Forum ciobanesc german
November 09, 2012, 11:42:57 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SV-Bundessiegerzuchtschau 2012 in Ulm

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 12   Go Down
  Print  
Author Topic: Displazia  (Read 43773 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #15 on: December 29, 2005, 04:04:16 PM »

si eu am aflat acum vreo 3ani ca javruta mea s/ar putea sa aiba displazie, in grad mic pe atunci
acum are gradul 3,si pe deasupra si artroza. are aproape 6 ani, dar in ciuda acestor probleme se joaca, e vesela si speram sa poata sa se tina pe picioare cat mai mult timp.avem grija de ea si e fericita.n/am putea/o eutanasia, decat daca n/am mai putea face nimic.

cuget, deci exist!
mirela
Sr. Member

Ciobanesc German

« Reply #16 on: December 29, 2005, 04:25:49 PM »

pai inseamna ca esti un caz fericit daca pot sa spun asa pt. ca in situatia acestui catel nu mai exista nici o sansa sau cel putin asa s-a exprimat veterinarul in urma unei radiografii ,nu prea mai alearga si nici nu se prea joaca ,se deplaseaza destul de dificil pt. ca are dureri si pe masura ce acestea vor creste in intensitate nu ramane nimic de facut ! :'(
 si e unul din prietenii lui Ares !  :'(
petshop4you
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #17 on: January 04, 2006, 01:48:16 AM »

am o intrebare, pentru cine imi poate raspunde.
dispazia este neaparat o boala ereditara, sau se poate face mai tarziu, in urma unei predispozitii ereditare?
cainele meu a fost diagnosticat cu displazie in jur de 2 ani si 6 luni. de cand avea vreo 8 luni, avea o placere deosebita sa sara gardurile, sa se joace f. mult, sa alerge, si nu vroia sa stea decat afara daca mergeam la tara.aproape aceeasi pofta de joaca o are si acum, si nu pot s/o conving sa nu sara garduletele de jumatate de metru din  jurul blocului. nu da semne ca ar durea/o ceva.iar ca sa zici ca e apatica, nici vorba.

cuget, deci exist!
dsh
Hero Member

« Reply #18 on: January 04, 2006, 12:04:54 PM »

dispazia este neaparat o boala ereditara, sau se poate face mai tarziu, in urma unei predispozitii ereditare?
nu face, dar manifesta; displazia evolueaza diferit, de la caine la caine - sunt caini cu grad de displazie 1 sau 2 care acuza dureri mari si traiesc cu analgezice si anti-infamatoare si caini cu grad mai mare de displazie care nu dau semn de vreo durere sau disconfort.

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Bogdan
Hero Member

Navarro

« Reply #19 on: January 05, 2006, 12:48:53 PM »

" "jareti oscilanti" mai ales atunci cand se grabeste.Si "pernitele" le mai taraste pe sol cateodata "

Am participat la o discutie cu niste crescatori mai vechi de cg si spuneu ca articulatiile mai moi la pui ar putea sa conduca la niste articulatii mai mobile o data cu inaintarea in varsta, in comparatie cu puii care au articulatii solide, mobilitatea articulatiilor fiind un lucru apreciat de majoritatea arbitrilor. Asa ca asteapta sa se maturizeze "pitica" si dupa sa ne spui si noua daca afirmatia de mai sus sa confirmat pe foile de arbitraj.

MEMBRU ARCG!
Le multumesc celor care ma vorbesc pe la spate! In acest fel am devenit centrul lumii lor.
k3na
Hero Member

ALMA-the best

« Reply #20 on: January 22, 2006, 01:47:42 AM »

catelusa mea are 6 ani si displazie(stiti deja).
cand am aflat pe la 3 ani ca are asa ceva, doctorul ne/a zis ca daca ar fi descoperit mai repede(cand ar fi fost in perioda de crestere) ar fi trebuit sa/i intrerupem curele de calciu.acum 2 ani, cand rucar(ciobul nostru carpatin), lua calciu la greu, nebuna ii fura din el(el pleca cu pet/phosu' in gura si/l punea pe jos si manca apoi, iar alma ii fura cam jumate de pastila). acum ca javra cea mare nu mai ia calciu, nu are de unde fura.problema e ca mananca din pereti si nu stiu ce ar trebui sa/i dau.minerale?mai am voie totusi sa/i administrez calciu?

cuget, deci exist!
Lacramioara Rotaru
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #21 on: January 22, 2006, 02:00:27 AM »

din cite stiu eu  calciu in cazul ciinilor diagnosticati cu displazie este interzis. condrogen,condrostres,gag cam astea ar fi produsele recomandate acestor ciini . ar fi bine sa vorbesti cu un veterinar care sa fie bun si cinstit pe deasupra (practica asta cu administratul calciului si vitaminelor "ca asa e bine mai ales daca e o rasa mare " vad ca merge in continuare )

"Adevarul nu  se  confunda intotdeauna  cu dreptatea." W.F.
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #22 on: January 22, 2006, 02:12:11 AM »

Din discutiile pe care le-am avut cu diferiti arbitrii si crescatori din strainatate a reiesit............tineti-va bine.............ca de fapt displazia ar fi de fapt 30% mostenita (ma rog.....predispozitia pentru) si 70% dobandita. De aceea am tradus acel articol!!!
Lacramioara Rotaru
Full Member

Ciobanesc German

« Reply #23 on: January 22, 2006, 02:18:54 AM »

si eu am gasit pe net destul de multe articole in care  la factorii "favorizanti" erau trecute mincarea ,modul de crestere,vorbeau despre displazie ca   despre orice alta boala care poate fi dobindita . si ceea ce chiar m-a pus pe ginduri am gasit  undeva (din pacate nu mai tin minte unde ) la un crescator care spunea ca le dadea puilor de la 6-7 luni mincare de  adult ,renuntind la formule de junior . nu am apucat sa vorbesc si cu medicii despre astaÂ

"Adevarul nu  se  confunda intotdeauna  cu dreptatea." W.F.
mit Spiellust
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #24 on: January 22, 2006, 05:28:52 PM »

si eu am gasit pe net destul de multe articole in care  la factorii "favorizanti" erau trecute mincarea ,modul de crestere,vorbeau despre displazie ca  despre orice alta boala care poate fi dobindita . si ceea ce chiar m-a pus pe ginduri am gasit  undeva (din pacate nu mai tin minte unde ) la un crescator care spunea ca le dadea puilor de la 6-7 luni mincare de  adult ,renuntind la formule de junior . nu am apucat sa vorbesc si cu medicii despre astaÂ

Da, exista tot mai multe articole stintifice care combat puternic SV-ul, pentru ca in atatia ani nu au reusit nimic semnificativ!ZW este o 'chestie' buna, dar contravine principiului de baza al ameliorarii in genetica!Am vorbit cu multi oameni care nu dau calciu de loc la catei in perioada de crestere( teoretic  hrana premium asigura necesarul de ca pt crestere).Eu personal asa am facut cu 2 cuiburi, urmeaza in aprilie sa vedem testul.Parerea medicilor veterinari e impartita pe varsta si pe grad de informare...Adevarul e dincolo de noi(si o spun foarte serios) :-[

FROM ALL THE THINGS I'VE LOST I MISS MY MIND THE MOST
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #25 on: January 31, 2006, 10:15:36 AM »

Daca s-ar face niste teste de displazii in tara, oare ce ar iesi? Dar oare crescatorii nu sunt curiosi cu ce monteaza? Se fac teste si la facultati, chiar daca nerecunoscute de club, dar macar sa stii ce reproduci.
Test ADN ar fi si mai tare.  Shocked Shocked

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
dsh
Hero Member

« Reply #26 on: January 31, 2006, 10:21:08 AM »

nu cred ca are rost sa ne intrebam "what if"... cu siguranta, multe radiografii si rezultate adn ar... disparea...
cred insa ca incepe sa se trezeasca constinta (ce-am zis-o!  Cheesy); si cred ca oameni pasionati, care sa bata drumul pana in germania si sa se intoarca fericiti cu o radiografie in mana doar pt. a dormi linistiti noaptea, (din astia din care avem si noi pe aici  Smiley), or sa apara tot mai des.

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
K9 Puma
Hero Member

Malinois

« Reply #27 on: January 31, 2006, 04:17:52 PM »

Da. Se fac teste de displazie la facultatile di Ro. Dar din pacate medicii acestia nu sint specializati in acest domeniu. Eu am patit deja cu ei. Am luat un mascul din Ro cu displazie facuta. Cind i-am facut inca o data la un medic acreditat, a iesit la iveala ca are displazie grava.
Dupa cum stiu eu, CLCG este cel mai mare club din Ro, si cred ca este cel mai tare si financiar. Ce ar fii daca ar face cumva, ca sa trimita niste medici radiologi la perfectionare in strainatate, ca sa fie si in romania medici acreditate in acest domeniu.
Nu zic ca nici un medic nu se pricepe la asa ceva, dar din pacate eu cred ca sint foarte putini.
Plus ca nu ar strica ca sa se poate face si in Ro testele acestea, si ca sa nu se poata reproduce fara aceste testuri.

Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #28 on: January 31, 2006, 05:06:15 PM »

Hai sa spun un lucru interesant, daca tot vorbim de caini cu examen din Romania participand in Germania.
Cine are revista SV din luna a 12-a, cu toate rezultatele de la Sieger 2005? Apare ceva foarte interesant, legat de displazie. La masculul Kimon v Hutweide scrie HD-a Rumänien!

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
K9 Puma
Hero Member

Malinois

« Reply #29 on: January 31, 2006, 05:11:58 PM »

OK
Si ce vrei sa spui cu asta?

Pages: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 ... 12   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora 

turenhof