Forum ciobanesc german
August 22, 2013, 04:59:53 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: Expozitie Nationala de Club A.R.C.G, Cluj-Napoca, 23 martie 2013 - Rezultate

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
forum
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: calciu sau vitamine?  (Read 2422 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
alessya1405
Hero Member

Tora

« on: November 25, 2006, 01:57:16 PM »

Salutari la toata lumea! Va deranjez pt un sfat... Am un "puiut" de "destul de ciobanesc german" (poza) care are 8 luni si aprox. 25-30 kg. Nu stiu ce calciu/vitamine i-au fost date pana sa ajunga la mine acum o luna si jumatate-doua luni, dar de cand e la mine eu nu i-am dat nimic. Asta pentru ca a avut probleme de sanatate foarte grave si calciu/vitamine era ultimul lucru de care trebuia sa ma preocup (fapt de care m-a convins inclusiv doctorul). Acum se simte mult mai bine, este foarte vioi, a luat si ceva greutate, tinand cont de faptul ca arata chiar foarte rau cand l-am luat. Cam de doua saptamani nu a mai facut tratament cu antibiotic, dar urmeaza inca unul sapt. viitoare. In conditiile astea, am fost azi la doctor si l-am intrebat ce calciu/vitamine pot sa-i dau, dar mi-a zis ca nu e cazul sa-i dau (deloc), ca arata destul de bine in general, si mult mult mai bine decat in urma cu o luna si ceva.  Ce vreau sa va intreb este: nu este normal ca la varsta lui sa ia ceva de genul asta? mai ales ca este foarte vioi si alearga de ma sperie .... si daca da, ce, si cat, si cum??? Cheesy
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: November 25, 2006, 02:08:49 PM »

Ce mancare ii dai?
La 9 luni ritmul de crestere se mai incetineste, daca mananca mancare super-premium, nu prea mai trebuie suplimente.
Parerea mea personala, este ca o cura cu vitamine/calciu, mai ales in prag de iarna, nu dauneaza ...

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #2 on: November 26, 2006, 10:37:23 PM »

Rectific - are  20kg (l-am cantarit azi) (desi pare mai mare). De obicei mananca ciorba cu multe legume si multa carne (organe de vita) amestecata cu mancare uscata (nu super premium ci chappi). Cand si cand ii mai pun si ceva legume crude (morcov) si paine sau graham sau schimb ciorba cu mancarea umeda in amestecul cu cea uscata. In mare cam asta e meniul lui (daca se intelege cava din enumerarea asta Cheesy). In cazul asta, cred ca are nevoie de ceva calciu/vitamine dar din nou: ce, cat, cum e.t.c.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #3 on: November 26, 2006, 11:59:08 PM »

Salut! Catelul tau este cam slabut, ar trebui sa aiba macar cateva kg in plus. Eu zic ca are nevoie de suplimente nutritive in cazul acesta dar mai ales are nevoie de o nutritie adecvata. Ciorba ( sper ca nu e condimentata, nici macar cu sare!!! ) cu legume si Chappi nu-i va asigura niciodata necesarul de calciu si vitamine mai ales ca este puiut. Chappi este una dintre cele mai slabe tipuri de hrana uscata recomandata de obicei la cainii supraponderali, eu una nu as recomanda-o la nici o categorie de caini.
  Daca ai rabdare sa citesti mai multe posturi despre alimentatia juniorului de CG ai sa vezi mai multe pareri. Incearca sa faci un efort si asigura-i juniorului hrana de calitate macar in perioada aceasta de "convalescenta" bine ar fi pana la 1 an jumatate sau ideal toata viata!
  Daca mai ai intrebari nu ezita si apeleaza la noi.
 Wink

mai multe detalii despre hrana uscata aici:
http://www.ciobanescgerman.net/forum/index.php?topic=13.0

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #4 on: November 27, 2006, 11:48:42 AM »

Multumesc pt sfaturi! Da, am inteles acum ca tre' sa luam "papa bun" - nu mai merge asa - mai ales la el care a trecut prin atatea deja! O sa-l trec pe super-premium si am "adoptat" deja reteta Arianei cu cojile de oua (desi in rasnita imi amintesc tare de mirosul de la dentist Tongue)
alessya1405
Hero Member

Tora

« Reply #5 on: November 27, 2006, 11:57:14 AM »

Am uitat sa intreb: BioMill junior maxi merge? Pt ca mie mi s-a parut ok, da' as vrea si opinia voastra...
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #6 on: November 27, 2006, 12:03:05 PM »

Biomill este ok.

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #7 on: November 27, 2006, 03:40:04 PM »

Biomill este bun 

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

forum