Buna ziua la toata lumea,
Vad ca se naste o samantza de polemica, cu argumente pro si contra… Voi incerca o sinteza, si as ruga persoanele pe care le voi invoca sa NU se considere atacate. Metaforic vorbind, in medicina un tratament (o masura) da randament (satisfactie) daca este bine pus DIAGNOSTICUL.
Revenind :
1. K9Puma a afirmat ca CNCG este unul din cele mai bogate Cluburi de rasa din tara. Nu ii contest afirmatia si nici un o accept 100% (nu cunosc sursa )
2. Dl Nitescu (mes omages, monsieur) a afirmat ca nerespectarea unui angajament al d-lui Attila Kelemen face sa nu avem in Romania centre zonale de radiografiere – diagnosticare.
Dupa logica mea, rezulta ca K9Puma are partial dreptate, (dat fiind ca pe langa caracterul de grija fata de prietenul patruped, deci nu conteaza rasa => clubul nacional investitor , CG-ul fiind cel mai “suspectat” dintre prietenii nostri de aceasta afectiune), CNCG-ul alaturi de ACHR a intentionat sa finanteze realizarea acestor centre, dar din cauza “Attila Kelemen”,… “operatia n-a reusit, pacientul traieste”…
Se naste o intrebare : de cand dateaza aceasta initiativa non realizata a ACHR (cu / fara participarea CNCG)? Dupa aceeasi logica proprie , imi pare nefiresc ca o Organizatie Nationala sa lucreze fara o monitorizare a realizarii obiectivelor propuse ( realizat :DA/UN; cauze : identificate/ neidentificate; plan de actiune pentru realizare da/un; responsabil (comiste) da/un, si lista poate continua…
3. Luand in considerare postul d-lui Nitescu (citat din discutiile cu alti crescatori), vis-à-vis de origine displaziei (mostenita / dobandita in raport favorabil cauzei dobandite 30% versus 70%) => (tot dupa logica mea) ca utilitatea acestor centre scade , raportat la eradicarea acestei afectiuni (dezideratul crescatorilor de CG)
4. Ca , mic, mic crescator, recunosc ca , dpdv financiar as fi fff satisfacut sa am posibilitatea sa fac aceste teste in tara (si ca mine, cred ca sunt cca 90% din posesorii de CG care poate isi iubesc f mult companionii, si pe care i-ar interesa depistarea unei afectiuni grele asupra acestora) , DAR,…. Pozitia intra in contradictie cu pctul 3 de mai sus.
5. Postare d-lui BURA vine sa adauge o conditie obligatorie : SPECIALIZAREA CELOR CARE SE VOR OCUPA DE ACESTE DIAGNOSTICARI ( ok cu CLCG), daca si numai daca se vor creea aceste centre
Sunt convins ca “elucubratiile” de mai sus ar putea naste reactii exagerate, si de aceea ma repet, un atac pe nimeni, incerc doar sa imi clarific (cerand si parerile celor de pe forum) subiectul displazie: detectare si eradicare.
In conditiile in care HD-ul ramane obligatoriu in afara Romaniei (pentru a fi considerat VALABIL) si in conditiile in care 70% din cazuri sunt dobandite (nutritional in principal) => ca pentru o mare parte din posesorii de CG , participarea in competitii va deveni ca si practicarea golfului = spre prohibitiva (dat fiind ca royalul specializat si-l pot permite X% din posesori).
Sperand sa fiu cat de cat inteles (posibil sa fi fost confuz in exprimare, din moment ce am recunoscut, pacatul e ½ iertat, sper), astept reactiile dvs
Cu consideratie, CRB (prietenii stiu de ce…

)