Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:51:14 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 [12]   Go Down
  Print  
Author Topic: Displazia  (Read 43774 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
marius_bl
Sr. Member

« Reply #165 on: March 29, 2012, 10:43:49 PM »

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/03/120326112842.htm

un articol interesant

Blas
Sr. Member

« Reply #166 on: July 24, 2012, 03:30:34 PM »

cine stie unde se fac testele de displazie si ADN la Budapesta? am nevoie de contact de acolo!
am cautat pe forum dar nu am fost in stare sa gasesc asa ca cine stie rog sa ma ajute cu un contact!

mersi!
petshop4you
Irshu
Sr. Member

Adi, Una si Jerro

« Reply #167 on: July 24, 2012, 03:58:57 PM »

Uite lista cu doctorii acreditati de clubul maghiar: http://www.hnje.hu/letoltes/allatorvosok.jpg

Aceasta este clinica domului Dr. Juhász Tamás din Budapesta: http://www.drjuhasztamas-allatkorhaz.wlap.hu/
Blas
Sr. Member

« Reply #168 on: July 24, 2012, 04:17:04 PM »

multumesc!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #169 on: July 25, 2012, 01:51:39 PM »

Musai sa fie testul facut la Budapesta? Noi ne-am facut testele de displazie la Debrecen parca(oricum aproape de granita, foarte multi romani au mers acolo la clinica) si de acolo puteai opta sa le trimiti in Budapesta la citire sau in Germania sa fie citite de SV.  Medicul iti spune clar daca e ok si are rost sa trimiti sau nu.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
hora
Full Member

« Reply #170 on: August 21, 2012, 11:49:49 PM »

http://www.youtube.com/watch?v=SHCIT87jY0M&feature=related
carsteaemil
Full Member

« Reply #171 on: September 13, 2012, 05:18:58 PM »

Am si eu un   care in prezent are 10 luni si 3 saptamani.Cand sta pe loc isi tine picioarele din spate aduse in afara.Dar numai cand sta pe loc.Nu are nici un fel de dureri,alearga f mult si nu schioapata.Sa fie displazie?
aici este o poza de la 5 luni cand statea exact cum am spus
aici o poza de la 7 luni cand statea normal.

* 542609_310695345668614_2054266895_n.jpg (69.41 KB, 720x540 - viewed 64 times.)

* 552888_356622207742594_424572198_n.jpg (49.78 KB, 720x540 - viewed 67 times.)
hora
Full Member

« Reply #172 on: September 13, 2012, 10:34:16 PM »

Nu din pozitia jaretilor se vede daca are displazie sau nu. Nu ai intrat pe linkul postat de mine mai sus?
carsteaemil
Full Member

« Reply #173 on: September 14, 2012, 12:50:25 PM »

Acum am inteles,ma speriasem,nu are nici o problema la mers,nu salta fundul,nu alearga ca iepurele,nu il doare,si alearga foarte mult
GabrielO
Newbie
*

« Reply #174 on: October 04, 2012, 03:05:12 PM »

Buna ziua !
Bine v-am gasit, sunt nou pe acest forum.
Am citit multe despre displazie aici, am vrut sa vad mai mult ce este, ca am auzit in mai multe locuri despre aceasta afectiune preponderenta la cainii de talie mare.
Eu am o catelusa CG, are varsta de 7 luni. Acum 2 saptamani am avut probleme mari cu ea , a fost diagnosticata cu parvoviroza, perfuzii, multe injectii insa s-a facut bine, mananca , e sanatoasa. Acum ii repet vaccinurile..asa mi-a recomandat doctorul.
Am masurat-o si are 57-59 cm la greaban, si 24,4 kg. Cred ca e cam slaba, asa mi-a spus multa lume, sa o indop cu mancare. Cineva mi-a spus sa-i dau 10 kg de mancare pe zi, paine, fierturi, bojoci, alte organe. Nu prea am avut incredere in spusele lui. I-am dat pana acum royal canin junior, punga albastra. Acum am inceput royal canin german shepherd junior 30, punga aurie. Mi s-au parut mai bune.
De ce am posta la acest subiect, nu prea imi place comportamentul ei, nu este foarte activa. O tin in padoc cu beton jos, in curte am gresie si iarba. Pe gresie mai aluneca, mai ales cand era mai mica, sper sa nu ii fi cauzat o crestere anormala a oaselor, sau ceva de genul. Cand ii dau drumul din padoc, are chef de joaca , alearga , dar am observat un alergat mai atipic, cum a zis cineva, de iepure. Asta cand se "zbate". Cand alergam impreuna pe strada/in parc, alearga oarecum normal, sa fie alergatul asta atipic datorita bucuriei cand ii dau drumul?
Dupa 2-3 ore de stat prin curte, nu prea mai are chef de joaca, e mai linistita. Ma asteptam sa fie mai vioaie, din descrierea rasei.
Nu am mai avut CG si de aceea nu stiu exact cum ar trebui sa fie. Ce parere aveti? o sa incerc sa urc si un filmulet cu ea sa o puteti vedea.

Am posibilitatea sa ii fac o radiografie la un centru medical uman. Ar fi ok, apoi sa  consulte radiografia medicul veterinar sau altcineva competent? Stiu ca fetita ar trebui sa stea intr-o pozitie anume , ca sa iasa bine filmul, nu stiu daca doctorul uman stie cum trebuie pusa.
Sau in Bucuresti exista centre unde pot face aceste investigatii? Cam cat ar costa, daca a facut cineva de curand in Buc.
Multumesc!
steffy
Hero Member

Tod von Bismack

« Reply #175 on: October 04, 2012, 04:37:42 PM »

nu cred ca e motiv de ingrijorare. e absolut normal sa tzopaie ca" o capritza" cand e bucuroasa. daca nu face asa decat cand e bucuroasa e ok. sa nu-i dai paine in niciun caz! e foarte buna mancarea care i-o dai. pe langa asta poti sa-i mai dai branza de vaci si iaurt ca sunt o buna sursa de calciu. e normal sa nu fie asa vioaie daca a fost bolnavioara. cu rabdare, multa dragoste si papa buna o sa-si revina Smiley

In viata nu e important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai.
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #176 on: October 04, 2012, 11:17:24 PM »

Eu una parvoviroza la 7 luni n-am mai intalnit dar ma rog...no comment.
Spune-i celui care te-a sfatuit sa-i dai 10kg de hrana/zi sa manance el vreo 20kg/zi si apoi mai discutati.
Nu toti cateii sunt la fel de activi, ca si la noi, temperamentul difera si pe deasupra este in convalescenta.
Daca ar sti exact cum sa pozitioneze catelul nu cred ca ar fi problema insa mi-e greu sa cred ca ar putea-o face corect atat timp cat exista medici veterinari care nu stiu s-o faca. In plus e indicat ca radiografia sa fie facuta pe cainele complet adormit pentru a fi cat mai relaxat si a i se putea intinde usor si alinia membrele...altfel nu prea e relevanta decat in cazul unui grad de displazie major caz in care ar trebui sa prezinte si semne clinice mai severe zic eu(durere).

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
GabrielO
Newbie
*

« Reply #177 on: October 05, 2012, 12:29:52 PM »

Eu una parvoviroza la 7 luni n-am mai intalnit dar ma rog...no comment.

Ca si simptome, nu manca, vomita, tot ce bea apa vomita apoi, si a facut scau cu sange. pielea i se lipise de corp, rigida, deshidratata, abia se mai tara...
Doctorul a mai avut un frate de-al ei cu aceleasi simptome care insa nu a supravietuit. Dupa cateva zile de cand am terminat tratamentul a mai venit cineva din zona mea cu un pui CG cu aceleasi simptome. A reusit sa scape si el. Deci cred ca a fost in  zona un virus...
In fine, ma bucur ca s-a facut bine, indiferent ce-a fost.

nu cred ca e motiv de ingrijorare. e absolut normal sa tzopaie ca" o capritza" cand e bucuroasa. daca nu face asa decat cand e bucuroasa e ok. sa nu-i dai paine in niciun caz! e foarte buna mancarea care i-o dai. pe langa asta poti sa-i mai dai branza de vaci si iaurt ca sunt o buna sursa de calciu.

Am mai observat-o, cand alearga pe langa mine alearga normal. Cred ca este ok...sper. O mai supraveghez, si incerc sa aflu detalii despre parintii ei.
I-am mai administrat si calciu sub forma de pastile, 6 pastile pe zi...am luat ceva de la veterinar vrac, cura pentru 3 saptamani, apoi urmeaza pauza o saptamana apoi inca 3 saptamani. abia acum termin prima cura. Poate dauna calciu in exces ? am vazut ca si bobitele pe care i le dau contin calciu ...
Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 [12]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof