Broscarimea
Newbie
|
 |
« on: May 07, 2007, 11:27:32 PM » |
|
As vrea sa va cer parearea asupra urmatorului fapt. Cand mi-am luat un pui de ciobanesc german, pe la varsta de 5 luni m-am reintalnit dupa o perioada cu crescatorul care m-a intrebat: "Ce ai facut? I-ai indreptat spatele? Evident, am ramas socata dar nu 100% deoarece in trecut imi facuse anumite recomandari care, sincer, m-au lasat masca si anume; sa-l las sa traga in lesa ca sa i se curbeze mai bine spatele, sa il pun sa alerge la deal si asa mai departe. Ce parere aveti? Nu dau numele crescatorului dar este unul destul de cunoscut, cu caini campioni. Povestea mea s-a terminat insa trist. La 8 luni, puiul meu s-a prabusit brusc in fata mea. Cand am ajuns la clinica, Elfterescu si Dragomir mi-au spus ca ar fi facut atac de cord... In fine... astept pareri la aceste recomandari ciudate, dupa parerea mea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #1 on: May 08, 2007, 12:20:38 AM » |
|
Nu sunt deloc recomandari ciudate, ci sunt absolut normale. Este vorba de antrenamentul ciobanescului german de show menit sa ii dezvolte musculatura, pieptul si nu in ultimul rand anduranta. Nimeni nu curbeaza fortat spatele. Imi pare rau pentru catelul tau. I s-a facut necropsie? Altfel e destul de greu sa se stabileasca cauza mortii, probabil medicii si-au dat cu parerea. Cand s-a intamplat asta, in ce luna a anului? Se prea poate sa fi facut insolatie, sunt nenumarate cazuri de caini sanatosi care brusc se prabusesc si mor din cauza insolatiei. Stiu pe cineva al carui caine a murit de insolatie in aprilie, la 20 de grade :'( Mai exista bineinteles si posibilitatea unei probleme genetice.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #2 on: May 08, 2007, 07:56:09 AM » |
|
Povestea mea s-a terminat insa trist. La 8 luni, puiul meu s-a prabusit brusc in fata mea. C
Sorry! m-a intrebat: "Ce ai facut? I-ai indreptat spatele? .... Nu dau numele crescatorului dar este unul destul de cunoscut, cu caini campioni.

|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Broscarimea
Newbie
|
 |
« Reply #3 on: May 09, 2007, 01:03:40 AM » |
|
Multumesc. Nu i-am facut autopsie. In acele momente.... Banuiesc ca va puteti inchipui prin ce am trecut. Abia acum, dupa mai multi ani pot vb despre asta fara sa plang. Oricum, tot imi doresc din suflet sa mai imi iau unul dar mi-e frica sa nu exagerez cu dadacitul, dand in boala "drobului de sare".... Intelegeti la ce ma refer.... Acum ma gandesc sa imi iau o fetita de la S. Dragomir. Nu stiu insa ce sa ma fac cu caldurile, inca nu am luat o hotarare cum voi proceda avand in vedere toate aspectele legate de a avea o femela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #4 on: May 09, 2007, 03:34:19 AM » |
|
tot imi doresc din suflet sa mai imi iau unul dar mi-e frica sa nu exagerez cu dadacitul, dand in boala "drobului de sare"....Intelegeti la ce ma refer.... Intelegem, cum sa nu  Acum cateva luni am ajuns cu toti cainii la doctor disperata ca au tuse de canisa (stranutau si le curgea nasul). Am muncit 3 zile sa dezinfectez toata casa, tratament, bani aruncati, ca pana la urma sa imi dau seama ca ii deranja un deodorant dintr-acela de pus in priza  Daca iti iei o femela, castreaz-o inainte de primele calduri. Ii prelungesti viata si elimini sau reduci drastic riscul aparitiei unor forme de cancer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #5 on: May 09, 2007, 07:20:44 AM » |
|
Daca iti iei o femela, castreaz-o inainte de primele calduri. Ii prelungesti viata si elimini sau reduci drastic riscul aparitiei unor forme de cancer.
1 sec! Si daca vrea expozitii, reproductie, etc...? 
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
Broscarimea
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: May 09, 2007, 10:05:25 AM » |
|
Nu, nu vreau sa merg la concurs si sa faca pui, sper ca Dragomir sa nu ai pretentia asta. Dar in acelasi timp mi se pare ca intervin in cursul normal al naturii castrand-o... Discutia e lunga si stiti prea bine ca uneori ti se pare ca te invarti in cerc si de aceea nu stiu inca ce sa fac. O sa merg sa mai discut cu un medic ca am citit discutiile de pe forum si vad ca sunt impartite. Am mai avut discutia asta cu un medic cand am avut pisica. Nu am mai apucat insa sa fac nimic deoarece nici cu ea nu mi-a dat Dumnezeu multe zile impreuna. Tot inainte sa faca un an, am gasit-o mai mult moarta decat vie calcata de o masina... Acum am doi ingerasi... De aceea mi-e inca frica sa mai imi iau un catel desi ii iubesc la nebunie si nu pot sa ma abtin sa-mi doresc unul. Pur si simplu nu pot, imi doresc din tot sufletul unul dar.... Oare cum scap de frica asta?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amn
|
 |
« Reply #7 on: May 09, 2007, 11:13:20 AM » |
|
Nu sunt deloc recomandari ciudate, ci sunt absolut normale. Este vorba de antrenamentul ciobanescului german de show menit sa ii dezvolte musculatura, pieptul si nu in ultimul rand anduranta. Nimeni nu curbeaza fortat spatele.
nu sunt de acord . la 8 luni sa fortezi  poate dupa 12 luni incepi sa lucrezi cu adevarat pt. dezvoltarea musculaturi, atunci cand dezvoltarea oasturii este pe finis. poate cainele avea alte probleme?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #8 on: May 09, 2007, 03:01:58 PM » |
|
1 sec! Si daca vrea expozitii, reproductie, etc...? Din postarile anterioare nu mi-a lasat impresia ca ar dori sa participe la expozitii. nu sunt de acord . la 8 luni sa fortezi La 8 luni a murit cainele, nu il forta nimeni la varsta aia. Si 8 luni pentru nitel antrenament nu e putin deloc. Nu il pune nimeni sa traga la jug, dar sa se obisnuiasca cu trasul in lesa pe distante scurte e OK.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sersoft
|
 |
« Reply #9 on: May 09, 2007, 07:51:33 PM » |
|
Parca pana la 12-14 luni nu este recomandat trasul in lesa si hamul nici macar la rasele de tip bull. Cu alergatul pe plan inclinat e alta mancare de peste. Dar nici asta nu trebuie sa fie practicat des si pe perioade lungi, pana dupa 7 luni.
|
|
|
|
|
|
German Shepherd : "the ideal dog, stamped with a look of quality and nobility , difficult to define, but unmistakable when present."
|
|
|
|
KANGDANLIN
|
 |
« Reply #10 on: November 16, 2007, 06:53:43 PM » |
|
"Daca iti iei o femela, castreaz-o inainte de primele calduri. Ii prelungesti viata si elimini sau reduci drastic riscul aparitiei unor forme de cancer. "
cum adica sterilizata inainte de primele calduri?...mie toti veterinarii de care am intrebat mi-au zis sa o las macar o data sa faca pui...sa ajunga la maturitate hormonala...asa am si facut si n-am avut nici o problema...de ce inainte de primele calduri?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Miky Mihaela
|
 |
« Reply #11 on: November 16, 2007, 08:53:14 PM » |
|
"Daca iti iei o femela, castreaz-o inainte de primele calduri. Ii prelungesti viata si elimini sau reduci drastic riscul aparitiei unor forme de cancer. "
asa mi-u zis si mie toti veterinarii , daca vreau sa o castrez sa aibe macar o serie de "puradei" si pe urma daca e sa o sterililez ( sterililez parca asa se spune la femele! nu? :-s ) ! Si majoritatea au mai adaugat ca daca o voi steriliza (inainte sau dupa prima serie de pui) se va ingrasa si nu va mai avea acelasi chef de viata...mai putin energetica , jucausa etc. etc. Nimeni nu mi-a recomandat vreo data sa o sterilizez ba dimpotriva! !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
M_Luiza
|
 |
« Reply #12 on: November 16, 2007, 09:59:39 PM » |
|
ba eu am auzit de multe forme de cancer la femele in special la sani ..la femelele ne sterilizate... o femela sterilizata e mai sanatoasa pe termen lung ... si nu cred ca se v a ingrasa daca vei fi atent la cantitatea de mancare calitatea ei vitamine + plimbarile si .. viata ei "sportiva " ca sa zic asa.... poate gresesc dar .. am auzit si eu .. la mai multe persoane... si chiar am mai spus o daca nu vrei sa faci selectie de pui.. adica nu ai o femela de calitate si sa o montezi cu un mascul .. pt a produce pui demni de a purta padigrii nu are rost sa te chinuii si pe tine cu serii de pui dar si pe catea...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kintasha
lupul cel rau
Hero Member

|
 |
« Reply #13 on: December 30, 2008, 04:05:46 PM » |
|
sal! si eu am o femela si si mie la fel mi-a recomandat veterinarul sa o las macar o data sa faca pui ..a mea are 5 luni ...vroiam sa te intreb poate sti mai bine...eu sunt noua pe aici...pentru monta trebuie sa platesti sau dai pui la schimb ...si cam pe la ce varsta le vin caldurile??  mitike, pentru a raspunde foloseste butonul de "Reply" si nu "report to moderator"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|