Forum ciobanesc german
February 29, 2008, 02:51:30 PM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Anunturi: Calendar Expozitional 2008

Home   Web Site Gallery Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Artrita  (Read 3759 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
yarice_
Newbie
*

Ciobanesc German

« on: September 05, 2005, 01:23:28 PM »

buna! am si eu un ciobanesc germande 8 ani care are problemele cu labutele din spate. A inceput sa schioapete usor de la 6 ani dar starea lui s-a agravat in timp. Acum, de exemplu, nu poate sa mearga pe distante  lungi pentru ca incepe sa schioapete foarte rau insa pe distante mici schiopatatul nu este foarte vizibil. Pot sa fac ceva ca starea lui sa nu se inrautateasca? Medicul l-a care am fost mi-a recomandat artostop, care a dat ceva rezultate dar am inteles k nu poate fi folosit decat pe perioade scurte de timp. exista un medicament mai puternic care sa-l ajute? are probleme mai mult cu partea dreapta dar mi-e teama sa nu-i afecteze si cealalta labuta. am inteles k se pot face si operatii dar nu cunosc nici un cabinet veterinar care sa aiba aparatura necesara si nici care este pretul unei astfel de operatii. ce as putea face?
razvan
German Shepherd
Administrator

German Shepherd

« Reply #1 on: September 05, 2005, 01:44:49 PM »

Cel mai probabil a inceput sa faca artrita, din cauza varstei.
Tratamentul se face cu infiltratii sau cu rymadil.
Nu ar fi rau sa-i faci si o radiografie, sa vezi exact ce se intampla acolo.

darzenia, loialitatea si devotamentul pe care il arata fata de stapan, situeaza Ciobanescul German in fruntea elitei canine....
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #2 on: September 05, 2005, 03:47:57 PM »

Trebuie neaparat vazut de un medic care sa-ti puna sigur diagnosticul.Daca medicul ti-a recomandat artrostop inseamna ca  l-a si pus.Incearca si cu ARTROVET ,eu asa  mi-am tratat fosta catelusa(   :'(   ) si se simtea foarte bine.La inceput i-am dat o tableta/zi timp de o luna(sa vad cum raspunde  la medicament) apoi o saptamana pauza ,apoi ii dadeam 3-4 luni la rand cu cateva saptamani pauza.I-am administrat inainte si  rymadil insa fara prea mare efect in ciuda renumelui.Cu artrovetul nu mai avea dureri  si se deplasa mult mai usor.Avea 11 ani cand am inceput tratamentul,o tratam deja pentru artroza deci cred ca in artrita ar trebui sa aiba efect si mai bun.O cutie costa anul trecut  in jur de 240000 lei si-mi ajungea  o luna.Ai grija ca  ciobanescul tau sa nu depasasca greutatea normala,este foarte important sa nu suprasoliciti articulatiile,daca-i supraponderal....musai dieta.Despre operatie am sa ma informez cat de curand..

"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!"
 Vet'
yarice_
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #3 on: September 05, 2005, 09:09:42 PM »

multumesc pt sfaturi. la fel mi-a spus si medicul la care am am fost, k este vorba despre artrita. am incercat tratament cu rymadil timp de doua sapt( asa mi-a recomandat) dar n-a avut nici un rezultat si apoi am incercat artrostop care a avut unele rezultate. problema e k medicul veterinar mi-a spus k nu pot face tratamentul asta mai mult de 2-3 ori pe an altfel nu mai are nici un efect. cat timp ia medicamentul se simte mai bine dar atunci cand intrerup tratamentul revine la starea initiala. exista un medicament care sa aiba efecte pe termen lung, adik la mai mult timp dupa ce incetez tratamentul? am auzit de cazuri in care caini cu aceasi problema nu mai puteau sa se deplaseze deloc si asta pe la varsta de 9 -10. n-as vrea sa ajunga si el in stadiul asta. tratametul poate opri evolutia bolii sau are doar efecte de moment asupra durerii?
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #4 on: September 05, 2005, 10:16:56 PM »

Citez din carte: “Artrita (inflamatia articulatiei) din punct de vedere etiologic poate fi traumatica, reumatismala, infectioasa… In artrita procesul inflamator cuprinde sinoviala (capsula articulara) care raspunde iritatiilor agentilor etiologici printr-un exudat, care se acumuleaza in cavitatea articulara pe care o destinde, provocand durere. Tratamentul urmareste calmarea durerii, combaterea fenomenelor inflamatorii, activarea fenomenelor de resorbtie si restabilirea miscarilor articulare pentru a preveni anchiloza. La caine, mai recent se foloseste cu bune rezultate produsul “Artrovet” in doza de 1 tableta de 2 ori pe zi la cainii de talie mare si 1/2 tableta de 2 ori pe zi la cei de talie mica. Tratamentul dureaza insa 3 luni.”
Nu fac reclama ,asa scrie-n carte iar eu am avut rezultate foarte bune cu acest medicament. Daca tratamentul se face din timp este posibila stoparea bolii. Daca nu, oricum incetineste mult evolutia ei. Este important ca animalul sa nu simta durerea si sa faca multa miscare. Succes!!!

Vet'
yarice_
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #5 on: September 06, 2005, 08:14:42 AM »

merci pt ajutor  Smiley o sa-i fac si eu un tratament cu artovet asa cum ai spus.
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #6 on: September 06, 2005, 12:41:34 PM »

Sper sa ajute si in cazul ciobanescului tau.

Vet'
pif
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #7 on: November 16, 2005, 12:06:35 AM »

Buna!Am si eu un ciobanesc german de 9 ani.N-a avut nimic in viata lui,si de 1 saptamana nu mai poate sa mearga.Am chemat doctorul,care ne-a spus ca e artrita(i se umflasera labele din fata),ca are probleme cu rinichii,si ne-a dat Artrostop.Acum este mai vioi,dar nu poate sa mearga,si atunci cand incearca,geme de durere.Nu mai stiu ce sa-i mai fac.Dati-mi si mie un sfat,va rog! Sad
Cristina
Full Member

« Reply #8 on: November 16, 2005, 03:58:00 PM »

De ce nu intrebi de veterinar ce fel de calmante poti sa-i dai sa nu mai simta asa acut durerea?
Eu zic ca cel mai in masura sa-ti dea raspuns este un veterinar. O sa incerc sa-l sunt pe vet-ul nostru sa-l intreb, ca este de obicei la curent cu toate inovatiile.
Cristina
Full Member

« Reply #9 on: November 16, 2005, 04:09:00 PM »

Am primit raspuns de la veterinar - Rymadil sau Nurocarp (sper ca am scris corect denumirile, oricum e ceva pe aproape). Aceste doua medicamente au acelasi efect, in asociatie cu Caneviton (asta din urma ii dam si noi lui Ayan la sfatul medicului, preventiv impotriva artritei - medicul ne-a spus sa facem 2 cursuri, si atat, cu pauza intre ele. Vet-ul mi-a spus ca e foarte bun.) Daca nu gasesti altceva, poate ar fi bine sa incerci. Eu una am incredere in vet-ul asta.
pif
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #10 on: November 16, 2005, 09:57:48 PM »

Mersi mult,Cristina!Intre timp am mai vorbit cu doctorul,si se pare ca e mai bine(acum a inceput sa se miste)dar tot trebuie sa-i fac o ecografie.Multumesc ca te-ai interesat! Wink
VEL_VET
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #11 on: November 17, 2005, 05:08:20 AM »

Artrita sau artroza ? Daca are probleme cu rinichii ?.Cred ca  un diagnostic cert ar rezolva multe presupuneri.

Numai bine  si multa sanatate !

<<It takes two to speak the truth-one to speak and one to hear.>>
Ariana
Global Moderator

Nati v. K

« Reply #12 on: November 17, 2005, 10:19:24 AM »

inflamatie,durere..seamana a artrita.In artroza durerea e accentuata" la rece" iar "la cald"este mai atenuata si nu se instaleaza asa intr-o saptamana.
  In cazul de fata poate fi si de natura infectioasa,i-a prescris si antibiotice medicul?Oricum e bine ca a inceput sa se miste,ii doresc insanatosire rapida    Smiley

Vet'
pif
Newbie
*

Ciobanesc German

« Reply #13 on: November 17, 2005, 08:26:53 PM »

MUltumesc pentru grija!Doctorul i-a dat antibiotic.Acum este mult mai bine!Deja a inceput sa mearga distante bune,si sa latre!Se vede ca e mult mai vioi.Maine o sa-i fac radiografia. Cheesy
Cristina
Full Member

« Reply #14 on: November 18, 2005, 08:18:08 AM »

Ne bucuram toti pentru voi. SANATATE Kiss
Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to:  

pavora