Forum ciobanesc german
November 05, 2012, 04:14:10 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Go Down
  Print  
Author Topic: Displazia  (Read 43741 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
anja
Full Member

ANJA are un loc special in inima mea

« Reply #75 on: November 17, 2006, 04:52:55 PM »

aici iti spun sigur ca nu tin cont (la facultate)...intii incearca sa vada daca sta ciinele si apoi daca vede ca e agitat ii face o injectie care il calmeaza un pic...in nici un caz anestezie generala cum trebuie de fapt...nu ma mai duc aici sa fac radiografii...nici macar acel jgheab care trebuie sa fie pe masa ca sa pozitionezi ciinele cum trebuie nu exista...asa ca...cel mai sigur in ungaria sau si mai si in germania

voi duce mai departe motto-ul lui CRB
"ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!"
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #76 on: November 19, 2006, 02:04:40 AM »

se poate ca "displazia" sa fie diagnosticata gresit doar fiindca n/a stat cainele cum trebuie?!?! Undecided foarte tare. eu am facut vreo 3/4 radiografii in 3 ani. cei care fac radiografiile imi spun ca are dispalzie de la prima radiografie. cei care vad cainele(medici) spun ca in nici un caz nu are displazie de gradul 3, ca un caine la gradul asta nu poate alerga, sari si sigur ar trebui sa mai scioapete. eu nu stiu ce sa cred. daca are displazie, mai toata lumea mi/a recomandat eutanasierea mai curand sau mai tarziu. iar catelul meu e ca un pui de activ, picioarele ii merg bine Smiley. oricum nimeni nu mi/a anesteziat cainele pt radiografie. in schimb mi/au dat pe mine o chestie f grea, macar de mine au grija Cheesy.

cuget, deci exist!
petshop4you
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #77 on: November 19, 2006, 02:27:08 AM »

se poate ca "displazia" sa fie diagnosticata gresit doar fiindca n/a stat cainele cum trebuie?!?! :-.....

Da!
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #78 on: November 19, 2006, 02:32:55 AM »

si am mai auzit o chestie care nu stiu cat e de adevarata...ca toti cainii mari pot fi usor displazici fara sa fie cu adevarat bolnavi(afectati) de aceasta. chiar ma intereseaza daca e adevarat.

cuget, deci exist!
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #79 on: November 19, 2006, 02:36:10 AM »

Sunt convins ca "Ariana" (= medic veterinar) va poate da cele mai pertinente sfaturi si va poate raspunde la toate intrebarile dvs. legate de acest subiect (daca nu a facut-o deja).

Va dau si sfatul ca inainte de a o intreba pe "Ariana".....sa cititi tot ce s-a scris deja pe aceasta tema.
Poate a raspuns deja.
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #80 on: November 19, 2006, 02:37:27 AM »

multumesc frumos.

cuget, deci exist!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #81 on: November 19, 2006, 11:54:09 AM »

o tranchilizare mai profunda ajunge in cazul unei radiografii- nu se pune problema unui test de displazie, cainele devine neinteresat de mediul inconjurator si de obicei cum il pui, asa sta.
Nici nu are nici o relevanţă radiografia de displazie de şold , dacă cainele nu este anesteziat.
Narcoza se realizeaza inafara Ro in circuit inchis, cu gaz, iar cand procedura s-a incheiat animalul isi revine repede. La noi se realizeaza injectabil, dureaza mult si personal nu am vazut sa se efectueze o radiografie pe un animal anesteziat general plus ca anestezia generala presupune supraveghere si atentiie marita deoarece implica totusi niste riscuri.
 k3na,nu toti cainii de talie mare sunt displazici. Exista insa caini cu un grad mai mic de displazie care nu prezinta semne clinice si traiesc foarte bine cu ea.

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
daviduci
Newbie
*

« Reply #82 on: November 22, 2006, 04:10:48 PM »

Am o catelusa diagnosticata cu displazie la ambele picioare.Cel de la care am luat-o spune sa mai astept,doctorul spune sa o operez,pe forum nu am gasit nici un raspuns concret.o operez sau nu ?? Multumesc.
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #83 on: November 22, 2006, 05:09:13 PM »

Daca displazia nu creaza dureri si discomfort cainelui nu o opera.
Daca are dureri si probleme la miscare poti sa o operezi, dar nu stiu ce garantie poti avea in urma acestei operatii.

Oricum nu o sa poti face mare lucru cu acest caine, fie el operat fie nu.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Ariana
Administrator

« Reply #84 on: November 22, 2006, 07:07:11 PM »

Bogdan, trebuie sa te contrazic-desi nu-mi place- interventia chirurgicala poate schimba chiar multe !! In functie de gradul de displazie se recurge la ea.
acum trebuie sa plec dar revin mai tarziu.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Ariana
Administrator

« Reply #85 on: November 22, 2006, 11:14:40 PM »

Ce varsta are femela?  Cel de la care ai luat-o e medic veterinar sau pe ce se bazeaza cand te sfatuieste sa mai astepti? Cu ce grad de displazie a fost diagnosticata? Displazia poate fi "usoara", "moderata" sau "severa". Displazia usoara nu necesita interventie chirurgicala. Se recurge la tratament medical si masurile obisnuite -scaderea in greutate, restrictia execrcitiilor pe suprafete dificile, mentinerea unui tonus muscular bun, antiinflamatorii...
  In cazul in care displazia este mai pronuntata iar stilul de viata al pacientului are de suferit, se poate recurge la tratamentul chirurgical. In general, daca interventia chirurgicala este indicata si corect efectuata, atunci este benefica. Rezultatul variaza si depinde in functie de starea de sanatate si mediul in care traieste animalul.

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Ariana
Administrator

« Reply #86 on: November 22, 2006, 11:22:28 PM »

Oricum nu o sa poti face mare lucru cu acest caine, fie el operat fie nu.

Ce inseamna "mare lucru" pentru tine ?
Parca tu ziceai (cineva oricum zicea) ca exista caini cu usoara displazie care lucreaza binisor, legat de pasiunea ta.

Pentru multe persoane " mare lucru" reprezinta dragoste neconditionata, companie, rutina de zi cu zi alaturi de  
 Kiss Kiss

medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #87 on: November 22, 2006, 11:34:52 PM »

Narcoza se realizeaza inafara Ro in circuit inchis, cu gaz, iar cand procedura s-a incheiat animalul isi revine repede.
La fel de injectabil se realizeaza si in Austria, Ungaria sau Germania.

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #88 on: November 22, 2006, 11:36:11 PM »

pot sa confirm ceea ce spune ariana"(nu ca ar fi nevoie). eu am un caine diagnosticat cu displazie, si duce o viata normala.nu ia medicamente. fuge, sare, face si taras, trage. nu e o problema pentru noi. si nu suntem puiuti ca sa zicem ca in curand vom vedea o schimbare radicala. avem aproape 7 ani si suntem diagnosticati de la 2 ani.
tot asa, colega mea de banca din liceu, are un rottweiler, care a avut probleme grave cu displazia. l/au operat si cainele se simte excelent, isi realizeaza in continuare serviciul de paza.
singura exceptie este ca au fost castrati amandoi cainii si au urmat un regim alimentar aproape normal pentru mentinerea greutatii.

cuget, deci exist!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #89 on: November 23, 2006, 10:25:59 AM »

Ce inseamna "mare lucru" pentru tine ?
Parca tu ziceai (cineva oricum zicea) ca exista caini cu usoara displazie care lucreaza binisor, legat de pasiunea ta.

Pentru multe persoane " mare lucru" reprezinta dragoste neconditionata, companie, rutina de zi cu zi alaturi de  
 Kiss Kiss

Eu daca as opera un caine pentru displazie, poti fi sigura ca acel caine nu o sa mai lucreze, o sa fie un pensionar fericit.
Oricum cainele lui Catrina nu pare sa fie afectat de displazie asa ca nu vad rostul operatiei.
Poate ca ar putea sa-l utilizeze mai putin la activitati de genul tras, sarit si alergat si atunci cainele o sa aiba o batranete fericita.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
Pages: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof