Forum ciobanesc german
September 21, 2013, 12:47:00 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
herthaus
Anunturi: SiegerSchau 2013 in Kassel

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: labute rasfirate  (Read 5748 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
tincu
Newbie
*

« on: March 27, 2007, 06:20:43 PM »

Doresc sa intreb pe cei ce-au mai crescut cg, de ce in anumite momente de dezvoltare labutele din fata sunt rasfirate? Pe strada oamenii se opresc, il admira si apoi spun "vai cred ca nu-i dati calciu, uitati-va cum tine laba". Cainele ia si calciu si minerale, nu are tot timpul labutele rasfirate. Este posibil sa creasca mult in lungime si apoi se strang?
razvan
Ciobanesc German
Administrator

www.ciobanescgerman.net

« Reply #1 on: March 27, 2007, 06:47:07 PM »

Te referi la 'laba', adica 'chestia' cu pernute  Cheesy , sau la 'trenul anterior' in ansamblu ?
Vezi: Cresterea CG conform standardului , jos de tot ai o poza cu explicatii!

Eu NU sunt membru cncg!
Eu SUNT membru ARCG si ma mandresc cu asta!
tincu
Newbie
*

« Reply #2 on: March 27, 2007, 07:00:30 PM »

Ma refer la "chestia cu pernute" sau mai bine spus la "degetele" labutelor anterioare. In poza respectiva cainele are labutele anterioare bine stranse.
dsh
Hero Member

« Reply #3 on: March 27, 2007, 08:23:21 PM »

depinde si de conformatie - o laba cu degete rasfirate nu e de dorit...

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
tincu
Newbie
*

« Reply #4 on: March 28, 2007, 12:25:47 AM »

Dar o labuta cu degete rasfirate denota o lipsa de minerale? Sau doar de genetica?
dsh
Hero Member

« Reply #5 on: March 28, 2007, 09:41:45 AM »

Ariana? si eu am auzit teoria cum ca degetele tinute rasfirat pot ,,trada" carente.. nu stiu daca e adevarat - oricum, o laba cu un defect de conformatie (gen laba de iepure) ,,se vede"

Those who believe that dogs have no soul, have never looked into the eyes of a GERMAN SHEPHERD!
Ariana
Administrator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus

« Reply #6 on: March 28, 2007, 07:35:22 PM »

pana nu vad labuta nu ma pot exprima, poate degetele mijlocii sunt doar mai lungi sau poate este intradevar un defect congenital. Carentele favorizeaza aparitia plantigradismului..jareti oscilanti, mai putin rasfirarea degetelor. Pana nu vedem macar o poza nu ne putem da seama la ce se refera lumea cand vede "degete rasfirate".

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 medic veterinar

Eu NU sunt membru CNCG!
Bridget
Newbie
*

« Reply #7 on: October 05, 2010, 11:55:40 AM »

salut! deschid acest topic mai vechi, pentru ca am o problema similara.
catelusa mea are 6 luni, si inca de la 4 mi s-a spus de la veterinar sa-i dau calciu suplimentar pentru ca are "laba de urs", respectiv calca pe toata laba, nu pe "varful degetelor" asa cum ar fi de dorit.
am hranit-o initial cu royal canin maxi junior, iar acum am trecut-o pe pro-plan large puppy robust.
din ce-am citit pe-aici, in mod normal nu ar mai trebui sa insist cu suplimentele de calciu pentru ca ii dau mancare super-premium, insa de curand am fost la alt veterinar, si mi-a zis acelasi lucru: ca nu calca bine.
de vreo luna incoace i-am dat petphos grand chien cate 2 tablete pe si, cu pauzele de rigoare.
are rost sa o indop in continuare cu calciu in ideea ca se va corecta, sau mai bine o las balta si consider ca am primit informatii eronate de la medici?
Leo Brisan
Sr. Member

« Reply #8 on: October 05, 2010, 02:27:37 PM »

Ar trebui ales Pro Plan Puppy Large Athletic si nu Robust. Sortimentul Robust e pentru alte rase, gen rottweiller. Calciu ar fi trebuit administrat pana la aceasta varsta, dar nici acum nu e tarziu. In principiu dupa administrarea lui ar trebui sa se vada niste modificari pozitive, daca nu se intampla asa ceva ... probabil nu e vorba de lipsa de calciu si trebuie investigat mai minutios. Ariana te poate ajuta cu sfaturi.

salut! deschid acest topic mai vechi, pentru ca am o problema similara.
catelusa mea are 6 luni, si inca de la 4 mi s-a spus de la veterinar sa-i dau calciu suplimentar pentru ca are "laba de urs", respectiv calca pe toata laba, nu pe "varful degetelor" asa cum ar fi de dorit.
am hranit-o initial cu royal canin maxi junior, iar acum am trecut-o pe pro-plan large puppy robust.
din ce-am citit pe-aici, in mod normal nu ar mai trebui sa insist cu suplimentele de calciu pentru ca ii dau mancare super-premium, insa de curand am fost la alt veterinar, si mi-a zis acelasi lucru: ca nu calca bine.
de vreo luna incoace i-am dat petphos grand chien cate 2 tablete pe si, cu pauzele de rigoare.
are rost sa o indop in continuare cu calciu in ideea ca se va corecta, sau mai bine o las balta si consider ca am primit informatii eronate de la medici?
Bridget
Newbie
*

« Reply #9 on: October 05, 2010, 04:52:28 PM »

asta am gasit la pet-shop. sapt viitoare voi cauta sa vad daca gasesc si ceea ce mi-ai spus tu, si sper sa se rezolve.
o astept si pe ariana cu sfaturi. Cheesy
virgil
Sr. Member

« Reply #10 on: October 05, 2010, 06:14:18 PM »

Am inteles caci si un ciine putin cracanat fata,ma refer la un ciobanesc german tradeaza unele carente.Este adevarat acest lucru asa am inteles...Asa am citit intro publicatie ,de specialitate,daca vreti sami explicati si mie putin caci nu stiu daca am inteles exact...Va multumesc.
Bridget
Newbie
*

« Reply #11 on: October 07, 2010, 08:38:18 PM »

revin la acest subiect cu cateva poze care sper sa fie relevante.
repet, 2 medici veterinari mi-au spus ca ar trebui sa calce cumva mai "pe varfuri", si ca acest defect se poate corecta prin aport suplimentar de calciu.
daca ma puteti lamuri daca e ok sau nu, v-as fi recunoscatoare.
multumesc.

* lara.JPG (45.54 KB, 717x538 - viewed 204 times.)

* lara 1.JPG (85.15 KB, 717x538 - viewed 195 times.)

* IMG00012-20100712-1624.jpg (131.26 KB, 1344x1008 - viewed 213 times.)
Rares33
Newbie
*

« Reply #12 on: October 07, 2010, 09:53:54 PM »

Sincer sa fiu, nu vad problema.
Bridget
Newbie
*

« Reply #13 on: October 08, 2010, 10:54:47 AM »

nici eu nu vad vreo problema, insa ma gandesc ca poate sunt eu ochi necunoscator...
bobo70
Waldo Sress
Hero Member

« Reply #14 on: October 09, 2010, 10:04:49 AM »

Nu este vorba de cunoscator sau nu....
In poza din mijloc parca are o calcatura "laba de urs", dar in celelalte nu se prea vede.
Daca medicul care a examinat-o a vazut asa ceva inseamna ca stie ce spune. Cu un tratament corespunzator, sunt mari sanse sa-si revina, dar trebuie facut acum cat este in crestere.
Eu am avut o problema asemanatoare si am administrat suplimentete umane, condroitin, glucozamin, calciu cu D3.... Nu mai am probleme la varsta de 11 luni.
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

turenhof