Forum ciobanesc german
June 02, 2008, 06:19:48 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Go Down
  Print  
Author Topic: Displazia  (Read 13565 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
crb
Global Moderator

« Reply #45 on: February 02, 2006, 11:49:48 AM »

Buna ziua la toata lumea,

Vad ca se naste o samantza de polemica, cu argumente pro si contra… Voi incerca o sinteza, si as ruga persoanele pe care le voi invoca sa NU se considere atacate. Metaforic vorbind, in medicina un tratament (o masura) da randament (satisfactie) daca este bine pus DIAGNOSTICUL.
Revenind :
1.   K9Puma a afirmat ca CNCG este unul din cele mai bogate Cluburi de rasa din tara. Nu ii contest afirmatia si nici un o accept 100% (nu cunosc sursa )
2.   Dl Nitescu (mes omages, monsieur) a afirmat ca nerespectarea unui angajament al d-lui Attila Kelemen face sa nu avem in Romania centre zonale de radiografiere – diagnosticare.
Dupa logica mea, rezulta ca K9Puma are partial dreptate, (dat fiind ca pe langa caracterul de grija fata de prietenul patruped, deci nu conteaza rasa => clubul nacional investitor , CG-ul fiind cel mai “suspectat” dintre prietenii nostri de aceasta afectiune), CNCG-ul alaturi de ACHR a intentionat sa finanteze realizarea acestor centre, dar din cauza “Attila Kelemen”,… “operatia n-a reusit, pacientul traieste”…
Se naste o intrebare : de cand dateaza aceasta initiativa non realizata a ACHR (cu / fara participarea CNCG)? Dupa aceeasi logica proprie , imi pare nefiresc ca o Organizatie Nationala sa lucreze fara o monitorizare a realizarii obiectivelor propuse ( realizat :DA/UN; cauze : identificate/ neidentificate; plan de actiune pentru realizare da/un; responsabil (comiste) da/un, si lista poate continua…

3.   Luand in considerare postul d-lui Nitescu (citat din discutiile cu alti crescatori), vis-à-vis de origine displaziei (mostenita / dobandita in raport favorabil cauzei dobandite 30% versus 70%) => (tot dupa logica mea) ca utilitatea acestor centre scade , raportat la eradicarea acestei afectiuni (dezideratul crescatorilor de CG)
4.    Ca , mic, mic crescator, recunosc ca , dpdv financiar as fi fff satisfacut sa am posibilitatea sa fac aceste teste in tara (si ca mine, cred ca sunt cca 90% din posesorii de CG care poate isi iubesc f mult companionii, si pe care i-ar interesa depistarea unei afectiuni grele asupra acestora) , DAR,…. Pozitia intra in contradictie cu pctul 3 de mai sus.
5.   Postare d-lui BURA vine sa adauge o conditie obligatorie : SPECIALIZAREA CELOR CARE SE VOR OCUPA DE ACESTE DIAGNOSTICARI ( ok cu CLCG), daca si numai daca se vor creea aceste centre

Sunt convins ca “elucubratiile” de mai sus ar putea naste reactii exagerate, si de aceea ma repet, un atac pe nimeni, incerc doar sa imi clarific (cerand si parerile celor de pe forum) subiectul displazie: detectare si eradicare.

In conditiile in care HD-ul ramane obligatoriu in afara Romaniei (pentru a fi considerat VALABIL) si in conditiile in care 70% din cazuri sunt dobandite (nutritional in principal) => ca pentru o mare parte din posesorii de CG , participarea in competitii va deveni ca si practicarea golfului = spre prohibitiva (dat fiind ca royalul specializat si-l pot permite X% din posesori).

Sperand sa fiu cat de cat inteles (posibil sa fi fost confuz in exprimare, din moment ce am recunoscut, pacatul e ½ iertat, sper), astept reactiile dvs

Cu consideratie, CRB (prietenii stiu de ce… Wink)
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #46 on: February 02, 2006, 11:59:19 AM »

Cheesy Cheesy Cheesy

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
dsh
Hero Member

« Reply #47 on: February 02, 2006, 01:46:34 PM »

(dat fiind ca pe langa caracterul de grija fata de prietenul patruped, deci nu conteaza rasa => clubul nacional investitor , CG-ul fiind cel mai “suspectat” dintre prietenii nostri de aceasta afectiune),
n-am inteles exact ce vrei sa spui...(da, am priceput marja de eroare si explicatia despre coerenta... Cheesy), dar daca te referi la incidenta displaziei intre rase, CG NU ESTE CEL MAI ,,SUSPECTAT"

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
crb
Global Moderator

« Reply #48 on: February 02, 2006, 02:02:43 PM »

OK renunt, subiectul era displazia.... o legatura intre posturile acestui topic. intr-adevar,....halucinant mesajul meu....Smiley
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #49 on: February 02, 2006, 02:23:36 PM »

Fara sa te superi, degeaba stii tu si inca cativa oameni sa faca test de displazie, daca acest rezultat nu este recunoscut de SV

Cum as putea sa ma supar pe tine?? Tu, care ne faci sa radem la orice ora  Laughing  .
Si nu e vorba despre mine, mai am cateva luni pana pot sa arat de ce sunt sau nu capabila.
Este vorba de acei medici veterinari recunoscuti pentru aptitudinile lor si peste hotare. Aici in Cluj exista cel putin unul care se ridica  nu numai  la acelasi nivel ba chiar peste nivelul celor din Germania. Si nu doar Clujul are noroc de asemenea oameni.  Normal ca au incredere in cei de "acasa" si au chiar tot interesul... De asemenea "au cu ce",au aparatura  performanta care face totul in locul lor, sa nu credeti ca sunt ei superiori prin altceva, ba sunt, scuzati-ma, sunt motivati de un nivel de trai superior care le ofera posibilitatea exercitarii meseriei cat se poate de profesionist. La noi  Rontgen-ul e din '70 si nu stiu cat, solutia  clarificatoare de prin 1600 toamna, filmele primite prin donatie de la nustiu cine, s a m d , de-ti vine sa plangi.
  Credeti ca medicii germani sunt mai capabili?Vezi sa nu , la nopoata-mea pentru o simpla raceala i-au pus cine stie ce diagnostice de ne-am luat de cap!In caz de hipertensiune s-ar putea sa nu te avertizeze s-o lasi mai moale cu sarea, cafeaua si tigarile..  stiu multe alte exemple dar la ce bun??!  Tot noi suntem cei "incapabili" pentru ca nu-i de unde. Vom intra insa -sa speram- in U.E. si poate  ne vom mai ridica.Nu sunt nationalista dar stiu  cu ce tehnologie se abordeaza  in vest medicina veterinara si cum ne chinuim noi.
   Pana atunci datorita coruptiei si iresponsabilitatii unora e mai bine, totusi, sa se faca testul afara.Insa nu as vrea sa  ramaneti cu impresia ca in Ro nu se poate datorita nestiintei, probabil a nepasarii unora...........aaa   lasati-ma sa invat ca am examen maine dimineata si intru in panica... si nu-i examen despre displazie ..
 Tasmanian

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #50 on: February 02, 2006, 10:21:55 PM »

Eu nu as pretinde ca nu sunt oameni capabili in tara care sa faca testele, daca ar avea aparatura necesara. Chiar cunoasc o doctorita fooarte promitatoare, iar tu o sa fii cu siguranta urmatoarea! 
Insa am insistat asupra faptului ca veterinarul care face displazia trebuie sa fie "atestat" de SV, ca testele trimise de el sa fie acceptate. Pt ca radiografiile se trimit la SV, ca sa fie cu stampila SV! Treaba doctorului e sa pozitioneze bine cainele si sa fie de incredere.

Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #51 on: February 02, 2006, 10:22:52 PM »

BAFTA LA EXAMEN!!

dsh
Hero Member

« Reply #52 on: February 02, 2006, 10:25:13 PM »

mult succes maine, ariana!

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
kira
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #53 on: February 05, 2006, 07:23:02 PM »

In facultate am fost invatati GRESIT sa aranjam cainii pentru displazie!!!! Asa gresit pusi cainii poti vedea o displazie grava!!!Acolo unde e vorba de hotarat intre noch zug sau displazie usoara intervine toata smecheria. IN GERMANIA DE EXEMPLU , O COMISIE HOTARASTE DACA CAINELE E DISPLAZIC SAU NU SI CE GRAD DE DISPLAZIE SA PRIMEASCA!!!Aparatul poate sa fie de la 1970 ca e f bun de facut radiografii( emite mai multe radiatii). Un film foarte bun nu costa enorm, totul consta in DEVELOPAT!!!
Normal ca si in Romania se poate face o comisie de oameni competenti!!! Traiesc cu speranta. Undecided

FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #54 on: February 05, 2006, 08:03:27 PM »

Nu ma pot pronunta despre alte aparate dar acesta care e la noi se defecteaza uneori cand ti-e lumea mai draga...asa ca nu mai poti face nimic cu el oricat te-ai stradui. Daca totusi functioneaza si esti perseverent dupa 1-2 max.3 incercari iesi victorios!! .Multumim lui D-zeu ca e si asta!!

Aparatul poate sa fie de la 1970 ca e f bun de facut radiografii( emite mai multe radiatii)
sunt de acord cu tine-->ca e doar "bun", dar unul performant nu se compara.

Un film foarte bun nu costa enorm
Nici nu-i nevoie sa coste enorm, destul sa fie un pret ridicat, mai ales dupa 2-3 rateuri te-ai fript si iesi in pierdere si cui ii convine sa piarda?
Ma bucur ca speri alaturi de mine la existenta unei comisii de oameni competenti pe viitor!

Vet'
kira
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #55 on: February 05, 2006, 08:09:48 PM »

Problema e in Ro ca autorizarea e aproape imposibila.Un coleg din Oradea e in puscarie pentru ca a detinut si folosit ... De autorizare se ocupa comisia de la DROGURI SI MATERIALE RADIOACTIVE... Undecided

FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #56 on: February 05, 2006, 08:24:24 PM »

Dumnezeule!

Vet'
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #57 on: February 26, 2006, 11:38:27 AM »

Hai sa revenim putin la displazie. Sau v-ati speriat (ariana)?

Pentru cei care sunt capabili, iacata un link: http://www.offa.org/hipgrade.html

Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #58 on: February 27, 2006, 01:21:27 AM »

momentan nu prea imi arde de glume, sunt cam trista, CLCG, dar e tare misto adresa asta si 'om vorbi si despre ea dar ce anume?

Vet'
Der Gebrauchshund
Global Moderator

Deutscher Schäferhund

« Reply #59 on: February 27, 2006, 09:36:33 AM »

Nu fi trista, totul e trecator! Chiar si supararea.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora