Mancarea BARF consta in carne cruda (pui, vita, porc, curcan), oase crude, legume, iaurt si oua. Absolut nimic nu se fierbe. In plus dau cainilor suplimente de calciu, vitamine, ulei de peste, drojdie.
Cel mai usor mod de "preparare" a mancarii barf: se pun carnea si legumele intr-o punga (o masa zilnica), se baga la congelator iar rezultatul se da cainilor. Eu una nu mi-as hrani cainii cu o bucata de gheata care contine carne si legume in vecii vecilor.
Adeptii mancarii barf considera diareea si voma modalitati naturale de detoxifiere a organismului. Eu le consider un motiv bun sa dam o fuga la veterinar.
De asemenea se zice ca e-coli si salmonella nu afecteaza cainii si pisicile, dar se recomanda folosirea manusilor atunci cand se prepara mancarea si de asemenea dezinfectarea cu solutii antibacteriale.
Eu nu cunosc decat 2 crescatori care folosesc doar produse naturale 100%. Nu vaccineaza cainii decat impotriva rabiei si asta pentru ca e obligatoriu. Nu folosesc produse impotriva puricilor si capuselor, nu deparaziteaza. Una dintre crescatoare face o solutie de eucalipt cu apa si da pe caini. Miroase bine, dar nu stiu cat e de buna.
De asemenea se gaseste prin magazine mancare holistica (mai scumpa decat Eukanuba). Este o mancare uscata fara chimicale si aditivi. Din pacate e facuta cam dupa ureche, nu exista studii sau teste de nici un fel care sa dovedeasca ca ar fi buna. Anul trecut am cumparat o femela de un an hranita cu mancare holistica, avea blana uleioasa, mici probleme de piele. Dupa 2 luni pe Eukanuba si-a revenit complet.
Acum nici cu Eukanuba nu mi-e rusine, mancare retrasa de pe piata, animale moarte, ma trec fiorii de cate ori imi hranesc cainii