Forum ciobanesc german
November 03, 2012, 02:20:34 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Suntem obligati sa tinem cainii in lesa?  (Read 3691 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
laura
Newbie
*

« on: January 11, 2007, 10:47:30 PM »

Tare mult as dori sa stiu daca legea ma obliga sa tin ciobanescul german in lesa. Am probleme cu vecinii pe aceasta tema in situatia in care fetita mea nu este agresiva (am vecini, copii de 12 ani care atunci  :cand o vad o pupa in bot-fara gluma). Separat de asta, asociatia de locatari a dat "lege" conform careia suntem amendati daca nu tinem cainii in lesa cu botnita pe aleile din fata blocului (pot face asta?). Mai mult, nu ma lasa cu cainele in gradina din fata blocului care de fapt apartine primariei (scrie asta pe gardulet) pe motiv ca e obligatia lor sa aiba grija de gradina care e de fapt un "maldar" de boscheti. Oare chiar pot sa-si bata joc de noi in halul asta? Nu am avut probleme de agresivitate cu cainele pana acum (nici macar un latrat) dar cred ca in curand o sa ajung eu sa musc!
 Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #1 on: January 12, 2007, 09:42:07 AM »

Dialog si putere de convingere. De asta ai nevoie. Poti face orice este permis de lege.
Vezi ca pe forum gasesti toata legislatia in domeniu. Da o listare si cu legea in mana incearca sa rezolvi amiabil problema.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
petshop4you
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #2 on: January 12, 2007, 05:55:17 PM »

Laura, inafara de legislatie, mai exista legile impuse de consiliul local al fiecarui oras legi pe care le vei afla daca mergi si intrebi la primarie. Este posibil sa nu existe modificari fata de legea principala. Nu cred ca asociatia locatarilor poate sa dea o lege care sa te oblige sa aplici cainelui tau botnita atata vreme cat nu exista o lege venita de la un nivel mai inalt. De asemenea, trebuie sa stii sa iti aperi drepturile! Mie mi-a spus odata un politist sa-i pun botnita ca imi da amenda....l-am intrebat de ce si i-am explicat ca rasa CG nu intra in categoriile 1 si 2 a cainilor periculosi, asa ca legea nu ma obliga sa-mi port CG cu botnita. A tacut din gura.
 In ce priveste lesa...te cam obliga legea si intr-un fel e buna si pentru siguranta catelului. Incearca sa gasesti o zona unde poti sa-l lasi liber sa alerge, nu doar in jurul blocului.

aici gasesti legislatia:

http://www.ciobanescgerman.net/articole-cg.php/1/Ordonanta-de-urgenta-55/

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
laura
Newbie
*

« Reply #3 on: January 13, 2007, 08:15:25 PM »

Multumesc de raspunsuri! Mi-e foarte greu sa merg in parc din cauza programului de munca,  mai ales acum iarna. Ma bucuram ca pot sa-i dau drumul in gradina care e destul de departe de sosea si mai ales ca fata mea e ffffff cuminte. Mi-e greu sa inteleg cu ce ii deranjeaza in situatia in care e plin de maidanezi in jurul blocului, majoritatea de talia "noastra".
 O zi buna!
Te0
Sr. Member

Ziggy

« Reply #4 on: January 05, 2011, 02:58:15 PM »

Eu nu inteleg cum pot astia sa se ia de noi cand, de exemplu cainele, care isi apara cel mai agresiv teritoriul in Busteni este un Ciobanesc Caucazian (rasa periculoasa categoria a II-a)care sare gardul zilnic si ataca orice caine care are marele tupeu sa treaca prin centrul Busteniului. Curtea ,,micutului`` ciobanesc se afla la 200m de sectia de politie dar ei se  iau de mine ca nu pun botnita cainelui  Angry

,,Pensiunea fara nume`` (Busteni)... CG friendly
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof