|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #30 on: January 31, 2006, 05:15:44 PM » |
|
De spus nimic, eu intreb unde s-a facut la cainele asta displazia, daca apare recunoscuta de SV.
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
K9 Puma
Hero Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #31 on: January 31, 2006, 05:20:16 PM » |
|
Eu personal nu stiu. Am doar o banuiala. Radiografia a fost probabil facuta in Ro, iar dupa acea a fost trimisa in Ger, si a fost analizata de un medic recunoscut de SV. Sau tu ce crezi? Cum putea sa fie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #32 on: January 31, 2006, 05:30:56 PM » |
|
Eu nu stiu, dar ma intereseaza, pentru ca atunci sa nu se faca drumuri pana in Germania, daca si astea se recunosc, nu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K9 Puma
Hero Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #33 on: January 31, 2006, 05:35:33 PM » |
|
Da. Ai dreptate. Dar dupa cum stiu asta nu este asa. Cel mai simplu lucru este sa scrieti o scrisoare la SV, si ei o sa va clarifice cu treaba asta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #34 on: February 01, 2006, 10:48:24 PM » |
|
Distractiv este faptul ca un diagnostic de displazie(mai ales displazie grava) este foarte usor de pus. Se vede de la o posta!! Si pentru cele care nu se vad de la o posta exista metode mai precise de calcul. Asa ca nu vad ce ultra specializare ar trebui.., nu inteleg de ce e greu de pus la noi.?! De unde si pana unde aveti impresia ca in Romania nu se diagnostica displazia decat de medici acreditati, specializati, repet : nu e greu deloc de pus diagnosticul. Intradevar la noi se pune problema corectitudinii  ... de asemenea nu este padure fara uscaturi si probabil mai exista cate un incapabil dar totusi, o radiografie cu displazie numai ca nu vorbeste. Asa ca exista destui medici in tara capabili ,banuiesc ca sunt alte interese la miloc care impiedica efectuarea testului de displazie in tara.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" Vet'
|
|
|
K9 Puma
Hero Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #35 on: February 01, 2006, 11:02:21 PM » |
|
Care sint interesele? E buna intrebarea. probabil ca atuncia prea multe exemplare nu ar putea sa mai reproduca. Dar oameni buni. Trezitiva, ca asta este interesul vostru sa se faca. Bineinteles sint multi care fac testele acestia. Referitor la teapa care am luat eu atuncia, eu banuiesc ca radiografia nu a fost de la ciinele respectiv. Dar si din asta macar am invatat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
repsy
Hero Member

Tano v Haus Mofli
|
 |
« Reply #36 on: February 01, 2006, 11:15:42 PM » |
|
nu cred ca sunt multi medici la noi in tara(cel putin in constanta) care se pricep la acest capitol.un amic de al meu s a dus cu catel acum vreo 7 luni la medic cu el ca schiopata(catelu avea 5 luni).i au facut o radiografie si i a zis ca are displazie.a mai cerut parerea altor medici(pe care eu ii credeam buni)si tot acelasi diagnostic i au pus.peste 2 sapt a fost trimis la buc unde i s a repatat radiogatafia.si....surpriza,cainele era sanatos,nu avea absolut nimic.acum are 12 luni si toata ziua sare si se joaca
|
|
|
|
|
|
kike
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #37 on: February 02, 2006, 12:18:59 AM » |
|
La tine se pune problema de crezut.., eu sunt sigura ca sunt destui cat sa se poata face testul in tara si sa dea si lectii la novici. Si inca ceva,la noi ar trebui sa se modernizeze aparatura mai intai, filme de buna calitate(de calitatea lor depinde uneori diagnosticul) dar s-ar ridica mult costurile si la noi nu-i de unde asadar mai este mult... :'( din pacate. Si n-ar fi bine daca n-ar reproduce? S-ar elimina defectul!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K9 Puma
Hero Member

Ciobanesc German
|
 |
« Reply #38 on: February 02, 2006, 12:26:47 AM » |
|
Pai cu ciini cu displazie sa nu se reproduca.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #39 on: February 02, 2006, 12:42:44 AM » |
|
Nu cred ca "problema" la noi in tara este slaba pregatire a medicilor vet.(s-ar gasii oameni isteti care sa invete repede), ci mai degraba banii! Stiu ca exista o hotarare de guv. care interzice importul de aparate de radiografiere folosite. Chiar daca sunt vechi doar de un an.....sunt considerate drept "uzate". Asta inseamna ca med. vet. sunt obligati sa cumpere numai aparate noi care costa fff. mult.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati v. K
|
 |
« Reply #40 on: February 02, 2006, 12:47:50 AM » |
|
Pai cu ciini cu displazie sa nu se reproduca.
bineinteles, parca despre displazie se vorbeste in acest topic  Aveti dreptate domnule Nitescu, daca ati vedea cu ce aparatura si filme se lucreaza la noi, (din 3 incercari daca iasa una te bucuri; te iradiezi de n ori mai mult din cauza cui? a banilor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #41 on: February 02, 2006, 01:18:00 AM » |
|
ultima data cand a trebuit sa-i fac examen de displ. lui Tano......i-au facut 6 radiografii!!! Ca macar una sa se vada acceptabil. Este adevarat cu nu stia respectivul medic nici cum trebuie pozitionat. M-am enervat cumplit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #42 on: February 02, 2006, 09:21:17 AM » |
|
Asa ca nu vad ce ultra specializare ar trebui.., nu inteleg de ce e greu de pus la noi.?! De unde si pana unde aveti impresia ca in Romania nu se diagnostica displazia decat de medici acreditati, specializati, repet : nu e greu deloc de pus diagnosticul. Fara sa te superi, degeaba stii tu si inca cativa oameni sa faca test de displazie, daca acest rezultat nu este recunoscut de SV. Despre aceasta acreditare este vorba in aceasta poveste. Despre veterinari recunoscuti de SV, in care SV-ul are incredere. Got it?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
VON HAUS BURA
Hero Member

pasiune la rang de arta !
|
 |
« Reply #43 on: February 02, 2006, 10:28:13 AM » |
|
BUNA ! DIN LUNA SEPT-2005 SI IAN-2006 AM VERIFICAT UN NR. DE 10 CAINI (TEST PRELIMINAR IN BUC. LA FACULTATE ....DIN 10 -1 CU DISPLAZIE GRAVA !) REPETATE LA CLINICA DIN WURZBURG CARE ESTE RECUNOSCUTA DE S.V. REZULTATUL A FOST SOCANT.......4F. BUNE(3-NORMAL , 1-FAST NORMAL) SI RESTUL DEZASTRU......! IN CONCLUZIE EU PERSONAL NU MAI AM INCREDERE IN REZULTATELE INTERPRETATE IN ROMANIA ! AM INCERCAT SA GASESC O VARIANTA AJUTATOARE PENTRU A NU PIERDE TIMP SI A-MI FACE ILUZII , SA GASESC UN CABINET SAU O PERSOANA CARE ESTE CAPABILA SA INTERPRETEZE O RADIOGRAFIE , DAR................ APROPO ! A FOST RADIOGRAFIATA PRIMUL PUI NASCUT IN ROMANIA DIN MERLIN V TEAM FIEMERECK IN GERMANIA SI REZULTATUL ESTE HD-FAST NORMAL (FARIA VON HAUS BURA )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
|
 |
« Reply #44 on: February 02, 2006, 10:32:20 AM » |
|
Pai atunci sa nici nu fie recunoscute testele de la noi, fara o specializare corespunzatoare in Germania! Insa din nou ma repet, nu inteleg cum a aparaut la Sieger 2005 un caine cu HD-a Rumänien!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|