Forum ciobanesc german
April 13, 2008, 08:49:17 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Rezultate Expozitii de Club Ciobanesc German

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: HERPES VIROZA  (Read 841 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
repsy
Sr. Member

Tano v Haus Mofli

« on: February 22, 2007, 12:53:09 PM »

Ariana,te rog sa mi zici si mie mai multe despre herpes viroza la caine....am cautat pe net dar nu am gasit prea multe despre ea.mersi

kike
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #1 on: February 23, 2007, 11:45:47 PM »

Herpesviroza canina

Este o boala infectocontagioasa, produsa de virusul herpetic canin 1 care are tropism pentru epiteliul cailor respiratorii anterioare, al tesutului nervos si mucoaselor genitale. Evolutia este obisnuit acuta si se caracterizeaza clinic prin tulburari respiratorii, oculare si genitale.
   Boala evolueaza mai frecvent la cateii pana la 4 saptamani care fac cele mai grave forme dar in mod normal sunt receptivi cainii de orice varsta si rasa.
   Sursele de infectie sunt reprezentate de: animalele bolnave si secretiile lor iar contaminarea se face cel mai frecvent direct, pe cale oronazala dar si venerian, digestiv, transplacentar. Virusul poate adopta o stare de latenta la nivelul ganglionilor astfel un caine infectat devine purtator toata viata. Cateii sub 4 saptamani prezinta diaree, anorexie, salivatie, vomizari, dureri abdominale, dispnee, papule in regiunea ventrala..cu sfarsit sumbru in 1-2 zile. Animalele peste 5 saptamani fac forme mai usoare si adesea se vindeca in 5-10 zile.
   Pentru prevenirea contaminarii se vor asigura conditii optime de igiena si alimentatie, achizitionarea animalelor se va face doar din zone neafectate, dezinfectii curente, vaccinare (C-tin Vasiu, Viroze..).

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #2 on: February 23, 2007, 11:51:40 PM »

Uite repsy ceva interesant pe net despre boala:
http://www.videxgsd.com/canine_herpes.htm

Vet'
Roby
Newbie
*

« Reply #3 on: April 18, 2007, 08:21:51 PM »

Sal,am si eu o intrebare ! Am un ciobanesc carpatin de 1 an jumate si a inceput sa fac niste bube ca niste coji pe corp in special zonele mai sensibile abdomen gat in jurul gurii ,iar acestea incep sa prinda o coaja stiti cumva cu ce il pot trata??
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #4 on: April 18, 2007, 09:03:10 PM »

Ce mananca ciobanescul tau de obicei?

Vet'
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora