Forum ciobanesc german

General => Anatomie => Topic started by: Andipanda on February 15, 2013, 10:45:54 PM

Title: C.G. diferente anatomice intre linii.
Post by: Andipanda on February 15, 2013, 10:45:54 PM
Buna seara. Stiu ca exista doua linii de ciobanesti germani: ciobanestii germani cu spatele curbat in jos (o linie mai noua) si ciobanestii germani cu spatele drept (o linie mai veche). Intrebarea mea: Exista diferente de talie, marime si greutate intre ciobanestii germani cu spatele curbat in jos si ciobanestii germani cu spatele drept?
Multumsc pentru raspuns.

Title: Re: C.G. diferente anatomice intre linii.
Post by: hora on February 17, 2013, 05:19:29 PM
Standardul este unul singur, dar in cadrul populatiei de cg sunt exemplare care depasesc acest standard, care, oricum, nu e fix, ci da anumite limite.
Cei "cocosati" sunt din asa-zisele linii de show-selectati pentru conformatie (aici sunt discutii aprinse-multe din aceste exemplare de fapt au probleme/defecte grave anatomice si in plus li s-a cam eradicat instinctul combativ).
Ceilalti sunt fie din liniile de lucru, fie din asa-zisa linie "veche"-caini fara acte care se gasesc prin curtile oamenilor.

Sfatul meu este sa citesti mai mult pe forum, sa intrebi un crescator.
Mai ai la dispozitie doua alte forumuri axate pe linia de lucru. Cauta si vei gasi.

Post by: Andipanda on February 23, 2013, 12:18:38 PM
Buna dimineata. As dori sa ma mai ajutati:
Daca mi-as lua un puiut de ciobanesc german din liniile de show care ar fi posibilitatea ca puiutul sa nu dezvolte boli genetice de sanatate sau sa nu li se eradice instinctul combativ (adica sa aiba instinct combativ si de aparare dezvoltat).
Numai un crescator m-ar putea ajuta?
Multumesc pentru raspuns.

Post by: CristiBurlacu on February 23, 2013, 01:11:57 PM
Buna dimineata. Nu este foarte greu de gasit ceea ce cauti tu, dar trebuie sa cauti, sa vizitezi canise, sa vezi parintii catelului, normal ar fi sa ii vezi si cum lucreaza. Referitor la boli genetice, tot de parinti, bunici depinde si acum ajungem la pedigree si bineinteles la testele de displazie, etc. Contacteaza diferiti crescatori, sunt si pe forum multi seriosi, trebuie doar sa ai rabdare. Sper ca ti am fost de ajutor cat de cat. Succes!

Post by: Andipanda on March 02, 2013, 12:10:52 PM
Buna dimineata. As mai avea o chestiune: trei intrebari:
1. Ma mai framanta ceva: deoarece tin mai mult la ciobanestii germani din liniile de lucru este posibil sa apara o incrucisare intre ciobanestii germani din liniile de lucru si ciobanestii germani din liniile de show? ceea ce cu siguranta n-as vrea sa se intample pentru ca tin la ciobanestii germani din liniile de lucru. As vrea sa-mi spune-ti daca s-ar putea intampla necazul asta.
2. Exista si ciobanesti germani din liniile de lucru cu spatele curbat in jos? deoarece am observat pe forum niste poze cu ciobanestii germani din liniile de lucru cu spatele curbat daca sunt din liniile de lucru, linkul urmator:http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=1298.0 a doua postare din linkul de mai sus apar niste poze cu ciobanestii germani din linile de lucru cu spatele curbat in jos.
3. Am observat la ciobanestii germani din liniile de lucru o culoare mai lupie. Este o culoare majoritara?

Post by: Arpad on March 02, 2013, 12:48:10 PM
Incrucisari intre cele 2 linii s-au mai practicat,chiar cainele meu provine dintr-o mama ,,cocosata"cu pedigree si tatal este linie veche/lucru din randul cainilor de politie!Aspectul (ma refer la cainele meu)l-a luat in mare parte de la mama....arata exact ca un caine de show....iar caracterul l-a luat de la tata!Este un caine extrem de agresiv......si un paznic desavarsit!In rest nu stiu daca e in regula o asemenea practica de mixare a celor 2 linii!

Post by: hora on March 02, 2013, 07:19:40 PM
Buna dimineata. As mai avea o chestiune: trei intrebari:
1. Ma mai framanta ceva: deoarece tin mai mult la ciobanestii germani din liniile de lucru este posibil sa apara o incrucisare intre ciobanestii germani din liniile de lucru si ciobanestii germani din liniile de show? ceea ce cu siguranta n-as vrea sa se intample pentru ca tin la ciobanestii germani din liniile de lucru. As vrea sa-mi spune-ti daca s-ar putea intampla necazul asta.
2. Exista si ciobanesti germani din liniile de lucru cu spatele curbat in jos? deoarece am observat pe forum niste poze cu ciobanestii germani din liniile de lucru cu spatele curbat daca sunt din liniile de lucru, linkul urmator:http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=1298.0 a doua postare din linkul de mai sus apar niste poze cu ciobanestii germani din linile de lucru cu spatele curbat in jos.
3. Am observat la ciobanestii germani din liniile de lucru o culoare mai lupie. Este o culoare majoritara?

1. Vorbesti la modul general sau te referi la cainii din curtea ta? Daca e vorba de a doua situatie, tine cainii separati.
2. Ciobanestii germani din liniile de lucru au in general spatele mai drept si unghiul la trenul anterior putin mai deschis ca la cei de show.
3. La ciobanestii germani din liniile de lucru intalnesti culoarea sura, in diferite nuante, negru monocolor si negru cu extremitati galben-maro.

Post by: Andipanda on March 03, 2013, 05:25:02 PM
Pt. 1: Nu, eu ma refeream in general daca se pot incrucisa liniile de lucru cu cele de show, n-as vrea sa se intample lucrul asta.

Post by: Did on March 06, 2013, 10:21:28 PM
Incrucisari s-au mai facut,insa exista canise separate axate doar pe ciobanescul german de lucru,respectiv show.
P.S Si eu am un "soft spot" pentru cei de lucru  :lol

Post by: Andipanda on March 09, 2013, 12:33:09 PM
Buna Dimineata. As mai vrea o informatie:
Linia utilitara (linia de lucru) reprezinta rasa de ciobanesc german inainte sa apara linia de show.
Intrebarea mea doar din curiozitate: cand a aparut si linia de show mai exact c-am prin ce an?

Post by: dux on March 09, 2013, 05:58:03 PM
Intrebarea mea doar din curiozitate: cand a aparut si linia de show mai exact c-am prin ce an?
Incepand cu anii 70 a aparut acel tip de caine cu spatele foarte lasat.De fapt acel tip de caine a fost impus de catre fratii Martin.Oamenii au fost de buna credinta dar din pacate nu prea a iesit ceea ce trebuia sa iasa.Adica acel caine utilitar perfect.

Post by: hora on March 09, 2013, 08:47:47 PM
Pana la urma cainele utilitar ramane ciobanescul german de lucru.
Cel de show e selectionat ca sa alerge bine in ring, sa aiba culoarea rosie si sa-si insoteasca stapanul la plimbare.

Post by: tanase_traudi on March 10, 2013, 03:27:00 PM
Pana la urma cainele utilitar ramane ciobanescul german de lucru.
Cel de show e selectionat ca sa alerge bine in ring, sa aiba culoarea rosie si sa-si insoteasca stapanul la plimbare.
DA, si cei norocosi sa aibe un caine show cu temperament foarte bun( care sunt din ce in ce mai putini) au probleme de sanatate cu ei,mai precis cu sistemul osos.

Post by: dragosmarius on March 12, 2013, 05:05:53 PM
Este foarte des afirmat pe forum " ciobanestii germani de show au probleme de sanatate in general cu sistemul osos". O spun in general cei care au ciobanesc german provenit din linii de lucru sau din linii vechi. 
Intrebarea mea este daca cei care afirma acest lucru pe ce informatii se bazeaza:
- informatii de la cabinete veterinare
- informatii de la asociatii de profil (club de cg sau asociatii chinologice)
- studii de specialitate
Nu mi se pare concludent daca nu stiu ce cunostinta sau prieten al unei cunostinte are un caine de show cu probleme si gata asta inseamna ca toti cainii de show au probleme. Ar trebuie sa fie prezentate niste studii exacte gen "din 1000 de cg linii de show atitia au probleme". La fel si pt cei din linii vechi sau de lucru.
Si ar trebui sa se tina cont si de alt aspect. Cainii de show sunt dusi mai des la veterinar sau concursuri si se afla mai repede ce probleme de sanatate au in schimb cei din liniile vechi, de prin curtile oamenilor mai rar.
Am cg si din linie de lucru si din linie de show, nu au nici o problema de sanatate, au un temperament foarte bun si ii iubesc la fel de tare pe amandoi

Post by: Andipanda on March 15, 2013, 06:25:53 PM
Buna ziua. M-a nedumerit urmatorul link de din care m-am documentat:
http://canisa-zimbris.ro/forum/index.php?topic=794.0
Imi puteti explica ce ar vrea sa insemne cum se precizeaza in linkul de mai sus, adica ar putea fi doar po prostie?

Post by: Arpad on March 15, 2013, 06:41:58 PM
Imi puteti explica ce ar vrea sa insemne cum se precizeaza in linkul de mai sus, adica ar putea fi doar po prostie?
Nu inteleg,nu am avut rabdare sa citesc tot,dar am impresia ca se face politica anti CG,sau mai exact anti CG de show!Nu stiu de ce este acest curent,caini bolnavi pot aparea si in liniile de lucru ca si in liniile de show!Nu-mi place linkul!

Post by: tanase_traudi on March 15, 2013, 08:32:42 PM
Este foarte des afirmat pe forum " ciobanestii germani de show au probleme de sanatate in general cu sistemul osos". O spun in general cei care au ciobanesc german provenit din linii de lucru sau din linii vechi. 
Intrebarea mea este daca cei care afirma acest lucru pe ce informatii se bazeaza:
- studii de specialitate
Nu mi se pare concludent daca nu stiu ce cunostinta sau prieten al unei cunostinte are un caine de show cu probleme si gata asta inseamna ca toti cainii de show au probleme. Ar trebuie sa fie prezentate niste studii exacte gen "din 1000 de cg linii de show atitia au probleme". La fel si pt cei din linii vechi sau de lucru.
Si ar trebui sa se tina cont si de alt aspect. Cainii de show sunt dusi mai des la veterinar sau concursuri si se afla mai repede ce probleme de sanatate au in schimb cei din liniile vechi, de prin curtile oamenilor mai rar.
Am cg si din linie de lucru si din linie de show, nu au nici o problema de sanatate, au un temperament foarte bun si ii iubesc la fel de tare pe amandoi

- studii de specialitate
Uite ca de data asta o spune cineva care are cg show,nu inteleg de ce vrei studii de specialitate sau informatii de la cabinete veterinare,mergi la concursuri sa vezi cati cg show au probleme cu jaretii....si prin asta am spus tot. E bine macar ca mai exista persoane care doresc sa se informeze inainte de a achizitiona un cg.

Post by: dux on March 15, 2013, 08:57:09 PM
pai de ce te-a nedumerit?Este o parte din adevar.

Post by: hora on March 15, 2013, 09:04:29 PM

Mie personal nu imi place cum pui problemele, imi miroase a naivitate prefacuta. Parca vad ca in curand si acest topic se va transforma intr-o cearta intre adeptii liniei de show si adeptii liniei de lucru, caz in care topicul va fi inchis.
Eu zic sa citesti mai mult si nu mai pune, una-doua, intrebari insinuante. Documenteaza-te temeinic si trage concluzii singur.

Post by: Arpad on March 15, 2013, 09:06:33 PM
pai de ce te-a nedumerit?Este o parte din adevar.
Chiar sa fie adevarat?.....Mie personal imi place CG-ul ca un tot unitar!Imi plac si cei de lucru si cei de show!Nu ma pricep.......ar fi pacat ca CG-ul de show sa fie chiar asa degradat!.....Ma uit la al meu....arata exact ca un CG de show dar caracterul lui este extrem de puternic.....ca al unuia  de lucru!Si cu sanatatea sta extrem de bine!Cel putin pana acum!

Post by: hora on March 15, 2013, 09:10:04 PM
Chiar sa fie adevarat?....

BUNA DIMINEATAAA!

Ma bucur ca unii ati mai scos nasul din "pupacelile" de pe topicul "Cainele meu".

Post by: Arpad on March 15, 2013, 09:13:10 PM
BUNA DIMINEATAAA!

Ma bucur ca unii ati mai scos nasul din "pupacelile" de pe topicul "Cainele meu".
Am impresia ca esti arogant.....daca ma insel imi cer scuze....daca nu,nu-mi cer!

Post by: dux on March 15, 2013, 09:57:27 PM
pe sit-ul zimbris gasiti articole despre problemele ciobanescului german.semnatarii respectivelor articole sunt persoane avizate,nu diletanti.sunt anumite articole din presa germana etc.etc.etc.

Post by: Arpad on March 15, 2013, 10:00:22 PM
pe sit-ul zimbris gasiti articole despre problemele ciobanescului german.semnatarii respectivelor articole sunt persoane avizate,nu diletanti.sunt anumite articole din presa germana etc.etc.etc.
Interesant,pacat ca s-a ajuns in situatia asta!Oare cei care au posibilitatea sa schimbe ceva stau cu mainile in san fara a incerca sa remedieze cat de cat situatia?

Post by: hora on March 15, 2013, 10:06:26 PM
Am impresia ca esti arogant.....daca ma insel imi cer scuze....daca nu,nu-mi cer!

Scuze acceptate.  :)

Post by: hora on March 15, 2013, 10:17:41 PM
Interesant,pacat ca s-a ajuns in situatia asta!Oare cei care au posibilitatea sa schimbe ceva stau cu mainile in san fara a incerca sa remedieze cat de cat situatia?

Nu, nu vor sa schimbe pentru ca sunt bani multi la mijloc. Crezi ca un caine de VA se face cu una, cu doua? Iar mai apoi investitia trebuie recuperata, nu? Practic nici nu prea mai conteaza cainele in sine. E vorba de zeci de mii de euro. Sau credem cumva ca cineva care a cheltuit o avere ca animalul sau sa ajunga in top e dispus sa renunte la recuperarea investitiei, din monte, chiar daca cainele transmite defecte grave de conformatie si caracter? Au fost cazuri de caini titrati care faceau pipi pe ei de frica, dar au fost promovati pe interese strict financiare. In Germania deja s-au rupt crescatori de clubul SV si au facut un alt club, RSV2000, parca. E mancatorie mare si acolo, dar unii au intrat in joc si s-au prins.

Post by: Arpad on March 15, 2013, 10:22:49 PM
Nu, nu vor sa schimbe pentru ca sunt bani multi la mijloc. Crezi ca un caine de VA se face cu una, cu doua? Iar mai apoi investitia trebuie recuperata, nu? Practic nici nu prea mai conteaza cainele in sine. E vorba de zeci de mii de euro. Sau credem cumva ca cineva care a cheltuit o avere ca animalul sau sa ajunga in top e dispus sa renunte la recuperarea investitiei, din monte, chiar daca cainele transmite defecte grave de conformatie si caracter? Au fost cazuri de caini titrati care faceau pipi pe ei de frica, dar au fost promovati pe interese strict financiare. In Germania deja s-au rupt crescatori de clubul SV si au facut un alt club, RSV2000, parca. E mancatorie mare si acolo, dar unii au intrat in joc si s-au prins.
Pacat,pacat de rasa in sine!Si pacat si pentru noi,iubitorii si admiratorii acestor caini!Pana la urma marea majoritate a detinatorilor de CG scoatem bani mai multi sau mai putini pt. a intretine acesti caini,si altii din motive strict financiare isi bat joc si de caini si de noi marea majoritate!

Post by: hora on March 15, 2013, 10:35:43 PM
Exact. Problema mai este ca un om bine intentionat, care doreste sa aiba un cg pentru ca stie ca aceasta rasa este plina de calitati si cu o sanatate de fier, ajunge sa fie victima acestor inmultitori (cu acte in regula) de caini displazici si cu probleme mari de temperament. Crede ca isi cumpara un caine gata sa-si dea viata pentru el si descopera ca a cumparat un client fidel al cabinetelor veterinare si al psihologilor canini. Chiar daca exista destui crescatori care au uitat (s-au n-au stiut niciodata) ca ciobanescul german trebuie sa fie un caine UTILITAR si, pe cale de consecinta, reproduc doar caini hiperangulati si rosii, macar sa reproduca caini sanatosi.
Cerceteaza anunturile cu masculi de monta si apoi zi-mi ca ma insel.

Post by: dux on March 15, 2013, 10:36:57 PM
. E vorba de zeci de mii de euro.
Gresit.E vorba de sute de mii de euro.Mai ales cand este vorba de campionii mondiali.

Post by: hora on March 15, 2013, 10:38:33 PM
Si mai grav...

Cred ca deja suntem off-topic. Sa ramanem la diferente anatomice.

Post by: tanase_traudi on March 16, 2013, 07:03:34 PM
Chiar sa fie adevarat?.....Mie personal imi place CG-ul ca un tot unitar!Imi plac si cei de lucru si cei de show!Nu ma pricep.......ar fi pacat ca CG-ul de show sa fie chiar asa degradat!.....Ma uit la al meu....arata exact ca un CG de show dar caracterul lui este extrem de puternic.....ca al unuia  de lucru!Si cu sanatatea sta extrem de bine!Cel putin pana acum!
Cg tau arata ca unul de show...banuiesti cati cg au probleme de sanatate? i-ai facut la al tau testul de displazie de esti asa sigur ca e sanatos? daca alearga,mananca si te apara nu inseamna ca este si sanatos....defapt sunt foarte multi care nu fac asemenea teste cainilor deoarece nu sunt bani sau timp sau cabinete unde sa le faca sau chiar cred ca au un caine sanatos. Problema care este cel mai des intalnita la cg show o reprezinta jaretii apropiati-care sunt un semn clinic al displaziei. Este foarte dureros  ca investesti intr-un caine sentimente,bani si ajungi sa dai mai multi bani la doctori decat pe hrana lui.

Post by: Andipanda on March 17, 2013, 06:07:34 PM
Buna ziua. Am gasit pagina principala a canisei zimbris (ciobanesti germani din linia utilitara) dar as vrea daca puteti sa-mi spune-ti si nu va suparati, care este locatia canisei zimbris, la canisa bismach nu ma gandesc deoarece se afla la mare distanta de mine in Iasi, asadar v-as ruga sa ma ajuta-ti spunandu-mi care este locatia canisei zimbris.

Post by: dux on March 17, 2013, 10:47:28 PM
Buna ziua. Am gasit pagina principala a canisei zimbris (ciobanesti germani din linia utilitara) dar as vrea daca puteti sa-mi spune-ti si nu va suparati, care este locatia canisei zimbris, la canisa bismach nu ma gandesc deoarece se afla la mare distanta de mine in Iasi, asadar v-as ruga sa ma ajuta-ti spunandu-mi care este locatia canisei zimbris.
Eu si cu inca un prieten  suntem  proprietarii afixului.Avem doua locatii.Una la Constanta si una la Moinesti-jud.Bacau.Scrie pe sit.datele de contact.

Post by: Andipanda on March 19, 2013, 04:17:15 PM
Buna ziua. Scuzati-ma ca tot insist dar cum eu sunt din Petrosani si daca o sa-mi permit sa iau un puiut de ciobanesc german din linia utilitara, vreau sa stiu care este cea mai apropiata canisa de Petrosani de ciobanesti germani din linia utilitara?

Post by: Thara on March 19, 2013, 04:58:17 PM
Domnul Andipanda e foarte putin probabil ca-si va lua vreun caine, dar isi cam bate in schimb joc de timpul si bunavointa membrilor forumului care i-au raspuns cu buna credinta, asa cum a facut si pe forumul Animale.ro
Mai jos este o simpla cautare dupa username, unde puteti observa ca el isi ia caini din toate rasele : Dobermann, Ciobanesc Mioritic, Ciobanesc Cehoslovac, Border Collie etc.

http://www.animale.ro/forum/search.php?searchid=1258985

Post by: Bogdan on March 19, 2013, 04:59:31 PM
Eu si cu inca un prieten  suntem  proprietarii afixului.Avem doua locatii.Una la Constanta si una la Moinesti-jud.Bacau.Scrie pe sit.datele de contact.
Da cu testele de displazie cum mai stati? Ca nu te-ai mai laudat cu raspunsul de la SV.

Post by: Andipanda on March 19, 2013, 05:02:32 PM
Scuzati-ma pentru tot postatul meu aiurea dar imi este foarte greu sa ma hotarasc pe o anume rasa si nici nu dispun de o suma mai mare pentru a lua un puiut, acasa mai am un caniche. Dar nu am experienta.
As fi fericit si nu as mai posta poate decat foarte rar cu o problema importanta daca mi-ati accepta scuzale atat pe animale.ro cat si pe portal ciobanesc german.

Post by: hora on March 19, 2013, 06:36:40 PM
Domnul Andipanda e foarte putin probabil ca-si va lua vreun caine, dar isi cam bate in schimb joc de timpul si bunavointa membrilor forumului care i-au raspuns cu buna credinta, asa cum a facut si pe forumul Animale.ro
Mai jos este o simpla cautare dupa username, unde puteti observa ca el isi ia caini din toate rasele : Dobermann, Ciobanesc Mioritic, Ciobanesc Cehoslovac, Border Collie etc.

http://www.animale.ro/forum/search.php?searchid=1258985

O precizare binevenita.

Scuzati-ma pentru tot postatul meu aiurea dar imi este foarte greu sa ma hotarasc pe o anume rasa si nici nu dispun de o suma mai mare pentru a lua un puiut, acasa mai am un caniche. Dar nu am experienta.
As fi fericit si nu as mai posta poate decat foarte rar cu o problema importanta daca mi-ati accepta scuzale atat pe animale.ro cat si pe portal ciobanesc german.

Nu stiu de ce, dar felul in care pui problema, practic te lamentezi de-a binelea, imi sta in stomac.

Post by: dux on March 19, 2013, 10:09:05 PM
Da cu testele de displazie cum mai stati? Ca nu te-ai mai laudat cu raspunsul de la SV.
Draga BOC-DAN.Referitor la testul de displazie raspunsul de la S.V. a fost postat pe forumul Zimbris.Curios ca nu ai luat la cunostinta despre el,fiindca stiu ca ne monitorizezi activitatea.Crede-ma ca sunt prea ocupat in munca cu cainii ca sa-mi bat capul sa polemizez cu tine pe forumuri.Plec dimineata si ajung seara acasa.Am vazut ca te contrezi si pe forumul Bismack cu baietii.Am planuri mult mai importante de realizat in momentul de fata si nu merita sa-mi risipesc energia cu oameni frustrati ca tine.Asa ca baga mare pe tastatura.

Post by: Bogdan on March 19, 2013, 10:15:56 PM
Pai eu asteptam un raspuns aici. Ca doar aici incepusem discutia.

P.S.
Vad ca ai ramas acelasi marlan! :) Succes!  :drac

Post by: Costin Soare on March 19, 2013, 10:29:34 PM
Nu pot sa cred ca ati inceput din nou :D

Post by: hora on March 20, 2013, 09:00:40 AM
Ar fi bine sa nu deviem. N-as vrea sa se inchida topicul. Poate cu timpul vor aparea aici oameni care vor oferi informatii utile legate de anatomie. Sa mai invatam si noi.

Post by: Andipanda on March 30, 2013, 02:53:10 PM
Buna ziua. Pasti fericit! Scuze ca postez iarasi dar as vrea doar sa stiu ceva simplu:
1. Ce inseamna conducerea SV la nivel mondial?
2. Ciobanescul german din liniile de show este cel mai raspandit in Germania? si si in lume?

Post by: Arpad on March 31, 2013, 12:45:24 PM
Buna ziua. Pasti fericit! Scuze ca postez iarasi dar as vrea doar sa stiu ceva simplu:
1. Ce inseamna conducerea SV la nivel mondial?
2. Ciobanescul german din liniile de show este cel mai raspandit in Germania? si si in lume?
Cauta pe forum si te asigur ca vei gasi raspunsul si la intrebarea 1. si la intrebarea 2.!Succes!