|
mircea1984
|
 |
« Reply #15 on: May 29, 2007, 12:41:44 AM » |
|
.
|
|
|
|
« Last Edit: May 29, 2007, 12:47:24 AM by mircea1984 »
|
|
|
|
|
|
mircea1984
|
 |
« Reply #16 on: May 29, 2007, 12:44:05 AM » |
|
asa, din curiozitate...... ce zici, ai un caine care se preteaza la un astfel de antrenament?daca ai, merita tot efortul!bafta!
Caine am! Am chiar mai multi! Dar un asemenea antrenament este oricum exagerat in regm zilnic atat pt caine cat si pt om! Si ma vad nevoit sa-i dau dreptate lu' uica Nitescu! Nu zic ca nu ai facut antrenament cu Alma! Nu pot sa spun ca nu te-ai ocupat de ea......dar sa fim seriosi! Ramane vulpea bearca!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #17 on: May 29, 2007, 08:25:11 AM » |
|
Dar totul depinde numai si numai de caine, daca rezista la un asemenea ritm. ALMA a rezistat.
Asta nu suna bine ...
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #18 on: May 29, 2007, 09:38:25 AM » |
|
Mai usor fratilor, mai usor cu "presupusul".....si mai mult cu cititul si studiul! 1. Evident ca Vifor v-a spus doar la ce antrenament rezista Alama......dar nimeni nu l-a intrebat cata munca l-a costat ca sa ajunga acolo! Sunt convins(pana la proba contrarie) ca daca ar exista cineva destul de "ciumec" incat sa isi supuna cainele tanar.....direct la un asemenea efort......ar avea cele mai mari sanse sa isi compromita cainele! Definitiv!2. Sunt convins ca si Vifor a exagerat un pic atunci cand a scris "sute de km/saptamana"...... dar si-a revenit! De aici, cred, izvoraste si ironia unor raspunsuri. Parafrazand poanta unui banc: Nu, nu au fost "sute".....dar asa i s-a parut!  Exemple de acest gen sunt multe si sunt convins ca orice proprietar sau antrenor care a avut rezultate remarcabile va poate povesti lucruri greu de imaginat pt. un incepator. Va pot da cateva exemple: caine care alearga mai repede decat troleibuzul/ tramvaiul(asta pe vremea lui Ceasca....ca acum , la traficul nostru, reuseste si un Pechinez), caine care sare gard de 4 m, caine care sare.....fara sa atinga un gard de 1,8m, ogar care alearga.....avand doar 2 picioare (unul in fata si unul in spate.....ambele pe aceeasi parte a corpului) etc. Cu pasiune, munca si cu material (canin) adecvat......se pot obtine rezultate extraordinare, demne de cartea recordurilor, dar sa nu credeti ca.......asa dintr-o data, fara antrenament progresiv!Parerea mea. Ai dreptate Bogdane, trebuia sa mai spun ca Alma a inceput cu adevarat pregatirea la 1an 6 luni, cand atunci a facut primul manson, dar ce manson!Pana atunci nici nu a latrat! Cand am spus sute de km am vrut sa ma refer la munca titanica pe care a depus-o Alma, dar 140-150 km tot ii facea pe zi.Acest antrenament a mers la Alma, a inceput progresiv si a crescut in intensitate dupa cateva luni.Bela von vifor niciodata nu se va preta la un astfel de antrenament.Cei care vor sa-si pregateasca cainii dupa diferite metode trebuie mai intai sa invete sa citeasca printre randuri, este parerea mea. Dar vreau sa-i asigur pe toti ca fiecare ore, zile, ....petrecute cu Alma, la antrenamente si concursuri, au fost unele dintre cele mai frumoase din viata mea! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Der Gebrauchshund
vom Kastanienwald
Administrator

Deutscher Schäferhund
|
 |
« Reply #19 on: May 29, 2007, 09:46:34 AM » |
|
...munca titanica pe care a depus-o Alma, dar 140-150 km tot ii facea pe zi.
 sper ca e greseala de tipar! Dar vreau sa-i asigur pe toti ca fiecare ore, zile, ....petrecute cu Alma, la antrenamente si concursuri, au fost unele dintre cele mai frumoase din viata mea!   Asta nici nu se poate sa fie altfel!
|
|
|
|
|
|
... you may say I'm a dreamer, but I'm not the only one ...
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #21 on: May 29, 2007, 10:00:04 AM » |
|
 sper ca e greseala de tipar!  Asta nici nu se poate sa fie altfel! NU!Nu e nici o greseala!140-150km, de 5 ori pe saptamana, am scris corect.Cine ma cunoaste stie ca acesta este purul adevar. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #22 on: May 29, 2007, 10:04:17 AM » |
|
Da.... super ! Asta inseamna ca tu, citiva ani, ti-ai dedicat 90% din timp acestui superb prieten !  Te felicit si sper sa ai acelasi succes si cu celelalte 2 fete ! Ne vedem in ring !  Multumesc la fel!Da, 90% din timpul meu liber mi l-am dedicat Almei!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #23 on: May 29, 2007, 10:35:42 AM » |
|
....... Cand am spus sute de km am vrut sa ma refer la munca titanica pe care a depus-o Alma, dar 140-150 km tot ii facea pe zi.Acest antrenament a mers la Alma, a inceput progresiv si a crescut in intensitate dupa cateva luni. ........ Dar vreau sa-i asigur pe toti ca fiecare ore, zile, ....petrecute cu Alma, la antrenamente si concursuri, au fost unele dintre cele mai frumoase din viata mea!  NU!Nu e nici o greseala!140-150km, de 5 ori pe saptamana, am scris corect.Cine ma cunoaste stie ca acesta este purul adevar.  1. Vifore! Ia mai citeste inca o data......dar in liniste, ceea ce afirmi aici!  2. Sunt perfect de acord cu tine si.....echipa (dpdv al atasamentului reciproc, al preocuparii constante si cat mai profesionist posibil) formata din tine (aici ii includ pe toti cei catre te-au ajutat si te ajuta) si Alma este un exemplu de urmat pt. oricare dintre noi!  Sincer sunt fericit pt. ca existati si ca ati reusit, in scurt timp si cu mijloace reduse, sa puteti fi priviti de catre cei "profi" de afara ca niste pretendenti la primele locuri! Desigur, in egala masura, a contat si materialul canin......ca altfel, vorba aia....."unde nu e nimic, nici Dumnezeu nu cere!"
|
|
|
|
« Last Edit: May 29, 2007, 10:39:09 AM by Bogdan Nitescu »
|
|
|
|
|
|
vom haus selia
|
 |
« Reply #24 on: May 29, 2007, 11:13:56 AM » |
|
Bravo Vifor : Problema de baza este ca 95% de forumusti nu au practica asta nu e de condamnat si nici nu vor sa-si faca teoria intru-un mod constructiv si realist. Ati uitat ca CG este construit ideat ca sa se miste intr-o maniera extrem de lejera si continua. Trebuie sa fie o masina puternica cu consum extrem de redus. Cati din voi au vazut un CG la lucru, hopa hopa nu sariti pe mine , lucru nu vb in calitate de dresaj care IPO , SCH ,etc. CG, cititi bine ce inseamna, caine pentru oi. Adica caine cioban. Intr-o zi de munca 14,16 ore el este obligat sa se multumeasca cu resturi de mancare si sa alerge ( bineinteles nu continu ) si 200 Km/zi. Dau dreaptate lui Bogdan Nitescu care va sfatuieste sa nu distrugeti un pui cu antrenament fortat , practica personala ma invatat sa nu antrenez un caine inainte de 16,18 luni . le distrugeti legamentele , aproape in totalitate cainii antrenati exagerat de pui au displazia acentuata. Unora le propun sa fac rost sa citeasca mai mult , sa se informeze in teorie si dupa practica. Eu cred in Vifor deoarece si eu in anii 70,80 am avut 2,3 caini foarte valabili Falco Di Zanna Bianca , Argus Di Val Chemonia care au muncit urcand strada pana la vulcanu Etna si 30 km/zi continu.
1) poza eu si falko an 1974 2) poza eu si Argus an 1985 in Timisoara
|
falko .JPG (14.9 KB, 208x190 - viewed 236 times.)
argus.JPG (23.6 KB, 236x182 - viewed 240 times.)
|
|
« Last Edit: May 29, 2007, 11:25:52 AM by vom haus selia »
|
|
|
|
|
|
man
|
 |
« Reply #25 on: May 29, 2007, 11:25:00 AM » |
|
NU!Nu e nici o greseala!140-150km, de 5 ori pe saptamana, am scris corect.Cine ma cunoaste stie ca acesta este purul adevar.  140km/24h = 5,8 km in fiecare ora (din zi si noapte) ..... sau 140km/~18h (ore de zi lumina) = 7,8 km in fiecare ora... mie unul imi pare f f f f f mult
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a_yonny
|
 |
« Reply #26 on: May 29, 2007, 11:51:20 AM » |
|
140 - 150 km / zi ...........  ........pai si cu masina te saturi........asta inseamna cam 1 h 30 min cu masina daca faci dus - intors 3 h.....nu vreau sa-mi imaginezi cum e cu bicicleta ............ 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #27 on: May 29, 2007, 03:53:55 PM » |
|
140km/24h = 5,8 km in fiecare ora (din zi si noapte) ..... sau 140km/~18h (ore de zi lumina) = 7,8 km in fiecare ora... mie unul imi pare f f f f f mult ANTRENAMENT de 5 ori pe saptamana= 140 -150 km pe saptamana, adica... dar mai bine faceti voi calculul sa nu mai gresesc.CRED ca acuma m-am exprimat corect!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vifor
Hero Member

o viata pentru un caine
|
 |
« Reply #28 on: May 29, 2007, 04:00:25 PM » |
|
1. Vifore! Ia mai citeste inca o data......dar in liniste, ceea ce afirmi aici!  2. Sunt perfect de acord cu tine si.....echipa (dpdv al atasamentului reciproc, al preocuparii constante si cat mai profesionist posibil) formata din tine (aici ii includ pe toti cei catre te-au ajutat si te ajuta) si Alma este un exemplu de urmat pt. oricare dintre noi!  Sincer sunt fericit pt. ca existati si ca ati reusit, in scurt timp si cu mijloace reduse, sa puteti fi priviti de catre cei "profi" de afara ca niste pretendenti la primele locuri! Desigur, in egala masura, a contat si materialul canin......ca altfel, vorba aia....."unde nu e nimic, nici Dumnezeu nu cere!" Bogdane, cand te ia valul mai gresesti si la exprimare, 140-150 km erau facuti saptamanal, in 5 sedinte. Sunt unii oameni care sunt tari la teorie dar in practica...Nici eu daca spunea cineva ca un cg poate rezista la un asemenea efort nu as fi crezut, la inceput!Dar acuma cred!Intotdeuna imi place sa discut cu tine deoarece avem o discutie constructiva!Multumesc pentru ajutor!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan Nitescu
Hero Member

WCh. Romano Dominus ( Tano )
|
 |
« Reply #29 on: May 29, 2007, 04:14:38 PM » |
|
Bogdane, cand te ia valul mai gresesti si la exprimare, 140-150 km erau facuti saptamanal, in 5 sedinte. Sunt unii oameni care sunt tari la teorie dar in practica...Nici eu daca spunea cineva ca un cg poate rezista la un asemenea efort nu as fi crezut, la inceput!Dar acuma cred!Intotdeuna imi place sa discut cu tine deoarece avem o discutie constructiva!Multumesc pentru ajutor!
OK!  Eu am lucrat mult(ceea ce nu inseamna ca am lucrat destul, cred ca mai am de invatat) in acest domeniu si cred ca am facut toate nebuniile posibile(sau macar majoritatea). Uneori am gresit, alte ori am avut dreptate. Important este cu ce ramai (in cap si in inima)!
|
|
|
|
« Last Edit: May 29, 2007, 04:21:33 PM by Bogdan Nitescu »
|
|
|
|
|
|