Forum ciobanesc german
February 21, 2009, 12:11:02 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Euro Dog Show 2012 -Bucuresti, Romania

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: natural vs industrial  (Read 2419 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dsh
Administrator

« on: March 19, 2007, 04:00:34 PM »

esti prma persoana care spune asta despre varianta row... nici nu stiu ce sa mai cred...

alor mei le merge tare bine cu royal, dar mereu am fost adepta cator mai putini conservanti, coloranti, emulgatori, etc... si ma mustra constiinta ca apelez la varianta cea mai simpla - 2 pahare mari de granule si gata!

daca mai stii ceva de b.a.r.f. din sursa sigura, te rog posteaza cand ai timp
mutumesc

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Irina2007
Sr. Member

« Reply #1 on: March 19, 2007, 05:04:52 PM »

Mancarea BARF consta in carne cruda (pui, vita, porc, curcan), oase crude, legume, iaurt si oua. Absolut nimic nu se fierbe. In plus dau cainilor suplimente de calciu, vitamine, ulei de peste, drojdie.
Cel mai usor mod de "preparare" a mancarii barf: se pun carnea si legumele intr-o punga (o masa zilnica), se baga la congelator iar rezultatul se da cainilor. Eu una nu mi-as hrani cainii cu o bucata de gheata care contine carne si legume in vecii vecilor.
Adeptii mancarii barf considera diareea si voma modalitati naturale de detoxifiere a organismului. Eu le consider un motiv bun sa dam o fuga la veterinar.
De asemenea se zice ca e-coli si salmonella nu afecteaza cainii si pisicile, dar se recomanda folosirea manusilor atunci cand se prepara mancarea si de asemenea dezinfectarea cu solutii antibacteriale.
Eu nu cunosc decat 2 crescatori care folosesc doar produse naturale 100%. Nu vaccineaza cainii decat impotriva rabiei si asta pentru ca e obligatoriu. Nu folosesc produse impotriva puricilor si capuselor, nu deparaziteaza. Una dintre crescatoare face o solutie de eucalipt cu apa si da pe caini. Miroase bine, dar nu stiu cat e de buna.
De asemenea se gaseste prin magazine mancare holistica (mai scumpa decat Eukanuba). Este o mancare uscata fara chimicale si aditivi. Din pacate e facuta cam dupa ureche, nu exista studii sau teste de nici un fel care sa dovedeasca ca ar fi buna. Anul trecut am cumparat o femela de un an hranita cu mancare holistica, avea blana uleioasa, mici probleme de piele. Dupa 2 luni pe Eukanuba si-a revenit complet.
Acum nici cu Eukanuba nu mi-e rusine, mancare retrasa de pe piata, animale moarte, ma trec fiorii de cate ori imi hranesc cainii  Lips Sealed

scolaro
Hero Member

Ciobanesc German

« Reply #2 on: March 19, 2007, 05:45:25 PM »

Singura hrana cu care-i merge bine cainelui meu e Eukanuba (Adult Large Breed Lamb&Rice - pe lista nu era large breed....) Sper din toata inima sa nu se intample nimic, pentru ca nu vreau sa o schimb, nu as avea cu ce, ca le-am incercat pe toate... Totusi, ma gandesc ca noi, oamenii, mancam tot felul de porcarii cu aditivi, arome si coloranti si nu avem nici pe dracu', de ce trebuie cainii sa fie asa de sensibili? Culmea e ca mi se intampla de multe ori sa-i zic copilului: nu-i da lui Pranos din mancarea ta, ca se imbolnaveste...

Leader of a screwed-up pack
dsh
Administrator

« Reply #3 on: March 20, 2007, 10:41:23 AM »

multzam mult de post, irina!
 nu stiam nimic despre varianta cu combinatia congelata; stiam ca mancarea este exclusiv cruda si ca nu agreaza vaccinarea cainilor (sincer, nici mie nu-mi plac schemele de vaccinare incarcate si bombardarea cainilor cu Nshpe valente); nu stiu in ce masura, ca urmare a nutritiei row, voma si diareea sunt la ordinea zilei... daca da, e clar ca ceva nu e in ordine... si pe mine m-ar trimite urgent la medic; asta este o atitudine extrema - fara deparazitant?!  Shocked pai da, daca voma si diareea nu-l deshidrateaza suficient, sigur anemia de la purecii o sa-i dea lovitura de gratie! ce descri tu aici s-ar putea numi ,,cum sa-i faci cainelui tau viata grea si scurta"

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Irina2007
Sr. Member

« Reply #4 on: March 20, 2007, 02:34:15 PM »

Adeptii mancarii barf nu folosesc decat produse 100% naturale. Este o atitudine extrema intr-adevar, dar ... intre continentul Nord-American si Europa (mai ales Romania) exista cateva diferente majore. Cea mai importanta este aceea ca parvoviroza este extrem de rara. In anii de cand am venit aici am auzit de un singur caz, si probabil catelul a avut Corona, ca dupa 4 zile era vioi si manca. Programul de vaccinare pentru catei: un Parvo la 6 saptamani urmat de 2 polivalente.
Puricii si capusele sunt la fel de rare, imi plimb cainii in parcuri in fiecare zi, o singura data au venit acasa cu 2 purici.
Deci cei care sunt impotriva vacinarii si deparazitarii nu isi asuma un risc prea mare, si eu banuiesc ca vor sa scape de facturile uriase de la veterinar.
Asta ar fi partea buna a lucrurilor, acum sa trecem la partea rea. Foarte raspanditi pe continent sunt viermii la inima (hartworm), si nu mor cu deparazitarea obisnuita. Sunt niste nenorociti de viermi care arata ca nista spaghetti (si sunt la fel de mari) si traiesc in inima. Se transmit prin muscatura de tantar. Se fac teste de sange pentru depistarea acestor viermi si se da medicatie preventiva 6 luni pe an, incepand primavara tarziu pana in noiembrie.
Odata infestati cu viermi de inima, tratamentul e extrem de scump, si sanse 50/50 sa supravietuiasca. Si aici apare problema mea: cum pot oamenii aia sa nu previna asa ceva? Si nu e nevoie decat de o picatura lunar pe ceafa.
Alte boli destul de raspandite aici si pentru care vaccinez cainii: tusea de canisa si giardia.
Asadar programul complet de vaccinare al cateilor: un vaccin parvo, 2 polivalente, 2 Bordetella, 2 giardia, rabie. O tona de vaccinuri, vai de blanita lor Smiley)
dsh
Administrator

« Reply #5 on: March 20, 2007, 03:01:41 PM »

aici e clar ca fara corona, parvo, jigodie si hepatita in primul an de viata nu se poate! valabil si pentru tusea de canisa si chiar rabie... ca am tot avut cazuri Undecided cu rapelurile anuale nu ma impac eu, mai ales dupa o varsta...
pureci si capuse avem cat cuprinde! si dragutele de capuse aduc babesioza, care e cumplita, asa ca EXCLUS sa renunt la deparazitari... mai mult, au aparut si la noi viermii la inima! si chiar vroiam sa inteb: exista in America de N vreun vaccin? ma intreb cum functioneaza deparazitantul - eu le pun advantix pipeta, tocmai pentru ca, teoretic, protejeaza si impotriva tantarilor, dar... tot cu inima stransa stau... ca si din cauza capuselor si a babesiozei

dsh
Administrator

« Reply #6 on: March 20, 2007, 03:19:00 PM »

topic nou despre modul de viata ales de proprietarii de CG pentru cainii lor - discutii despre hrana, deparazitanti, vaccinuri, etc

Si eu stau acum in cumpana cu Eukanuba, sa o mai folosesc, sa renunt ... Problema este ca am incercat multe feluri de mancare si nimic nu se compara cu Eukanuba.
Cat despre mancarea naturala (am incercat si asta) nu merge deloc. Multi crescatori hranesc "barf - Bones and Raw Food" dar cainii arata jalnic: par mat, uleios, matreata, si mai si miros nasol.
Haideti sa va spun ce am observat in ultimul timp si banuiesc ca ar fi legat de mancare si vitamine. Cat timp am avut caini in Romania, am avut numai cuiburi mici, in medie 4-6 catei. Dupa ce am venit aici, aceleasi femele, dupa un an, au inceput sa aiba cuiburi din ce in ce mai mari. Acum foarte rar am cuiburi sub 10 catei. Multe dintre femelele mele sunt importate din Germania si acolo au avut cuiburi de 3-4 catei, aici 8-10.

« Last Edit: March 20, 2007, 03:23:01 PM by dsh » Logged

Irina2007
Sr. Member

« Reply #7 on: March 20, 2007, 03:52:04 PM »

Au aparut viermii la inima in Romania?HuhHuh Daca intr-adevar au aparut, se vor inmulti cu viteza luminii. Nimic nu protejeaza impotriva muscaturilor de tantar, si e suficient un tantar infectat sa se plimbe nitel printr-o expozitie cu 1000 de caini.
Nu exista vaccin impotriva lor din pacate. In fiecare primavara aprilie-mai toata lumea isi ia animalele la spinare si se duc la veterinar. Este cea mai aglomerata perioada a anului cand veterinarii fac cei mai multi bani Smiley)
Se face un snap-test - adica se ia o picatura de sange si se pune intr-un tester (precum testele de sarcina) si daca iese negativ, atunci incepand cu 1 iunie in fiecare luna se pune o picatura pe ceafa animalului pana pe 1 noiembrie. Picatura asta este si impotriva puricilor si a capuselor, precum si a viermilor intestinali: pui o picatura pe luna si toata vara pana toamna tarziu ai scapat de orice grija. Si in primavara urmatoare alt test, si tot asa.
Daca in schimb testul iese pozitiv, atunci e necesar un tratament special care costa 7-800$. Se da un medicament special care nu numai ca omoara viermii dar ii si descompune in acelasi timp pentru ca un vierme mort de 30 cm care intra pe artere va omori cainele cu siguranta. Si atunci tratamentul respectiv transforma viermii intr-o pasta care este eliminata de organism.
Foarte important! Niciodata nu se administreaza pipeta fara test de sange in prealabil! Daca animalul este pozitiv si se aplica pipeta, viermii mor imediat si ajung in vasele de sange omorand cainele.
Sunt mai multe produse impotriva acestor viermi, cele mai bune: Revolution si Interceptor, dar cel mai bun si mai complet e Revolution.

In privinta rapelurilor chiar saptamana trecuta am fost la veterinar si mi-a spus ca mai nou va face rabia la fiecare 3 ani si polivalentul la fiecare 2 ani. A zis ca s-au facut studii de specialitate si ca la cainii adulti nu mai este necesara vaccinarea in fiecare an.
Dar tusea de canisa si giardia se vor face in continuare anual.
Eu personal nu am nimic impotriva vaccinarii chiar si in fiecare an.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora