Forum ciobanesc german
December 07, 2017, 06:54:05 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Anunturi: SiegerShow 2015 in Nurnberg

Home   Web Site Help Search Calendar Login Register  

Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Prezentarea in ring  (Read 26635 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dana simionescu
Global Moderator

everything I do, I do it for you

« on: May 23, 2007, 10:43:06 AM »

Difernte la prezentarea de ring....ce sa spun jos palaria in fata celor stiu si reusesc sa faca din prezentarea de ring un spectacol I love you dar pot macar sa sper ca voi ajunge sa prezint si eu pe fata mea macar la jumatatea celor care sunt profesionisti.  Wink
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )

« Reply #1 on: May 23, 2007, 11:12:11 AM »

Difernte la prezentarea de ring....ce sa spun jos palaria in fata celor stiu si reusesc sa faca din prezentarea de ring un spectacol I love you dar pot macar sa sper ca voi ajunge sa prezint si eu pe fata mea macar la jumatatea celor care sunt profesionisti.  Wink

Da ce, credeti ca s-a nascut vre-unul invatat?
Fiecare dintre cei pe care ii admirati acum......a avut perioada sa de "ucenicie" si de dezamagiri (provenite din constientizarea greselilor facute de propria prezentare)!
Sper ca pe viitor (cand o sa deveniti si dvs. "profi") sa ne intalnim si sa ne amuzam amintindu-ne de discutia de acum!
dana simionescu
Global Moderator

everything I do, I do it for you

« Reply #2 on: May 23, 2007, 11:28:40 AM »

Da ce, credeti ca s-a nascut vre-unul invatat?
Fiecare dintre cei pe care ii admirati acum......a avut perioada sa de "ucenicie" si de dezamagiri (provenite din constientizarea greselilor facute de propria prezentare)!
Sper ca pe viitor (cand o sa deveniti si dvs. "profi") sa ne intalnim si sa ne amuzam amintindu-ne de discutia de acum!
Sper sa ne intalnim si sa ne amuzam cat de curand fiind si eu in postura de ''profa''. Dar cam cat dureaza ucenicia???
crb
Hero Member

« Reply #3 on: May 23, 2007, 11:51:07 AM »

Sper sa ne intalnim si sa ne amuzam cat de curand fiind si eu in postura de ''profa''. Dar cam cat dureaza uceniciaHuh
Smiley...de obicei,...o viata.... Wink....vorba aia "cat traieste, omu'-nvatza!" (daca are dorintza si bunavointza) Cheesy

ce nu te omoara ,te intareste ?  ... aiurea !! doar te umple de nervi !!!
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #4 on: May 23, 2007, 12:58:03 PM »

Toti cei care au apelat la noi, eu si Tinel, le-am spus programul de antrenament al Almei.Daca vreodata vei apela la noi , cu mare  placere te vom ajuta.
Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #5 on: May 23, 2007, 02:12:49 PM »

Toti cei care au apelat la noi, eu si Tinel, le-am spus programul de antrenament al Almei.Daca vreodata vei apela la noi , cu mare  placere te vom ajuta.

1. In primul rand trebuie spus ca nu toti crescatorii/handlerii prezinta modul lor de antrenament.
In principiu nici nu ii poti condamna......exista si secrete ale meseriei.

2.Tocmai asta este una dintre probleme..............ca este programul Almei!
Fiecare caine are nevoie de un program propriu de antrenament pt. prezentare in ring.

O prezentare adevarata dureaza cam 3-4 ore si se desfasoara intr-un ring cat 1/2 de stadion de fotbal, intr-un vacarm de nedescris......asta in fiecare zi......timp de 2 zile!
Toate astea.....dupa ce a efectuat proba de curaj pe un teren de fotbal.
Adica....cel putin 3 zile de calvar.
La cele de mai sus se mai adauga stresul calatoriei, stresul proprietarilor/handlerilor, etc.

Cam la asa ceva trebuie sa va asteptati daca avti un caine de valoare cu care vreti sa participati la campionate in Germania. In cazul in care aveti intr-adevar un caine de valoare.....merita! Ma puteti crede pe cuvant.
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #6 on: May 23, 2007, 03:51:47 PM »

1. In primul rand trebuie spus ca nu toti crescatorii/handlerii prezinta modul lor de antrenament.
In principiu nici nu ii poti condamna......exista si secrete ale meseriei.

2.Tocmai asta este una dintre probleme..............ca este programul Almei!
Fiecare caine are nevoie de un program propriu de antrenament pt. prezentare in ring.

O prezentare adevarata dureaza cam 3-4 ore si se desfasoara intr-un ring cat 1/2 de stadion de fotbal, intr-un vacarm de nedescris......asta in fiecare zi......timp de 2 zile!
Toate astea.....dupa ce a efectuat proba de curaj pe un teren de fotbal.
Adica....cel putin 3 zile de calvar.
La cele de mai sus se mai adauga stresul calatoriei, stresul proprietarilor/handlerilor, etc.

Cam la asa ceva trebuie sa va asteptati daca avti un caine de valoare cu care vreti sa participati la campionate in Germania. In cazul in care aveti intr-adevar un caine de valoare.....merita! Ma puteti crede pe cuvant.
Ai dreptate Bogdane, dar eu nu  sunt secretos. Stii de ce? Pentru ca nu am intalnit inca pe nimeni care sa urmeze antrenamentul Almei. L-a multi le-am spus dar atat, mai departe nu au mers, era foarte greu.
Cat despre punctul 2, ca si la sportivi, orice program se poate adapta la nevoile cainelui, Fara sacrificii si mii de km de alergare nu poti avea  rezultate, cum bine stii si tu.
Si acuma Alma alearga sute de km pe saptamana.
Multumesc inca odata pentru sprijinul moral!

I love you
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #7 on: May 24, 2007, 09:15:58 AM »

Si acuma Alma alearga sute de km pe saptamana.
Deci minim 29 km pe zi, daca face antrenament 7 zile din 7!! Super, BRAVO Alma!  Schilder

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
cristinelu
Full Member

« Reply #8 on: May 24, 2007, 06:56:01 PM »

cred ca principal este sa trecem peste emotii, dar daca tot nu trec sau nu putem trece peste ele, ar trebui ca ele  sa fie constructive. este usor de spus ... mai ales cand iti iubesti animalul si ti-e frica sa nu gresesti...

CAINELE ARE TOATE CALITATILE OMULUI SI NICI UNUL DIN DEFECTELE ACESTIUA...
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #9 on: May 28, 2007, 01:38:52 PM »

Deci minim 29 km pe zi, daca face antrenament 7 zile din 7!! Super, BRAVO Alma!  Schilder
In 2004, pentru camp. Italiei , Alma alerga 20 km zilnic, mergea in lesa 7 km iar dimineata innota si facea alergare cu butuc de aport de 2 kg cam 30 min!(alergare in panta de 45-50%)si toate astea timp de 40 zile, de 5 ori pe sapt!Si acum se vad rezultatele muncii ei. I love you
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund

« Reply #10 on: May 28, 2007, 05:28:56 PM »

In 2004, pentru camp. Italiei , Alma alerga 20 km zilnic, mergea in lesa 7 km iar dimineata innota si facea alergare cu butuc de aport de 2 kg cam 30 min!(alergare in panta de 45-50%)si toate astea timp de 40 zile, de 5 ori pe sapt!Si acum se vad rezultatele muncii ei. I love you

... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
mircea1984
Sr. Member

« Reply #11 on: May 28, 2007, 06:34:41 PM »

Si cati erati cei care o insoteau pe tot traseul respectiv? (2004 si acum) si in cat timp alerga acei 20 km zilnic si apoi mergea ceilalti 7 ? +inotul+trasul butucului.....asa din curiozitate!
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine

« Reply #12 on: May 28, 2007, 08:55:41 PM »

Si cati erati cei care o insoteau pe tot traseul respectiv? (2004 si acum) si in cat timp alerga acei 20 km zilnic si apoi mergea ceilalti 7 ? +inotul+trasul butucului.....asa din curiozitate!
CASA mea - Padurea Trivale 7 km dus- intors, bicicleta pe traseu forestier , la 10 km pauza .cam 2h30min.
Oricand ALMA poate sustine si la 6 ani testul de anduranta, fara o pregatire speciala.La o iesire din pitesti, spr curtea de arges este un baraj-budeasa, acolo se antrena si inca se mai antreneaza Alma.Daca vrei performanta faci sacrificii.Sorin Dragomir si Iulia Leca au vazut-o pe Alma cu 1 sapt de plecare.NU le-a venit sa creada ca poate sa se miste atat de rapid si sa si mentina ritmul. Sorin nici nu s-a putut tine de Alma nici 2 ture!Dar totul depinde numai si numai de caine, daca rezista la un asemenea ritm.ALMA a rezistat.Se vede si acum pregatirea !
Eram eu, Alma si o bicicleta sau masina.plus un butuc de aport.si din cand in cand un cauciuc plin de pietre, un bustean mare sau o sanie incarcata iarna!asa, din curiozitate......
ce zici, ai un caine care se preteaza la un astfel de antrenament?daca ai, merita tot efortul!bafta!
bengy
Sr. Member

« Reply #13 on: May 28, 2007, 10:57:48 PM »

Da.... super ! Asta inseamna ca tu, citiva ani, ti-ai dedicat 90% din timp acestui superb prieten !
Te felicit si sper sa ai acelasi succes si cu celelalte 2 fete ! Ne vedem in ring ! Wink
Bogdan Nitescu
Hero Member

« Reply #14 on: May 28, 2007, 11:05:51 PM »

Mai usor fratilor, mai usor cu "presupusul".....si mai mult cu cititul si studiul!

1. Evident ca Vifor v-a spus doar la ce antrenament rezista Alama......dar nimeni nu l-a intrebat cata munca l-a costat ca sa ajunga acolo!
Sunt convins(pana la proba contrarie) ca daca ar exista cineva destul de "ciumec" incat sa isi supuna cainele tanar.....direct la un asemenea efort......ar avea cele mai mari sanse sa isi compromita cainele! Definitiv!

2. Sunt convins ca si Vifor a exagerat un pic atunci cand a scris "sute de km/saptamana"......dar si-a revenit!
De aici, cred, izvoraste si ironia unor raspunsuri.
Parafrazand poanta unui banc: Nu, nu au fost "sute".....dar asa i s-a parut! Wink

Exemple de acest gen sunt multe si sunt convins ca orice proprietar sau antrenor care a avut rezultate remarcabile va poate povesti lucruri greu de imaginat pt. un incepator.
Va pot da cateva exemple: caine care alearga mai repede decat troleibuzul/ tramvaiul(asta pe vremea lui Ceasca....ca acum , la traficul nostru, reuseste si un Pechinez), caine care sare gard de 4 m, caine care sare.....fara sa atinga un gard de 1,8m, ogar care alearga.....avand doar 2 picioare (unul in fata si unul in spate.....ambele pe aceeasi parte a corpului) etc.

Cu pasiune, munca si cu material (canin) adecvat......se pot obtine rezultate extraordinare, demne de cartea recordurilor, dar sa nu credeti ca.......asa dintr-o data, fara antrenament progresiv!

Parerea mea.
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: