meu de mama...si sunt una de aia, de stresez copilul cu grija mea...cum spun astia pe aici "I'm overreacting"  ::)
Si sunt prea batrana ca sa ma mai schimb!  :-\
Dar multumim si ne bucuram de poze  :d29

Post by: vivat on December 18, 2012, 07:51:53 AM
Ce sa faci? Il tii in apartament. O sa stea cu limba scoasa de un cot dar doua saptamani nu-s un capat de tara. Nu incalzesti apartamentul la mai mult de 22 de grade ca sa-ti fie bine si tie si ii schimbi apa des.  Eu cand tineam cainii in casa tineam termostatul la 21-22 de grade. Bine, ziua stateau mai mult afara dar noaptea nu-i puteam lasa in curte ca latrau la toate pisicile si aveam discutii cu vecinii.
Mulțumesc pentru încurajare, în definitiv înseamnă mai mult puterea lui de adaptare decât ce aș putea face eu. Mă gândisem să-i las un geam întredeschis.

Post by: alora on December 18, 2012, 08:26:38 AM
el o sa fie fericit sa fie cu tine, vivat! Si tu ai sa fii fericita sa fii cu el!

Post by: maryan_athos_13 on December 18, 2012, 08:59:32 AM
Si Athos sta noaptea in casa . Are o cusca izolata , dar prefera sa stea in hol . Am impresia ca nu-i place frigul , ca de cand s-a racit vremea se cere singur in casa .Totusi ziua sta in curte , numai noaptea intra inauntru. Are la dispozitie un hol iar caloriferul e oprit asa ca nu sunt mai mult de 17,18 grade .
Ii dauneaza ??

Post by: CristiBurlacu on December 18, 2012, 09:57:21 AM
Din ce am citit si am auzit si eu, nu prea e bine sa il expui la asa diferente de temparatura. sunt 17-18 grade in casa, dar afara sunt temp cu - cred. sunt rezistenti ;) n ai observat  ca nici nu se uda blana, doar putin la suprafata.

Post by: maryan_athos_13 on December 18, 2012, 10:52:12 AM
Eram hotarata sa-l las afara ....dar a dat singur buzna in casa si nu m-a lasat inima sa-l scot afara.....
De cand l-am luat , n-a petrecut nici o noapte in ger . Cand era pui a stat intr-o incapere incalzita , iarna trecuta si-a petrecut-o in hol si acum , cand au scazut temperaturile , s-a cerut singur in casa ....

Post by: freddy25 on December 18, 2012, 12:37:14 PM
 Poate e el mai friguros. Al meu (unul din ei) parca e husky. Daca trece temperatura de 20 grade e cu limboiul scos de-un cot.Dar lupanca m-a uimit, sa nu-i mai cada ei un fir de par....!!! De unde ani de zile, oricat as fi periat-o, cand se scutura se facea nor. Cred ca am sa folosesc metoda si la birmaneza care m-a zapacit cu parul. O fac norvegiana de padure sau siberiana si o exilez in curte ;D

Post by: maryan_athos_13 on December 18, 2012, 02:22:05 PM
Asta sa fie un motiv pentru care nu mai pierde par ? Aproape ca l-as lasa sa planga la usa ! :lol

Post by: vivat on December 18, 2012, 03:14:56 PM
 :o Lars nu a pierdut niciodată mult păr, nici în perioada de năpârlire. Poate și pentru faptul că e una din marile lui plăceri periatul (după kong, bineînțeles) și vine cu peria în gură ca să-l scarmăn. Ceva nu e în regulă cu el, voi tot vorbiți de două straturi de păr, eu una mă uit la blana lui și are un pufușor rar printre păr, ăla-i al doilea strat? Că dacă ăla e al doilea strat ... pe el nu-l încălzește cu nimic, l-am lăsat azi afară și a stat doar vreo oră, după a intrat în cușcă și nu l-am mai văzut, vrea să zică că-i e frig. Și nu e chiar așa frig afară, nu sunt mai puțin de -6-7 grade.

Post by: freddy25 on December 18, 2012, 07:39:51 PM
Asta a mea are un cojoc.... Daca ii rasfir blana, nu se vede pielea. E atat de bine izolata termic incat atunci cand se culca pe zapada, nu se topeste zapada sub ea. Iesea afara cu o alta catelusa pe ninsoare ca le placea sa prinda fulgii cu limba. Ea venea in casa plina de zapada parca era catel de vata de zahar si cealalta era uda fleashca fiindca se topea zapada pe ea.

Post by: vivat on December 18, 2012, 09:30:34 PM
Asta a mea are un cojoc.... Daca ii rasfir blana, nu se vede pielea. E atat de bine izolata termic incat atunci cand se culca pe zapada, nu se topeste zapada sub ea. Iesea afara cu o alta catelusa pe ninsoare ca le placea sa prinda fulgii cu limba. Ea venea in casa plina de zapada parca era catel de vata de zahar si cealalta era uda fleashca fiindca se topea zapada pe ea.
Or fi mai multe feluri de  :c3 , unii mai blănoși și alții mai ”chelbosi”  :lol ? Al meu, dacă-i răsfir blana îi văd pielea. Așa s-o fi explicând faptul că nu adoră frigul? Altfel nu ar sta în cușcă, cred.

Post by: Twinky on December 18, 2012, 09:57:09 PM
Al meu e blanos, anul acesta a vazut si el prima zapada si tare fericit a fost, sa tavalea ca un nebun :D. I-am bagat tot felul de chestii in cotet dar nu vrea, le scoate afara si le face franjuri, pana la urma i-am bagat niste paie uscate si vad ca ii plac. De fiecare data cand a nins abundent sau a plouat el s-a refugiat la cusca lui. Ar trebui sa stam linistiti, nu stau ei sa dardaie in frig. Doar sunt :c3 inteligenti :lol

Post by: freddy25 on December 19, 2012, 02:13:47 AM
Or fi mai multe feluri de  :c3 , unii mai blănoși și alții mai ”chelbosi”  :lol ? Al meu, dacă-i răsfir blana îi văd pielea. Așa s-o fi explicând faptul că nu adoră frigul? Altfel nu ar sta în cușcă, cred.
La cate suplimente pentru blana si piele am bagat in fundul ei, mi se pare si normal sa aiba un cojoc atat de des si in plus mancare de cea mai buna calitate cu miel si mar ca avea o alergie la hrana cu pui si la orez. Nenorocirea era ca pe masura ce ii crestea, ii si cadea. Nici nu-mi vine sa cred cand o mangai si nu-mi ramane nici un fir de par pe palma. Sunt sub stare de shock dupa ce 12 ani m-a terminat cu aspiratul, dat cu peria pe haine, pe canapea si fotolii.
Daca crezi ca nu are par destul, ii poti da niste suplimente pentru blana cum ar fi Vitaderm, K9 Derma Plus, ulei de somon si mai sunt dar eu astea i-am dat. Trebuie sa recunosc ca cel mai bun a fost K9.

Post by: alora on December 19, 2012, 02:59:14 AM
pe zi ce trece si citesc cate suplimente dati la copii vostri, ma apuca disperarea...ca mie vetul meu nu mi-a recomandat nimic...i-am dat doar mancare de calitate... 3 ani am gatit pentru el ca la cazarma! Intre timp pustiul meu s-a apucat el de gatit, copt paini...satul probabil sa mai astepte sa hranesc intai catelul...Este drept, ca multumesc lui dumnezeu WeiSS nu a dat nici un semn ca ar avea carente cel putin pana acum, blana este lucioasa, moale...cade dar creste la loc... Sa fie oare genetica care l-a sustinut? Ar trebui sa-i dau suplimente K9 sau alte vitamine doar asa, pentru linistea mea? Nu i-a face pofta de mancare? ca dupa ce l-am castrat, are tendinta de ingrasare si incerc sa-i tin greutatea sub control. Mai ales acum, pe timp de iarna cand nu mai face la fel de multa miscare.
Referitor la greutate. I-am sistat pentru 2 saptamani bobitele si i-am gatit pilaf cu pui sau vita. A slabit si era vesnic hamesit. Am trecut inapoi pe bobitele holistice si a luat iar in greutate. Ii dau numai cat intra intr-o cana mare de ceai pe zi, jumatate dimineata si jumatate seara. Nu-i dau biscuitei sau alte prostii, asazise "treat-uri" intre mese. Poate doar o bucatica de cascaval, sau branza...sau carnita, lapte cateodata! Oare gresesc cu ceva?

Post by: vivat on December 19, 2012, 07:45:33 AM
La cate suplimente pentru blana si piele am bagat in fundul ei, mi se pare si normal sa aiba un cojoc atat de des si in plus mancare de cea mai buna calitate cu miel si mar ca avea o alergie la hrana cu pui si la orez. Nenorocirea era ca pe masura ce ii crestea, ii si cadea. Nici nu-mi vine sa cred cand o mangai si nu-mi ramane nici un fir de par pe palma. Sunt sub stare de shock dupa ce 12 ani m-a terminat cu aspiratul, dat cu peria pe haine, pe canapea si fotolii.
Daca crezi ca nu are par destul, ii poti da niste suplimente pentru blana cum ar fi Vitaderm, K9 Derma Plus, ulei de somon si mai sunt dar eu astea i-am dat. Trebuie sa recunosc ca cel mai bun a fost K9.
Lars mănâncă doar Belcando, nici nu am făcut alte experiențe pe el că-i priește, nu face mătreață și blana îi lucește. Din cauza faptului că veterinarul nostru e aici nu i-am dat suplimente din România, am urmat prescripțiile acestuia, și nu mi-a dat K9 sau alte suplimente ”europene”, eu i-am făcut până acum trei cure de câte 100 pastile de ceva ce se cheamă pe rusește ”costocika”, cu calciu, fosfor, zinc, magneziu, și câte și mai câte la care nu le înțeleg denumirea plus vit A, D3, E, B1, B2, B3, B6, B12. Parcă nu aș vrea să-i dau în exces suplimente. În privința blănii și dresorul care s-a ocupat de el la școală a zis că nu are blana foarte deasă, dar atunci năpârlea și am crezut că se îndesește...

Post by: maryan_athos_13 on December 19, 2012, 08:52:49 AM
Eu i-am facut in toamna o cura cu ulei de somon , alte vitamine nu i-am dat de teama sa nu-i creasca pofta de mancare , in schimb primeste Belcando Adult Activ si 2 galbenusuri pe saptamana .Blana e lucioasa si deasa dar daca imi amintesc bine , cand l-am luat , crescatorul mi-a zis sa iau cu parul mai scurt , ca astia se uda pana la piele .
Nu stiu cat se vede din poze , dar blana lui nu e tocmai scurta , nici lunga , e undeva la mijloc.

Post by: freddy25 on December 19, 2012, 01:00:35 PM
Eu i-am dat suplimente ca asa mi-a zis vet-ul. M-am plans ca ii cade parul in exces si asta mi-a recomandat. Ei ii cadea parul dar ii si crestea la loc. Blana este lucioasa dar asa e ea: fabrica de par. Cred ca ii era cald in casa si de aceea naparlea continuu.

Post by: peqe_andrada on January 06, 2013, 11:04:26 AM
Eu ii tin afara de cand aveu 3 luni , adica de cand i-am adus acasa pe amandoi , era in august cand i-am cumparat, copii mei au prins si -27 afara si nu au avut nimic , Blaky nu tine nimic in cusca , am incercat cu patura ,presuri ,paie , acum mai nou am pus paiele intr-un sac de rafie si i-am facut un fel de saltea dar o tine cat o tine si dupa o scoate afara , a imprastiat prin padoc numai paie , si eu tot continui sa i le strang si sa ii bag inapoi salteaua relax in cusca, dar nu cu prea mult noroc , Laydy mai sta cu patura in cusca dar pana o apuca si pe ea nebuniile , am facut si la ea la fel cu salteaua de paie dar tot la fel cand a fost mai caldut zilele trecute a scos-o afara din cusca si a lasat-o in fata custii , am vorbit cu vet si a spus sa nu ma stresez cu suplimente de vitamine si alte minuni ca au tot ce le trebuie in mancare si ei au o imunitate foarte buna si rezista la geruri mari ,cuvintele lui au fost ( lupii in padure nu au confortul pe care noi il oferim cateilor nostri si nu au paturi sau paie sa se incalzeasca) nu au racit niciodata e adevarat ca au suficient spatiu unde sa alerge si sa se incalzeasca si ii mai urmaresc sa vad unde dorm si binenteles cand e prea frig afara ei sunt in cusca cu zgaibele in sus  ;D