cornel_gm
Newbie
|
 |
« on: May 14, 2007, 10:38:17 PM » |
|
Salut.Saptamana trecuta(miercuri) cateaua mea a intrat in calduri.Vreau sa o dau la monta(ma gandesc duminica) si am gasit un caine cu pedigree care are 7 ani.Vreau sa stiu si eu daca varsta masculului ar putea avea 'efecte nedorite' dupa monta pentru femela, mai ales in cazul in care femela are 2 ani.
|
|
|
|
|
|
"If you love something, set it free.If it returns, it is yours,if it doesen't,it never was."
|
|
|
Ariana
Global Moderator

Nati von Klausenburg&Tzitziri de Catalina&Magnus
|
 |
« Reply #1 on: May 14, 2007, 11:08:48 PM » |
|
Nu e asa de batran incat sa nu poata monta, totul e sa fie intretinut corespunzator! De fapt nu e batran.. La varsta aceasta sigur e mai experimentat decat unul tanar. Singurul efect "nedorit" din punctul de vedere al femelei ar fi o gestatie  . Asigura-te ca masculul e sanatos si intreaba-l daca a mai efectuat monte si daca DA asigura-te ca au fost monte supravegheate cu femele sanatoase. Motivul pentru care trebuie sa intrebi este existenta unei afectiuni care se transmite pe cale sexuala-rezultatul fiind aparitia unei tumori la nivelul organului genital femel sau mascul. Aceasta boala se intalneste frecvent la cainii care se monteaza ocazional cu "cine apuca"! Inainte de monta ar fi bine sa inspectezi si organul sexual al masculului sa fie "curat", adica sa nu prezinte scurgeri sau alte formatiuni pe gland. In rest...daca toate sunt ok, sunt sigura ca masculul se va descurca de minune. Cele mai propice zile pt. monta la ciobanescul german sunt zilele 12-16 de la exprimarea caldurilor.
|
|
|
|
|
|
"Satisfacerea unei pasiuni inseamna fericire!" medic veterinar
|
|
|
|
cristinelu
Full Member

|
 |
« Reply #2 on: August 17, 2007, 01:40:34 PM » |
|
Cele mai propice zile pt. monta la ciobanescul german sunt zilele 12-16 de la exprimarea caldurilor.
nu crezi ca perioada optima este intre 9-12 zile...  ??
|
|
|
|
|
|
CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #3 on: August 17, 2007, 02:04:01 PM » |
|
nu, chiar deloc, ma refer la CG! La 10 zile majoritatea femelelor de CG nici nu stau la monta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
avirvarii
Newbie
|
 |
« Reply #4 on: May 06, 2008, 08:01:34 PM » |
|
buna ajutatima si pe mine cu un sfat am o femela cg de 2ani si 5 luni e in calduri abia acum citeva zile miam dat seama ca am vazut picaturi de singe nu stiu daca nu cumva era dinainte in calduri mi am dat seama mai ale ca ia e in calduri ca sta in tar in curte am un mascul de talie mica si el; tot se agita scheauna linga tarc e pentru prima data la monta si nu stiu la ce sa ma astept am luat legatura cu un stapin de mascul care are 6 ani si a mai avut monte am vazut si pui de la el tot ce imi e teama ca ia nui obisnuita cu alte pers ca sta in curte pentru paza cum sa fac ajutatima si pe mine plis
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #5 on: May 06, 2008, 10:00:13 PM » |
|
daca masculul se cam agita s-ar putea sa fie deja in zilele propice pt. monta. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
igor cg
Newbie
|
 |
« Reply #6 on: September 19, 2009, 09:30:25 PM » |
|
care im raspunde la o intrebare va rog frumos..? cat dureaza perioada de gestatie la o femela de Cg... merci:* astept un raspuns
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Irina2007
|
 |
« Reply #7 on: September 20, 2009, 01:06:32 AM » |
|
In general 60-63 de zile, dar in functie de femela poate sa dureze chiar si 58 sau 65 de zile (uneori chiar mai mult).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doglover
Newbie
Kira
|
 |
« Reply #8 on: January 08, 2010, 09:16:26 PM » |
|
Bonsoir si La Multi Ani! tuturor!
In speranta ca se mai discuta inca pe acest topic, va rog sa ma ajutati si pe mine cu pareri avizate "de la fata locului" despre prima "perioada de calduri" la o femela de ciobanesc german de linie veche. Cum am mai scris si in alte randuri, nu avem pedigree, suntem luati cu mult noroc (referindu-ma aci la boli/malformatii congenitale/defecte in genere) literalmente de pe drumuri (de pe Internetul asta minunat, pana la urma), nu avem pretentii de niciun fel de competitie cu nimeni altcineva in afara de noi insine. Incercand sa scurtam un pic: fetita mea (ka varsta de 10 luni si jumatate), la data de 13.12.2009, a intrat in calduri (au aparut primele simptome de menstruatie prin marirea volumului/"umflarea" zonei genitale). La scurt timp au aparut si primele picaturi. Cu intermintente, aceste picaturi au continuat sa curga, in diverse cantitati si consistente si inca mai continua sa curga si in ziua de azi (fiind deja in a patra saptamana). E normal? Ar trebui sa ma ingrijorez?
Dati-mi, va rog, si voi niste pareri din experiente... Multumesc!
Multu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
osiacd
Newbie
|
 |
« Reply #9 on: February 07, 2010, 04:58:36 PM » |
|
Buna Ziua. Am o catelusa de 7 luni si jumatate si un mascul de 10 ani. Azi l-am prins pe mascul incerca sa ... (stiti voi la ce ma refer). Ea nu a dat semne ca intra in calduri, nu a sangerat, comportamentul normal... Daca nu e in calduri masculul presupun ca nu are intentii din astea, deci presupun ca a intrat. Lamuriti-ma si pe mine va rog cum e cu chestia asta ca sunt la prima catea si nu stiu. Multumesc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
flo
Newbie
|
 |
« Reply #10 on: May 13, 2010, 06:19:46 PM » |
|
eu am o catea CG de app 1,5 ani dar si am dat'o la monta! at cand masculul e cu **** la ea la ***** ea incepe sa latre si sa sara la mascul! ma ajutatzi va rog?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dudu
Newbie
|
 |
« Reply #11 on: June 01, 2010, 04:00:22 PM » |
|
As avea o intrebare ... stupida sau nu , asta nu stiu , am si eu un ciobanesc german , o femela mai precis si are varsta de 10 ani si as dori sa stiu daca mai poate duce o monta ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariana
Global Moderator

|
 |
« Reply #12 on: June 01, 2010, 04:04:42 PM » |
|
Teoretic, daca ar fi intr-o stare foarte buna de intretinere(fara dureri articulare, vedere si dantura buna, miscare usoara) ar fi posibil sa duca o gestatie la bun sfarsit dar nu e deloc indicat la varsta ei. I-ar pune totusi viata in pericol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dudu
Newbie
|
 |
« Reply #13 on: June 01, 2010, 04:09:56 PM » |
|
in luna noiembrie 2009 , a dat nastere la doi pui , acum ar da semne ca este din nou in calduri , m-am tot documentat pe net de perioada in care se afla in calduri nu am gasit nici un sfat concret ... Ma puteti ajuta ? Vreau sa mentionez ca nu are probleme cu articulatiile , dantura , vedere , doar cu auzul am sesizat ca nu prea mai raspunde sau asta e din alta cauza "incapatanare"  ( sau mi s-a parut mie )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dudu
Newbie
|
 |
« Reply #14 on: June 01, 2010, 04:10:51 PM » |
|
Am uitat sa va zic ca a fost la ciclu saptamana trecuta ... are vreo legatura ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|