|
Title: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on February 20, 2014, 10:00:36 PM Acest topic a fost deschis cu aprobarea administratorului forumului.Aici va puteti exprima nemultumirile legate de unele probleme cu care v-ati intalnit atunci cind ati dorit un catel de ciobanesc german!Am vazut pe forum postari conform carora unii proprietari nu si-au primit pedigreele nici dupa un an.Am vazut postari cum ca unii cainii displazici nu au fost inlocuiti de crescatori asa cum ar fi normal [desi pe unii pui s-au platit sume mari de bani] sau restituirea pretului de achizitie.Pentru toate aceste probleme sau altele cu care v-ati intalnit va rugam sa postati pentru a stii si ceilalti viitori proprietari de Ciobanesc German cine si cu ce probleme s-a confruntat.si foarte important daca se poate si numele persoanei sau "canisa" cu care ati avut probleme!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: AdrianHD on February 20, 2014, 11:13:31 PM Foarte buna initiativa Von Broos ....Acest topic este foarte util incepatorilor care-si iau pentru prima data un :c3 .. Asa vor sti in cine sa aiba incredere ...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on March 09, 2014, 08:58:36 AM Este foarte interesant!Din cati oameni s-au plins pe acest forum ma asteptam sa fie cativa care sa posteze experientele lor aici dar se pare ca m-am inselat.Asta inseamna ca nu dorim sa scapam de amatorism si comercianti iar aceasta rasa sa evolueze,dar aici nu este nimic nou!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Iuliann on March 09, 2014, 01:15:07 PM Aveti dreptate. asteptam pe tooti cei nemultumiti. pentru a sti si noi cine este maidaneziiiiii. aici ma refer la oameni :)
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on March 14, 2014, 01:06:09 PM Aveti dreptate. asteptam pe tooti cei nemultumiti. pentru a sti si noi cine este maidaneziiiiii. aici ma refer la oameni :) Acestia pot fi foarte usor aflati daca oamenii vor asta!Se pare ca unii oameni au retineri in a spune adevarul.Nici o problema,ne vom zbate in amatorism si mediocritate mult timp de acum inainte! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on March 17, 2014, 08:57:20 AM Am prieteni care si-au luat un pui de la o anume canisa.Si nu vorbim despre acele asa-zise "canise": premium, Oradea si cate or mai fi. Pana sa-l ia au tot cautat referinte despre acea canisa si au gasit un singur comentariu negativ. Au fost indignati de faptul ca cei care isi iau teapa nu posteaza. Si-au luat si ei teapa. I-am intrebat de ce nu posteaza? Mi-au spus ca :" ei, deocamdata e bine-sanatos puiul, e frumos si jucaus si se ne rugam sa nu aiba probleme. Daca ne-am luat plasa, asta e. Noi il iubim asa cum este". Cred ca, din pacate, cam asa gandesc toti cei care nu vor sa povesteasca. Poate si de rusine, nu stiu. De aceea l-am intrebat pe Tara Alpha de Riba de carnetel de sanatate, de discutia cu domnul Petrica despre testele de displazie...Prietenii mei nu au primit , nici macar, carnetel de sanatate la 6 saptamani. Deci deparazitare interna 0, vaccin 0. IAr despre testele de displazie ale parintilor..cainii lui nu au avut niciodata probleme cu asa ceva. S-a laudat ca detine, nu mai stiu, 30-40 de femele. Cum ar putea fi prietenii mei siguri ca, in cazul in care vor primi pedigree-ul, mama puiului e chiar cea care figureaza in pedigree? M-as fi bucurat daca tara de riba ar fi raspuns la intrebari ca sa confirme sau sa infirme daca si el a patit asa ceva.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius_bl on March 17, 2014, 09:45:07 PM Daca nu se dau nume si fapte concrete , dovedite ,acest topic e degeaba . :-\
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Iuliann on March 17, 2014, 11:24:45 PM Corect !
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on March 18, 2014, 01:10:49 PM Daca nu se dau nume si fapte concrete , dovedite ,acest topic e degeaba . :-\ Corect Marius!Daca cei care au avut asemenea "experiente negativa cu acesti crescatori" de unde sa stim de cine sa ne ferim?Spuneti cu nume si prenume cine sint cei care se fac asemenea lucruri! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on March 23, 2014, 05:02:12 PM Poate macar acum in al 12 ceas oamenii vor intelege sa nu mai cumpere pui fara pedigree si din parinti fara teste de displazie...
http://stirileprotv.ro/stiri/social/lista-cainilor-care-scapa-de-sterilizare-autoritatile-anunta-insa-ca-niciun-animal-nu-va-scapa-de-microcipare.html Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on March 23, 2014, 05:40:31 PM In concluzie, cine are un caine care seamana cu unul de rasa poate sa scape de sterilizare si sa produca in continuare caini fara acte...strigator la cer!Singura speranta e ca asoc. chonologice din teritoriu sa NU emita aceste asa-zise adeverinte de tipicitate.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: augustus-canis on March 23, 2014, 06:03:16 PM Pe bani, orice.... Se va intampla ca si in cazul cainilor metisi de pittbull pe care ii incadra metis de orice alt caine si era 80 de lei inscrierea in asociatie si 60 adeverinta...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: erica12 on March 27, 2014, 01:57:13 PM Buna ziua, abia acum vad ca exista un astfel de topic, dar este adevarat nu m-am uitat la sectiunea "circ". Catelul l-am cumparat in luna iulie 2013 de la "canisa Von haus Godra" la varsta de 3 luni si jumatate din monta Voros Farkas Bencze si Aliz vom Haus Szasz. In luna octombrie la radiografie s-a descoperit displazie la ambele picioare din spate , piciorul drept avand o displazie severa. Piciorul era aproape iesit afara. Norocul nostru a fost ca am dat peste un doctor foarte bun si am reusit sa o operam la ambele picioare. Imi mai ramane sa merg la radiografie probabil la jumatatea lui aprilie sa vedem cum sta piciorul drept, speram sa fie bine.La ora actuala piciorul este la locul lui , catelul este ok cu chef de joaca de mancare si toate cele. Daca aveti nevoie de radiografiile de dinainte de operatie si dupa le pot incarca fara nicio problema.
Intre timp am tot solicitat de la proprietarul canisei Pedigreeul catelului si i-am si specificat ca am nevoie de el pentru ca nu pot castra catelul pana la 3-4 ani, iar acesta nu se mai oboseste sa raspunda nici la telefonul personal si nici la mesajele de pe forum. Singurul lucru pe care pot spune ca l-am invatat , avand in vedere banii investiti in operatii , medicamente drumuri si toate cele este simplu : daca mai vreau sa imi cumpar caine vreodata sa nu il cumpar din Romania. Pentru orice alte intrebari stau la dispozitie. Pozele cu radiografiile le pot pune fara nicio problema, dar pot sa o fac diseara pentru ca acum sunt la munca. PS : Topicul asta ar trebui sa stea la Anunturi Vanzari-Cumparari , parerea mea, pentru ca inainte sa isi ia omul un caine pe care o sa il aiba pentru urmatorii 7-10 ani sau mai mult sa stie in ce se baga. Toate cele bune. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on March 27, 2014, 03:26:40 PM Buna ziua, abia acum vad ca exista un astfel de topic, dar este adevarat nu m-am uitat la sectiunea "circ". Catelul l-am cumparat in luna iulie 2013 de la "canisa Von haus Godra" la varsta de 3 luni si jumatate din monta Voros Farkas Bencze si Aliz vom Haus Szasz. In luna octombrie la radiografie s-a descoperit displazie la ambele picioare din spate , piciorul drept avand o displazie severa. Piciorul era aproape iesit afara. Norocul nostru a fost ca am dat peste un doctor foarte bun si am reusit sa o operam la ambele picioare. Imi mai ramane sa merg la radiografie probabil la jumatatea lui aprilie sa vedem cum sta piciorul drept, speram sa fie bine.La ora actuala piciorul este la locul lui , catelul este ok cu chef de joaca de mancare si toate cele. Daca aveti nevoie de radiografiile de dinainte de operatie si dupa le pot incarca fara nicio problema. Asta am incercat sa fac prin acest topic,sa atentionam viitorii proprietari de unde sa NU cumpere pui.Intre timp am tot solicitat de la proprietarul canisei Pedigreeul catelului si i-am si specificat ca am nevoie de el pentru ca nu pot castra catelul pana la 3-4 ani, iar acesta nu se mai oboseste sa raspunda nici la telefonul personal si nici la mesajele de pe forum. Singurul lucru pe care pot spune ca l-am invatat , avand in vedere banii investiti in operatii , medicamente drumuri si toate cele este simplu : daca mai vreau sa imi cumpar caine vreodata sa nu il cumpar din Romania. Pentru orice alte intrebari stau la dispozitie. Pozele cu radiografiile le pot pune fara nicio problema, dar pot sa o fac diseara pentru ca acum sunt la munca. PS : Topicul asta ar trebui sa stea la Anunturi Vanzari-Cumparari , parerea mea, pentru ca inainte sa isi ia omul un caine pe care o sa il aiba pentru urmatorii 7-10 ani sau mai mult sa stie in ce se baga. Toate cele bune. Sugestia dumneavoastra a fost pusa in practica,topicul a fost mutat! Nu cred ca e neaparata nevoie sa mergeti afara pentru a cumpara un pui de calitate,trebuie doar sa aveti mai mare grija si sa cautati crescatori seriosi pe viitor,din fericire sint si la noi,dar trebuie sa facem sa dispara acei "inmultitori" din chinologia romaneasca! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: erica12 on March 27, 2014, 03:40:19 PM Nu spun ca nu ar fi crescatori buni in Romania. Singura problema pentru mine ar fi acum de incredere. La inceput m-am gandit ca am crescut catelul prost ca nu am stiut ce sa ii dau sau chestii de genul, dar a facut la amandoua picioarele si am scos din ecuatie problema asta. Iar banii investit in operatie ma fac sa ma gandesc ca as fi luat un pui din afara lejer. Iar un lucru bun si care ma bucura pe mine personal este ca am avut banii respectivi de operatii.
Ce nu inteleg eu este de ce se fereste lumea sa scrie montele din care au cateii si sunt cu probleme. In felul acesta ii ajuti pe viitorii proprietari de un necaz sau mai este varianta in care proprietari nu se duc sa faca radiografia , iar cateii traiesc cu problema asta toata viata. Poate o sa constientizeze si proprietarii ca fac un bine viitorilor cumparatori postand montele cu probleme. Daca cineva are nevoie de informatii unde am operat catelul si alte detalii ma poate contacta pe PM pot oferi si nr. de telefon pentru detalii. Sa auzim de bine. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: BLARO on March 27, 2014, 05:52:37 PM Nu spun ca nu ar fi crescatori buni in Romania. Singura problema pentru mine ar fi acum de incredere. La inceput m-am gandit ca am crescut catelul prost ca nu am stiut ce sa ii dau sau chestii de genul, dar a facut la amandoua picioarele si am scos din ecuatie problema asta. Iar banii investit in operatie ma fac sa ma gandesc ca as fi luat un pui din afara lejer. Iar un lucru bun si care ma bucura pe mine personal este ca am avut banii respectivi de operatii. Buna ziua.Noi am cumparat o femela din Germania cu foarte multi bani(valoarea femelei=cu 7-8pui din Romania).Ce nu inteleg eu este de ce se fereste lumea sa scrie montele din care au cateii si sunt cu probleme. In felul acesta ii ajuti pe viitorii proprietari de un necaz sau mai este varianta in care proprietari nu se duc sa faca radiografia , iar cateii traiesc cu problema asta toata viata. Poate o sa constientizeze si proprietarii ca fac un bine viitorilor cumparatori postand montele cu probleme. Daca cineva are nevoie de informatii unde am operat catelul si alte detalii ma poate contacta pe PM pot oferi si nr. de telefon pentru detalii. Sa auzim de bine. La 6 luni pretestele erau rele,la 11 luni foarte rele.Deci si puii din Germania pot fii bolmavi,din parinti cu teste si daca ai ghinion nu te baga nimeni in seama.Acuma sa fim corecti pentru un pui cumparat cu 150e ce garantie poate sa dea un crescator care nu are cel putin teste de dizplazie la femelele din canisa.Testul de dizplazie pentru un caine este de 350e +drumul si alte cheltuieli,crescatorul care cheltuie bani multi vinde un pui mult mai scump si atunci trebuie sa aveti pretentii si dumneavoastra.Daca eu am cerut 500e pe un pui dintr-o monta din Germania ,au inchis telefonul si repede sau dus la un crescator care scoate pui pe banda la pretul de 150e.Daca un pui este cumparat de la VON DER BLARO si se dovedeste ca este dizplazic acel pui va fii schimbat cu altul(testele trebuie facute intr-o clinica cu experienta in acest domeniu) Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Bogdan on March 27, 2014, 09:36:08 PM Bine punctat, Blaro!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Ely_Von_Broos on April 09, 2014, 09:33:37 PM Ascultati cu atentie aceasta inregitrare!De la minutul 2:11!
https://www.youtube.com/watch?v=3HhNZjEMdGk&feature=youtu.be Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: ririnel on April 09, 2014, 11:09:03 PM Singurul lucru bun din anunturile canisei premium e ca au niste poze super >:(
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on April 10, 2014, 08:04:40 AM Singurul lucru bun din anunturile canisei premium e ca au niste poze super >:( Pai poate asta "fura ochii" potentialilor clienti.Dar din ce am vazut,ei au pui la pretul la care se vinde un pui cu pedigree,250 de eur pentru un pui fara pedigree..........meditati oameni buniNu mai incurajati astfel de inmultitori care vind pui pe banda rulanta.Un crescator serios nu are pui non-stop,face montele in functie de nevoile sale.Aici din pacate gasim pui din toate rasele si tot timpul sint disponibili! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on April 10, 2014, 09:21:02 AM Acum cateva luni in urma, star matinal, facea reclama "canisei" Oradea care oferea ca premiu un pui de catel de "rasa", saptamanal , in cadrul unui concurs care se desfasura si pe FB (concursul a durat mai bine de 1 luna). Au intrat mai multi crescatori care au atras atentia celor care participau la acel concurs ca-si iau plasa, au si demonstrat asta prin faptul ca (atunci cand i s-a cerut sa posteze acte doveditoare: pedigree, carnetel de sanatate cu vaccinurile la zi) patronul "canisei" (care,pe numele adevarat, era sc. radavit srl) nu a avut ce sa posteze si, mai mult, au fost sterse toate comentariile. Aveti impresia ca pe cei care au participat la concurs i-a interesat? Ulterior, 2 dintre pui au ajuns la cabinete veterinare, evident, foarte bolnavi.
Din pacate exista si canise adevarate,adica inregistrate FCI, care fac acelasi lucru. Iata un exemplu .(http://i246.photobucket.com/albums/gg116/gerry632/carnetsanatatecosty.jpg) Si, ca sa fiu on topic, pui ciobanesc german luat de la canisa de Riba (de catre un amic) la 6 saptamani, fara carnetel de sanatate deci, implicit, fara deparazitare interna, fara vaccin , emaciat, parintii fara teste de displazie, bani ceruti ca avans. Asteptam pedigree-ul. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Bogdan on April 10, 2014, 10:17:16 AM Asteptati! Mult si bine! :)
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on April 10, 2014, 10:35:48 AM Ei, nu ne taia speranta , inca :) Au trecut abia 2 saptamani de cand a spus ca a depus actele. Sa inteleg ca esti patit cu de Riba?
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Ely_Von_Broos on April 10, 2014, 10:50:15 AM Singurul lucru bun din anunturile canisei premium e ca au niste poze super >:( Cred ca pozele de pe site nu au nici o relevant!Cu siguranta acele poze sunt luate frumos de pe net!Daca era o firma serioasa cel putin posta poze cu fiecarea cuib dar pozele alea sunt de cand "lumea" pe site...Iar legat de ce spunea doamna in convorbire ca in loc de PEDIGREE primesti CONTRACT CU VALOARE JURIDICA care "atesta" rasa...e o mare inselatorie!!!Aici ar trebuii oamenii sa deschida ochii!Ajungi sa dai pe un pui fara pedigree si poate si bolnav, mai multi bani decat pe un caine cu pedigreeTitle: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Bogdan on April 10, 2014, 10:51:12 AM Probabil ca o sa primiti niste acte, dar cu siguranta genetica din acte nu o sa corespunda cu genetica catelului.
Nu sunt patit, dar stiu ce fel de "crescator" este. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Bogdan on April 10, 2014, 10:52:52 AM Si acum apare adevarata problema. Cainii fara pedigre urmeaza sa fie castrati! Sunt curios cum o sa realizeze "organele" din Romania acest lucru.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on April 10, 2014, 11:00:00 AM Probabil cum s-a intamplat si cu OUG 55/2002. Adica "izvoarele" de caini abandonati vor "functiona" la fel
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Ely_Von_Broos on April 10, 2014, 11:02:57 AM Din pacate multe persoane care isi cumpara un caine de rasa primesc acel contract care cica atesta rasa, nestiind poate ca SINGURUL ACT CARE ATESTA RASA ESTE PEDIGREE`UL (Certificatul de origine) care este eliberat doar de Asociatia Chinologica Romana!!!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on April 10, 2014, 11:11:20 AM Bogdan, m-am gandit ca, din cele 40 de femele cu care s-a laudat de Riba, si la ce matrapazlacuri a facut pana acum, nu putem fi siguri ca ce va fi trecut in pedigree va fi si real.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: von Abgrund on April 10, 2014, 03:26:24 PM Aici mai e problema si de educatie a celor care doresc achizitionarea unui catel, daca toti si-ar face temele inainte sa actioneze, cu siguranta tendinta ar fi alta, dar se pare ca ... nu le place cartea...tocmai acum cand exista internet, iar accesul la informatie se face rapid. Sincer, prin '94, inainte sa aduc in Sibiu primul ciobanesc german cu pedigree, nu aveam acces la informatii, doar la asociatia chinologica am gasit sprijin si carti pe care le citeam noaptea, dupa ce terminam temele de liceu. Dar asta inseamna pasiune pentru unii si timp pierdut pentru marea majoritate. Ca sa se schimbe ceva in mentalul acestei tari, pe cuvantul meu daca nu as introduce in scoli, ore de Educatie Chinologica...dar nu...mai bine scumpim benzina ca sa facem autostrazi in 2020...asta e, lipseste educatia.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: ririnel on April 13, 2014, 12:46:11 AM Pai poate asta "fura ochii" potentialilor clienti.Dar din ce am vazut,ei au pui la pretul la care se vinde un pui cu pedigree,250 de eur pentru un pui fara pedigree..........meditati oameni buni In general poza fura ochiul oricui. Reclama este sufletul comertului, stiti vorba...Nu mai incurajati astfel de inmultitori care vind pui pe banda rulanta.Un crescator serios nu are pui non-stop,face montele in functie de nevoile sale.Aici din pacate gasim pui din toate rasele si tot timpul sint disponibili! Cu aceasta ocazie spun un mare NU prenotarilor, asta tocmai pentru ca un caine nu se alege din poze, in special cand este vorba de pozele parintilor lui. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Bogdan on April 13, 2014, 09:45:04 AM Parintii sunt foarte importanti atunci cand alegem un caine deoarece puiul de 7-8 saptamani nu poate sa-ti arate ori sa-ti demonstreze mare lucru.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: BLARO on April 13, 2014, 11:46:56 AM Cu aceasta ocazie spun un mare NU prenotarilor Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: ririnel on April 13, 2014, 12:14:01 PM Dar nici avansul nu-l mai vezi...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: BLARO on April 13, 2014, 12:21:42 PM Dar nici avansul nu-l mai vezi... Totul depinde de seriozitate,eu nu pot sa iau un avans pentru un pui numai daca este rezervat"deci a fost vazut si ales de cumparator"Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bobo70 on April 18, 2014, 08:12:03 AM Corect, dar problema apare atunci cand cineva doreste un pui, te streseaza cu 7-8 telefoane pe zi si cand il chemi sa-si aleaga puiul nu mai vine pur si simplu. Intre timp tu refuzi alti potentiali clienti, pentru ca nu mai ai pui, teoretic... :)
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on April 18, 2014, 11:51:41 AM Eu zic ca trebuie sa existe o etica, impartasita atât de crescător cat si de cumpărător.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: myke on April 18, 2014, 02:27:52 PM Vad ca nimeni nu spune sau nu pune punctul pe I,nu toti puii din caini de valoare ies caini de performanta,1-2 pui sunt de varf restul sunt pui de ciobanesc german(dar cu genetica buna),din caini cu selectie pe viata,si el si ea,au iesit cuiburi antregi de displazici,uitati-va la cuiburile de valoare actuale,desi puii sunt nascuti de mult,nu sunt scosi la vanzare,crescatorii opresc ce au mai bun pentru ei(an speranta ca vor avea caini de top sau care pot fi vanduti an afara pe bani foarte multi) si RESTUL puilor sunt vanduti an tara profitandu-se de numele uneori celebre ale parintilor.Sunt convins ca cei de la Bienenwald ar fi regretat profund daca-l vindeau pe Cupidon cand era pui.Sa lamuresc lucrurile,Bienenwald este o canisa de referinta,ofera seriozitate si nu a fost decat un exemplu care mi-a venit acum in minte.Este discutabila si problema cu anmultitorii si crescatorii,au fost destule cazuri an care puii de la anmultitori au dat clasa puilor cumparati din canise la preturi triple.Nu vreau sa creez polemici dar sunt lucruri care trbuiesc spuse,se antampla si asa cum am aratat eu,nu trebuie generalizat.Daca vreti un caine bun,luati de la o canisa recunoscuta,puiul sa aiba certificat de origine,rugati crescatorul sa va arate TOTI PUII DIN CUIB,apoi puteti face testu cu cheile,cu umbrela,cu punga care pocneste..stiti la ce ma refer...cine stie stie...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on April 18, 2014, 03:41:27 PM ,au fost destule cazuri an care puii de la anmultitori au dat clasa puilor cumparati din canise la preturi triple. Poti sa ne dai si un exemplu?Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: vifor on April 18, 2014, 04:10:58 PM Vad ca nimeni nu spune sau nu pune punctul pe I,nu toti puii din caini de valoare ies caini de performanta,1-2 pui sunt de varf restul sunt pui de ciobanesc german(dar cu genetica buna),din caini cu selectie pe viata,si el si ea,au iesit cuiburi antregi de displazici,uitati-va la cuiburile de valoare actuale,desi puii sunt nascuti de mult,nu sunt scosi la vanzare,crescatorii opresc ce au mai bun pentru ei(an speranta ca vor avea caini de top sau care pot fi vanduti an afara pe bani foarte multi) si RESTUL puilor sunt vanduti an tara profitandu-se de numele uneori celebre ale parintilor.Sunt convins ca cei de la Bienenwald ar fi regretat profund daca-l vindeau pe Cupidon cand era pui.Sa lamuresc lucrurile,Bienenwald este o canisa de referinta,ofera seriozitate si nu a fost decat un exemplu care mi-a venit acum in minte.Este discutabila si problema cu anmultitorii si crescatorii,au fost destule cazuri an care puii de la anmultitori au dat clasa puilor cumparati din canise la preturi triple.Nu vreau sa creez polemici dar sunt lucruri care trbuiesc spuse,se antampla si asa cum am aratat eu,nu trebuie generalizat.Daca vreti un caine bun,luati de la o canisa recunoscuta,puiul sa aiba certificat de origine,rugati crescatorul sa va arate TOTI PUII DIN CUIB,apoi puteti face testu cu cheile,cu umbrela,cu punga care pocneste..stiti la ce ma refer...cine stie stie... Cam asa este referitor la pui si vanzarea lor.Dar1.Cati crescatori cumpara de la alta canisa? 2.Oare nu crescatorul sau colaboratorii lui promoveaza cel mai bine prodususii? ma refer doar in Romania ca afara......au alta gandire. 3.Pui sunt valorosi cand au totul, hd, ed, ipo, selectie, pentru un crescator. 4.Invidia de a monta cu cainele potrivit pentru femela ta ocupa locul 1 in Romania.Unde sunt produsii montelor de top de vreo 7-8 in urma? 5.Este sport national sa montezi cu pedigreeul cainelui, locul obtinut de acesta, daca are VA , super monta. 6.Ne uitam la rezultate si ce vedem? Unde sunt puii din super monte? 7.Cati recunosc problemele produsilor lor?asta pentru extern,crezi ca e posibil ca un caine care are 300-400 pui are doar 2-3 pui cu probleme? 8.Daca ne uitam la super montele facute , cu ce au imbunatatit cg din Romania produsii rezultati din aceste monte? 9.Au fost sute de pui din super monte, unde sunt? Se poate discuta mult pe tema aceasta,dar sa tineti minte toti ce va spun, poate sa se supere cine vrea, RAUTATEA, INVIDIA ne caracterizeaza. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: vifor on April 18, 2014, 04:12:00 PM Corect, dar problema apare atunci cand cineva doreste un pui, te streseaza cu 7-8 telefoane pe zi si cand il chemi sa-si aleaga puiul nu mai vine pur si simplu. Intre timp tu refuzi alti potentiali clienti, pentru ca nu mai ai pui, teoretic... :) Foarte corect!Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: ririnel on April 18, 2014, 04:31:10 PM Probabil ca cei care cumpara un pui de CG numai din poze, sunt aceia cu conturi dolofane, vila in Pipera, X5 la scara, bona la copii, samd. Puiul lor este este cel mai bun pentru ca a fost cel mai scump de pe piata. Asta conteaza, sa fii in trend, nu viitorul rasei.
Carui crescator nu-i convine sa-si vanda puii cat mai scump? Putini tin cont in curtea cui vor ajunge. Dau si eu cu parerea, nu fac atac la persoana. Sa aveti sarbatori linistite! Un Paste fericit! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: remus67 on April 18, 2014, 11:58:53 PM Bun! S-o luam pe rand:
-pe adevaratii crescatori de cg, ii doare-n fund de ce scrieti voi aici! Acestea fiind clarificate, hai s-o luam en-detail: -orice individ dotat cu neuroni, alege!!! E apanajul lui, pentru ca are neuroni! In consecinta, poate sa-si ia " mascul feroce, bun la paza cu 100 euro" sau femela " deosebita genetic", din... si vine numele dublu/triplului campion din spate... Fiecare face ce vrea!!! Nu ne plangem, ulterior, ca nu am castigat sapte mii de concursuri! NOI am ales! N-a venit crescatorul sa ne bage pe gat un pui!!! Avem, fiecare, normele si standardele lui... Uitati-va la culori, la expresivitate, la pozitie, la osatura, la...inainte de altceva! Alegeti un potential "ideal', si vedeti, ulterior, cat de aproape sunteti de el...samd Si, va rog, nu mai calculati "VALOAREA" PRIETENULUI VOSTRU, functie de hartia din spatele lui! Atat am avut de spus! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: virgil on April 19, 2014, 07:57:53 AM sarbatori fericite.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on April 22, 2014, 11:06:27 AM In procesul de informare de dinaintea cumpararii unui pui, poate vreti sa includeti si vizionarea acestui filmulet.
https://www.youtube.com/watch?v=r8OGzkNFS8g Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: amzo on April 25, 2014, 05:34:38 PM in decembrie 2009 am cumparat de la domnul Gogutzu pe Lisa Dark Kennel. la 8 luni i-am facut prima radiografie, displazie pe ambele picioare. prima operatie i-am facut-o atunci (cainele abia mai mergea), a doua acum doua luni. din fericire am dat peste un medic bun, si cainele se reface f bine: a doua zi dupa operatie, am mers la pas lejer citiva km. evident ca l-am contactat pe vinzator si l-am rugat nu sami returneze banii sau sa inlocuiasca puiul (in fond nu-i un papuc pe care-l arunci la gunoi) ci doar sa verifice parintii si sa nu-i mai foloseasca. din pacate, la nici un an de zile vindea pui din aceeasi combinatie... Gogutzu Hero Member ***** Lisa Dark Kennel « on: December 10, 2009, 10:51:44 PM » Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Sheilla99 on April 25, 2014, 06:26:39 PM Cum se numesc parintii :c3 ?
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on April 25, 2014, 10:42:45 PM http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,5140.msg113679.html#msg113679
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: amzo on April 28, 2014, 11:23:23 AM mda, am mai postat pe acest subiect, Thara a gasit mesajul
parintii sint Xsara black tiger si Data dark kennel Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: ramozamfir on June 19, 2014, 01:04:43 PM buna ziua, noi am achizitionat o femeluta de la canisa ZWEI BRUDER,de la d-nul Adrian SToica ,din Micesti,Arges.super catelusa,dansul super om,ne-a ajutat foarte mult ,inclusiv sa o prezinte la cac-urile din aprilie.asa da oameni,asa da canise!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 11, 2014, 08:16:08 PM buna ziua, noi am achizitionat o femeluta de la canisa ZWEI BRUDER,de la d-nul Adrian SToica ,din Micesti,Arges.super catelusa,dansul super om,ne-a ajutat foarte mult ,inclusiv sa o prezinte la cac-urile din aprilie.asa da oameni,asa da canise! Dvs. sunteti un norocos,este bine k se vorbeste despre asa ceva,sunt crescatori si canise cu mare renume care tepuiesc oameni si de rusine nu se spune nimic sperand k se rezolva, despre garantie pt.sanatate si temperament cu atat mai rau, putini cred k iti vor rezolva problema, ce sa mai vorbim de cei care se bat cu pumnul in piept k pastreaza puritatea rasei,dar iti vand pui fara pedigree, pentru 125 ron mai ieftin, dar ei sunt multumiti k nu vei avea monta cu pedigree,si merge afacerea in continuare, dar urecheaza pe cei care si-au cumparat pui fara pedigree, tot respectful pentru canisa care ati mentionato mai sus, sunt putine cele serioase si foarte multe cu probleme de monte cu genetica proasta sau ne corespunzatoare/boli,etc. am prieteni care au caini din canisa Schwarz / Darvaal/ catalinp are pui foarte buni si este foarte correct. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius_bl on July 11, 2014, 10:49:19 PM sunt crescatori si canise cu mare renume care tepuiesc oameni si de rusine nu se spune nimic sperand k se rezolva, despre garantie pt.sanatate si temperament cu atat mai rau, Si totusi daca nu scrieti nimic concret degeaba postati. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on July 11, 2014, 11:17:46 PM Da, ar fi interesant de știut care sunt acei crescători cu renume care tepuiesc clientii.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 18, 2014, 08:12:49 PM In primul rand imi cer scuze canisei Bismack si lui Vali,
considerand k eu am caine de la ei si ne-vrand sa sune a reclama, nu am mentionato printe cele de care stiu k nu sunt probleme, mentionez k cele de sus sunt canise de unde prieteni mei detin caini si desigur nu sunt doar acestea, dar nu pot vb in necunostinta despre altele. Am primit cateva mesaje cu canise cu probleme si altele fara probleme, dar nu sunt eu in masura sa postez nemultumirile altora, daca ei nu au curajul sa le spuna, poate este mult spus cuvantul"mare renume"mai mult m-am referit la reclama sau cat de cunoscuti sunt. Eu mi-am tot cautat cainele de prin primavara lui 2013,sunand la mai multe canise s-au crescatori,vizualizand puii cu pedigree pe care ii aveau la vanzare a venit si intrebare:care este cel mai mic pret la care puteti sa imi vindeti un pui, raspunsul la 90% din intrebari a fost un pret cu pedigree alt pret fara, diferenta find de la 50euro pana la 200euro, acum ma intreb unde mai este iubirea de crestere CG sau pastrarea puritati rasei, de cand un pedigree costa incepand 50euro spre 200euro, care este interesul de ceri 200 euro,decat sa nu il dai,sa nu poata monta cu catelul. Crescatori si Canisele care se stiu k cer aceste preturi in plus pentru pedigree, sa ne explice ei de ce il cer,cand pot cere de la inceput un singur pret pe catel fie 100/200/300/ sau 1000 euro. cand este obligatoriul k toti puii sanatosi dintr-o monta sa fie declarati pentru pedigree , vreti sa faceti si voi un test,sunati la 20 anunturi de vanzare puii din monte cu pedigree si o sa fiti uimiti la cate vi-se ofera cele 2 variante, k cumparator poate si la primul caine ne vom bucura k l-am cumparat mai ieftin si k nu vrem sa mergem cu el in concursuri,dar peste 2 ani vom avea monte cu ei,si atunci se duce naibi genetica si urlam in gura mare k sunt caini fara identitate sau mai rau pe strada. Crescatori pot disciplina acest domeniu si emacipa propietari de animale prin exemplu lor, stand de vorba cu propietari caniselor de mai sus,imi spun k nici o data nu le-au iesit din padoc caine fara pedigree,chiar daca in anumite situati au si pierdut financiar, jos palaria pentru toti crescatori care au caracter si inima, Cg puri si buni in frumusete sau munca pot fi si cei fara pedigree,dar sunt fara identitate si vor scoate pui la fel de buni dar fara acte,ar trebui o posibilitate sa poata fi inregistrati. Vad pe site personae care nici dupa un an nu au mai primit pedigree sau caini cu displazie la care crescatori nu au mai raspuns la tel,sau nu au retras cainii de la monta, ar trebui facut un pool tabel si trecut in dreptul la fie care crescator sau canisa problemele cu care se intalnesc noi propietari,desigur si unul in care sa le putem multumi celor care merita. Mai jos este un link in care se specifica la ce sa fi atent si de unde sa il achizitionezi, bine ca cu noile norme ANSVA sa mai facut putina curatenie. Persoanele care se vor supara sau ma vor injura sunt exact cei care se simt cu musca pe caciula. ;D http://www.click.ro/news/social/vrei-un-caine-de-rasa-iata-la-ce-sa-fii-atent Pedigree-ul nu este un act opţional, aşa cum sugerează mulţi comercianţi de câini, atunci când propun câini cu pedigree la un preţ mai mare decât cei fără pedigree. Odată înregistrat cuibul, Asociaţia Chinologică Română, prin Cartea de Origini Română, va elibera actele de origine pentru toţi puiuţii, iar viitorii stăpâni intră în posesia pedigree-ului fără a fi nevoiţi să achite vreo taxă. De cele mai multe ori, cei care spun că au pedigree „la comandă" vă vor înmâna nişte acte false, fără valoare. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: tafarel on July 18, 2014, 09:02:45 PM Bine punctat dar totusi eu cred ca cineva ar fi bine sa o faca si o sa vedeti ca este mai greu doar inceputul ....
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 18, 2014, 09:12:16 PM Buna ziua, abia acum vad ca exista un astfel de topic, dar este adevarat nu m-am uitat la sectiunea "circ". Catelul l-am cumparat in luna iulie 2013 de la "canisa Von haus Godra" la varsta de 3 luni si jumatate din monta Voros Farkas Bencze si Aliz vom Haus Szasz. In luna octombrie la radiografie s-a descoperit displazie la ambele picioare din spate , piciorul drept avand o displazie severa. Piciorul era aproape iesit afara. Norocul nostru a fost ca am dat peste un doctor foarte bun si am reusit sa o operam la ambele picioare. Imi mai ramane sa merg la radiografie probabil la jumatatea lui aprilie sa vedem cum sta piciorul drept, speram sa fie bine.La ora actuala piciorul este la locul lui , catelul este ok cu chef de joaca de mancare si toate cele. Daca aveti nevoie de radiografiile de dinainte de operatie si dupa le pot incarca fara nicio problema. Ce naibi ne ascundem dupa degete,daca nu suntem "golani"macar barbati sa fim,Intre timp am tot solicitat de la proprietarul canisei Pedigreeul catelului si i-am si specificat ca am nevoie de el pentru ca nu pot castra catelul pana la 3-4 ani, iar acesta nu se mai oboseste sa raspunda nici la telefonul personal si nici la mesajele de pe forum. Singurul lucru pe care pot spune ca l-am invatat , avand in vedere banii investiti in operatii , medicamente drumuri si toate cele este simplu : daca mai vreau sa imi cumpar caine vreodata sa nu il cumpar din Romania. Pentru orice alte intrebari stau la dispozitie. Pozele cu radiografiile le pot pune fara nicio problema, dar pot sa o fac diseara pentru ca acum sunt la munca. PS : Topicul asta ar trebui sa stea la Anunturi Vanzari-Cumparari , parerea mea, pentru ca inainte sa isi ia omul un caine pe care o sa il aiba pentru urmatorii 7-10 ani sau mai mult sa stie in ce se baga. Toate cele bune. uitati un caz in care vanzatorul nu se dezvinovateste sau il ignora pe saracul propietar, sa spuna propietarul daca sa rezolvat problema si care a fost cauza(ce bani a platit si ce bani I-au fost ceruti pe catel). Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 18, 2014, 09:13:37 PM Am prieteni care si-au luat un pui de la o anume canisa.Si nu vorbim despre acele asa-zise "canise": premium, Oradea si cate or mai fi. Pana sa-l ia au tot cautat referinte despre acea canisa si au gasit un singur comentariu negativ. Au fost indignati de faptul ca cei care isi iau teapa nu posteaza. Si-au luat si ei teapa. I-am intrebat de ce nu posteaza? Mi-au spus ca :" ei, deocamdata e bine-sanatos puiul, e frumos si jucaus si se ne rugam sa nu aiba probleme. Daca ne-am luat plasa, asta e. Noi il iubim asa cum este". Cred ca, din pacate, cam asa gandesc toti cei care nu vor sa povesteasca. Poate si de rusine, nu stiu. De aceea l-am intrebat pe Tara Alpha de Riba de carnetel de sanatate, de discutia cu domnul Petrica despre testele de displazie...Prietenii mei nu au primit , nici macar, carnetel de sanatate la 6 saptamani. Deci deparazitare interna 0, vaccin 0. IAr despre testele de displazie ale parintilor..cainii lui nu au avut niciodata probleme cu asa ceva. S-a laudat ca detine, nu mai stiu, 30-40 de femele. Cum ar putea fi prietenii mei siguri ca, in cazul in care vor primi pedigree-ul, mama puiului e chiar cea care figureaza in pedigree? M-as fi bucurat daca tara de riba ar fi raspuns la intrebari ca sa confirme sau sa infirme daca si el a patit asa ceva. Alt caz,ce sa mai intamplat aici?Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on July 18, 2014, 09:39:49 PM Legat de canisa vom Haus Godra... aici sunt cateva postari cu MARI semne de intrebare asupra seriozitatii proprietarului canisei, care atunci cand toate erau bune raspundea mesajelor iar ulterior cand au inceput sa fie puse intrebari despre pedigree-ul catelului achizitionat (care nu a ajuns nici dupa 1 an si jumatate) , brusc nu a mai stiut sa raspunda :
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7572.msg184229.html#msg184229 http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7572.msg193331.html#msg193331 http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7572.msg229702.html#msg229702 http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7572.msg238419.html#msg238419 http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,7572.msg244683.html#msg244683 Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 18, 2014, 09:48:27 PM in decembrie 2009 am cumparat de la domnul Gogutzu pe Lisa Dark Kennel. la 8 luni i-am facut prima radiografie, displazie pe ambele picioare. prima operatie i-am facut-o atunci (cainele abia mai mergea), a doua acum doua luni. din fericire am dat peste un medic bun, si cainele se reface f bine: a doua zi dupa operatie, am mers la pas lejer citiva km. evident ca l-am contactat pe vinzator si l-am rugat nu sami returneze banii sau sa inlocuiasca puiul (in fond nu-i un papuc pe care-l arunci la gunoi) ci doar sa verifice parintii si sa nu-i mai foloseasca. din pacate, la nici un an de zile vindea pui din aceeasi combinatie... Gogutzu Hero Member ***** Lisa Dark Kennel « on: December 10, 2009, 10:51:44 PM » Alta situatie proasta, de vreti sa scapati de aceste personaje, aratatii cu degetul si nu va mai cumpara nimeni de la ei, sau o va face pe propia raspundere, Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 18, 2014, 09:50:39 PM Daca nu au curaj as putea eu sa imi fac timp si sa postez o adresa de mail in care sa trimita fiecare problemele lor si sa le postez,
dar exista riscul sa denigram anumite persoane din rautatea altora bazata pe minciuni sau invidie, imi aduc aminte si de Canisa Augustus-Canis care a fost de nota zece,mi-sa oferit caini cu pedigree,pozele multiple cu totii catetii si diferiti la pret doar k individ/aspect, nota 10: Canisa Augustus-Canis, Canisa Von Der Blaro, Canisa Érmelléki Szépség, Canisa Von Broos, Canisa Schwarz, Canisa Darvaal, catalinp Canisa Bismack, Andy von Grassus mai sunt multe ok, eu cu cu acestea am discutat, va rog cei care le sti sa ii postati, macar asa vor sti de unde sa cumpere, daca nu apar cele rele sa aparaa cele bune, :drac :drac :drac :drac am sa imi citesc mailuri-le si sa vad ce mai gasesc si din cei care mi-au cerut bani in plus pe pedigree sau imi aratau poze din alte canise. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on July 18, 2014, 11:15:52 PM Ieri am fost sa vad unul din cateii care au ramas in Brasov. Omul mi-a povestit ca initial a vrut sa cumpere un catel de la canisa Premium, de la Iasi. Intalnirea a avut loc in......parcarea Carrefour! (Am inteles ca in asemenea locuri au loc "tranzactiile" ). Ce l-a determinat pe om sa nu mai cumpere a fost faptul ca puiul pe care il aveau in portbagaj nu semana deloc cu cel prenotat din poza...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on July 18, 2014, 11:28:00 PM Nu exista CANISA Premium, este un SRL nenorocit care foloseste cu nesimtire denumirea de "canisa" pentru a induce in eroare. Bine ca a renuntat omul!
Legat de pozele care nu corespund cu realitatea, aviz crescatorilor, puneti watermark cat mai vizibil si greu de scos pe poze pentru ca astia fura poze la greu de pe site-urile crescatorilor seriosi. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Ely_Von_Broos on July 19, 2014, 12:41:54 AM Ma bucur ca dupa atitea luni a inteles cineva ca acest topic nu este degeaba si adevarul despre acesti "crescatori" incepe sa iasa la suprafata!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Ely_Von_Broos on July 19, 2014, 12:45:58 AM Nu exista CANISA Premium, este un SRL nenorocit care foloseste cu nesimtire denumirea de "canisa" pentru a induce in eroare. Bine ca a renuntat omul! Asta este adevarata fata a "canisei" Premium!Poate in sfarsit unii vor intelege!Legat de pozele care nu corespund cu realitatea, aviz crescatorilor, puneti watermark cat mai vizibil si greu de scos pe poze pentru ca astia fura poze la greu de pe site-urile crescatorilor seriosi. https://www.youtube.com/watch?v=3HhNZjEMdGk&feature=youtu.be Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 19, 2014, 07:43:05 AM Asta este adevarata fata a "canisei" Premium!Poate in sfarsit unii vor intelege! https://www.youtube.com/watch?v=3HhNZjEMdGk&feature=youtu.be De ce naiba sa cumperi de la canisa Premium sau din petshop pui fara acte la 150/250euro, cand pe site CG se vand pui cu pedigree de la 600 ron in sus. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on July 19, 2014, 11:21:20 AM Si, ca sa fiu on topic, pui ciobanesc german luat de la canisa de Riba (de catre un amic) la 6 saptamani, fara carnetel de sanatate deci, implicit, fara deparazitare interna, fara vaccin , emaciat, parintii fara teste de displazie, bani ceruti ca avans. Asteptam pedigree-ul. Ceea ce mi se pare interesant este ca aceasta canisa "de Riba" are anunturi sustinute pe site-ul AChMB. Daca se stie ca sunt asa tepari (am mai vazut cazuri aici pe forum de persoane care s-au "ars" cu aceasta canisa - plini de viermi, fara carnet de sanatate, pui cu demodecie), nu inteleg de ce are "sprijinul" Asociatiei Chinologice.... Asta arata inca odata ca nu tot ce zboara se mananca, chiar si in cazul caniselor inregistrate trebuie facuta o selectie riguroasa de catre viitorul proprietar. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 19, 2014, 12:25:34 PM Ceea ce mi se pare interesant este ca aceasta canisa "de Riba" are anunturi sustinute pe site-ul AChMB. Daca se stie ca sunt asa tepari (am mai vazut cazuri aici pe forum de persoane care s-au "ars" cu aceasta canisa - plini de viermi, fara carnet de sanatate, pui cu demodecie), nu inteleg de ce are "sprijinul" Asociatiei Chinologice.... Stai linistit,Asta arata inca odata ca nu tot ce zboara se mananca, chiar si in cazul caniselor inregistrate trebuie facuta o selectie riguroasa de catre viitorul proprietar. hotia la Romani este la ea acasa! de la Cotroceni la groapa de gunoi Glina, deci ce te mira ? Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on July 19, 2014, 01:21:05 PM "Deci" nu ma mira nimic din ceea ce am spus, stai linistit, doar scoteam in evidenta un aspect pe care-l consider de luat in calcul, aparent nu toti au priceput "subtilitatile" mele, trebuie sa-mi mai perfectionez tehnica... :lol
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 19, 2014, 02:17:54 PM cred k nu pricep tocmai cei care ar trebui sa le inteleaga,
nu-i intereseaza sau nu au capacitatea. :gun3 Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Izzy on July 19, 2014, 02:21:19 PM Ar fi interesant de stiut daca cineva dintre cei care s au "ars" cu o canisa sau alta, pe langa scrisul pe forum, s au dus sa o reclame la Asociatia Chinologica. Eu cred ca Asociatia detine "armele" cu care se poate lupta impotriva celor care pacalesc intr un fel sau altul proprietarii. Daca nu, e ca si cum te ar "calca" hotii si nu te ai duce sa faci plangere la politie, ci te ai plange vecinilor, spunandu le cum sa se pazeasca si ei de hoti. E foarte bine ca s a deschis topicul pentru a i avertiza pe viitorii proprietari, dar eu cred ca trebuie facut ceva mai mult. Parerea mea :)
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: erica12 on July 20, 2014, 11:40:06 AM salut,
multumesc lui izzy ca m-a ajutat sa imi obtin pedigreeul la catel. se pare ca domnul attila depusese actele pentru monta conform asociatiei din brasov dar nu isi achitase taxele la asociatie. in ceea ce priveste catelul , operat la ambele picioare din spate de displazie , acum sanatos. aveti mare grija cei care cumparati catel de la canisa von haus goddra(personal nu o recomand, pedigreeul mi-a venit la un an distanta de la cumpararea catelului, dezinteresul canisei fata de cumparator , etc.) legat de reclamatia la asociatie a crescatorilor , nu cred ca le pasa, de la ei vin banii. singurul mod in care se poate combate aceasta problema este informatia pe care o poate obtine un cumparator din topicurile de pe aici si indrumarile pe care le pot primi de la utilizatori mai vechi. O zi buna. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Izzy on July 20, 2014, 03:04:48 PM salut, multumesc lui izzy ca m-a ajutat sa imi obtin pedigreeul la catel. se pare ca domnul attila depusese actele pentru monta conform asociatiei din brasov dar nu isi achitase taxele la asociatie. in ceea ce priveste catelul , operat la ambele picioare din spate de displazie , acum sanatos. aveti mare grija cei care cumparati catel de la canisa von haus goddra(personal nu o recomand, pedigreeul mi-a venit la un an distanta de la cumpararea catelului, dezinteresul canisei fata de cumparator , etc.) legat de reclamatia la asociatie a crescatorilor , nu cred ca le pasa, de la ei vin banii. singurul mod in care se poate combate aceasta problema este informatia pe care o poate obtine un cumparator din topicurile de pe aici si indrumarile pe care le pot primi de la utilizatori mai vechi. O zi buna. Nu mie trebuie sa mi multumesti erica12, ci chiar AchMB! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on July 21, 2014, 09:21:00 AM Alt caz,ce sa mai intamplat aici? In cazul asta...inca se asteapta pedigree-ul :) Puiuta este bine. Va face, in curand, 6 luni. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on July 21, 2014, 09:32:57 AM Thara, ach e doar o fabrica de bani. Ce conteaza daca e samsar sau face magarii atata timp cat plateste taxa de membru la ach, cat mai scoate niste acte (care tot bani inseamna).
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 21, 2014, 10:00:09 AM In cazul asta...inca se asteapta pedigree-ul :) Puiuta este bine. Va face, in curand, 6 luni. Bine k macar catelul este ok, in dorim multa sanatate si sa aiba parte de acte, roagal pe Izzy poate reusete el sa rezolve sau sa iti dea sfaturi. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on July 21, 2014, 10:07:17 AM Multumim, Nyke. Deocamdata e bine. Au fost mici probleme legate de niste dermatite dar nesemnificative fara de problema displaziilor. De la asociatie au primit raspuns cum ca au fost depuse tarziu actele de catre crescator. Sper sa fie asa. Citisem aici ca tot de la de riba au primit actele doar cu scandal.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 21, 2014, 10:09:33 AM Bine k macar catelul este ok, in dorim multa sanatate si sa aiba parte de acte, roagal pe Izzy poate reusete el sa rezolve sau sa iti dea sfaturi. Incearca sa vb cu Doamna Brandusa de la AChMB, te vor sfatui ce sa faci, unde sa reclami si in ce stadiu este pedigree-ul. http://www.achmb.com/ Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on July 21, 2014, 10:12:28 AM Doamna Brandusa le-a zis ca sa aiba rabdare ca au fost depuse actele tarziu. Interesant. Regulamentul spune ca trebuiesc depuse pana sa implineasca puii varsta de 3 luni.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 21, 2014, 10:29:30 AM Doamna Brandusa le-a zis ca sa aiba rabdare ca au fost depuse actele tarziu. Interesant. Regulamentul spune ca trebuiesc depuse pana sa implineasca puii varsta de 3 luni. Asa este din 1 ian.2014 noul regulament ANSVA, cere k INAINTE DE VANZARE sau in maxim 90 zile de la fatare sa fie cipat si inreg.in RECS, numai k el a intrat in vigoare din 15.03 2014, asta I-a c-am dat peste cap pe crescatori care nu au citit legea, au trimis actele ori tarziu ori fara codul de cip. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on July 21, 2014, 10:53:06 AM Imi permit sa te contrazic. termenul de 90 de zile nu este de acum, de cand cu RECS-ul si toata povestea. Este specificat in regulamentul cartii de origine romane de cel putin 2 ani (pt ca atunci m-am "lovit" eu de el)
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on July 21, 2014, 11:09:54 AM Imi permit sa te contrazic. termenul de 90 de zile nu este de acum, de cand cu RECS-ul si toata povestea. Este specificat in regulamentul cartii de origine romane de cel putin 2 ani (pt ca atunci m-am "lovit" eu de el) Cu atat mai bine,eu am citit decat normele ANSVA,de ce nu se aplica,este alta poveste, de aceia este bine sa postam aici canisele si crescatori corecti si pe cei "in-corecti sau...."sa ii hulim. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: serbo on August 21, 2014, 08:06:58 AM Fără comentarii... Detalii aici
http://www.canisapremium.ro/caini_ciobanesc-german-de-vanzare_68/ http://www.bzi.ro/cadoul-de-la-iubitul-sau-a-socat-o-tanara-este-acum-innebunita-de-durere-451711 Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: serbo on August 21, 2014, 09:18:25 AM Nu știu dacă mai ajuta pe cineva informatia aceasta, dar cei 2 CG din avatar, care au acum 7ani, au fost diagnosticati cu displazie de șold când aveau vârsta de 1 an. I-am luat in iunie 2007 de la frații Andronic din Iasi - canisa Von Bismak.
Tatăl puilor este Shantos von der Luisenthal, iar mama este Dezy von der Luisenthal. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius_bl on August 21, 2014, 07:48:37 PM Nimeni pe pamantul asta nu poate sa garanteze ca vinde catei care sunt 100% sanatosi in privinta displaziei. In acelasi timp din aceeasi parinti pot iesi pui displazici si la repetarea montei intre aceeasi parinti sa fie tot cuibul fara probleme.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on August 21, 2014, 08:17:35 PM Fără comentarii... Detalii aici Nu stiu ce mai poate fi spus despre aceasta tentativa de canisa!http://www.canisapremium.ro/caini_ciobanesc-german-de-vanzare_68/ http://www.bzi.ro/cadoul-de-la-iubitul-sau-a-socat-o-tanara-este-acum-innebunita-de-durere-451711 Daca inca nu invatam nimic din tepele pe care le-au dat acesti inmultitori,si printre acestia sint si alte "canise" vor continua oamenii sa dea bani pe cainii fara valoare{la acelasi pret cu un caine sanatos dintr-o canisa care se ocupa cu adevarat de produsii lor} si dupa citeva zile vor muri! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on August 27, 2014, 09:47:04 PM Cine nu se informeaza,
macar prin parcuri de la alti propietari de CG, ajunge sa regrete,asta si din cauza k I-se nazare intro seara sa isi ia caine si a doua zi il cumpara, nu are rabdare sa se informeze si sa astepte un anume pui,(caine sa fie). Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: von Abgrund on September 16, 2014, 10:35:13 PM Pana sa ne aliniem cu acea coordonata numita - Vest - mai este mult, educatia ne lipseste si unii chiar profita din cauza asta, nu trebuie sa ne plangem ci trebuie sa invatam sa ne uitam in directia corecta.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 08, 2015, 10:11:36 PM buna seara !! in septembre 2013 am cumparat o catea de la canisa CASA DE SILVA de la un anume silviu,un escroc,o zdreanta de om...mi-a spus ca este pui din ATLAS FALVAVOLGYI si mama numai stiu cum a spus,si ca urmeaza sa-mi de-a pedigreul..mi-a spus ca daca vreau pedigree inca 50 euro in plus de pret...cand il sunam sa-l intreb de act,imi spunea ca n-au iesit,ca e nebunie la asociatie,ca mai dureaza,prosteala din asta pana cand nu m-ai mi-a raspuns la telefon...am tot incercat sa dau de el,dar nu am reusit,atunci nu stiam decat ca il cheama silviu,abia acum am aflat ca detine canisa CASA DE SILVA....de-acum o sa matin de capul lui,am sa merg la asociatie sa-i fac reclamatie,la politie ca m-a inselat,intre timp am aflat si unde sta,in dr taberei,pe la valea ialomitei...asa ca aveti grija NU CUMPARATI CAINI DE LA CANISA CASA DE SILVA,omul e tepar,am vb cu un baiat de la slobozia care l-a ars rau cu o catea de 500 de euro...dar de-acum ma ocup de le,gunoiul i-am trimis msj pe pagina de facebook canisa casa de silva si m-a blocat,dar e tarziu,stiu de unde sa-l i-au acum..asa ca aveti grija prieteniCANISA CASA DE SILVA ESTE O MARE TEAPA,UN ESCROC ORDINAR!!!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: huby on February 08, 2015, 10:23:32 PM am cumparat o femela de lucru de la Florin Fartea - Brasov cu 400 euro. dupa un an de lucru am reusit sa promovez examenul Ipo I si am hotarat sa o montez. pana la monta am urmat pasii normali: drept de monta - test de displazie. din pacate cainele nu a trecut testul de displazie. in momentul in care am sunat crescatorul, acesta mi-a recomandat sa merg la cel de la care el cumparase cateaua (mama puilor) sa ii cer socoteala. HALUCINANT
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 08, 2015, 10:53:02 PM buna ziua,in sepetembrie 2013 am cumparat o catea ciobanesc german de la un anume silviu care avea un anunt pe internet,cand ne-am intalnit a venit si cu tata am tot facut sapaturi si am aflat ca este propietarul CANISEI CASA DE SILVA,un escroc ordinar care a mai prostit alti oameni..dar de-acum ma tin de capul lui,merg la asociatie,la politie si la el acasa,am aflat si unde sta,in dr taberei...asa ca GUNOIULE catelei,ATLAS FALVAVOLGYI,ne-am inteles la pret,am spus ca vreau sa-mi de-a pedigree la caine,a spus ca mai costa 50 euro in plus actele...din discutii aveam niste cunostinte mai indepartate comune,urmand sa vb la tel sa-mi de-a actul...dupa o perioada l-am sunat mi-a zis ca n-au iesit ca e nebunie la asociatie,ca mai dureaza,din cauza cipurilor...iar dupa un timp a inceput sa nu-mi mai raspunda la telefon,am sunat de pe alt telefon,s-a scuzat ca e plecat din tara,intre timp si-a schimbat nr de telefon...n-am stat degeaba,SUNT PE URMELE TALE,EVITATI CANIOSA CASA DE SILVA,O MARE TEAPA,UN ESCROC ORDINAR!!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 09, 2015, 10:35:02 AM buna seara !! in septembre 2013 am cumparat o catea de la canisa CASA DE SILVA de la un anume silviu,un escroc,o zdreanta de om...mi-a spus ca este pui din ATLAS FALVAVOLGYI si mama numai stiu cum a spus,si ca urmeaza sa-mi de-a pedigreul..mi-a spus ca daca vreau pedigree inca 50 euro in plus de pret...cand il sunam sa-l intreb de act,imi spunea ca n-au iesit,ca e nebunie la asociatie,ca mai dureaza,prosteala din asta pana cand nu m-ai mi-a raspuns la telefon...am tot incercat sa dau de el,dar nu am reusit,atunci nu stiam decat ca il cheama silviu,abia acum am aflat ca detine canisa CASA DE SILVA....de-acum o sa matin de capul lui,am sa merg la asociatie sa-i fac reclamatie,la politie ca m-a inselat,intre timp am aflat si unde sta,in dr taberei,pe la valea ialomitei...asa ca aveti grija NU CUMPARATI CAINI DE LA CANISA CASA DE SILVA,omul e tepar,am vb cu un baiat de la slobozia care l-a ars rau cu o catea de 500 de euro...dar de-acum ma ocup de le,gunoiul i-am trimis msj pe pagina de facebook canisa casa de silva si m-a blocat,dar e tarziu,stiu de unde sa-l i-au acum..asa ca aveti grija prieteniCANISA CASA DE SILVA ESTE O MARE TEAPA,UN ESCROC ORDINAR!!!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on February 10, 2015, 01:01:55 PM PAi numai dand o simpla cautare si m-am lamurit ca omul e doar un inmultitor. Vinde nsh-pe mii de rase de caini. Tu, cand ai mers sa iei puiul, ai cerut sa vezi un pedigree al unui parinte, ceva...? Oricum e foarte buna decizia ta de a face reclamatie la asociatia chinologica. Din pacate acest inmultitor are nume de canisa inregistrat FCI.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 10, 2015, 01:33:23 PM a zis ca n-are la el,a venit cu tatal puilor,ATLAS FALVAVOLGYI..si a ramas sa ne vedem sa-mi de-a pedigreul..in fine...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on February 10, 2015, 01:46:01 PM Adica nu ai vazut mama, puii, conditiile in care a fost crescut..? Cine e acest Atlas? Nu am gasit nici un pedigree, nici o participare in expozitie...cam nimic
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 10, 2015, 01:47:24 PM vezi ca este si aici la masculi pt monta..
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on February 10, 2015, 05:05:41 PM Adica nu ai vazut mama, puii, conditiile in care au fost crescuti..? Cine e acest Atlas? Nu am gasit nici un pedigree, nici o participare in expozitie...cam nimic Scuze, dar facusem niste greseli de acord ::) Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 18, 2015, 07:11:25 PM buna seara,cum pot sterge postarile mele,poate sa m-ajute cineva va rog??
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 18, 2015, 07:19:06 PM buna seara,vreau sa sterg si eu niste postari ale mel,cum procedez? ma ajuta cineva va rog?? multumesc anticipat..
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on February 19, 2015, 11:39:55 AM buna ziua,cum pot sterge ce am postat,imi poate spune cineva va rog??
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Nyke99 on February 19, 2015, 03:10:06 PM Contacteaza admini.doar ei pot sterge postarile.
Ti-ai rezolvat problema cu crescatorul banuiesc, dar poti lasa ce ai scris,pe viitor poate vor fi mai seriosi, Daca nu exista aceast topic sau toti ar fi sters dupa rezolvare,ramaneai cu teapa luata. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on March 01, 2015, 06:31:43 PM buna seara !! in septembre 2013 am cumparat o catea de la canisa CASA DE SILVA de la un baiat silviu,o catea super frumoasa si sanatoasa, Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on March 01, 2015, 06:34:01 PM buna seara !! in septembre 2013 am cumparat o catea de la canisa CASA DE SILVA de la un anume silviu,o ctea super frumoasa!! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: kosti67 on March 01, 2015, 06:35:54 PM buna seara !! in septembre 2013 am cumparat o catea de la canisa CASA DE silva Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Von Broos on June 24, 2015, 11:29:12 AM ''CANISA PREMIUM'' si-a schimbat denumirea dar nu si obiceiurile.Aviz celor care vor sa cumpere catei de aici!
https://m.facebook.com/VanzariCaini?hc_location=ufi Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Denis1979 on February 29, 2016, 12:37:09 AM Eu sincer nu mai stiu de unde sa cumpar dupa experienta urata de care am avut parte:cumpar catel il duc acasa si a doua zi aflu de aici ca aire parinti cu displasie.norocul meu ca sunt o persoana destul de hotarata si am dus catelul inapoi si banii mi au fost restituiti
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: RIR on February 29, 2016, 08:00:59 AM Eu sincer nu mai stiu de unde sa cumpar dupa experienta urata de care am avut parte:cumpar catel il duc acasa si a doua zi aflu de aici ca aire parinti cu displasie.norocul meu ca sunt o persoana destul de hotarata si am dus catelul inapoi si banii mi au fost restituiti @Denis stii care este "marea" tragedie pe care a trebuit sa o accept si sa o duc in suflet toata viata ??Faptul ca masculul meu RIR nu poate fi "barbat" ... Ma uit la el si plange sufletul in mine.... Atat de frumos...atat de nobil...atat de majestos...atat de puternic... DEGEABA !!! Visul meu a fost sa-l fac CAMPION la concursurile de munca ... iar acum nici macar o monta normala nupoate sa faca... Iar castrarea iese din discutie.. Pentru mine castrarea este o MONSTRUOZITATE deoarece este o crima impotriva a tot ce-i maret sa-l castrez pe RIR... Caut (ca un infractor!!!) prin sate ,pe la tarani catele "lup" de 2 bani ca sa fac montele necesare mentinerii sanatatii cg-ului meu.... Nu ai idee cum ma simt... Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Denis1979 on February 29, 2016, 08:09:38 AM Te inteleg perfect doar ca dupa parerea mea trebuia sa iei atitudine sa duci cainele inapoi cum am facut eu acum cred ca o sa merg in germania pt ca nu mai am incredere in nimeni
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: RIR on February 29, 2016, 08:21:39 AM Te inteleg perfect doar ca dupa parerea mea trebuia sa iei atitudine sa duci cainele inapoi cum am facut eu acum cred ca o sa merg in germania pt ca nu mai am incredere in nimeni eu am aflat ca are displazie dupa 1 an de zile ....cand deja RIR era "baiatul" meu cel drag !!!Nu l-as fi dat inapoi nici pentru 1 miliard de euro !!!!! Nu trebuie sa te duci in Germania ca sa-ti cumperi alt caine ..... Si la nemti exista displazie.... Poti sa cumperi de la orice canisa din Romania dar trebuie sa fii atent ca parintii sa aiba testul de displazie trecut pe pedigree... ATAT !! Sunt canise foarte serioase aici in tara.... Crede-ma... Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Denis1979 on February 29, 2016, 09:00:11 AM Asta e clar ca dupa un an oricum ar fi nuvte mai poti desparti de el.eu am avut noroc l am tinut doar o zi.acum nu stiu ce sa fac si ce sa mai cred
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: RIR on February 29, 2016, 09:29:54 AM Asta e clar ca dupa un an oricum ar fi nuvte mai poti desparti de el.eu am avut noroc l am tinut doar o zi.acum nu stiu ce sa fac si ce sa mai cred nu stii ce sa faci ?pai rasfoieste acest Forum si ai sa vezi ca este plin cu anunturi de vanzare de pui !!! pe acest forum gasesti o sumedenie de canise FOARTE serioase ... vezi exista rubrica "Canise ciobanesc german " ... Un singur lucru sa tii minte : parintii puiului sa aiba trecute pe pedigrre-ul lor testele HD si ED (displazie sold si umar) .. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on February 29, 2016, 10:40:13 AM Rir, dar ce are cainele tau de zici ca nu poate fi "barbat"?
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: RIR on February 29, 2016, 12:20:12 PM Rir, dar ce are cainele tau de zici ca nu poate fi "barbat"? are displazie....este un caine cu un pedigree de EXCEPTIE care ar fi trebuit sa poata face monte cu femele cu pedigree de EXCEPTIE !!! as fi putut obtine "dreptul de monta" dar mi-ar fi folosit la ceva ??? care proprietar al unei femele de TOP si-ar fi dat cateaua la monta la un mascul cu drept de monta dar fara teste de displazie facute ??? pentru un caine cu "sange albastru" ca "RIR" a fi "barbat" inseamna a face monta cu o "marchiza" ,"cpntesa< "ducesa" ,printesa sau,de ce nu cu o REGINA !!! Pentru RIR a face monta cu o "femela din popor" nu inseamna a fi "barbat"...deoarece asta poate face orice "maidanez" Vorba lui Marin Preda din "Morometii" : "Fiecare dupa facultati "... Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: tevezbd on February 29, 2016, 03:33:38 PM Denis1979, fara a incerca sa fac reclama cuiva, din propria experienta si din experiente ale unor cunoscuti/prieteni de-ai mei, poti merge cu incredere sa discuti despre achizitionare unui pui de la canisele Von Turenhof si Von Bienenwald.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: CristiBurlacu on February 29, 2016, 04:03:35 PM @RIR, salut, pot sa explici putin cum ii mentii sanatatea cainelui tau facand monte?
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on February 29, 2016, 08:15:42 PM Exact. Conform caror studii medicale e obligatoriu sa montezi un mascul ca sa-l mentii sanatos? Tatal meu are un mascul in varsta de 11 ani care nu a montat niciodata. E perfect sanatos! RIR, cu tot respetul, chiar daca oricine isi poat da cu parerea, nu orice parere e de luat in seama. Incearca sa fii putin mai rezervat, nu mai sari cu sfaturi peste tot ca faci mai mult rau decat bine. Toti mai avem de invatat dar tu discuti de parca ai fi expert. Fii putin mai atent, informeaza-te inainte sa dai sfaturi. Te rog sa nu te superi.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on February 29, 2016, 08:26:27 PM Conform legii este interzis sa reproduci caini fara acte de origine. Tu vrei sa montezi cainele despre care spui ca e displazic cu catele "din popor"! Tu iti dai seama ce vrei sa faci? Ce se va alege de puiutii aceia? Unii vor mosteni displazia cainelui tau. Iti asumi raspunderea? In momentul asta nu esti cu nimic mai bun decat crescatorul despre care spui ca ti-a vandut cainele displazic. A, inca ceva. Castrarea nu e deloc o crima. Nu mai judecati lucrurile aiurea.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on February 29, 2016, 09:35:31 PM Horatiu, mi-ai mers la suflet. Gand la gand.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: SabinaIoana on February 29, 2016, 10:34:32 PM Visul meu a fost sa-l fac CAMPION la concursurile de munca ... Si cine va opreste? Displazia nu este o sentinta la o viata lipsita de activitate, dimpotriva, am citit studii in care se vorbeste despre faptul ca o activitate fizica moderata si sustinuta intarzie aparitia simptomelor prin mentinerea musculaturii. Mai mult de atat, din cate am inteles Rir ar avea a3-noch zugelassen la un picior sau ceva asemanator, nu mai tin minte exact, dar nu displazie grava astfel incat sa nu poata lucra. Sfatul meu, lucrati cu el daca va doriti campion la munca, nu trebuie sa ramana doar un vis. Caut (ca un infractor!!!) prin sate ,pe la tarani catele "lup" de 2 bani ca sa fac montele necesare mentinerii sanatatii cg-ului meu.... Sunt atat de multe lucruri in neregula cu fraza asta incat ma abtin. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on February 29, 2016, 10:50:23 PM Utilizatorul RIR are ban, datorita repetatelor acuzatii fara dovezi cat si a repetatelor postari cu informatii eronate, jigniri si divagatii. Deci nu va putea raspunde.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: SabinaIoana on February 29, 2016, 11:05:23 PM Utilizatorul RIR are ban, datorita repetatelor acuzatii fara dovezi cat si a repetatelor postari cu informatii eronate, jigniri si divagatii. Deci nu va putea raspunde. :d30 Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: tavistan on February 29, 2016, 11:07:33 PM @Denis stii care este "marea" tragedie pe care a trebuit sa o accept si sa o duc in suflet toata viata ?? @RIR.... Cu tot respectul, ca am avut niste dialoguri interesante cu tine pe forumul asta... dar mie nu-mi vine sa cred ce citesc aici; sunt convins ca esti sincer si ca suferi pentru insuccesul asta dar este NU gresit; total deplasat ce gandesti tu!!! Ce mama dreaq ne da noua dreptul sa-i incarcam pe caini cu raspunderea propriilor noastre orgolii? OK, cainele tau are o problema ... il iubesti asa cum e! minunat! fara indoiala minunat! Opreste-te aici! Cum sa-l faci mascul lasandu-l sa se racoreasca "pe centura"? Pentru dumnezeu! L-as steriliza de o mie de ori decat sa stiu ca mai are doar optiunea de a mai adauga cativa comunitari pe lista hingherilor! Da-i frate un ban unui tzaran cu o catea in calduri, sa-si faca RIR mendrele, ala o sa-ti zambeasca tamp, merge la carciuma si da un rand la toata lumea si cand vine sorocul ii ineaca in garla. Asta in cazul in care nu-i duce la margine de oras dupa ce-i intzarca... ca pana atunci nu-l costa nimic... de-abia mai au plozii ce trage de coada... ca doar nu i-o da femelei altceva decat mamaliga cea de toate zilele... ce daca-i lauza?Faptul ca masculul meu RIR nu poate fi "barbat" ... Ma uit la el si plange sufletul in mine.... Atat de frumos...atat de nobil...atat de majestos...atat de puternic... DEGEABA !!! Visul meu a fost sa-l fac CAMPION la concursurile de munca ... iar acum nici macar o monta normala nupoate sa faca... Iar castrarea iese din discutie.. Pentru mine castrarea este o MONSTRUOZITATE deoarece este o crima impotriva a tot ce-i maret sa-l castrez pe RIR... Caut (ca un infractor!!!) prin sate ,pe la tarani catele "lup" de 2 bani ca sa fac montele necesare mentinerii sanatatii cg-ului meu.... Nu ai idee cum ma simt... Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on March 01, 2016, 08:34:23 AM Si, inca ceva...ai auzit de bolile cu transmitere sexuala? Da, exista si la caine si unele sunt chiar foarte grave. Deci, despre ce sanatate vorbesti?
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: CristiBurlacu on March 01, 2016, 10:43:08 AM cand incepea sa fie mai palpitant :) oricum, daca macar citeste, poate se linisteste putin. si asa ca info, la examenele de munca poate sa participe orice caine ;) puteai sa il faci campion de cate ori voiai tu.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Did on March 02, 2016, 12:26:33 AM Ma oripilez de ce a putut abera persoana asta...eu zic ca ar trebui un test psihologic inainte de a detine un caine. Auzi,e monstruozitate sa-ti castrezi cainele. Nu e mai monstruos sa vezi atatia caini abandonati si vai de capul lor in tara asta? Sa le dublam numarul ca asa ni se pare noua ca e trist cainele daca nu se imperecheaza? O persoana cu pretentii care se vrea a fi "cu carte" afirma lucrurile astea,ce sa ne mai miram de ce vedem uneori in zonele rurale.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Morphine on March 05, 2016, 10:55:08 AM Ma oripilez de ce a putut abera persoana asta...eu zic ca ar trebui un test psihologic inainte de a detine un caine. Auzi,e monstruozitate sa-ti castrezi cainele. Nu e mai monstruos sa vezi atatia caini abandonati si vai de capul lor in tara asta? Sa le dublam numarul ca asa ni se pare noua ca e trist cainele daca nu se imperecheaza? O persoana cu pretentii care se vrea a fi "cu carte" afirma lucrurile astea,ce sa ne mai miram de ce vedem uneori in zonele rurale. Am un metis castrat, adoptat de curand. Deja sunt multi catei fara stapan intr-o tara care nu se ocupa de ei. Pe al meu l-au legat niste idioti de sinele trenului, dar a fost salvat datorita unei doamne care i-a promovat cazul. Statea intr-o gara si ii era frica si sa iasa sa manance ce mai primea, asta pentru ca era lovit mereu. Cand l-am adus acasa era ca o statuie. Statea unde il puneai. In situatia lui sunt multi si nu se termina cu bine mereu. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: SILK on May 19, 2016, 03:30:33 PM Va salut!
Sunt nou pe site si multumesc tuturor pentru acest topic. Am citit fiecare postare si am deschis ochii de 2 ori mai mari in procedura de achizitie CG. Chiar sunt in cautarea unui mascul CG si cu siguranta voi posta aici in viitorul apropiat. daca cineva stie in zona moldovei o canisa serioasa care ofera toate actele si dovezile la vanzare CG, rog sa ma informeze. Multumesc frumos! Numai bine! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: KANGDANLIN on May 19, 2016, 05:20:19 PM buna,
daca vrei acte..toate canisele dau acte pe banda rulanta! daca vrei caine bun atunci de recomandat e sa te feresti de canisele din romania..de toate canisele! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on May 19, 2016, 08:25:39 PM SI , dupa cum vad ca au inceput sa arate cei de show, iti recomand sa iei din linii de lucru
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Bogdan on May 20, 2016, 08:40:08 AM SI , dupa cum vad ca au inceput sa arate cei de show, iti recomand sa iei din linii de lucru Ascultati de Kangdalin si o sa ajungeti ca el. :)Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: SILK on May 20, 2016, 04:27:23 PM Multumesc pentru raspunsuri, dar cu toate astea o sa imi incerc norocul la o canisa din romania.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: GODRA ATTILA on May 20, 2016, 06:37:40 PM La canisa Wolfenwald mai este disponibil un masculas din Matrix vom Pannoniansee.Ambii parinti cu hd ed facut.Vedeti la anunturi.matrix si Anett von Wolfenwald.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: KANGDANLIN on May 21, 2016, 09:18:55 AM Ascultati de Kangdalin si o sa ajungeti ca el. :) sfatul era tocmai sa nu ajunga ca mine. eu cred ca am fost cel mai tepuit dintre toti de pe forumul asta!nici cei de munca nu mai sunt ce au fost...cu cateva exceptii pe care le numeri pe degetele de la o mana! "crescatorii" de cg de munca din romania nu sunt cu nimic mai presus decat cei ce cresc de show...de fapt cam toti tind sa fie de show in ziua de azi! singurul dumnezeu e banul si nu calitatea. te apuca depresia cand mergi prin concursuri si vezi ce au ajuns sa fie ciobanestii germani. sfatul meu pentru cine cauta un caine, e sa nu se grabeasca sa arunce cu banii pe fereastra. mult succes in promovarea liniilor "atent selectionate". Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on May 22, 2016, 12:03:40 PM As vrea sa lasi deoparte generalitățile si ghilimelele si sa vii cu nume si cu date concrete. Cine, ce, unde, când. Ai văzut si testat tu personal câinii altora? Din ce postura vorbesti? Esti crescător? Esti dresor? Cati câini ai/ ai avut si de la ce canise? Cine si ce te iti da autoritatea sa spui ca toate canisele din țară trebuie evitate? Le-ai vizitat tu pe toate? La un moment dat spui totuși ca sunt exceptii. Care sunt acelea? Si sa ne mai spui, te rog, care sunt canisele din străinătate de la care merită sa cumpărăm câini ( produc doar câini super buni, cu tot arborele genealogic selecționat, radiografiat la sold si cot si adn-ul dovedit). Spor la treabă.
Si încă ceva. Nimeni nu-i perfect, se mai fac greseli, genetica nu poate fi stăpânită dar sunt oameni care muncesc si care se străduiesc să facă treabă bună. Nu e ok sa vii tu si sa arunci cu noroi in toti. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: KANGDANLIN on May 22, 2016, 10:17:09 PM ... tu de unde ai mai rasarit ? mai bine te duci sa-ti scrii temele, decat sa bati campii pe forumuri. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on May 23, 2016, 09:46:34 AM Mda....nu ma asteptam la alt tip de raspuns din partea ta....
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Horatiu Popescu on May 23, 2016, 11:01:48 AM De fapt, nu ma asteptam la niciun fel de răspuns pentru că nu ai cum să răspunzi. Am formulat acele întrebari pentru ca cei care citesc acest topic să aibă o vedere mai largă asupra lucrurilor. Cam atât am avut de zis.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bobo70 on May 23, 2016, 10:19:19 PM Mai copii...., tot nu va lasati de prostii...?? ???
;D ;D ;D Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: KANGDANLIN on May 24, 2016, 05:15:25 PM Bobo..vorbesti de parca ai fi undeva deasupra!...recunosc ca nu te suspectez de rea credinta! ce am scris mai devreme nu era cu o directie anume!
Repet...calitatea cainilor in Romania la momentul actual este cel mult mediocra, iar crescatorii in cazul in care nu sunt habarnisti ( majoritatea), atunci sunt de rea credinta! ca sa nu spun alt cuvant. De dresori nu mai zic...praf de la un cap la celalalt! Daca esti un incepator, si vrei un caine...cel mai bun sfat pe care ti-l poate da cineva e sa stai cat mai departe de ceea ce inseamna chinologie in Romania! show sau de munca fara exceptii! Dupa cum evolueaza lucrurile va fi si mai rau! Nu va obositi sa dati replica in scris. Nu-mi face placere sa dialogam. Ce am scris era pentru cei care se gandesc sa investeasca, timp si bani in domeniu! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: alipe on May 24, 2016, 10:22:35 PM Bobo.....recunosc ca nu te suspectez de rea credinta! ...crescatorii in cazul in care nu sunt habarnisti ( majoritatea), atunci sunt de rea credinta! Clar... :lol :lol Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: alipe on May 24, 2016, 10:44:13 PM Kangdanlin exagerezi si si ce priveste onestitatea crescatorilor straini si in ce priveste generalizarea crescatorilor autohtoni!
Din contra eu ii incurajez pe incepatori sa se documenteze, sa stie bine ce vor si sa cumpere din tara unde se pot gasi caini pt toate gusturile, inclusiv din monte facute afara. Pentru un incepator, fara experienta, nu merita (daca nu-l dau banii afara din casa) sa suporte niste costuri suplimentare si uneori semnificative, pentru ceva comparabil cu ce e la noi. Lucrurile se schimba daca esti dresor sau crescator cu experienta si stii exact ce vrei, cum sa obtii si nu gasesti la crescatorii locali. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bobo70 on May 25, 2016, 04:45:31 PM Kangdanlin..., nu sunt dispus sa intru in discutii de nici un fel cu nimeni de pe aici, de data asta, dar desi poate parea incredibil :drac , trebuie sa-i dau dreptate lui "alipe".
Nu cunosc detalii legate de ceea ce te face sa exprimi astfel de pareri legate de crescatorii, dresorii si cainii din tara, dar recunosc ca ma surprinde. Acum cativa ani erai foarte convins de anumite lucruri. In sfarsit, cred ca exista si pe la noi oameni seriosi si hoti, cel putin in aceeasi masura in care exista peste tot in lume. Poate ca suntem putin intarziati din punct de vedere al calitatii cainilor, dar nici tari cu experienta chinologica mai mare (vezi Ungaria), nu stau cu mult mai bine. Nu fii convins ca atunci cand vrei sa cumperi un caine de calitate, de la crescatori din lumea buna a chinologiei, vei primii ceea ce ai platit. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: remus67 on May 29, 2016, 04:07:38 PM Mie, in schimb, chiar mi se pare incredibil ca ma bag in acest gen de discutii! Si totusi...
Ce rahat ne face sa credem ca detinem adevarul absolut!? Infatuarea!? Lipsa de ''cultura'' generala!? Lipsa oricarei informatii veridice!? Habar n-am, si lucrul asta ma sperie! Sapam...si sapam...si: unii fac afaceri din asta, altii fac pasiuni...unii fac ''ce le place'' in contradictie cu ''ce erau pregatiti sa faca''... La obiect! Cati din crescatorii de cg din Ro sunt dispusi sa participe la un studiu care sa stabileasca, odata si pentru...veci...cati caini din canisa lor au displazia SV si cati Ro, Yug, Hu...etc? Sa intreb? Raman cu intrebatul! Si cu dusmanii! Incep eu! Am 5 (cinci) cg par lung. Cumparati cu eforturi financiare mari, coroborat cu pretul pietei la vremea respectiva... Toti, desi era relativ simplu...au confirmat ca (desi au par lung...sau tocmai de aia), si competitia redusa...ba, m-am saturat de voi! Am '';spe'' titluri si cupe si B....ce vreti voi! Uitati un lucru...parul lung era, pana acum 7/8 ani... ceva de ascuns! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: remus67 on May 29, 2016, 04:51:41 PM Ma musca primul meu pui, din prima mea monta! O sa creasca!El, nu stie ca are gene de campiopn! Nici macar ca, s-ar putea, sa fie displazic!
Astept discutiile! Eu....ma abtin! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: remus67 on May 29, 2016, 05:29:29 PM Cine-i vinovat!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: remus67 on May 29, 2016, 05:41:42 PM Bataia e la par scurt! Aveti o problema?
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: David2014 on June 25, 2016, 01:00:02 PM Buna ziua! cumparat un mascul cg cu parul lung acum o lună din canisa de casa silva din un um care sta in zone drumul taberei, cand am cumparat am vrut cu pedigree si am plătit in plus 50 de euro pt pedigree, pana acum am sunat inficara săptămâni pe um respectiv si el spun mi ca este inces la asociații si este nebunie acolo etc ... si pana acum nu am parmit pedigree din el si am sunat astaz si aspus a fost ocupate si cred nu o sa da pedigree nici o data, sa aveti atenția din um asta sa nu cumpărați din el fara act in mâna, atenție mare , um nu este fric din dumnezeu face ori ce . Multumesc
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: FlorinC. on June 25, 2016, 05:43:33 PM Esti de origine romana? Doar din pura curiozitatem
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: David2014 on June 27, 2016, 11:33:37 AM Atenție atenție atenția! Din canisa de casa silva care sta in drumul taberei este un um nesimti mai si suna si spuna de ce am scris pe forum despre el, a luat bani si a trecut mai mult de 35 de zile si nu a pus act si nici nu vorbește frumos cu clienții lui . Mulțumesc
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: David2014 on July 04, 2016, 02:14:49 AM Atenție
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: David2014 on July 05, 2016, 12:44:19 PM Buna ziua !! in martie am cumparat un catel de la canisa CASA DE SILVA de la un anume silviu,un escroc,o zdreanta de om...mi-a spus ca este pui din ATLAS FALVAVOLGYI si mama numai stiu cum a spus,si ca urmeaza sa-mi de-a pedigreul..mi-a spus ca daca vreau pedigree inca 50 euro in plus de pret...cand il sunam sa-l intreb de act,imi spunea ca n-au iesit,ca e nebunie la asociatie,ca mai dureaza,prosteala din asta Si dupa ce am postat aici data trecuta a sunat sa certa cu mine de ce am spus asta , asa ca aveti grija prieteniCANISA CASA DE SILVA ESTE O MARE TEAPA,UN ESCROC ORDINAR!!!
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: David2014 on July 18, 2016, 08:36:14 AM Atenție
Buna !! in martie am cumparat un catel de la canisa CASA DE SILVA de la un anume silviu,un escroc,o zdreanta de om...mi-a spus ca este pui din ATLAS FALVAVOLGYI si mama numai stiu cum a spus,si ca urmeaza sa-mi de-a pedigreul..mi-a spus ca daca vreau pedigree inca 50 euro in plus de pret...cand il sunam sa-l intreb de act,imi spunea ca n-au iesit,ca e nebunie la asociatie,ca mai dureaza,prosteala din asta Si dupa ce am postat aici data trecuta a sunat sa certa cu mine de ce am spus asta , asa ca aveti grija prieteniCANISA CASA DE SILVA ESTE O MARE TEAPA,UN ESCROC ORDINAR!!! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on July 18, 2016, 10:32:45 AM Fa-i reclamatie(scrisa, trimisa prin posta cu confirmare de primire)la asociatia chinologica
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius529 on October 16, 2016, 12:35:30 PM DE EVITAT.BOGDAN TATULESCU.CERNAVODA.NU AM PRIMIT PEDIGREE UL NICI DUPA 2 ANI CU TOATE CA AM PLATIT CAINE CU PEDIGREE.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bogdan(demi) on October 16, 2016, 02:03:18 PM Spune cum vrei sa montezi un câine care nu i-ai făcut nimic. Nu teste de displazie, nimic. Pedigree masculului este la mine și după discuția care am avut-o și amenințările care mi le-ai adus nu ai sal Primești. Omu vrea sa împerechere și el câinele ca sa il mai liniștească ca nu se mai înțelege cu el. Nu îl interesează nimic altceva. Vrea doar sal dea la monta in condițiile care nu are nimic făcut la el și nici nu ii va face pentru el a venit și a spus ca vrea un câine pentru curte. Acum sa trezit ca nu se mai înțelege cu el și trebuie dat la monta ca sa îl liniștească.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bogdan(demi) on October 16, 2016, 02:07:26 PM Nu intru cu tine in conflict, pentru ca nu are rost nu Cunoști nimic despre rasa asta. Mai ales după discuția care am avut-o dimineața ma bucur ca nu a ajuns pedigree la tine. Este și greșeala mea ca nu ti l-am dat dar acum nu mi pare rău după discuția care am avut-o și mi-ai spus ce vrei sa faci și cum vrei sa montezi cu el. Si probabil ca tine mai sunt o grămada pe aici.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius529 on October 17, 2016, 10:16:26 AM n ai ce conflict sa ai tu cu mine,oamenii de teapa ta nu merita atentie.ce faci tu se numeste inselaciune,imi pare rau ca te am cunoscut.Deci oameni buni repet.DE EVITAT BOGDAN TATULESCU.CERNAVODA.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bogdan(demi) on October 17, 2016, 10:48:21 AM Atâta timp cât vrei sa îți montezi câinele ne având habar despre cum se reproduce și cerintele minime pentru a reproduce, și vrei sa montezi pentru ca nu te înțelegi cu el sau ca spui tu ca simte și el nevoia chiar nu mai avem ce discuta pe tema ciobanescului german. Poți sa scri aici in fiecare zi. Nu ma deranjează. Eu nu fac afaceri cu câini. Este pasiune. Păcat de rasa asta când ajunge pe mâna unuia ca tine. Succes in continuare.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius529 on October 17, 2016, 10:53:07 AM TOPICUL acesta spune clar'ATENTIE DE UNDE VA CUMPARATI CAINI'.N am facut decat sa mi spun problema mea.Restul e can can.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: tanase_traudi on October 22, 2016, 09:22:47 PM Domnul Bogdan, daca clientul a platit caine cu pedigree,atunci dati-i actul,nu va priveste pe dumneavoastra ce face el mai departe...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius529 on October 25, 2016, 09:49:45 AM Mi am luat gandul de mult,ideea e ca sunt dispus sa platesc in plus pt acel act dar nici asa nu am reusit ceea ce ridica multe semne de intrebare.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on October 25, 2016, 06:55:02 PM Spune cum vrei sa montezi un câine care nu i-ai făcut nimic. Nu teste de displazie, nimic. Pedigree masculului este la mine și după discuția care am avut-o și amenințările care mi le-ai adus nu ai sal Primești. Omu vrea sa împerechere și el câinele ca sa il mai liniștească ca nu se mai înțelege cu el. Nu îl interesează nimic altceva. Vrea doar sal dea la monta in condițiile care nu are nimic făcut la el și nici nu ii va face pentru el a venit și a spus ca vrea un câine pentru curte. Acum sa trezit ca nu se mai înțelege cu el și trebuie dat la monta ca sa îl liniștească. Nu intru cu tine in conflict, pentru ca nu are rost nu Cunoști nimic despre rasa asta. Mai ales după discuția care am avut-o dimineața ma bucur ca nu a ajuns pedigree la tine. Este și greșeala mea ca nu ti l-am dat dar acum nu mi pare rău după discuția care am avut-o și mi-ai spus ce vrei sa faci și cum vrei sa montezi cu el. Si probabil ca tine mai sunt o grămada pe aici. Atâta timp cât vrei sa îți montezi câinele ne având habar despre cum se reproduce și cerintele minime pentru a reproduce, și vrei sa montezi pentru ca nu te înțelegi cu el sau ca spui tu ca simte și el nevoia chiar nu mai avem ce discuta pe tema ciobanescului german. Poți sa scri aici in fiecare zi. Nu ma deranjează. Eu nu fac afaceri cu câini. Este pasiune. Păcat de rasa asta când ajunge pe mâna unuia ca tine. Succes in continuare. Am sperat ca ceea ce am citit sa fie o gluma nesarata. Deloc profesional ca si crescator sa va exprimati asa si sa sustineti ca va bucurati ca nu i-ati dat actul. Ce sa mai creada oamenii care citesc, daca nici in crescatori AChR nu mai pot avea incredere? Omul a platit, totusi, pentru un caine cu certificat de origine, asadar, legal si moral, i se cuvine actul. Intr-adevar, aici sunt de acord - nu este deloc in regula ca doreste sa-l dea la monta fara teste de displazie si restul tacamului, insa acest aspect trebuia gestionat tot de dvs. ca si crescator, inainte de a vinde cateii. Fiecare potential proprietar trebuie triat, vazut ce idei are, ce planuri si ulterior indrumat pe drumul corect. Intr-adevar, pacat ca ajunge rasa pe mana unora care nu sunt interesati cu adevarat de ea, dar oare nu este responsabilitatea crescatorului sa aiba grija pe mainile cui ajunge? Umila mea parere este ca aceasta problema poate fi rezolvata cu putina intelegere din partea ambelor parti. Crescatorul trebuie sa ii dea certificatul de origine proprietarului fiindca acesta a platit pentru el, iar proprietarul trebuie sa fie mai deschis la minte si sa inteleaga ca problemele de comportament ale cainelui nu se rezolva prin monte, ci prin identificarea exacta a factorului si prin dresaj/educatie -> corectarea comportamentului nedorit. @marius529, trebuie lucrat cu cainele pentru a ajunge sa va intelegeti cu el si va va ajuta sa aveti o legatura mai stransa. Sper sincer sa rezolvati problema asta. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: rexcornish on October 26, 2016, 07:29:37 AM Sau, daca nu merge nici cu intelegerea, reclamatie la ACHR ca nu vi s-a dat actul pentru care ati platit
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius529 on October 26, 2016, 11:52:04 AM Domnul Bogdan Tatulescu a vrut sa arunce discutia in alta directie ca sa distraga atentia de la problema reala care mi se pare mult mai grava si anume ca dumnealui e escroc de meserie si nu crescator de caini,logic daca suntem 'deschisi la minte' nu ai cum sa faci test displazie,monta,etc. fara pedigree.Dansul sa faca bine sa mi dea actul daca acesta exista ceea ce nu prea cred si abia apoi ma poate acuza pe mine de ceva.Multumesc pt. atentia acordata.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: valdy1977 on October 27, 2016, 01:07:10 PM Foarte bine punctat,cum sa faci acte la pui,fie arbitrat sau nearbitrat,daca nici nu ai vazut pedigree-ul cainelui?Fara pedigree nu poti face nimic,clar ca acel vanzator nu este crescator ci inmulțitor.nici un crescator adevarat nu-si pateaza imaginea pentru un pui la care nu-i face acte la vanzare.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: valdy1977 on October 27, 2016, 01:10:35 PM Daca se bucura ca nu ti-a dat pedigree-ul atunci sa dea diferenta de bani.sau nu are pedigree la pui?cred ca se poate verifica dupa microcip,cred...
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: marius529 on October 27, 2016, 04:52:18 PM Nu are nici un pedigree,asta e sa mi fie invatatura de minte.Cainele e mare acum e frumos e sanatos ma bucur de el asa cum e fara pedigree,nici nu mi pot imagina cum ar fi fost viata fara el.o zi buna la toata lumea.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: GODRA ATTILA on January 18, 2017, 04:14:00 PM buna ziua.Aveti grija si cu canisa Wolfenwald.Un domn a cumparat de la domnul Tanczos(canisa Wolfenwald) o femeluta cu probleme genetice care dupa o saptamina de la cumparare a trebuit sa fie eutanasiat.Domnul Tanczos trebuia sa restituie banii da-ti pentru femeluta,dar domnul Tanczos a refuzat.Eu personal tot am cumparat de la domnul Tanczos o femela cu par lung,care din pacate este displazica.am avut si eu promisunea ca primesc un alt pui,dar deatunci domnul Tanczos nu raspunde la telefon.Aveti grija,macar altii sa nu pateasca,ca noi.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on January 18, 2017, 06:26:34 PM http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8907.msg246460.html#msg246460 ::) d:12
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: von Abgrund on January 21, 2017, 12:40:01 AM http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php/topic,8907.msg246460.html#msg246460 :d44 :c17Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: GODRA ATTILA on January 23, 2017, 04:37:55 PM Nici un upps.pe vremea aia cand persoana a scris,actele puilor erau la COR,si dansul avea promisiunea ca oricand sint disponibil sa dau un alt pui.In comparatie de domnul Tanczos,care dupa ce bate joc de mai multe persoane,incepe cu amenintari si cu aberatii,niste lucruri ce un om normal nu face.eventual sint si alte persoane care pot confirma asta.trebuie intrebat domnul Calin (vom Turenhof),ce fel de persoana e domnul Tanczos.Horia chiar te rog s-al intrebi pe Calin.Stiu ca esti bine cu el.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: von Abgrund on January 27, 2017, 12:10:38 PM Nici un upps.pe vremea aia cand persoana a scris,actele puilor erau la COR,si dansul avea promisiunea ca oricand sint disponibil sa dau un alt pui.In comparatie de domnul Tanczos,care dupa ce bate joc de mai multe persoane,incepe cu amenintari si cu aberatii,niste lucruri ce un om normal nu face.eventual sint si alte persoane care pot confirma asta.trebuie intrebat domnul Calin (vom Turenhof),ce fel de persoana e domnul Tanczos.Horia chiar te rog s-al intrebi pe Calin.Stiu ca esti bine cu el. Nu contest nimic, doar ma amuz de cum sunt puse problemele si de vigilenta apriga a lui Carmen. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: flavius02 on January 27, 2017, 01:33:25 PM Banu-i ochiu dracului ! Nu se mai tine cont nu nimica .....asta este din pacate .
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bzz on February 26, 2017, 04:20:18 PM Bine v-am gasit !Provin din alt domeniu (apicultura) si vad ca peste tot este aceasi problema cu crescatorii seriosi vs *afaceristi*. Vreau sa achizitionez un pui cg de 8 saptamani de la un crescator din Buzau.Nu are carnet, dar din cate vad nici nu conteaza la cate probleme au fost semnalizate de la crescatori profesionisti.Stiu ca nu poti sa ai controlul perfect dar cred ca sunt o gramada de metode din care sa-ti dai seama daca vinzi un pui sanatos sau suspect de boli.M-am incadrat in bugetul permis de șefa :) 100euro (poate mai umblam la pusculita )
am facut comanda si apoi am dat de forumul dv. M-am cam speriat un pic.Ma asteptam sa vad si recomandari de crescatori seriosi nu numai critici.Sunt de impresia ca o recomandare ajuta desi pare fara valoare pentru cel care deja a achizitionat. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: freddy25 on February 26, 2017, 08:29:07 PM Cu 100€ vrei sa cumperi un pui cu pedigree? Wow! Iti urez noroc, chiar ai nevoie.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: Thara on February 26, 2017, 10:42:40 PM Greu, greu de tot in anul 1817.... :vio
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bzz on February 26, 2017, 11:12:17 PM Cu 100€ vrei sa cumperi un pui cu pedigree? Wow! Iti urez noroc, chiar ai nevoie. trebuie sa dau 400 euro pentru un pui cu aceleasi probleme? Ce n-ai inteles cand am spus ca nu are carnet? Eu sunt necunascator de vocabular profesional specific unui crescator,asa ca sa-mi fie scuzata exprimarea.Stau la curte si am nevoie de un caine sa fie compatibil cu temperamentul meu si m-am decis in a achizitiona un pui de C.G. Nu ma gandesc sa-l cresc precum spun unii *aristocrati* ca ar creste un caine persoana de la tara si ma gandesc ca acel C.G o sa-mi fie partener si voi fi foarte atasat de el. Citind acest topic am realizat ce riscuri ma expun . Dar nu am reusit sa gasesc un top al crescatorilor profesionist,seriosi si recomandari ale celor care au cumparat de la ei sa ma pot orienta altfel. Ma inclin cu respect persoanelor cu intentii contructive ca de sarcasm ,aroganta, ....sunt satul din domeniul meu !Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: colonelu on February 27, 2017, 08:42:00 PM trebuie sa dau 400 euro pentru un pui cu aceleasi probleme? Ce n-ai inteles cand am spus ca nu are carnet? Eu sunt necunascator de vocabular profesional specific unui crescator,asa ca sa-mi fie scuzata exprimarea.Stau la curte si am nevoie de un caine sa fie compatibil cu temperamentul meu si m-am decis in a achizitiona un pui de C.G. Nu ma gandesc sa-l cresc precum spun unii *aristocrati* ca ar creste un caine persoana de la tara si ma gandesc ca acel C.G o sa-mi fie partener si voi fi foarte atasat de el. Citind acest topic am realizat ce riscuri ma expun . Dar nu am reusit sa gasesc un top al crescatorilor profesionist,seriosi si recomandari ale celor care au cumparat de la ei sa ma pot orienta altfel. Ma inclin cu respect persoanelor cu intentii contructive ca de sarcasm ,aroganta, ....sunt satul din domeniul meu ! eu am 2 caini ...un mascul numit Colonelu si o femela cu numele Rambo... in aceasta primavara le fac monta si daca o fi cu noroc iti voi putea da eu un pui GRATIS cu o singura conditie :Sa fie iubit ! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bzz on February 27, 2017, 10:34:07 PM Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: colonelu on March 01, 2017, 08:42:27 AM Multumesc ! Sunt uimit,entuziasmat, nu ma asteptam la asa ceva :) Tinem aproape ! nici o problema..asa sunt eu ...sar imediat in ajutorul celor nevoiasi care au bani putini dar vor lucruri scumpe.. ai tot dreptul sa fii uimit ...si eu as fi in locul tau daca un necunoscut s-ar oferi din senin sa-mi faca cadou un pui de 300-4000-500 de euro... dar nu trebuie sa fii prea entuziasmat deoarece inca nici nu am facut monta iar pana atunci pamantul se invarte si cine stie ce se mai poate intampla in univers... oricum ...tinem aproape poate poate ai noroc cu carul :) Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: bzz on March 02, 2017, 01:20:57 AM MESAJ PRIMIT AZI : buna ziua.nu a reusit sa va mai puna catelusul pt ca prin posta si celalte moedalitati nu ar fi insemnat sa ramana catelul in masina vreo 2 zile la ei si nu s a putut nici prin tir . imi pare rau,o zi buna
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: mishu65 on March 07, 2017, 10:46:04 PM :vaca
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: remus67 on March 24, 2017, 11:49:40 PM N-am absolut nici o scuza! Categoric, sunt prost! Ma consider un crescator onest. Fac examene de displazie de Germania la catele, le duc in concursuri sa obtin dreptul de monta si ceva titluri. Ma duc 1000 km sa fac monta, ca n-am in tara masculi ''destepti''...si crescatorii de-afara...sunt varza! A se vedea : Falvavolgy din Ungaria!
Va doresc suces daca achizitionati un pui de-acolo sau daca planificati vreo monta! Pentru info ( critici ) suplimentare, PM sau tel. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: colonelu on March 28, 2017, 04:45:04 PM buna ziua.Aveti grija si cu canisa Wolfenwald.Un domn a cumparat de la domnul Tanczos(canisa Wolfenwald) o femeluta cu probleme genetice care dupa o saptamina de la cumparare a trebuit sa fie eutanasiat.Domnul Tanczos trebuia sa restituie banii da-ti pentru femeluta,dar domnul Tanczos a refuzat.Eu personal tot am cumparat de la domnul Tanczos o femela cu par lung,care din pacate este displazica.am avut si eu promisunea ca primesc un alt pui,dar deatunci domnul Tanczos nu raspunde la telefon.Aveti grija,macar altii sa nu pateasca,ca noi. buna ziua.Aveti grija si cu canisa Wolfenwald.Un domn a cumparat de la domnul Tanczos(canisa Wolfenwald) o femeluta cu probleme genetice care dupa o saptamina de la cumparare a trebuit sa fie eutanasiat.Domnul Tanczos trebuia sa restituie banii da-ti pentru femeluta,dar domnul Tanczos a refuzat.Eu personal tot am cumparat de la domnul Tanczos o femela cu par lung,care din pacate este displazica.am avut si eu promisunea ca primesc un alt pui,dar deatunci domnul Tanczos nu raspunde la telefon.Aveti grija,macar altii sa nu pateasca,ca noi. de ce speriati oamenii cu astfel de mesaje ?ati cumparat o femele displazica .... si unde este noutatea ? si eu am cumparat un mascul displazic...de la o canisa postata pe acest forum...mascul care s-a dovedit ca provine dintr-o femela displazica cu "acte in regula"...femela cumparata de la o alta canisa "importanta" made in Romania... am "plans" ...am protestat...am facut "scandal"...offffffffffffffff...ce nu am facut ? .. si credeti ca a inceput al 3-lea razboi mondial ?..:)) asta este tara in care traim ..stea este Forumul pe care il accesam...puncte puncte puncte.. asteptam un nou Potop sau sa emigram in alta galaxie... Pace... Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: colonelu on March 28, 2017, 05:09:07 PM N-am absolut nici o scuza! Categoric, sunt prost! Ma consider un crescator onest. Fac examene de displazie de Germania la catele, le duc in concursuri sa obtin dreptul de monta si ceva titluri. Ma duc 1000 km sa fac monta, ca n-am in tara masculi ''destepti''...si crescatorii de-afara...sunt varza! A se vedea : Falvavolgy din Ungaria! nu aveti in tara masculi "destepti" ?...Va doresc suces daca achizitionati un pui de-acolo sau daca planificati vreo monta! Pentru info ( critici ) suplimentare, PM sau tel. pai eu am cumparat in aceasta tara un mascul " destept" cu 500 de euro...DISPLAZIC... dar se pare ca asta este interesul "general" al profesionistilor... in felul acesta se elimina concurenta "bastinasilor" .... sunt cativa masculi de top in aceasta tara si orice mascul "provincial" este eliminat inca de la nastere....fiiind DISPLAZIC... aici vorbim de multi....FOARTE multi bani.... o monta cu un mascul SANATOS face cel putin 250-3000 de euro... asa ca ciocul mic daca ati luat teapa deoarece "sistemul" trebuie sa mnearga.. Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: colonelu on March 28, 2017, 05:57:36 PM N-am absolut nici o scuza! Categoric, sunt prost! Ma consider un crescator onest. Fac examene de displazie de Germania la catele, le duc in concursuri sa obtin dreptul de monta si ceva titluri. Ma duc 1000 km sa fac monta, ca n-am in tara masculi ''destepti''...si crescatorii de-afara...sunt varza! A se vedea : Falvavolgy din Ungaria! va rog sa nu mai spuneti ca nu aveti nici o scuza ..si ca sunteti categoric prost ...Va doresc suces daca achizitionati un pui de-acolo sau daca planificati vreo monta! Pentru info ( critici ) suplimentare, PM sau tel. nu dvs sunteti de vina ... fiti linistit deoarece adevaratii vinovati vor plati !!! eu sunt un om care isi plateste intotdeauna datoriile...fie ele pozitive fie negative... stiti ce mia placut la partizanii sarbi care i-au belit pe nazistii germani ? faptul ca in cazul tradatorilor spintecau pana si pe sotiile gravide ale acestora !!! FARA MILA !!!.. de aceea Serbia nu a putut fi cucerita de Hitler !!! zece ochi pentru un ochi si 1000 de dinti pentru un dinte !!! asta este legea talionului pe care o urmez eu !!! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: whitesnake on April 03, 2017, 09:01:10 PM MESAJ PRIMIT AZI : buna ziua.nu a reusit sa va mai puna catelusul pt ca prin posta si celalte moedalitati nu ar fi insemnat sa ramana catelul in masina vreo 2 zile la ei si nu s a putut nici prin tir . imi pare rau,o zi buna Omule , fa o deplasare,vezi catelul, si daca iti pare ok nu mai sta pe ganduri. Eu am un caine trecut de 1,5 ani,fara acte. Si ghici ce? Arata mai bine decat multi caini cu acte,la lucru e "spirt". Cartea inchisa la rasa asta , e din cauza intereselor! E imposibil sa se cunoasca toate liniile de sange,atata timp cat apar linii din imperecheri inafara. Desi al meu provine dintr-un campion(care a murit anul trecut) , nu o sa pot obtine acte la el niciodata. E si incet,incet gena lui Navarro se va pierde,la fel cum sa intamplat cu gena lui Rolland,fost campion national in anii 90,daca va mai amintiti de el.....,. Cartea e inchisa pentru a aduce profit caniselor,chiar daca unele vand pui slabi din toate punctele de vedere!!! Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: whitesnake on April 03, 2017, 09:02:02 PM .
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: SRadu on June 06, 2017, 11:46:52 PM Sunt nou pe forum si am citit postarile de pe acest topic. A-si vrea sa va povestesc o intamplare veche, acum multi ani, mi-am cumparat o catelusa de la un crescator din Bucuresti, la vremea respectiva am dat 200 euro, erau destul de multi bani, am ajuns acasa si m-am dus cu ea la un doctor veterinar, la vremea respectiva singurul din oras care avea cabinet particular, nu ii dau numele ca nu-si are rostul. Cand a vazut puiul m-a si luat, ce dracu ai luat puiul asta amarat)) tu nu vezi ca are rahitism? dai mancare ca moare de foame. La vremea respectiva am intrat in panica, am cautat sai fac un tratament contra rahitismului, era visul meu sa am un caine cu acte. Acum ma gandesc la ce-a fost si ma bufneste rasul. In prima expozitie in care am scos femela, a luat exc 1, dar in foaia de arbitraj mi-a scris ca e supraponderala)) la sfarsitul arbitrajului m-a intrebat arbitru daca e gestanta, daca a-si fi stiut carei treaba ii raspundeam ca da si luam si CAC dar asa naiv, habar nu aveam ce inseamna o expozitie, i-am spus ca nu. Au urmat si alte expozitii, chiar si in Bucuresti la care femela a obtinut locul 2, dar in toate foile de arbitraj, acieasi problema, putin supraponderala, binenteles ca dresaj de ring pauza, faceam si eu ce faceau ceilalti)). Pentru cei care vor sa-si cumpere un ciobanesc german ii sfatuiesc sa se informeze bine inainte, actele nu atesta numai provenienta dar si caracterul cainelui, in spate fiind o munca de zeci de ani de selectie, e diferenta uriasa la caracter intre un ciobanesc german cu acte si un caine lup clasic si o spun din experienta mea ca am avut si caini lupi , sa spunem ciobanesc german din piata)). Ca sunt probleme si cu cei cu acte, e alta problema, dar mult mai putine,la caracterul cainelui castigati sigur, la aspect? aici e cam la ghici, si asta mai mult la noi in tara si datorita crescatorilor in mod special care duc foarte des lupta din ring si in afara lui. Asta e, poti sa-ti ei un ciobanesc german cu caracter foarte bun dar care poate sa arate cam ca ce iei din targ. Ulterior am avut si canisa dar am cedat relativ repede deoarece mi-am dat seama ca daca vrei sa reusesti trebuie sa ai ori foarte multi bani , ori sa faci multe compromisuri. Acum de exemplu , caut sa-mi iau un catel pentru mine , care sa-l formez atat pentru expozitie cat si munca, dar imi este extrem de greu sa ma decid, trebuie sa aleg la risc, un mascul dintr-o monta facuta afara sau sa-mi aleg o femela ,sa sper sa am norocul de data trecuta, s-o cresc si daca vreau un mascul sa imi pun speranta sa o scot afara la o monta cu un reproducator testat. Asta pentru ca vreau mai mult, daca vreti un caine numai pentru casa, fara sa va intereseze expozitiile, cumparati de la crescatori fara nici o retinere, chiar daca nu ve-ti avea cel mai frumos caine din tara, va asigur ca ve-ti avea un prieten desavarsit,care va va iubi neconditionat si cu un caracter foarte bun. Apropo de displazie, din ce stiu eu, toti cateii acestei rase, au displazie dar de grade acceptate, sa nu da-ti de un doctor ca al meu, cu rahitismul, sa va operati cainele aiurea)) testele de displazie se fac de catre doctori care stiu ce inseamna ciobanescul german. Sper ca v-am amuzat cu povestirea mea si ca pentru unii care vor sa-si cumpere un caine din aceasta rasa sa le fie mai usor sa se decida si sa se informeze cat mai bine cu privire la rasa cat si de unde cumpara. Sa stiti ca e multa munca, bani multi cheltuiti, ca sa poti sa tii o canisa de ciobanesc german la un nivel cat de cat si multa dragoste si pasiune asa ca din partea mea , tot respectul pentru crescatorii acestei rase.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: von Abgrund on June 07, 2017, 09:56:10 AM :d30
Sunt nou pe forum si am citit postarile de pe acest topic. A-si vrea sa va povestesc o intamplare veche, acum multi ani, mi-am cumparat o catelusa de la un crescator din Bucuresti, la vremea respectiva am dat 200 euro, erau destul de multi bani, am ajuns acasa si m-am dus cu ea la un doctor veterinar, la vremea respectiva singurul din oras care avea cabinet particular, nu ii dau numele ca nu-si are rostul. Cand a vazut puiul m-a si luat, ce dracu ai luat puiul asta amarat)) tu nu vezi ca are rahitism? dai mancare ca moare de foame. La vremea respectiva am intrat in panica, am cautat sai fac un tratament contra rahitismului, era visul meu sa am un caine cu acte. Acum ma gandesc la ce-a fost si ma bufneste rasul. In prima expozitie in care am scos femela, a luat exc 1, dar in foaia de arbitraj mi-a scris ca e supraponderala)) la sfarsitul arbitrajului m-a intrebat arbitru daca e gestanta, daca a-si fi stiut carei treaba ii raspundeam ca da si luam si CAC dar asa naiv, habar nu aveam ce inseamna o expozitie, i-am spus ca nu. Au urmat si alte expozitii, chiar si in Bucuresti la care femela a obtinut locul 2, dar in toate foile de arbitraj, acieasi problema, putin supraponderala, binenteles ca dresaj de ring pauza, faceam si eu ce faceau ceilalti)). Pentru cei care vor sa-si cumpere un ciobanesc german ii sfatuiesc sa se informeze bine inainte, actele nu atesta numai provenienta dar si caracterul cainelui, in spate fiind o munca de zeci de ani de selectie, e diferenta uriasa la caracter intre un ciobanesc german cu acte si un caine lup clasic si o spun din experienta mea ca am avut si caini lupi , sa spunem ciobanesc german din piata)). Ca sunt probleme si cu cei cu acte, e alta problema, dar mult mai putine,la caracterul cainelui castigati sigur, la aspect? aici e cam la ghici, si asta mai mult la noi in tara si datorita crescatorilor in mod special care duc foarte des lupta din ring si in afara lui. Asta e, poti sa-ti ei un ciobanesc german cu caracter foarte bun dar care poate sa arate cam ca ce iei din targ. Ulterior am avut si canisa dar am cedat relativ repede deoarece mi-am dat seama ca daca vrei sa reusesti trebuie sa ai ori foarte multi bani , ori sa faci multe compromisuri. Acum de exemplu , caut sa-mi iau un catel pentru mine , care sa-l formez atat pentru expozitie cat si munca, dar imi este extrem de greu sa ma decid, trebuie sa aleg la risc, un mascul dintr-o monta facuta afara sau sa-mi aleg o femela ,sa sper sa am norocul de data trecuta, s-o cresc si daca vreau un mascul sa imi pun speranta sa o scot afara la o monta cu un reproducator testat. Asta pentru ca vreau mai mult, daca vreti un caine numai pentru casa, fara sa va intereseze expozitiile, cumparati de la crescatori fara nici o retinere, chiar daca nu ve-ti avea cel mai frumos caine din tara, va asigur ca ve-ti avea un prieten desavarsit,care va va iubi neconditionat si cu un caracter foarte bun. Apropo de displazie, din ce stiu eu, toti cateii acestei rase, au displazie dar de grade acceptate, sa nu da-ti de un doctor ca al meu, cu rahitismul, sa va operati cainele aiurea)) testele de displazie se fac de catre doctori care stiu ce inseamna ciobanescul german. Sper ca v-am amuzat cu povestirea mea si ca pentru unii care vor sa-si cumpere un caine din aceasta rasa sa le fie mai usor sa se decida si sa se informeze cat mai bine cu privire la rasa cat si de unde cumpara. Sa stiti ca e multa munca, bani multi cheltuiti, ca sa poti sa tii o canisa de ciobanesc german la un nivel cat de cat si multa dragoste si pasiune asa ca din partea mea , tot respectul pentru crescatorii acestei rase. :d30Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: costel caruceru on June 07, 2017, 03:17:38 PM Buna ziua. ma numesc costel caruceru din constanta, as dorri cateva informatii daca ma puteti ajuta ,sant nou in club si amun cuib format din 5 masculi si trei femele as fi dorit informati referitor la eliberarea pedigriului si a carnetului de sanatate daca se pot scoate pe numele noikor stapani. VA MULTUMESC si va doresc o zi frumoasa.
Title: Re: Atentie de unde va cumparati caini! Post by: SRadu on June 07, 2017, 04:47:02 PM Buna, fara suparare, cred ca esti nou pe forum ca si mine, daca erai membru al cncg nu puneai o astfel de intrebare. Din ce stiu eu, nu se elibereaza pedegree decat la cateii care ambi parinti au pedegree, parca mai era o varianta sa aiba cateva expozitii castigate, ceea ce e aproape imposibil pentru un caine fara pedegree. Daca parintii au pedegree, trebuie sa fii membru intr-o asociatie afiliata ACHR si unde trebuie sa declari monta, numarul puilor nascuti dupa care vor fi eliberate aceste pedegree iar la eliberare se tatueaza sau se introduce un cip cainelui pentru identificare, inainte era tatuarea unei serii personale ca un CNP al cainelui. Aceste operatii pot fi facute de crescator sau de noul proprietar la ridicarea actului de provenienta de la asociatie. Carnetul de sanatate poate fi facut la orice caine, indiferent de rasa sau daca are sau nu pedegree de orice medic veterinar autorizat, odata cu inceperea vacinarii puilor.
Asa stiu eu, daca gresesc pot fi corectat sper sa-ti fie de ajutor. |