Forum ciobanesc german
January 17, 2013, 02:59:14 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
Author Topic: cainele pe timp de iarna  (Read 6955 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
freddy25
Hero Member

« Reply #15 on: December 12, 2012, 07:26:07 PM »

La al meu pot sa-i pun orice ca tot scoate din cusca. E genul "young and restless" . Doar covorul a fost peste puterile lui sa-l traga afara din cusca
CristiBurlacu
Sr. Member

« Reply #16 on: December 12, 2012, 07:40:23 PM »

inseamna ca nu ii este frig Smiley al meu daca nu viscoleste il las liber in curte si sta la usa pe un polistiren, si-a dat seama ca ii e bine daca sta pe el si nu l rupe Smiley
salvanim
AlinaBgd
Sr. Member

« Reply #17 on: December 17, 2012, 02:19:58 PM »

Multumesc de sfaturi. Trebuie sa ma interesez pe unde as putea gasi paie/fan. Daca nu voi gasi,am sa ii las paturi...si voi verifica des daca sunt umede ca sa i le pot schimba. Deocamdata vad ca ii merge bine,nu arata sa sufere de frig,mananca,se joaca... Cred ca mai rau se simte vara cand e canicula decat acum. Doar ca imi fac eu prea multe griji...si mai imi baga si cunoscutii in cap ca ii este frig cum sa o las afara pe vremea asta... Smiley
freddy25
Hero Member

« Reply #18 on: December 17, 2012, 03:46:39 PM »

Mie mi-a spus un veterinar cu mare experienta ca vara mor cei mai multi caini. Intr-o carte despre cresterea cainilor scria ca temperatura la care cainii de simt confortabil e intre 5 si 15 grade. Si e si explicabil. Stramosul cainelui adica lupul a aparut in zonele reci spre deosebire de stramosul omului care a aparut in Africa.
CristiBurlacu
Sr. Member

« Reply #19 on: December 17, 2012, 07:02:16 PM »

Multumesc de sfaturi. Trebuie sa ma interesez pe unde as putea gasi paie/fan. Daca nu voi gasi,am sa ii las paturi...si voi verifica des daca sunt umede ca sa i le pot schimba. Deocamdata vad ca ii merge bine,nu arata sa sufere de frig,mananca,se joaca... Cred ca mai rau se simte vara cand e canicula decat acum. Doar ca imi fac eu prea multe griji...si mai imi baga si cunoscutii in cap ca ii este frig cum sa o las afara pe vremea asta... Smiley
Este foarte adevarat ca se simt mult mai bine cand este mai frig. Si mie imi zic toti prietenii ca il chinui iarna cand il tin in curte Smiley ei isi tin pisicile in casa Smiley) tot prietenii mei se uita ciudat si cand le zic ca ii dau carne cruda Smiley asa ca imi vad de treaba mea, Wink te sfatuiesc sa faci la fel
freddy25
Hero Member

« Reply #20 on: December 17, 2012, 08:12:41 PM »

Poate ai surse de incredere de unde-ti procuri carnea. Eu nu am, din pacate. Stiu ca e bine sa suplimentezi din cand in cand hrana uscata cu niste carne cruda cu conditia sa nu fie de porc care poate da o boala cumplita, pentru care nu exista tratament. E vorba de maladia Aujeszki sau pseudoturbarea care la oameni nu are nici un efect dar la caini si pisici e letal. Si ai mei stau acum afara si nu ii vad sa sufere sau sa tremure ba dimpotriva sunt extrem de activi si lucru imbucurator catelei poreclita "fabrica de par"  nu ii mai cade un fir. Asta dupa ce m-a exasperat 12 ani, mi-am cumparat aspirator de 18milioane Animal-Pro, cheltuiam milioane pe an pe K9 Derma Plus si iata ce simpla era rezolvarea. Acum, in afara de ulei de somon nu ii mai dau nimic. Parca i-a disparut si alergia pe care o avea de vreo 2 ani ca nu o mai vad sa-si frece botul si sa-si roada pernutele.
vivat
Hero Member

LARS

« Reply #21 on: December 17, 2012, 08:47:08 PM »

Poate ai surse de incredere de unde-ti procuri carnea. Eu nu am, din pacate. Stiu ca e bine sa suplimentezi din cand in cand hrana uscata cu niste carne cruda cu conditia sa nu fie de porc care poate da o boala cumplita, pentru care nu exista tratament. E vorba de maladia Aujeszki sau pseudoturbarea care la oameni nu are nici un efect dar la caini si pisici e letal. Si ai mei stau acum afara si nu ii vad sa sufere sau sa tremure ba dimpotriva sunt extrem de activi si lucru imbucurator catelei poreclita "fabrica de par"  nu ii mai cade un fir. Asta dupa ce m-a exasperat 12 ani, mi-am cumparat aspirator de 18milioane Animal-Pro, cheltuiam milioane pe an pe K9 Derma Plus si iata ce simpla era rezolvarea. Acum, in afara de ulei de somon nu ii mai dau nimic. Parca i-a disparut si alergia pe care o avea de vreo 2 ani ca nu o mai vad sa-si frece botul si sa-si roada pernutele.
Și eu am aceeași dilemă, învață-mă și pe mine cum să fac: trebuie să plec cu Lars pentru 3 săptămâni acasă, unde nu am curte, stau la bloc. Am găsit un alt apartament pe care să-l ocup cu el, dar e tot apartament, chiar nu am unde să-l las la curte. Acum am încercat să văd câteva zile cum se acomodează în casă, pare bine dar eu tot mă tem că răcește dacă îl scot afară-în casă-afară-în casă, cum e mai bine ca să nu risc să-i fac probleme? Menționez că o temperatură de 5-15 grade nu am cum să-i ofer, că-s om și eu, cu strămoși în Africa  LOL . Și plec la munte unde temperaturi de -20grade nu-s o surpriză, dimpotrivă. Ce zici?
DanielaI
Full Member

« Reply #22 on: December 18, 2012, 12:00:15 AM »

Ara a trecut cu bine peste gerurile de zilele trecute, am stat cu ceva emotii, dar este fresh fata, nu am inchis-o in padoc, am lasat-o libera in toata curtea si ba era la usa, ba se baga in cotet si are 5 luni Cheesy, fara carpe, fara presuri decat ea si zapada Smiley))

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself. -  Josh Billings
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #23 on: December 18, 2012, 12:48:34 AM »

DanielaI, nu ca mi-as permite sa-ti dau vre-un sfat...dar imi ingheata sufletul in mine cand ma gandesc la frumoasa Ara afara, in noaptea geroasa!

I'm on guard!
DanielaI
Full Member

« Reply #24 on: December 18, 2012, 12:55:46 AM »

DanielaI, nu ca mi-as permite sa-ti dau vre-un sfat...dar imi ingheata sufletul in mine cand ma gandesc la frumoasa Ara afara, in noaptea geroasa!

Multumim de grija  Kiss, dar trebuie sa ne calim ca suntem lupi, si avem 3 straturi de blana  Wink. Lasand gluma de-o parte stii bine ca nu as face nimic care sa-i dauneze, are cotet dublat cu vata minerala, are paie , inca un companion si binenteles blanitaaa 
ps. facem poze in zapada special pt tine, ca stim ca-ti plac ! si sa stii ca ne poti da sfaturi oricand, le primim cu mare drag de la oricine !

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself. -  Josh Billings
freddy25
Hero Member

« Reply #25 on: December 18, 2012, 01:19:37 AM »

Și eu am aceeași dilemă, învață-mă și pe mine cum să fac: trebuie să plec cu Lars pentru 3 săptămâni acasă, unde nu am curte, stau la bloc. Am găsit un alt apartament pe care să-l ocup cu el, dar e tot apartament, chiar nu am unde să-l las la curte. Acum am încercat să văd câteva zile cum se acomodează în casă, pare bine dar eu tot mă tem că răcește dacă îl scot afară-în casă-afară-în casă, cum e mai bine ca să nu risc să-i fac probleme? Menționez că o temperatură de 5-15 grade nu am cum să-i ofer, că-s om și eu, cu strămoși în Africa  LOL . Și plec la munte unde temperaturi de -20grade nu-s o surpriză, dimpotrivă. Ce zici?
Ce sa faci? Il tii in apartament. O sa stea cu limba scoasa de un cot dar doua saptamani nu-s un capat de tara. Nu incalzesti apartamentul la mai mult de 22 de grade ca sa-ti fie bine si tie si ii schimbi apa des.  Eu cand tineam cainii in casa tineam termostatul la 21-22 de grade. Bine, ziua stateau mai mult afara dar noaptea nu-i puteam lasa in curte ca latrau la toate pisicile si aveam discutii cu vecinii.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #26 on: December 18, 2012, 01:23:26 AM »

ufffff sufletul meu de mama...si sunt una de aia, de stresez copilul cu grija mea...cum spun astia pe aici "I'm overreacting"  Roll Eyes
Si sunt prea batrana ca sa ma mai schimb!  Undecided
Dar multumim si ne bucuram de poze  

I'm on guard!
vivat
Hero Member

LARS

« Reply #27 on: December 18, 2012, 07:51:53 AM »

Ce sa faci? Il tii in apartament. O sa stea cu limba scoasa de un cot dar doua saptamani nu-s un capat de tara. Nu incalzesti apartamentul la mai mult de 22 de grade ca sa-ti fie bine si tie si ii schimbi apa des.  Eu cand tineam cainii in casa tineam termostatul la 21-22 de grade. Bine, ziua stateau mai mult afara dar noaptea nu-i puteam lasa in curte ca latrau la toate pisicile si aveam discutii cu vecinii.
Mulțumesc pentru încurajare, în definitiv înseamnă mai mult puterea lui de adaptare decât ce aș putea face eu. Mă gândisem să-i las un geam întredeschis.
alora
Hero Member

WeiSS

« Reply #28 on: December 18, 2012, 08:26:38 AM »

el o sa fie fericit sa fie cu tine, vivat! Si tu ai sa fii fericita sa fii cu el!

I'm on guard!
maryan_athos_13
Hero Member

« Reply #29 on: December 18, 2012, 08:59:32 AM »

Si Athos sta noaptea in casa . Are o cusca izolata , dar prefera sa stea in hol . Am impresia ca nu-i place frigul , ca de cand s-a racit vremea se cere singur in casa .Totusi ziua sta in curte , numai noaptea intra inauntru. Are la dispozitie un hol iar caloriferul e oprit asa ca nu sunt mai mult de 17,18 grade .
Ii dauneaza ??

Cainele singura vietuitoare care a dus la perfectiune vocatia prieteniei .
Pages: 1 [2] 3   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof