Forum ciobanesc german

General => Alimentatie => Topic started by: Adrian N. on May 31, 2014, 06:31:37 PM

Title: Mancare uscata super premium Josera
Post by: Adrian N. on May 31, 2014, 06:31:37 PM
Buna ziua recent m-am intors din germania unde am  vazut mancarea aceasta , era promovata la un magazin din Berlin si pe un teren special amenajat , in prezent detin un mascul de 2.5 ani , ce credeti  ar merita sa  trec de la purina dog chow  la josera ? A mai folosit cineva acesta mancare ?
La noi in magazine nu am gasito exista vreun magazin care aduce si la noi ?

Title: Re: Mancare uscata super premium Josera
Post by: freddy25 on May 31, 2014, 09:17:28 PM
Da, sunt magazine on line unde gasesti Josera.

Post by: freddy25 on May 31, 2014, 10:47:01 PM
Da, sunt magazine on line unde gasesti Josera.
La zooplus(Germania), zoofast(Polonia) si petissimo(Ungaria) La prima platesti cu cardul atunci faci comanda, dureaza vreo 4-5, maxim 6 zile pana vine de la Munchen. La ultimele doua plata se face la curier atunci cand prmesti sacul. Nu e cea mai buna mancare dar pare mai buna decat Dog Chow la care lista de ingrediente incepe cu cereale. Oricum sunt foartemulte tipuri de Josera, de la cele de 5 lei/kg la cele de 13lei/kg care evident e si de calitate mai buna.Cred ca ProfiLine Fitness e destul de buna, la fel si Profiline Agilo. Celelalte de pe site-ul www.zooplus.ro nu mi se par adecvate pentru un caine adult-tanar.  Festival pare cea mai buna din gama Josera.

Post by: Adrian N. on May 31, 2014, 11:00:01 PM
Atuni ce ar fi mai ok ?  dog chow  mananca de 2 sapt si nu pre ii place  , in trecut  a mancat numai pro plan  dar sa sa saturat si de el , e  cam mofturos  :)

Post by: freddy25 on May 31, 2014, 11:54:33 PM
Si eu am un mofturos caruia trebuie sa-i schimb periodic mancarea. Eu alternez acana miel si mere( cam scumpa in ultimul timp) cu Simpson si Petkult.Ar mai fi Brit Care si Guabi Natural care sunt de calitate buna si la un pret mai acceptabil

Post by: Adrian N. on June 01, 2014, 12:36:57 AM
Simpson  si acana nu am incercat inca( pe restul le-am incercat  cateva zile mananca dupa care  nu mai vrea ) dar  pretul pentru Acana este destul de exagerat ,  exista o alternativa mai ok  ca si pret  pana  in  200 +/- ?

Post by: freddy25 on June 01, 2014, 01:12:15 AM
Incearca cu Petkult. Daca ai un Carrefour in oras il gasesti la magazinul Animax din incinta. Costa 177.5 sacul de 12kg dar cumpara 1-2 kg de proba sa vezi daca ii place. Ai mei l-au placut din prima, sunt la al treilea sac. Simpsonul,desi calitativ pare mai bun fiindca e grain free, nu se omoara dupa el, sacul acesta fiind varianta cu miel. Mai 'nainte le-am  luat un sac de Simpson cu pui si acela a fost mai apreciat. Orice le-as lua, trebuie sa le adaug si 2-3 linguri de supa cu carne si legume, altfel nu mananca. Incearca si tu metoda asta. Eu fac o cantitate mai mare o data pe saptamana si o pun in cutii mai mici din plastic in congelator. Decongelez o cutie la 2 zile.

Post by: potok on June 01, 2014, 10:25:10 AM
La zoofast proplan e 196 ron/18 kg - e cea mai buna alegere, sau tot aici gasesti Royal Canin  197 ron/20 kg

http://www.zoofast.ro/mancare-divizatdupfirmepurinaproplan-c-23_25_84.html

http://www.zoofast.ro/cainisntoispecialclub-c-23_25_28_72_457.html

Is mult peste Josera, cred ca si Happy Dog e peste, si e cca 156 ron/20 kg

Post by: freddy25 on June 01, 2014, 11:54:56 AM
Potok, uita-te la ingrediente si ai sa vezi ca Guabi e peste Proplan

Post by: Adrian N. on June 01, 2014, 01:28:53 PM
Buna ,Petkult am incercat  dar nu se atinge de ele , pro plan la  196 ron/18 kg mi se pare ciudat cand era mic dadeam 250 pe un sac de 14 kg, era Royal canin  club nu am mai vazut ,  la 5 luni a facut matreata de la el .

Post by: freddy25 on June 01, 2014, 02:10:13 PM
Cainele tau e un caine mofturs sau poate are probleme la ficat. Orice boabe i-ai da, le va refuza daca nu-i pui peste boabe ceva sa le dea gust: ori niste iaurt, supa cu bucati de carne si morcovi, ori conserva daca nu ai chef si timp sa gatesi.  Alta reteta rapida ar fi cu ficat de pui: il fierbi pana nu ma e roz inauntru si apoi il treci prin blender punand treptat apa in care a fiert  pana ce compozitia ajunge de consistenta semilichida. Pui 2-3-4 linguri peste boabe, le amesteci si i le servesti cainelui. Sa-l fi vazut pe al meu cum lingea boabele si apoi le scuipa, sper sa nu faca si al tau la fel. Incearca si hrana Guabi Natural, o gasesti vrac tot la Animax. Calitativ, e peste Proplan si Royal. De la Royal Canin Junior si un pui de-al meu proaspat adoptat se umpluse de matreata. Dupa ce am inceput sa-i dau Acana Miel si mere,in trei zile nu a mai avut fir de matreata.

Post by: Adrian N. on June 01, 2014, 09:17:33 PM
Multumesc am sa cumpar   un kg sau cum gasesc de purina pro plan  pe care mi-ati recomandato si daca ii place  am sa continui cu ea  :)

Multumesc freddy25  si potok!!!

Post by: potok on June 01, 2014, 09:38:48 PM
Freddy25 - din partea mea pot sa dai Guabi sau orice altceva, daca ai avea un pic de experienta in ciobanesc german ar trebui sa stii ce inseamna ProPlan.
Fiecare da ce vrea.
Adrian tu ai dat Proplan cu sac negru vezi ca e varianta pentru crescatori si e mai ieftin.

Post by: Adrian N. on June 01, 2014, 09:52:27 PM
Multumesc, maine  sun la ei sa discut , in alta ordine de idei m-am decis sa achizitionez o femela , mancarea acesta va fi ok ? http://www.zoofast.ro/purinaproplanpuppydigestionlamb&rice18kg-p-14237.html

Post by: potok on June 01, 2014, 10:01:15 PM
http://www.zoofast.ro/purinaproplanpuppylargebreedathletic18kg-p-14241.html

Post by: Adrian N. on June 01, 2014, 10:11:55 PM
multumesc , la saci mai mici vad ca nu au , va trebui sa cumpar asa http://www.zoofast.ro/purinaproplanpuppylargebreedathletic3kg-p-10544.html sa vad daca ii place

Post by: marius_bl on June 01, 2014, 10:25:45 PM
Freddy25 - din partea mea pot sa dai Guabi sau orice altceva, daca ai avea un pic de experienta in ciobanesc german ar trebui sa stii ce inseamna ProPlan.
Fiecare da ce vrea.
Adrian tu ai dat Proplan cu sac negru vezi ca e varianta pentru crescatori si e mai ieftin.

Ai tai mananca Pro Plan ? Precis le pui ficatei deasupra si niste supita  :drac :drac :drac

Post by: freddy25 on June 02, 2014, 12:03:29 AM
Nu le dau Proplan fiindca e prea scump fata de calitatea lui. Cum am si spus, Le dau Simpson (de la zooplus) si acuma Petkult. Inainte de Petkult le dadeam Brit-Care sau Acana miel si mar. Si da, le fac in fiecare saptamana o oala mare de supa cu carne de pui si ficatei, morcovi dovlevcei pastarnac, telina. Pasez prin blender zarzavaturile si ficateii, carnea o toc cu cutitul, fac portii pentru 2 zile si pun cutiile in congelator. Pacat ca nu pot sa-ti sa vezi cum arata un caine caruia nu-i plac boabele. Era in curte la servici un puiandru si i se dadeau resturi de la o minicantina. Dupa vreo 3 ani ne-am mutat de acolo dar am vorbit cu un prieten care a ramas cu seviciul in aceeasi cladire sa-l hraneasca pe baiat cu mancare uscata. Intr-un an de zile a ajuns piele si oase. L-au prins hingherii intr-o zi si nu am putut sa- las acolo sa fie omorat asa ca l-am luat la mine. Asa mort de foame de la hingeri cum era si tot  nu a vrut sa manance bobite. Dupa ce i-am pus ciorba peste boabe, s-a schimbat socoteala. A inceput sa manace cu pofta si intr- saptamana a pus si ceva carne pe el. In legatura cu proplanul am o obiectie si anume faptul ca are digest in continut, un ingredient controversat(copite, ghiare, ciocuri, coarne topite cumva si adaugate in hrana e caini). Cad alegi un tip de hrana, trebuie sa le eviti pe cele la care lista de ingrediente incepe cu cereale, pe cele care au grau, digest si antioxidanti chimici, cele pe care scrie grasimi animale in loc de a indica in mod precis de la ce fel de animal provine grasimea. Eu nu am spus ca Proplan ar fi rea dar la pret asemanator sunt tipuri mai bune de hrana. De exemplu Proplan Adult Large Athletic nu il consider adecvat pentru cainii mei deoarece are 18% grasimi, un procent prea mare pentru un caine de talie mare. Prefer sa le dau hrana cu 13-15% grasimi ca sa le protejez ficatul.
@Adrian N : nu cumva ii dai prea mult sa manance si de aceea nu are pofta de mancare? Vremea s-a incalzit, nevoile de energie sunt mai mici, cred ca e cazul sa-i micsorezi portia zilnica. Apropo' de asta, cata mancare ii dai pe zi?

Post by: potok on June 02, 2014, 08:52:18 AM
  Ai tai mananca Pro Plan ? Precis le pui ficatei deasupra si niste supita  :drac :drac :drac
[/quote

pui toti mananca Proplan, la adulti depinde dar de obicei langa "bobite" dau rata si carne de vita

Post by: Adrian N. on June 02, 2014, 02:00:56 PM
freddy25
In jur de 400-450g /zi , ii dau 2 mese
Am sunat la magazin  , in cateva zile  comand un sac si revin cu detalii  :)

Post by: freddy25 on June 02, 2014, 05:41:31 PM
Scade-i cantitatea cam cu 10% si vezi cum se comporta. Poate asa va incepe sa manance. L-ai cantarit de curand? Ce greutate are?

Post by: Adrian N. on June 02, 2014, 06:53:23 PM
Azi i-am dat 350 g dar nu a mancat tot  ,  nu l-am cantarit , mai am o intrebare , zoofast e din polonia ear purina este produsa in ungaria  , care este logica ? am  fost si in ungaria( la 2 magazine in trecere acum 1 luna )  au acelas pret la pro plan ca si noi mai exact 250 lei  , de ce la zoofast e mai ieftin ?

Post by: potok on June 02, 2014, 07:40:54 PM
tva

Post by: freddy25 on June 02, 2014, 10:12:42 PM
Da, e asa cum zice Potok. In Polonia hrana pentru caini are TVA-ul de 9%. In Ungaria nu stiu cat e pentru mancare de caini dar pentru alte produse auzisem ca ar fi 27%.

Post by: marius_bl on June 02, 2014, 10:33:19 PM
      Direct de la importator sau distribuitor ,cum e Zoofast, proplanul nu e asa scump ,adaosul pe care il practica magazinele e mare. Pt. multe petshop-uri zoofast e o sursa de aprovizionare.

Post by: potok on June 03, 2014, 08:33:20 AM
      Direct de la importator sau distribuitor ,cum e Zoofast, proplanul nu e asa scump ,adaosul pe care il practica magazinele e mare. Pt. multe petshop-uri zoofast e o sursa de aprovizionare.

CORECT!

Post by: w.marius on June 03, 2014, 09:25:48 PM
Da si eu cumpar tot de la zoofast.

Post by: Adrian N. on June 10, 2014, 08:22:48 PM
Maine vine sacul , revin cu cateva impresi maine  :)

Post by: Adrian N. on June 13, 2014, 10:56:51 PM
A ajuns sacul ,  ii place foarte mult 
Multumesc de ajutor  :)

Post by: Nyke99 on August 01, 2014, 11:38:23 PM
Adrian nu ai mai scris cum ii merge cu proplan,
ar fi bine k si dupa sa mai spunem cum ii merge cainelui,sa poata folosi si alti informatia,
asfel nu ar mai scrie nimeni.

Post by: TAISANDO on September 12, 2014, 09:56:21 AM
Incearca cu Petkult. Daca ai un Carrefour in oras il gasesti la magazinul Animax din incinta. Costa 177.5 sacul de 12kg dar cumpara 1-2 kg de proba sa vezi daca ii place. Ai mei l-au placut din prima, sunt la al treilea sac. Simpsonul,desi calitativ pare mai bun fiindca e grain free, nu se omoara dupa el, sacul acesta fiind varianta cu miel. Mai 'nainte le-am  luat un sac de Simpson cu pui si acela a fost mai apreciat. Orice le-as lua, trebuie sa le adaug si 2-3 linguri de supa cu carne si legume, altfel nu mananca. Incearca si tu metoda asta. Eu fac o cantitate mai mare o data pe saptamana si o pun in cutii mai mici din plastic in congelator. Decongelez o cutie la 2 zile.

Ma uitam pe analiza mancarii Petkult. Interesanta!! 60% carne. Hmmm!! Pretul nu indica un procent atat de mare de carne. Din ce am analizat eu, reiese ca si complexitate, ca este urmatoarea dupa Orijen (80% carne)
Freddy tu ce zici? Mai multe detalii despre ea ne poti da? Am vazut ca ai dat cainilor.

Post by: freddy25 on September 12, 2014, 12:24:05 PM
E buna si le place. Unul din ei care e cel mai agitat a cam slabit. Banuiesc ca din cauza ca are mai putine cereale. Nu le mai cade parul aproape de loc. Eu in ultima vreme am luat de la "pentruanimale.ro" cu 171lei sacul de 12kg. Hrana e produsa in Belgia de firma care produce si Arion.

Post by: TAISANDO on September 12, 2014, 12:57:33 PM
ok, multumesc! eu cred ca scopul este nu sa ii ingrasam cu cereale...mai bn mai slabut, zvelt si in forma decat umflat cu cereale. ;)

Post by: freddy25 on September 12, 2014, 01:50:00 PM
Am si o catelusa de talie foarte mica si extrem de mofturoasa. Asta e singura hrana pe care o mananca fara sa fie nevoie sa-i pun bunatati peste boabe. Si de cand mananca asta nu-i mai cade nici un fir de par de unde pana atunci cand o luam in brate imi ramanea destule fire infipte pe haine, ea fiind cu blana linsa, gen teckel. Nu mai vomita cum patea cu royal mini adult ori proplan.

Post by: Nyke99 on September 12, 2014, 03:59:27 PM
Enzo cu royal-ul nu se impaca,
am incercat cu 1 sac dedicat cg,
cu alt sac maxi junior si cu giant care este inca in teste,
scaune mai moi decat la purina si caderi de par,
daca nici giant-ul nu ii prieste,renunt la royal,
cu toate k stiu un var de-al lui(Floyd)care a fost crescut cu giant foarte bine.

Post by: FIGO on September 12, 2014, 04:22:17 PM
cu toate k stiu un var de-al lui(Floyd)care a fost crescut cu giant foarte bine.
Incearca simpsons premium.

Post by: TAISANDO on September 12, 2014, 09:53:27 PM

Viorel, fiecare caine asimileaza diferit. La unii prinde...la unii nu! Eu unul nu sunt fan Royal...as mai pune ceva si i-as da Orijen, sau Taste of Wilde (ceva imi spune ca mancarea asta este super ok si nu ma las, imi fac curaj si pana la urma iau un sac). Si atentie, royalul produce tartru!!!

Post by: 11gec on September 17, 2016, 08:15:31 PM
Buna ziua recent m-am intors din germania unde am  vazut mancarea aceasta , era promovata la un magazin din Berlin si pe un teren special amenajat , in prezent detin un mascul de 2.5 ani , ce credeti  ar merita sa  trec de la purina dog chow  la josera ? A mai folosit cineva acesta mancare ?
La noi in magazine nu am gasito exista vreun magazin care aduce si la noi ?
[/q

Post by: 11gec on September 17, 2016, 08:20:43 PM
salut eu am doi caini  masculul la varsta de 5 ani si catelusa de 6 luni folosesc josera junior si josera famili e super 

Post by: silviu stoica on September 20, 2016, 06:34:04 PM
Family este pentru femele gestante sau pui pana la 2 luni, iar junior de la 2  la 18 luni. Pentru adulti, din gama super premium, este Festival. Eu am folosit si este foarte ok .